bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Geçmiş olsun. Bende akıllı saat var. Uyurken de takıyorum. Nabzım 48lere düşüyor uyurken. Adet oldum ben aşıdan 5 gün sonra. Ondan sonra da şaftım kaydı. Benim de geceleri nabzım çok düşüyor. Ama eskiden de böyleydi. Aslında bu dünkü olay olmasa gayet normaldim. Bi umut aşıdan değildir diyorum, uyandığımda çarpıntım yoktu. 10 saniye sonra başladı. Ayılamadım ayılamayınca da taşikardi oldu. Kalple ilgili olsa direkt çarpıntıyla uyanırdım diye düşünüyorum. Siz bi sorun bakalım. Merak ettim.

Geçmiş olsun canım.. tabii yazarım mutlaka. Sağlıkçı arkadaşlar ile çalışıyorum, bu olaya çok hakim olmamakla birlikte anatomi bilgileri mevcut. Holter takılması gerektiğini söylediler. Ama bende demir eksikliği var kronik hal almaya başladı ferritin denilen değer inanılmaz düşük çıkıyor unutkanlık da var. 2 sene önce damardan takviye aldım ferritin yükselmesi için öyle zar zor yükseldi. Sanırım o düştü yine. Halsizlik yorgunluk unutkanlık stres hali çarpıntı aklıma sadece bunu getiriyor. Birde yemek sonrası hemen bulantım oluyor

Canım bşontec daha mı ağır acaba, bir de ası olur olmaz mı kullandım daha önceden mi, benim pıhtılaşma sorunum var ama kan sulandırıcı kullanmıyorum
Eğer altta yatan hastalıkların varsa doktoruna Daniş yada aile hekimine öyle seçimini yap
Ama gerçekten bence insanın bunyesiyle alakalı ben sinovac vurundum etrafımdaki sinovac vurulanlar benimki kadar yan etki yaşamadılar
Olaya şöyle yaklaş sinovac eski usul bir aşı yani ölü olan virüsü veriyorlar vücuduna yan etkileri az ama alman aşısı yeni bir teknoloji ile üretilmiş alerjik bunyelerde reaksiyon gösterebilir karar senin

Ben aşılar konusunda çok araştırma yapıyorum , açıkçası biontec olmayı çok istiyorum ama yan etkileri daha ağır olduğu için bir de pıhtı armasında korktugum için karar veremedim hala, kesin bir cvbta alamıyırum büyük ihtimal kan sulandırıcı kullanacağım ası olunca

Aşı olmadan bikac gün önce başlamanızı tavsiye ederim sulandırıcıya
Sinovac olun korkuyorsaniz ama yinede kullanın sulandirici

Holter bana da takılcaktı pandemi girince taktırmadım. Kesin sende dediğin gibi kansızlıktan. Annemde bugün doktora gitti anemi çıkmış. Ben de gynoferon içiyorum 4 gündür.

Ahretlik çok geçmiş olsun anneciğin nasıl şimdi aşısınıda olmuş bu arada.
Sağ olasın ahretliğim, iyi çok şükür.
Evet aşısını oldu, aslında epey tereddütleri vardı çünkü kronik hastalıkları, kilosu, yaşı nedeniyle vücudu olmadık zamanda olmadık şeylere alerjik reaksiyon gösterebiliyor, kullandığı bir ilaç aniden dokunabiliyor, bu sebeple aile hekimi anneme sağlık ocağında bu riski alamayacaklarını hastanede aşı olmasının daha iyi olacağını söylemiş, bir yandan da 2 yıldır evde çok sıkıldı iyice hareketsiz kaldı ahretliğim.
Aşı olursa hem koronadan korunma ihtimali yükselecek hem de kısıtlama olmadan dışarı çıkacak diye gözünü kapatıp olmuş aşısını

İyi etmiş bence

80 yüksek mi? Ben 60 ile 100 u normal biliyordum.

Sevgili arkadaşlar, bir kaç gündür konuya giremedim ama şu an bir çıkmazdayım bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Biliyorsunuz eşimin sağlık durumundan ötürü endişeli olduğum için 1,5 yıldır izole yaşıyoruz. Eşim çok sosyal bir insan ve artık canına tak etti. ikinci aşıyı beklemeye sabrı kalmadı. İlk doz aşısını olalı tam 2 hafta oldu ve aile dostumuz olan bir hanım arkadaşımızı gece yatıya çağırdı. Bu arkadaşımız da ilk doz aşısını oldu ama hem sosyal bir insan hem de işi dolayısıyla sürekli insanlarla iç içe, ailesi de kalabalık. Misafirimiz cumartesi akşam gelecek pazartesi sabahı gidecek. Yenilecek içilecek vs. hava sıcak, evde sürekli klima çalışacak, klima salonda olduğu için muhtemelen de salonda yatmak isteyecek vs. Bunlar ayrıntılar ama neticede 40 saate yakın sürekli bir arada ve içi içe olacağız. Ben bu duruma daha fazla engel olamadım. Razı gelmek zorunda kaldım ve kabul ettim ama çok endişeliyim. Daha henüz geç değilken yapmam gereken bir şey var mı ne yapabilirim? Ne öneriyorsunuz? salmalı mıyım yoksa endişem de haklı mıyım? Bir şeyler söyleyebilir misiniz, sessizce içim içimi yiyor.

Biraz sal gül'cüğüm
Zaman icinde biraz rahatlamadı mı kalbin?
Bayagidir görüşmedik, düşünce olarak biraz daha rahatlama yaşamadın mı?
Canım arkadaşım, biraz daha olumlu düşünüp olumluyu çağırmaya çalış.
Madem eşin durumu cok istekle ayarladi, bundan sonrasını huzurlu sekilde idare etmeye çalış. Misafirini incitmeden, sıkmadan, esini de rahatsiz etmeden normal tedbirlerle yaşayın bu birkac günü.
Olumluyu çağır, çek kendine, kadere teslim et kendini. Birkaç gün.

Herkese yan etki soruyorum biliyor musun kaç kişiye sordum sadece 1 kişi çıktı sıtmalanmış hastaneye gitmiş o gece öyle geçmiş bir daha da olmamış
Biontech mi bu sıtmalanan.
İyi ediyorsun, az biraz arastirmak lazim.
Ben de doktorlardan sorayim diyorum.
Dün gece gece aniden sms geldi, bi baktim Sağlık Bak. aşı tanımlandı diyor bi ürkmedim değil

80 yüksek mi? Ben 60 ile 100 u normal biliyordum.
Belki de normal bilmiyorum normal değeri ama ben rahatsız Hissediyorum o anlarda. Kalbim kuş gibi çırpınıyor sanki. Dışardan görünüyor kıyafetim bile hareket ediyor kalp atışından. Belki de evham yapıyorum

ilk aşıdan sonra biraz rahatladım da... Tam da Çetin Tekindor'un meşhur sahnesi geliyor aklıma:

"burda dureydim böyle gollerimi açeydim iki yena getme deyeydim, getme.... getmez idi o vakıt.. ağzım dilim lal olaydı, get diyen dilim gopeydi... beniiim yüzümdeen beniim yüüzümdeeeeeennn!"
:)
Hala bir olayları dramatize etme, en ufak riske tahammülsüzlük, her şeyi bir kontrol etme isteği...bir sorumluluk duygusu....
Evet biraz olumlu düşüneceğim artık. Sağol Emmacığım

Ben AS hastasıyım romatoloji doktorum sinovac önerdi bende çok kararsızım temmuz başı ignemi olmam lazım teşekkür ederim bilgi için ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…