- 23 Ocak 2016
- 35.160
- 51.097
- 598
Evet BiontechBiontech mi bu sıtmalanan.
İyi ediyorsun, az biraz arastirmak lazim.
Ben de doktorlardan sorayim diyorum.
Dün gece gece aniden sms geldi, bi baktim Sağlık Bak. aşı tanımlandı diyorbi ürkmedim değil
Asidan değil gibi sankiArkadaşlar aşı olalı 10 gün oldu. Dün gece 2.30 gibi uyudum. 3de bi anda uyandım. Uyandıktan sonra da kalbim çok hızlı çarpmaya başladı. Mutfağa zor gittim. Su falan içtim. Tansiyonumu da nabzım düştükten sonra ölçtüm. 15e 9,5tu. Bugün annemle konuştum o da 2 gün önce olmuş aynı benim gibi. O da aşı olalı 13 gün oluyor. Böyle bi durum yaşayan var mı?
Kalbime check up yaptırmıştım pandemi öncesi bi sıkıntı yoktu. Üfürme varmış o da arada ritim bozukluğu yapıyordu. Doktor kakao, kahve vs yiyip içme demişti. Kafeinsiz kahve içiyorum. Dün de eşim kahveli leblebi almış ondan yedim 10 tane falan.
Annemde olmasa yediklerime bağlayacaktım ama merak ettim.
Ha bi de çok çok stresli bi insanım. Annem de öyle.
Sinovac inaktif bir aşı yani ölü hucreli ama biontech canli asi değil icinde virüs bile yok sadece covidin bi nevi DNAsini içeren bir aşı. Yani covidde bulunan bir protein kullanılmış o da vucudun hastaligi tanimasi acisindan. Ama kesinlikle canlı formda bir aşı değil.Teşekkür ederim bende coraspin kullanıyorum doktor tavsiyesiyle bende o sebepten korkuyorum alerji gecmisimde var sinovac tercih ettim ama diyorum ölü virüsün bile etkisi var canlısı nasıl vurur acaba beni
Benim trombosit değerim üst sınırdan birkac puan yukarıdaydi aşı olduğumda, birkac gün 100mg aspirin kullandim hatta 1 ay sonrasi kan tetkiklerinde trombosit değeri normaldi :) aşı sonrasi kullanma sebebim tedbir amaçlıydı daha önce de kullanırdım kesmisti doktorum.Pıhtılaşma sorunu olup ası olan var mı?
Nabzin 80 olmasi gayet normal benimki 90larda doktorum ona bile normal diyor tabii normalde 95 ustu iyi değildir. 80 cok iyi yaniGeçmiş olsun. Bende ayın 7 sinde oldum aşımı. Aşıyla ilintili mi bilmiyorum 10 gündür çarpıntı yaşıyorum. Digital tansiyon aleti aldım onunla her akşam ve sabah ölçüyorum sabah 60larda olan nabız akşam 80 altına düşmüyor istirahat halinde bile.. haftaya rutin kontroller var gitmişken söyleyeceğim doktoruma bakalım ne çıkacak..
Ooo bu belirtilerin hepsi var bende sanirim.benim de kan değerlerim düştü zaten anemi tedavisi görüyorumGeçmiş olsun canım.. tabii yazarım mutlaka. Sağlıkçı arkadaşlar ile çalışıyorum, bu olaya çok hakim olmamakla birlikte anatomi bilgileri mevcut. Holter takılması gerektiğini söylediler. Ama bende demir eksikliği var kronik hal almaya başladı ferritin denilen değer inanılmaz düşük çıkıyor unutkanlık da var. 2 sene önce damardan takviye aldım ferritin yükselmesi için öyle zar zor yükseldi. Sanırım o düştü yine. Halsizlik yorgunluk unutkanlık stres hali çarpıntı aklıma sadece bunu getiriyor. Birde yemek sonrası hemen bulantım oluyor
Yaa ilk okuyunca dedim evde yatılı misafir nasil.olur diye ama cok paniksin sanirimSevgili arkadaşlar, bir kaç gündür konuya giremedim ama şu an bir çıkmazdayım bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Biliyorsunuz eşimin sağlık durumundan ötürü endişeli olduğum için 1,5 yıldır izole yaşıyoruz. Eşim çok sosyal bir insan ve artık canına tak etti. ikinci aşıyı beklemeye sabrı kalmadı. İlk doz aşısını olalı tam 2 hafta oldu ve aile dostumuz olan bir hanım arkadaşımızı gece yatıya çağırdı. Bu arkadaşımız da ilk doz aşısını oldu ama hem sosyal bir insan hem de işi dolayısıyla sürekli insanlarla iç içe, ailesi de kalabalık. Misafirimiz cumartesi akşam gelecek pazartesi sabahı gidecek. Yenilecek içilecek vs. hava sıcak, evde sürekli klima çalışacak, klima salonda olduğu için muhtemelen de salonda yatmak isteyecek vs. Bunlar ayrıntılar ama neticede 40 saate yakın sürekli bir arada ve içi içe olacağız. Ben bu duruma daha fazla engel olamadım. Razı gelmek zorunda kaldım ve kabul ettim ama çok endişeliyim. Daha henüz geç değilken yapmam gereken bir şey var mı ne yapabilirim? Ne öneriyorsunuz? salmalı mıyım yoksa endişem de haklı mıyım? Bir şeyler söyleyebilir misiniz, sessizce içim içimi yiyor.
Evet biliyorum canlı aşı olmadigini ben koronaya yakalansaydim yani canlı virüse nasıl etkilerdi Allah bilir demek istedimAsidan değil gibi sankihali hazirda var olan kalp ritim bozukluğundan olabilir bir de kahveli leblebi yemissiniz maalesef bazı bunyeler ufacık bir seyi bile affetmiyor belki o leblebi size dokunmuş olabilir. Benim de son zamanlarda kalple alakali sıkıntılar yasiyorum çarpıntım var doktora gittim ekg normal çıktı doktor stresten olabilir dedi, ben de son birkac haftadır cok stres altindayim ona bagliyorum ayni sizin gibi sabah uyandiktan sonra basliyor nefes darlığı yasiyorum tansiyonum yüksek çıkıyor
Sinovac inaktif bir aşı yani ölü hucreli ama biontech canli asi değil icinde virüs bile yok sadece covidin bi nevi DNAsini içeren bir aşı. Yani covidde bulunan bir protein kullanılmış o da vucudun hastaligi tanimasi acisindan. Ama kesinlikle canlı formda bir aşı değil.
Benim trombosit değerim üst sınırdan birkac puan yukarıdaydi aşı olduğumda, birkac gün 100mg aspirin kullandim hatta 1 ay sonrasi kan tetkiklerinde trombosit değeri normaldi :) aşı sonrasi kullanma sebebim tedbir amaçlıydı daha önce de kullanırdım kesmisti doktorum.
Nabzin 80 olmasi gayet normal benimki 90larda doktorum ona bile normal diyor tabii normalde 95 ustu iyi değildir. 80 cok iyi yani
Sinovac aşısı oldum bu aradaAsidan değil gibi sankihali hazirda var olan kalp ritim bozukluğundan olabilir bir de kahveli leblebi yemissiniz maalesef bazı bunyeler ufacık bir seyi bile affetmiyor belki o leblebi size dokunmuş olabilir. Benim de son zamanlarda kalple alakali sıkıntılar yasiyorum çarpıntım var doktora gittim ekg normal çıktı doktor stresten olabilir dedi, ben de son birkac haftadır cok stres altindayim ona bagliyorum ayni sizin gibi sabah uyandiktan sonra basliyor nefes darlığı yasiyorum tansiyonum yüksek çıkıyor
Sinovac inaktif bir aşı yani ölü hucreli ama biontech canli asi değil icinde virüs bile yok sadece covidin bi nevi DNAsini içeren bir aşı. Yani covidde bulunan bir protein kullanılmış o da vucudun hastaligi tanimasi acisindan. Ama kesinlikle canlı formda bir aşı değil.
Benim trombosit değerim üst sınırdan birkac puan yukarıdaydi aşı olduğumda, birkac gün 100mg aspirin kullandim hatta 1 ay sonrasi kan tetkiklerinde trombosit değeri normaldi :) aşı sonrasi kullanma sebebim tedbir amaçlıydı daha önce de kullanırdım kesmisti doktorum.
Nabzin 80 olmasi gayet normal benimki 90larda doktorum ona bile normal diyor tabii normalde 95 ustu iyi değildir. 80 cok iyi yani
Merhaba hamileliğim boyunca kan sulandırı iğne oldum,ilk hamileliğim pıhtılaşma yüzünden düşükle sonuçlanmıştı..şu an kullandığım herhangi bir kan sulandırıcı yok..5 gün önce biontech oldum korka korka..ilk 2 gün sadece kol ağrım oldu şimdilik başka bi yan etki görmedim..bi arkadaşım geçen yıl pıhtı atması sonucu neredeyse ölüyodu tedavi görüyor,kan sulandırıcı kullanıyor.doktoru biontech olsbilirsin dedi ve 10 gün önce oldu ..herhangi bi yan etki olmadı.. şimdilik iyiyiz ama umarım uzun vadede bişey olmayızPıhtılaşma sorunu olup ası olan var mı?
Bende sizin gibi düşündüm sinovac oldum delta virüsüne yetersiz olabilir ama en azından hastaneye yatmak ağır geçirme gibi durumlar olmaz sanırımArkadaşlar bende aşı olmak istiyorum ama biontech in kalp kası iltihabı yaptığı söyleniyo amerika bu konuda miyokardit uyarısında bulunuyo ve tırsıyorum sinovac delta virüsüne karşı yetersiz mi acaba kafam çok karışık
Oranlara baktınız mi? Yani ben baktım sayisal verilere çok yüksek bir oran yok.Arkadaşlar bende aşı olmak istiyorum ama biontech in kalp kası iltihabı yaptığı söyleniyo amerika bu konuda miyokardit uyarısında bulunuyo ve tırsıyorum sinovac delta virüsüne karşı yetersiz mi acaba kafam çok karışık
Yüzde yüz erkekmiş miyokardit hasta olanlar.Bende sizin gibi düşündüm sinovac oldum delta virüsüne yetersiz olabilir ama en azından hastaneye yatmak ağır geçirme gibi durumlar olmaz sanırım
Sizinki asidan mi bilmem ama abimde de ilk doz 1 2 gun bas donmesi tansiyon vs yapti sonra gecti.Arkadaşlar aşı olalı 10 gün oldu. Dün gece 2.30 gibi uyudum. 3de bi anda uyandım. Uyandıktan sonra da kalbim çok hızlı çarpmaya başladı. Mutfağa zor gittim. Su falan içtim. Tansiyonumu da nabzım düştükten sonra ölçtüm. 15e 9,5tu. Bugün annemle konuştum o da 2 gün önce olmuş aynı benim gibi. O da aşı olalı 13 gün oluyor. Böyle bi durum yaşayan var mı?
Kalbime check up yaptırmıştım pandemi öncesi bi sıkıntı yoktu. Üfürme varmış o da arada ritim bozukluğu yapıyordu. Doktor kakao, kahve vs yiyip içme demişti. Kafeinsiz kahve içiyorum. Dün de eşim kahveli leblebi almış ondan yedim 10 tane falan.
Annemde olmasa yediklerime bağlayacaktım ama merak ettim.
Ha bi de çok çok stresli bi insanım. Annem de öyle.
Benim 10. Gündü ondan merak ettim. İnşallah 2. Dozlarımız sıkıntısız olur.Sizinki asidan mi bilmem ama abimde de ilk doz 1 2 gun bas donmesi tansiyon vs yapti sonra gecti.
2.dozda hic bir sey hissetmedi
İnşaallah olmazBende sizin gibi düşündüm sinovac oldum delta virüsüne yetersiz olabilir ama en azından hastaneye yatmak ağır geçirme gibi durumlar olmaz sanırım
Bakmadım ama bize denk gelir mi öyle bişey bilmiyorum inanın çekimserim ama aşı dan başka çare de yok gibi herhalde sinovac olucam en azından bilindik yöntemlerle geliştirilmişOranlara baktınız mi? Yani ben baktım sayisal verilere çok yüksek bir oran yok.
Olun tabiki kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz aşıyı. Insallah bol antikor olurBakmadım ama bize denk gelir mi öyle bişey bilmiyorum inanın çekimserim ama aşı dan başka çare de yok gibi herhalde sinovac olucam en azından bilindik yöntemlerle geliştirilmiş
Sinovac geldiği gibi bitiyo olacaksanız randevunuzu alın ben üç hafta bekledim gelmesiniBakmadım ama bize denk gelir mi öyle bişey bilmiyorum inanın çekimserim ama aşı dan başka çare de yok gibi herhalde sinovac olucam en azından bilindik yöntemlerle geliştirilmiş
Çok teşekkürler hepimizin inşaallahOlun tabiki kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz aşıyı. Insallah bol antikor olur
Çok teşekkürlerSinovac geldiği gibi bitiyo olacaksanız randevunuzu alın ben üç hafta bekledim gelmesini
Cok teşekkür ederim canım pekş kan sulandırıcı kullanmak gerekiyor mu aşıdan sonraMerhaba hamileliğim boyunca kan sulandırı iğne oldum,ilk hamileliğim pıhtılaşma yüzünden düşükle sonuçlanmıştı..şu an kullandığım herhangi bir kan sulandırıcı yok..5 gün önce biontech oldum korka korka..ilk 2 gün sadece kol ağrım oldu şimdilik başka bi yan etki görmedim..bi arkadaşım geçen yıl pıhtı atması sonucu neredeyse ölüyodu tedavi görüyor,kan sulandırıcı kullanıyor.doktoru biontech olsbilirsin dedi ve 10 gün önce oldu ..herhangi bi yan etki olmadı.. şimdilik iyiyiz ama umarım uzun vadede bişey olmayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?