bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Benim de Tr ye gitmek zorunlulugum olmasaydi , biraz daha bekleyecektim asi olmak icin . Cunku asilarin koruma suresi 6 aymis ve virus devamli mutasyona ugruyor . Bulundugum ulke de delta varyanti artmis oldugu halde , her yer acildi maske kullanimi zorunlulugu kalkti ki Ben hala disari ciktigim zaman sokakta bile maske kullaniyorum . Insanlarin çoğu burda toplu tasima , kapali alanlarda maske kullanmıyorlar artık .Hindistanı bile amber listeye koyup Tr yi hala kırmızı listede tutmalarına gerçekten çok üzgünüm . İste bu yüzden dedim bilseydim biraz daha beklerdim çünkü bizi sanırım yeni mutasyona uğramış virüsler yüzünden yeni aşılar bekliyor .

Bizi korkutan da bu uzun vadede yan etkisi olma ihtimali
Onu artık yaşayıp göreceğiz . Maalesef .. umarım kötü yan etkileri yoktur . Eşim ikinci aşıyı olduğundan beri hiç baş agrısı şikayetleri olmadığı halde haftanın iki günü baş agrısıyla yatıyor . Annem ikinci aşıyı olduktan iki ay sonra beyinle ilgili bir sorun yaşadı epilepsi teşhisi koydular bir ilaç verdiler bundan sonra hep o ilacı kullacakmış . Başka bir arkadaşımında kanla ilgili bir hastalığı vardı değerleri arttı . Tabi ki kronik bir hastalığı vardı ama aşının kötü etkisini yaşadı bunu doktorlari soyledi Umarım iyi etkisini de yaşarız bunlar asidan sonra yakinlarimin yasadiklari . Tabiki aşıdan dolayı oldu diyemiyorum sadece olabilir mi diye düşünüyorum ? Herkese boyle yan etki yaratacak diye bir sey yok . Her ilacin yan etkileri olduğu gibi mutlaka aşınında bazı kişilerde yan etkileri olabilir . Umarım en az yan etkiyle atlatırız .
Umarım insallah koruyuculuğu gerçektir ve uzun sürer .

Herkese merhaba
Dün 2.kez covid testim pozitif çıktı.
Aralık ayında covid geçirdim.
Haziran ayında sinovac aşısının 1.dozunu oldum.Temmuz ayında ikinci dozu oldum.Hiçbir yan etki yaşamadım.
4 aydır sağlık problemleri yaşıyorum.O sebeple aslında pek bir yere gitmiyorum.
Sadece hastaneye gidip geliyorum.
2.doz aşıdan 10 gün sonra hastaneye gittim.Bazı testler verdim.Tabi hastane kalabalık.3-4gün sonra hafif boğaz ağrısı,daha sonra gıcık şeklinde gece uykudan uyandıran 1 seferlik öksürük,2 gün rahatsız etmeyecek düzeyde ses kısıklığı,1 gün kulak ağrısı yaşadım. Ama ben daha önce covid geçirdiğim için bu çok hafif geldi.Malum yaz ayındayız .Her yer açık, kapı pencereCereyanda kaldığım için olduğunu düşündüm.Bu kadar hafif covid olacağını düşünmediğim için test yapmadım.
Bugün ameliyatım vardı. Ameliyat öncesi dün covid testi yaptırdım ve sonuç pozitif.
İşin özü aşının koruduğuna artık inanıyorum..En azından hafif geçiriliyor.
Bunun dışında 1 haftadır covidli olduğumu düşünüyorum.Buna rağmen ev ahalisine bulaştırmadım.Eşim test yaptırdı.Sonuç negatif.
Bunlar benim yaşadıklarım.
Umarım bu hastalığı en yakın zamanda tamamen bitiririz.Sevdiklerimizden ayrı kalmak zorunda kalmayız.

Geçmiş olsun

Geçmiş olsun .

İnşaallah canım sağ ol.
İkimizde A rh(+) Hatta kızlarımda aynı kan grubundan.
Sormamın sebebi kan grubuyla da alakası varmış ya daha az etkiyle bu hastalığa geçirmeyi ya da bulaştırmayı diye okuduk ya , o yüzden sordum . Benim de 0 negatif eşimin 0 pozitif ikizlerinde 0 pozitif .

Sormamın sebebi kan grubuyla da alakası varmış ya daha az etkiyle bu hastalığa geçirmeyi ya da bulaştırmayı diye okuduk ya , o yüzden sordum . Benim de 0 negatif eşimin 0 pozitif ikizlerinde 0 pozitif .
Aralık ayında çok ağır geçirdim.2 ay öksürüğüm kesilmedi.Koku alma yeni geldi sayılır hatta bazı tatları hala garip alıyorum.
10 gün ağrılardan ayağa bile kalkamadım desem yalan olmaz.
Eşim pek hasta olmaz.O bile 4 gün çok ğır hasta oldu.
Benim bünye çok hassas hemen hasta olurum.
Normal gripleri bile ağır geçiririm.
Kan grubu değilde acaba genetik yapı,bağışıklık vs...etkili olabilir.

Hiii Nevroşum çok geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun . Hayal bile edemiyorum nasıl ağır geçirdiğini . Ama birincisinden kurtulmuşsun , demekki ikinci defa bulaştığında vucüdun artık ilkinden dolayı kurtulup hastalık savaşını kazandığından ( bağışıklık sistemi )ikincisi çok fazla seni etkilemiş . Bağışıklık sistemi galiba biraz da genetik olabilir . Anladım kan grubu etki etmiyor o yüzden sormuştum zaten . Hepsi için tekrar geçmiş oldun sana ve ailene

Teşekkür ederim.

Çok geçmiş olsun Allah şifalar versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…