- 9 Mayıs 2015
- 3.657
- 7.939
- 158
Ceza yazan elleri dert görmesin, kesemize bereket :)Karabük'te yurtdışından gelip 14 günlük karantinaya uymayan iki kişiye test yapılmış, negatif çıkmış ancak evde durmayacaklarını beyan edince İl Sağlık Müdürlüğü dava açmış. Mahkeme de ev hapsi vermiş.
Kocaeli'nde de karantinayı ihlal edene idari para cezası kesilmiş.
Bence onların psikolojisi yerle bir değildir, gamsızlar sadece. Karabük'tekiler yakalandıktan sonra bile evde durmayacaklarını söylemiş. 14 gün durmak ne kadar zor olabilir, illa yaka paça yurda mı yerleştirsinler. Her şey müstehak bunlara aslında.Testlerin sonradan pozitife dönebilme olasılığından bahsediliyordu geçenlerde.
Istanbul'da da bir kadın karantinadan kaçmış.
Onların da psikolojileri yerle birdir tahmin edebiliyorum fakat tehlike altında iken kaçmak da ayrı bir olay.
Ne guzel ya virus bitmis demekAyy içim kötü oldu yaa. Wuhan'da sokağa çıkma yasağı kalkınca yardıma gelen doktorlar dönmüş. Bütün halk, görevliler herkes sokaklarda doktorları uğurlamış.
Ne zor günler geçirdi adamlar, yazık ya içim kötü oldu.
Ya bu sonradan pozitife dönme olayını anlamadım ben. Ben yurtdışından geldim diyelim test yaptılar negatif çıktı. Sonra 14 gün karantina süresi bitti işe döndüm. 3 gün sonra test yaptılar pozitif çıktı. Ne malum dışardan yurtiçinde birinden kapmadığım? Yurtdışı temaslıydı nasılsa olacak adı. Çok saçma.Testlerin sonradan pozitife dönebilme olasılığından bahsediliyordu geçenlerde.
Istanbul'da da bir kadın karantinadan kaçmış.
Onların da psikolojileri yerle birdir tahmin edebiliyorum fakat tehlike altında iken kaçmak da ayrı bir olay.
Aynı soruyu dün sordum ben de.Diğer ülkeler de kritik vaka sayısı belirtilmiş,bizimki belli değil neden acaba
Eki Görüntüle 2608120
Evdeyiz 1 haftadir cikmadik cocuklari oyalamak çok zor ama tek derdimiz bu olsun Allah bizi su virus tan kurtarsin bir an onceBUGÜNE KADAR toplam 20.345 test yapıldı, 1.256 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik. Hastalık ülkemizde yokken, “yok” dedik. Şimdi gün gün durumu açıklıyoruz. Şeffaflığımızla sizi tedbire de davet ediyoruz. Tedbirli olalım. Bu ülke, bu tehdide yenik düşmeyecek.
Yeni hayatlar kaybediyoruz. Vaka sayıları artıyor. Fakat mümkün olduğunca çok sayıda test yaptığımız unutulmamalı. Tedavi altına alınmış her hastayla, salgının önünü kesmiş oluyoruz. BUGÜN 9 YENİ VEFAT, 289 YENİ TANI VAR. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar.
Dr. Fahrettin Koca
Korona virüs yayılma haritası!
Ülkelere göre Koronavirüs istatistiği
Şimdi Çin temiz mi orada bitti mi yani? Allahım nolur tamamen al bu virüsü üstümüzdenAyy içim kötü oldu yaa. Wuhan'da sokağa çıkma yasağı kalkınca yardıma gelen doktorlar dönmüş. Bütün halk, görevliler herkes sokaklarda doktorları uğurlamış.
Ne zor günler geçirdi adamlar, yazık ya içim kötü oldu.
Ben bildiğim kadarıyla pencere donemi dedıkleri şey bunu ben hıv için okumustumYa bu sonradan pozitife dönme olayını anlamadım ben. Ben yurtdışından geldim diyelim test yaptılar negatif çıktı. Sonra 14 gün karantina süresi bitti işe döndüm. 3 gün sonra test yaptılar pozitif çıktı. Ne malum dışardan yurtiçinde birinden kapmadığım? Yurtdışı temaslıydı nasılsa olacak adı. Çok saçma.
Bitmedi kontrol altında hala enfekte olmuş insanlar orada da var sadece soykırım gibi ölüm yok artıkŞimdi Çin temiz mi orada bitti mi yani? Allahım nolur tamamen al bu virüsü üstümüzden
Teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda hepimiz kurtuluruzBitmedi kontrol altında hala enfekte olmuş insanlar orada da var sadece soykırım gibi ölüm yok artık
Yine enfekte sayısı artıyor ama az artıyor
Aynı soruyu dün sordum ben de.
hepimiz yakınlarımız için kafayı yiyoruz.Sokağa çıkma yasağı gelmesi lazım yada şu özel sektöre el atsınlar. Sabah işe nasıl geldim bilmiyorum yetmezmiş gibi işyerinde toplu taşıma kullanan tek kişiyim diğer çalışanların tepkisine maruz kaldım. İşe konsantre olamıyorum önüme sürekli yeni evraklar geliyor kargolar geliyor derken psikolojim çöktü iyice. Allah korusun virüs kapmış olsam evde annem,babam,kardeşim ve 77 yaşında babannem var. Onlar evde ama ben dışardayım ve evdeyken de ya bende virüs varsa diye kafayı yiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?