bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ceza yazan elleri dert görmesin, kesemize bereket :)

Diğer ülkeler de kritik vaka sayısı belirtilmiş,bizimki belli değil neden acaba

Bence onların psikolojisi yerle bir değildir, gamsızlar sadece. Karabük'tekiler yakalandıktan sonra bile evde durmayacaklarını söylemiş. 14 gün durmak ne kadar zor olabilir, illa yaka paça yurda mı yerleştirsinler. Her şey müstehak bunlara aslında.

Karantinadan kaçan kadın da ayrı olay. Ablacım hastaysan bulaştırmayı geçtim kendin ölürsün ya.

Ya bu sonradan pozitife dönme olayını anlamadım ben. Ben yurtdışından geldim diyelim test yaptılar negatif çıktı. Sonra 14 gün karantina süresi bitti işe döndüm. 3 gün sonra test yaptılar pozitif çıktı. Ne malum dışardan yurtiçinde birinden kapmadığım? Yurtdışı temaslıydı nasılsa olacak adı. Çok saçma.

Evdeyiz 1 haftadir cikmadik cocuklari oyalamak çok zor ama tek derdimiz bu olsun Allah bizi su virus tan kurtarsin bir an once

Bu iyileşenler diye yazdıkları mesela önce pozitif test çıkıp sonra negatif mi çıkıyor sonuç?
bilemedim

Şimdi Çin temiz mi orada bitti mi yani? Allahım nolur tamamen al bu virüsü üstümüzden

Ben bildiğim kadarıyla pencere donemi dedıkleri şey bunu ben hıv için okumustum
Bu olayı
Yeterli antikor hemen üretilmiyormuş da ondan dolayı negatif çıkabılıyormuş gibi bir şey yazıyor du...

Belirtiler de bu arada 4 5 gun içinde çıkıyormuş
3 gunde pozitif çıkma durumu olmayabılır 3 gun içinde kaptıysan.... sanırım ondan belirtileri olana yapılıyor

Bir de 3 gun tekrarlayana kadar yine kalıyorsun karantina da çıkmıyorsun eğer belirtilerin var ve negatif çıktıysa

Şimdi Çin temiz mi orada bitti mi yani? Allahım nolur tamamen al bu virüsü üstümüzden
Bitmedi kontrol altında hala enfekte olmuş insanlar orada da var sadece soykırım gibi ölüm yok artık
Yine enfekte sayısı artıyor ama az artıyor

Şu 2 hafta yasak gelebilir mi artık daha geç olmadan ? Çok değil,2 hafta.Duruma göre devam edilir sonra.
Ben bu milletin ''dışarı çıkmayın''ı anladığını düşünmüyorum çünkü.

Ah şu markete çıkmak zorunda olduğumuz günlerden nefret ediyorum. Ve karantine süresini yeniden baştan başlatıyorum. pzt 1 gün idi. perşembe markete çıktık tekrar başlattım bugün de tekrar, inşallah uzun süre çıkmayız.. Bugün eşim arabada kalmayı reddetti. Eldiven giydirdim. Markette her şeyi elledikten sonra kasada görevlinin içine girdi sonra kredi kartı şifresini girdikten sonra da o eldivenli eliyle bi güzel yüzünü sıvazladı. Koptum tabi. Kasiyer dezenfektan verdi bize. Neyse sonra "eldivenlerini değiştir" dedim değiştirirken de market arabasının tutma yerini çıplak eli ile bir güzel tuttu. Falan filan...
Market izlenimlerim: Migros işi ciddiye almış. Sürekli korunma konusunda anonslar yapıyor 1 metre mesafesi konusunda uyarılar yapıyor. Her şey, tüm sebzeler vb paketlenmiş. İnsanlar da az çok uyuyor. bir amca kasada aha dibime kadar girdi ve bana değdi, o da 65 yaş üstüydü ve hiçbir şeyi umursamaz havası vardı.
Sonra çarşıda bir dükkan önünde açıkta satılan meyve sebzelerin önünde bir paket eldiven duruyordu. Kadının biri meyve alacak olan eşini uyarması üzerine adam paketten bir eldiven almak için yöneldi ve almak için önce elini ağzına götürerek tükürükle parmaklarını ıslattı. yumurta alırken parayı eşimin 5 gündür ellenmeyen cüzdanından 5tl çıkardım ve para üstünü de satıcının elimde tuttuğum boş bir eldivene koymasını rica ettim. Güldü bana "buna 3-5 gün dokunmayacağım" dedim. Adam "bişey olmaz beaya" modlarında iken ben "kendim için değil eşim için endişeleniyorum çünkü kadınlar atlatıyor erkekleri öldürüyormuş" dedim "hadi ya" diyor "evet her yaş grubunda istatistiklerde ölenlerin 2/3ünden fazlası erkek. şimdi ben de bir erkeğe bunu anlatmakla ne moral verdim dimi?" dedim kinaye kinaye. Adamın suratındaki sırıtma hafif bir deformasyon ile suratında asılı kaldı. Arabaya döndüğümde eşim sigara yakmış beni bekliyordu sigara yakmadan elini kolonyalamış öyle dedi bana.
Eve dönünce marketten aldıklarımızı dezenfekte etme çalışmalarımızı ruh sağlığınızı korumak adına sansürlüyorum. Sonra tüm üstümüzdekileri bir tümsek halinde kapının önüne çıkarıp "yıkanmak zorunda mıyım ya?" diyen eşimle beraber duşa girdik. burası da sansür ne yapayım böyle ikna ettim onu duş için.

hepimiz yakınlarımız için kafayı yiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…