bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Hayır yani coronayla iç içe yaşayacağız, o belli artık. Komple eve tıkmadıkları sürece eninde sonunda insan içine karışacağız. Dellendim şu an.
Yarenlik edecek belli süre belki alışır bize
Ama bakan yok 4 gunde iyileştiren ilaç dedi çinden
Benım ona da inanasım gelmıyor 4 gun olacagına

Ben de okula nasıl gidecem onu düşünüyorum yolda keşke özel jetim olsaydı pof ya

ikisi de olabiliyor. Böyle testlerde demek kanda belli miktarda bulunan bir şeye bakıyorlar. Mesela HIV virüsünde de öyle HIV + sayılmak için HIV antikorları mesela 1.000'in üzerinde olması gerekiyor (sayıyı salladım) . Bir çok insanda 0.002 vb antikor var bunlar negatif sayılıyor. Bazı pozitif vakalarda ise 1.000'nin çok üzerinde çıkıyor. Bu kesme noktasını doğru belirlemek önemli oluyor, nerede kesin negatif nerede kesin pozitif diyeceksiniz? O kesme noktası belirlenirken yalancı negatifler ile yalancı pozitif sonuçların çıkma ihtimali risk durumuna göre belli bir dengede tutulması gerekiyor. Eğer çitayı yüksek tutarsanız bazı pozitif vakaları ıskalama tehlikesi mevcut oluyor ki bu daha ciddi bir sorun. Eğer düşük tutarsanız da negatif olduğu halde bazı vakalara boşu boşu boşuna pozitif demiş oluyorsunuz. Emin değilim ama bir kaynakta covid 19 testi için bu dengenin %70 ile % 30 olduğunu yazıyordu. Demek bazı vakalarda emin olmak için testi yenileme gereğini duyuyor olabilirler ayrıca inkübasyon süresi de burada etken. Örneğin HİV virüsünün inkübasyon süresi 3 ay olup 6 aya kadar da uzuyor, HİV virüsünü kapmış kişi inkübasyon süresini doldurmadan test yaptırırsa negatif çıkma ihtimali oluyor, sonradan test edilince pozitif çıkıyor. Yanıldığım bir nokta varsa tıpçı arkadaşlarımız düzeltsin.

Bu kadar kötümser olma Iyannacığım evde ki malzemelerle sende kendi ohalini yapabilirsin

Ya en buyuk korkum okula giderken aynı otobus ya da uçakta karantinadan kaçan birisiyle olmak

Enfekte olacaksam kendi çabamla olmak istiyorum enfekte edenin de normal zekada olması kafi

Genelde böyle.
Cünkü danışmanlar tarafından yazılıp okunuyor.
Hepsi birbirine benziyor.
Bakan gayet iyi.
Ama bana konusmayi slogan ile bitirme kısmı çok yapay geliyor mesela.
Onun için de öyle muhtemelen ki unuttu :)

Aslında söylenecek her şeyi söyledi.
Kendi ohalinizi oluşturun cünkü yasak koyamıyoruz yada henüz koyamıyoruz.
Yasak koymak demek.yasak süresince devlerin vatandaşın zararını karşılaması da demek.
Öyle bir ekonomik gücümüz var mı?
O zaman gittiği yere kadar, yasağı koymadan, ama koymamız gerekiyor da gibi yaparak, kendi kendimize önlem aldıracak..

Kana geçmiyor zaten sürüntü ile test yapıyorlar

Ya en buyuk korkum okula giderken aynı otobus ya da uçakta karantinadan kaçan birisiyle olmak

Enfekte olacaksam kendi çabamla olmak istiyorum enfekte edenin de normal zekada olması kafi
Ya bir de o var,aksam haberlerde kaç tane kaçan vakka vardı,gerçekten gerizekalılar bu insanlar başka açıklaması yok.

Evet yasak konusunda söylediklerinizi düşünüyorum ben de. Maalesef böyle bir imkan yok. Yazık ne yapalım bekleyeceğiz. Peki mecburiyetten önlem alamayanlar ne olacak?

Maas alabilecek misiniz peki okul acilmazsa ?

Ben çok boş bulmadım konuşmasını. Bizde aşı çalışması yapacağız dedi. Çin den tedavide iyi gelen ilaç getirilmiş onu verdik demesi bence birkaç gün içinde ancak etkisini göreceğimiz bir şey buna sevindim. O piyasa da çıkan ilaç haberi de doğruymuş. Yoğun bakımda olmayacak şekilde olanlara da ondan verilmiş. Yani tedavide en azından ne yapıyorlar biraz daha anlamış oldum. Ben merak ediyordum ne uyguluyorlar. İyileşme var ama bizde 10 gündür var olduğu için sayısal ifadelere erken. Çok fazla kit uyguladıkları zaman bence bu sayılar daha net olur. Bilmem bana umut verdi morali daha iyidi adamın. Çok kötü bir tablo olsa bu kadar rahat olamazdı herhalde.

Cevap için çok teşekkürler uğraşıp yazmışsınızben bu kadar teknik kısmına hakim değilim tabi ki öğrenmiş oldum sayenizde

Çin sıkı tedbirlere ragmen 3 ayda kurtuldu
Hadi onlar ilkti, ne olduğunu anlamadı da sürdü.
Biz yine başımıza geleceği biliyoruz
Bizde de 2 ay olsun
3 hafta sokağa çıkmadan 80 milyon tarayamazlar zaten, süreç daha uzun
Kontrolü bırakmadan, tedbirlerle ilerleyeceğiz.
Ben işimi açamıyorum.
Açsam gelen olmaz
Açmasam her ay 5000 lira cepten yiyorum
Kaç ay dayanabilirim?

İyi de hastalığın bilinen bir ilacı yok,aşısı yok ve diğer bütün virüslerden çok daha hızlı yayılım gösterdiği için şu aşamada sokağa cikmayin demekten başka bir çare görünmüyor,malesef yurt dışından gelenler karantina kurallarına uymadıkları,denetimleri de titizlikle yapılmadıgi için virüs yayıldı.

Evet işte ben de onu anlatmaya çalışıyorum, çok pozitif bir tablo çizildi umarım öyle olur. Çünkü biz kendi kendimize ohal ilan edemeyeceğiz, işimize gücümüze gideceğiz, mecburuz
En azından pozitif düşünelim çok kötü bir tablo yok demek ki dediğiniz gibi

Avrupada saldim cayira mevlam kayira.. cinde cok sıkıydı hersey.. Türrkiye daha insancil bence.. ortasi.. ne ab gibi vurdumduymaz ne de çin gibi gaddar

Yerli üretim malzemeler para
Maske para
Çindeki ilaç para
Diğer ilaçlar para
Kit emin değilim ne olacagını
Sokağa çıkma yasağı para

Sağlık da ekonomide önemli
Ama bu kadar para nereden bulunacak bizi neler bekliyor
Nereden borç alınacak?

Verilen ekonomik sözler bana gerçeğe uygun gelmedi

Maas alabilecek misiniz peki okul acilmazsa ?
Eşim alacak çünkü bilfiil çalışıyor.
Ben ve ekibim diğer 4 şubeyle birlikte ay sonuna kadar idari izinliyiz.
Nisan'da okullar açılmazsa önce iki hafta yıllık izinler kullanılacak.
Kısa süreli çalışma ödeneği çıkarsa sorun yok.
Çıkmazsa muhtemelen kısmi ücretsiz izin gündeme gelecek.
Kurucumuz da kendine göre haklı velilerden aidat almadan 5 şubenin maaşını karşılayamaz.

Her ülkenin çözüm yolunu bilemiyorum ama fransada evinden 300 m uzaklaşma yasağı varmış. Market gibi ihtiyaçlar için de izin kağıdı dolduruyormuşsun. Hiç değilse bu olsun diye bekliyorum bizde de. Sürüncemede kalmaktansa yanlış veya doğru bir karar verilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…