Yarenlik edecek belli süre belki alışır bizeHayır yani coronayla iç içe yaşayacağız, o belli artık. Komple eve tıkmadıkları sürece eninde sonunda insan içine karışacağız. Dellendim şu an.
ikisi de olabiliyor. Böyle testlerde demek kanda belli miktarda bulunan bir şeye bakıyorlar. Mesela HIV virüsünde de öyle HIV + sayılmak için HIV antikorları mesela 1.000'in üzerinde olması gerekiyor (sayıyı salladım) . Bir çok insanda 0.002 vb antikor var bunlar negatif sayılıyor. Bazı pozitif vakalarda ise 1.000'nin çok üzerinde çıkıyor. Bu kesme noktasını doğru belirlemek önemli oluyor, nerede kesin negatif nerede kesin pozitif diyeceksiniz? O kesme noktası belirlenirken yalancı negatifler ile yalancı pozitif sonuçların çıkma ihtimali risk durumuna göre belli bir dengede tutulması gerekiyor. Eğer çitayı yüksek tutarsanız bazı pozitif vakaları ıskalama tehlikesi mevcut oluyor ki bu daha ciddi bir sorun. Eğer düşük tutarsanız da negatif olduğu halde bazı vakalara boşu boşu boşuna pozitif demiş oluyorsunuz. Emin değilim ama bir kaynakta covid 19 testi için bu dengenin %70 ile % 30 olduğunu yazıyordu. Demek bazı vakalarda emin olmak için testi yenileme gereğini duyuyor olabilirler ayrıca inkübasyon süresi de burada etken. Örneğin HİV virüsünün inkübasyon süresi 3 ay olup 6 aya kadar da uzuyor, HİV virüsünü kapmış kişi inkübasyon süresini doldurmadan test yaptırırsa negatif çıkma ihtimali oluyor, sonradan test edilince pozitif çıkıyor. Yanıldığım bir nokta varsa tıpçı arkadaşlarımız düzeltsin.Bizim bir akraba karantina da şu anda dün test yapmışlar negatif çıkmış.Yarın tekrar test yapacaklarmış.Neye göre iki test yapılıyor bilmiyorum ya testlere güvenmiyorlar,yada hastalık kanda hemen belli olmuyor
Bu kadar kötümser olma Iyannacığım evde ki malzemelerle sende kendi ohalini yapabilirsinValla kusura bakmasınlar ama hazirana kadar eve kapanamam. Sırf ben değil, birçok insan kapanamaz. Bunu keyfi olarak çıkıp arkadaşla görüşmek olarak demiyorum, bekleyen işler güçler var. Benim ev bulup taşınmam lazım mesela. 1-2 ay erteledim ama daha erteleyemem.
Bakalım İtalya gibi günde yüzlerce ölmeye başlayınca evdeki ohalimize ne eklememiz gerekecek.
Bir de benim anlamadığım gerçekten siyasi birşey için sormuyorum, bütün siyasiler için geçerli bu söylediklerim, ben yabancı dil bilmediğimden soruyorum başka ülkelerde de açıklamalar bu şekilde mi? Dişe dokunur hiçbir şey anlatılmıyor, bilgi verilmesini zaten istemiyorum da çözüm odaklı hiçbir şey göremiyorum ben. Bakan yine sorulan sorulara gayet güzel cevap verdi, onu kastetmiyorum da genel anlamda çözüm sunan yok evde kalın diyorlar o kadar. Her yerde mi böyle?
Yüksek ihtimal uzayacak tatil,bakalım merak ettiğim kaç hafta tatilin uzayacagiÇarşamba günü milli eğitim bakanıyla bir araya gelip duruma göre karar vereceklermiş.Dağlık bakanı öyle söyledi.
Kana geçmiyor zaten sürüntü ile test yapıyorlarBizim bir akraba karantina da şu anda dün test yapmışlar negatif çıkmış.Yarın tekrar test yapacaklarmış.Neye göre iki test yapılıyor bilmiyorum ya testlere güvenmiyorlar,yada hastalık kanda hemen belli olmuyor
Ya bir de o var,aksam haberlerde kaç tane kaçan vakka vardı,gerçekten gerizekalılar bu insanlar başka açıklaması yok.Ya en buyuk korkum okula giderken aynı otobus ya da uçakta karantinadan kaçan birisiyle olmak
Enfekte olacaksam kendi çabamla olmak istiyorum enfekte edenin de normal zekada olması kafi
Genelde böyle.
Cünkü danışmanlar tarafından yazılıp okunuyor.
Hepsi birbirine benziyor.
Bakan gayet iyi.
Ama bana konusmayi slogan ile bitirme kısmı çok yapay geliyor mesela.
Onun için de öyle muhtemelen ki unuttu :)
Aslında söylenecek her şeyi söyledi.
Kendi ohalinizi oluşturun cünkü yasak koyamıyoruz yada henüz koyamıyoruz.
Yasak koymak demek.yasak süresince devlerin vatandaşın zararını karşılaması da demek.
Öyle bir ekonomik gücümüz var mı?
O zaman gittiği yere kadar, yasağı koymadan, ama koymamız gerekiyor da gibi yaparak, kendi kendimize önlem aldıracak..
Maas alabilecek misiniz peki okul acilmazsa ?Karı-koca özel eğitim kurumlarında görevliyiz ve dönemi kapattığımızı varsayıyoruz.
Eşim her gün öğlene kadar okuluna gidip zoom konferans yoluyla sanal sınıfta anlatılan derslerin takibini yapıyor, bazen de ders anlatıyor.
Ben de evde, pc başında zoom artı watsaptan, öğretmenlerimle okul öncesi için uzaktan eğitim programı hazırlayıp velilerle paylaşılmasını sağlıyorum.
Üzgünüm ama kısa vadede okula dönebileceğimizi zannetmiyorum.
Ben çok boş bulmadım konuşmasını. Bizde aşı çalışması yapacağız dedi. Çin den tedavide iyi gelen ilaç getirilmiş onu verdik demesi bence birkaç gün içinde ancak etkisini göreceğimiz bir şey buna sevindim. O piyasa da çıkan ilaç haberi de doğruymuş. Yoğun bakımda olmayacak şekilde olanlara da ondan verilmiş. Yani tedavide en azından ne yapıyorlar biraz daha anlamış oldum. Ben merak ediyordum ne uyguluyorlar. İyileşme var ama bizde 10 gündür var olduğu için sayısal ifadelere erken. Çok fazla kit uyguladıkları zaman bence bu sayılar daha net olur. Bilmem bana umut verdi morali daha iyidi adamın. Çok kötü bir tablo olsa bu kadar rahat olamazdı herhalde.Bir de benim anlamadığım gerçekten siyasi birşey için sormuyorum, bütün siyasiler için geçerli bu söylediklerim, ben yabancı dil bilmediğimden soruyorum başka ülkelerde de açıklamalar bu şekilde mi? Dişe dokunur hiçbir şey anlatılmıyor, bilgi verilmesini zaten istemiyorum da çözüm odaklı hiçbir şey göremiyorum ben. Bakan yine sorulan sorulara gayet güzel cevap verdi, onu kastetmiyorum da genel anlamda çözüm sunan yok evde kalın diyorlar o kadar. Her yerde mi böyle?
Cevap için çok teşekkürler uğraşıp yazmışsınızikisi de olabiliyor. Böyle testlerde demek kanda belli miktarda bulunan bir şeye bakıyorlar. Mesela HIV virüsünde de öyle HIV + sayılmak için HIV antikorları mesela 1.000'in üzerinde olması gerekiyor (sayıyı salladım) . Bir çok insanda 0.002 vb antikor var bunlar negatif sayılıyor. Bazı pozitif vakalarda ise 1.000'nin çok üzerinde çıkıyor. Bu kesme noktasını doğru belirlemek önemli oluyor, nerede kesin negatif nerede kesin pozitif diyeceksiniz? O kesme noktası belirlenirken yalancı negatifler ile yalancı pozitif sonuçların çıkma ihtimali risk durumuna göre belli bir dengede tutulması gerekiyor. Eğer çitayı yüksek tutarsanız bazı pozitif vakaları ıskalama tehlikesi mevcut oluyor ki bu daha ciddi bir sorun. Eğer düşük tutarsanız da negatif olduğu halde bazı vakalara boşu boşu boşuna pozitif demiş oluyorsunuz. Emin değilim ama bir kaynakta covid 19 testi için bu dengenin %70 ile % 30 olduğunu yazıyordu. Demek bazı vakalarda emin olmak için testi yenileme gereğini duyuyor olabilirler ayrıca inkübasyon süresi de burada etken. Örneğin HİV virüsünün inkübasyon süresi 3 ay olup 6 aya kadar da uzuyor, HİV virüsünü kapmış kişi inkübasyon süresini doldurmadan test yaptırırsa negatif çıkma ihtimali oluyor, sonradan test edilince pozitif çıkıyor. Yanıldığım bir nokta varsa tıpçı arkadaşlarımız düzeltsin.
Bunu yeni öğrendim teşekkürKana geçmiyor zaten sürüntü ile test yapıyorlar
Valla kusura bakmasınlar ama hazirana kadar eve kapanamam. Sırf ben değil, birçok insan kapanamaz. Bunu keyfi olarak çıkıp arkadaşla görüşmek olarak demiyorum, bekleyen işler güçler var. Benim ev bulup taşınmam lazım mesela. 1-2 ay erteledim ama daha erteleyemem.
Bakalım İtalya gibi günde yüzlerce ölmeye başlayınca evdeki ohalimize ne eklememiz gerekecek.
İyi de hastalığın bilinen bir ilacı yok,aşısı yok ve diğer bütün virüslerden çok daha hızlı yayılım gösterdiği için şu aşamada sokağa cikmayin demekten başka bir çare görünmüyor,malesef yurt dışından gelenler karantina kurallarına uymadıkları,denetimleri de titizlikle yapılmadıgi için virüs yayıldı.Bir de benim anlamadığım gerçekten siyasi birşey için sormuyorum, bütün siyasiler için geçerli bu söylediklerim, ben yabancı dil bilmediğimden soruyorum başka ülkelerde de açıklamalar bu şekilde mi? Dişe dokunur hiçbir şey anlatılmıyor, bilgi verilmesini zaten istemiyorum da çözüm odaklı hiçbir şey göremiyorum ben. Bakan yine sorulan sorulara gayet güzel cevap verdi, onu kastetmiyorum da genel anlamda çözüm sunan yok evde kalın diyorlar o kadar. Her yerde mi böyle?
Ben çok boş bulmadım konuşmasını. Bizde aşı çalışması yapacağız dedi. Çin den tedavide iyi gelen ilaç getirilmiş onu verdik demesi bence birkaç gün içinde ancak etkisini göreceğimiz bir şey buna sevindim. O piyasa da çıkan ilaç haberi de doğruymuş. Yoğun bakımda olmayacak şekilde olanlara da ondan verilmiş. Yani tedavide en azından ne yapıyorlar biraz daha anlamış oldum. Ben merak ediyordum ne uyguluyorlar. İyileşme var ama bizde 10 gündür var olduğu için sayısal ifadelere erken. Çok fazla kit uyguladıkları zaman bence bu sayılar daha net olur. Bilmem bana umut verdi morali daha iyidi adamın. Çok kötü bir tablo olsa bu kadar rahat olamazdı herhalde.
Avrupada saldim cayira mevlam kayira.. cinde cok sıkıydı hersey.. Türrkiye daha insancil bence.. ortasi.. ne ab gibi vurdumduymaz ne de çin gibi gaddarBir de benim anlamadığım gerçekten siyasi birşey için sormuyorum, bütün siyasiler için geçerli bu söylediklerim, ben yabancı dil bilmediğimden soruyorum başka ülkelerde de açıklamalar bu şekilde mi? Dişe dokunur hiçbir şey anlatılmıyor, bilgi verilmesini zaten istemiyorum da çözüm odaklı hiçbir şey göremiyorum ben. Bakan yine sorulan sorulara gayet güzel cevap verdi, onu kastetmiyorum da genel anlamda çözüm sunan yok evde kalın diyorlar o kadar. Her yerde mi böyle?
Eşim alacak çünkü bilfiil çalışıyor.Maas alabilecek misiniz peki okul acilmazsa ?
Her ülkenin çözüm yolunu bilemiyorum ama fransada evinden 300 m uzaklaşma yasağı varmış. Market gibi ihtiyaçlar için de izin kağıdı dolduruyormuşsun. Hiç değilse bu olsun diye bekliyorum bizde de. Sürüncemede kalmaktansa yanlış veya doğru bir karar verilmeli.Bir de benim anlamadığım gerçekten siyasi birşey için sormuyorum, bütün siyasiler için geçerli bu söylediklerim, ben yabancı dil bilmediğimden soruyorum başka ülkelerde de açıklamalar bu şekilde mi? Dişe dokunur hiçbir şey anlatılmıyor, bilgi verilmesini zaten istemiyorum da çözüm odaklı hiçbir şey göremiyorum ben. Bakan yine sorulan sorulara gayet güzel cevap verdi, onu kastetmiyorum da genel anlamda çözüm sunan yok evde kalın diyorlar o kadar. Her yerde mi böyle?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?