öyle olmalıİlk başta yurtdışı temaslı hastalar varken artık temaslının temaslısının temaslısı gibi olmaya başlamış hastalar.
Her ülkenin çözüm yolunu bilemiyorum ama fransada evinden 300 m uzaklaşma yasağı varmış. Market gibi ihtiyaçlar için de izin kağıdı dolduruyormuşsun. Hiç değilse bu olsun diye bekliyorum bizde de. Sürüncemede kalmaktansa yanlış veya doğru bir karar verilmeli.
Evet yasak konusunda söylediklerinizi düşünüyorum ben de. Maalesef böyle bir imkan yok. Yazık ne yapalım bekleyeceğiz. Peki mecburiyetten önlem alamayanlar ne olacak?
Avrupada saldim cayira mevlam kayira.. cinde cok sıkıydı hersey.. Türrkiye daha insancil bence.. ortasi.. ne ab gibi vurdumduymaz ne de çin gibi gaddar
Farkı şehirlerde de var artık yurt dışı bağlantılıdan çıktı olay dedi. Dünden beri bunu tv de doktorlarda diyor. Artık sadece yurt dışından gelen ya da teması olana değilde kitler geldikçe herkese yapacaklar sanırım. 1 milyon kit ile tarama yapacağız dedi. Kafadan karantina altına aldıkları hacılar ile Avrupadan gelenleri taramış olsalar böylelikle onların temas ettiklerine ulaşmaya sıra gelir. Gelecek olan sayı önemli bugün beni umutlandırdı tablo kötü gelirse ben iptalEvet işte ben de onu anlatmaya çalışıyorum, çok pozitif bir tablo çizildi umarım öyle olur. Çünkü biz kendi kendimize ohal ilan edemeyeceğiz, işimize gücümüze gideceğiz, mecburuz
En azından pozitif düşünelim çok kötü bir tablo yok demek ki dediğiniz gibi
Kafalarına vura vura aldıracaklar.
Yaşlılara sokağa çıkış yasağı dediler.
Bankalarda mesai saatleri azaltıldı.
Restoran cafeler zaten kapalı
Yakinda piknik alanlari denetlemesi gelir,
Ondan sonra toplu taşıma saatleri düzenlenir
Is ciddiye binerse belli bir sayı üzerinde çalışanı olan yerler 2 grup haline gün aşırı çalışma düzenine geçer vs
Yayılma hızına bağlı, yasaktan önce yasaklamadan ama yasak koyarak devam edecekler
Cidden bana da korktuğumuz kadar kötü değil demek ki diye düşündürdü bu durum. Zaten umursamayan tipler hiç umursamayacak. Hoş umursasalar ne olacak ki, en sonunda hepimiz çıkacağız sokağa ne kadar bekleyebiliriz. En kötü İngilteredeki gibi doğal bağışıklık kazanacağız.
Bugün sinir küpüydüm resmen, alınması gereken şeyler vardı, bunun için çarşı içine çıkmam gerekti, insan dışarı çıkmayınca herkesi evde sanıyor öyle değilmiş, biz bilinçli olalım sokağa çıkmayalım, bu virüsü en azından çoluğa çocuğa yaymayalım dedikçe halk kendini sokağa atmış, 65 yaş üstü insanlara diyecek söz bulamıyorum, polis arabalarından kaçıyorlar, bir tanesi o kadar yaşlıydı ki görevliler uyarıyor yasak var diye ne yapayım yasak varsa diyor, marketteki bütün ürünleri mıncıklayıp durdu, ki ülke genelinde polisler gönüllüler her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor, bizim burada da gönüllü gruplar kurulmuş, muhtarlıktan yaşlıların listesi alınmış, tek tek alışverişlerini yapmak üzere kapılarını çalmışlar, daha ne istiyor bu yaşlılar anlamıyorum.Bu umursuzlar polisin başına dert olur ki, baksanıza güvenliği bıçakladı adam içeriye alınmadı diye.
Ben sokağa çıkma yasağını bir hafta daha bekledikten sonra alacaklarını bugün hissettim. Sanki bir şeyleri deneyip olmazsa alacak gibi izlenim verdi umarım geç kalınmış olmaz. Özel sektör, işciler birçok kamu kurumu da yarı zamanlı çalışacak sonuçta. Az bir sayı değil.Evet işte ben de onu anlatmaya çalışıyorum, çok pozitif bir tablo çizildi umarım öyle olur. Çünkü biz kendi kendimize ohal ilan edemeyeceğiz, işimize gücümüze gideceğiz, mecburuz
En azından pozitif düşünelim çok kötü bir tablo yok demek ki dediğiniz gibi
Hayir o dogru.. ben karantina anlaminda demistim. Yani bu kadar cikmayin diye bi baski yok.. her aksam yapilan bir aciklama yok..Ingiltere mesela olen olsun dedi bildigin.. bagisiklik kazancakmis herkes.. o anlamda.. yoksa maddi destek daha iyi ulkeler var.. su var birde.. Turkiyeye ab ulkelernden dAha gec geldi korona( en azindan oyle soylendi) ona ragmen okul tatili vs erken basladi..Avrupada saldım çayıra mevlam kayıra görmedim ki ben pek, iyi kötü halka maddi olarak destek vereceklerini söylüyorlar, yalan mı yani onlar?
Umarım hiç değilse korkulduğu gibi olmaz da yayılma hızı vs çok büyük sıkıntı yaşamayız diyorum çünkü sonu yok bunun, herhangi bir tarih yok birşey yok herşey tahmini. Kim ne kadar sürdürecek evde durmayı
yalan değildir, Avrupa birliği'nden falan destek alacaklardır. Hastane koridorlarında yatan hastalarını görünce İspanya'nın kendi kendine yetebilecegine inanmıyorumAvrupada saldım çayıra mevlam kayıra görmedim ki ben pek, iyi kötü halka maddi olarak destek vereceklerini söylüyorlar, yalan mı yani onlar?
adamlar kac milyon dolarlık bütçe ayirmislar ve halklarina moral olmak icin hep konusma yapiyorlar ayrica cinden gelen kitler ve ilaclarda bedava degilmis internette bedava geldi falan yazıyorda yalanmis bakan acikladi ücretini odedik diye bizde hem butce az hem bi destek yok corona zaten illet millet işe gitse dert gitmese dert artık bir çözüm yolu bulunsun ya zaten teyzem sağlık çalışanı kuzenlerim ve anneannem icin yeterince endiseliyim birde kendi derdimi cekmek zorunda kalıyorumAvrupada saldım çayıra mevlam kayıra görmedim ki ben pek, iyi kötü halka maddi olarak destek vereceklerini söylüyorlar, yalan mı yani onlar?
Öyle diyorlar ama İspanya da yerde hastalar var..
Deste
yalan değildir, Avrupa birliği'nden falan destek alacaklardır. Hastane koridorlarında yatan hastalarını görünce İspanya'nın kendi kendine yetebilecegine inanmıyorum
Yani zaten sihirli değnek değmiş gibi bir anda bitmeyecek, illa ki az da olsa alttan alttan devam edecek. Domuz gribi mesela, bugün hala var.Yarenlik edecek belli süre belki alışır bize
Ama bakan yok 4 gunde iyileştiren ilaç dedi çinden
Benım ona da inanasım gelmıyor 4 gun olacagına
Ben de okula nasıl gidecem onu düşünüyorum yolda keşke özel jetim olsaydı pof ya
Bu kadar kötümser olma Iyannacığım evde ki malzemelerle sende kendi ohalini yapabilirsin
İşte o tedbirlere rağmen bu kadar sürdü. Bizde hala herkes işin goygoyunda. Devamlı yeni enfekteler varken bunun sonu gelmeyecek uzun süre ne yazık ki.Çin sıkı tedbirlere ragmen 3 ayda kurtuldu
Hadi onlar ilkti, ne olduğunu anlamadı da sürdü.
Biz yine başımıza geleceği biliyoruz
Bizde de 2 ay olsun
3 hafta sokağa çıkmadan 80 milyon tarayamazlar zaten, süreç daha uzun
Kontrolü bırakmadan, tedbirlerle ilerleyeceğiz.
Ben işimi açamıyorum.
Açsam gelen olmaz
Açmasam her ay 5000 lira cepten yiyorum
Kaç ay dayanabilirim?
Bugün sinir küpüydüm resmen, alınması gereken şeyler vardı, bunun için çarşı içine çıkmam gerekti, insan dışarı çıkmayınca herkesi evde sanıyor öyle değilmiş, biz bilinçli olalım sokağa çıkmayalım, bu virüsü en azından çoluğa çocuğa yaymayalım dedikçe halk kendini sokağa atmış, 65 yaş üstü insanlara diyecek söz bulamıyorum, polis arabalarından kaçıyorlar, bir tanesi o kadar yaşlıydı ki görevliler uyarıyor yasak var diye ne yapayım yasak varsa diyor, marketteki bütün ürünleri mıncıklayıp durdu, ki ülke genelinde polisler gönüllüler her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor, bizim burada da gönüllü gruplar kurulmuş, muhtarlıktan yaşlıların listesi alınmış, tek tek alışverişlerini yapmak üzere kapılarını çalmışlar, daha ne istiyor bu yaşlılar anlamıyorum.
Doğal bağışıklık kazanacağız belki ama o arada umursamazlıklarımız yüzünden bir sürü insan ölecek belki de, kusura bakmayın üstünüze de alınmayın ama yeri geliyor bazılarımız gebelik testi için dahi acile gidiyor, basit sebeplerle bile acilleri dolduranlar var, evde bulunsun diye ilaç yazdıranlar var, doğal bağışıklık kazanana kadar ki kazanacak mıyız belli de değil, sokağa çıkıp çıkıp burnu akan bile coronayım diye hastaneye koşacak karantinaya alın bizi diyecekler, hasta değilsiniz lafına itibar etmeyecekler belki, belki bir kısmı sülale boyu hastane basacak.
Bugün çıktığım kısacık süre içerisinde öyle manzaralar gördüm ki ya biz safız eve kapanıyoruz ya onlar kaparsak kapalım nasılsa devlet bize bakmak zorunda kafasında.
El kadar bebeklerle keyfi gezen kadınlar vardı, yaşlılar zaten diyecek laf yok, hala ama halaaa ağzını 20 metre açıp hapşıranlar, boğazını temizleye temizleye öksürenlerdelirip çıldırarak yaptığım alışverişimi tamamlayıp kendimi eve attım, 20 saniye yetmez dedim uzun süre banyodan çıkamadım, derdim kendim değilim oysa, ben halk sağlığı diyorum ama halkın umurunda değil.
Bu virüs hızla yayılır binlercemiz enfekte olur, yüzlercemiz ölürse şuraya not düşüyorum umursamazlıklarımız yüzünden olacak, İtalya'da olduğu gibi sevdiklerimiz yanı başımızda ölürken cenazesiyle günlerce aynı odada kalmak zorunda kalırsak sebebi umursamazlardır, bugün cidden çok öfkelendim.
O yorum bana ait değilyalan değildir, Avrupa birliği'nden falan destek alacaklardır. Hastane koridorlarında yatan hastalarını görünce İspanya'nın kendi kendine yetebilecegine inanmıyorum
Benim mahallemde çok şükür herkes özenli davranıyor. 13 Mart ta tatil oldu iki defa çıkmak zorunda kaldım genel olarak şehir sakindi. En azından pencereden bakınca kimseyi görmemek bana iyi geliyor. 6 aylık hamileyim hava alıp yürümeye o kadar ihtiyacım varki evimin önünde yürüyüş yolu var değil oraya inmek balkona çıkmıyorum. İnsanlar ancak ucu onlara dokunursa bir şeyleri anlayacaklarBugün sinir küpüydüm resmen, alınması gereken şeyler vardı, bunun için çarşı içine çıkmam gerekti, insan dışarı çıkmayınca herkesi evde sanıyor öyle değilmiş, biz bilinçli olalım sokağa çıkmayalım, bu virüsü en azından çoluğa çocuğa yaymayalım dedikçe halk kendini sokağa atmış, 65 yaş üstü insanlara diyecek söz bulamıyorum, polis arabalarından kaçıyorlar, bir tanesi o kadar yaşlıydı ki görevliler uyarıyor yasak var diye ne yapayım yasak varsa diyor, marketteki bütün ürünleri mıncıklayıp durdu, ki ülke genelinde polisler gönüllüler her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor, bizim burada da gönüllü gruplar kurulmuş, muhtarlıktan yaşlıların listesi alınmış, tek tek alışverişlerini yapmak üzere kapılarını çalmışlar, daha ne istiyor bu yaşlılar anlamıyorum.
Doğal bağışıklık kazanacağız belki ama o arada umursamazlıklarımız yüzünden bir sürü insan ölecek belki de, kusura bakmayın üstünüze de alınmayın ama yeri geliyor bazılarımız gebelik testi için dahi acile gidiyor, basit sebeplerle bile acilleri dolduranlar var, evde bulunsun diye ilaç yazdıranlar var, doğal bağışıklık kazanana kadar ki kazanacak mıyız belli de değil, sokağa çıkıp çıkıp burnu akan bile coronayım diye hastaneye koşacak karantinaya alın bizi diyecekler, hasta değilsiniz lafına itibar etmeyecekler belki, belki bir kısmı sülale boyu hastane basacak.
Bugün çıktığım kısacık süre içerisinde öyle manzaralar gördüm ki ya biz safız eve kapanıyoruz ya onlar kaparsak kapalım nasılsa devlet bize bakmak zorunda kafasında.
El kadar bebeklerle keyfi gezen kadınlar vardı, yaşlılar zaten diyecek laf yok, hala ama halaaa ağzını 20 metre açıp hapşıranlar, boğazını temizleye temizleye öksürenlerdelirip çıldırarak yaptığım alışverişimi tamamlayıp kendimi eve attım, 20 saniye yetmez dedim uzun süre banyodan çıkamadım, derdim kendim değilim oysa, ben halk sağlığı diyorum ama halkın umurunda değil.
Bu virüs hızla yayılır binlercemiz enfekte olur, yüzlercemiz ölürse şuraya not düşüyorum umursamazlıklarımız yüzünden olacak, İtalya'da olduğu gibi sevdiklerimiz yanı başımızda ölürken cenazesiyle günlerce aynı odada kalmak zorunda kalırsak sebebi umursamazlardır, bugün cidden çok öfkelendim.
Aynı duyguları ben de geçen cuma yaşadım. Son anda acil posta göndermem gerekti, günler sonra ilk kez evden çıktım. Kendimi gerizekalı gibi hissettim o kalabalığı görünce.. Eve döndüğümde uzun süre öfkem geçmedi. Millet bildiğin çarşı geziyordu çoluk çocuk.. Bizde sadece eşim çıkıyor bir şey lazım olduğunda, evden çalışıyor o da..Bugün sinir küpüydüm resmen, alınması gereken şeyler vardı, bunun için çarşı içine çıkmam gerekti, insan dışarı çıkmayınca herkesi evde sanıyor öyle değilmiş, biz bilinçli olalım sokağa çıkmayalım, bu virüsü en azından çoluğa çocuğa yaymayalım dedikçe halk kendini sokağa atmış, 65 yaş üstü insanlara diyecek söz bulamıyorum, polis arabalarından kaçıyorlar, bir tanesi o kadar yaşlıydı ki görevliler uyarıyor yasak var diye ne yapayım yasak varsa diyor, marketteki bütün ürünleri mıncıklayıp durdu, ki ülke genelinde polisler gönüllüler her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor, bizim burada da gönüllü gruplar kurulmuş, muhtarlıktan yaşlıların listesi alınmış, tek tek alışverişlerini yapmak üzere kapılarını çalmışlar, daha ne istiyor bu yaşlılar anlamıyorum.
Biz de aynı tabloları görürsek ne olacak peki? Daha başındayız demiş onlar, biz de başındayız maalesef. Aynı tablolarla karşılaşmayacağımız belli değil ki
Özür dilerim yazdıklarımla maksadım sizi karamsarlığa sürüklemek değildiBen de çok öfkeliyim, diyecek söz bulamadımbu gidişe bir dur denilemediği sürece göreceğiz biz de italyayla aynı tabloları gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?