bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Ama o zaman çalışan insanlara da bir çözüm sunulmalı. İşe gitmek zorunda olanlar var, hatta 65 yaş üstü olup ise gitmek zorunda olanlar var onlar ne olacak? Kaç kişi işini kaybetti daha kaç kişi de kaybedecek kim bilir

Evet yasak konusunda söylediklerinizi düşünüyorum ben de. Maalesef böyle bir imkan yok. Yazık ne yapalım bekleyeceğiz. Peki mecburiyetten önlem alamayanlar ne olacak?

Kafalarına vura vura aldıracaklar.
Yaşlılara sokağa çıkış yasağı dediler.
Bankalarda mesai saatleri azaltıldı.
Restoran cafeler zaten kapalı
Yakinda piknik alanlari denetlemesi gelir,
Ondan sonra toplu taşıma saatleri düzenlenir
Is ciddiye binerse belli bir sayı üzerinde çalışanı olan yerler 2 grup haline gün aşırı çalışma düzenine geçer vs
Yayılma hızına bağlı, yasaktan önce yasaklamadan ama yasak koyarak devam edecekler

Avrupada saldim cayira mevlam kayira.. cinde cok sıkıydı hersey.. Türrkiye daha insancil bence.. ortasi.. ne ab gibi vurdumduymaz ne de çin gibi gaddar

Avrupada saldım çayıra mevlam kayıra görmedim ki ben pek, iyi kötü halka maddi olarak destek vereceklerini söylüyorlar, yalan mı yani onlar?

Farkı şehirlerde de var artık yurt dışı bağlantılıdan çıktı olay dedi. Dünden beri bunu tv de doktorlarda diyor. Artık sadece yurt dışından gelen ya da teması olana değilde kitler geldikçe herkese yapacaklar sanırım. 1 milyon kit ile tarama yapacağız dedi. Kafadan karantina altına aldıkları hacılar ile Avrupadan gelenleri taramış olsalar böylelikle onların temas ettiklerine ulaşmaya sıra gelir. Gelecek olan sayı önemli bugün beni umutlandırdı tablo kötü gelirse ben iptal az biraz moralim iyi olmuşken.

Umarım hiç değilse korkulduğu gibi olmaz da yayılma hızı vs çok büyük sıkıntı yaşamayız diyorum çünkü sonu yok bunun, herhangi bir tarih yok birşey yok herşey tahmini. Kim ne kadar sürdürecek evde durmayı

Bu umursuzlar polisin başına dert olur ki, baksanıza güvenliği bıçakladı adam içeriye alınmadı diye.
Bugün sinir küpüydüm resmen, alınması gereken şeyler vardı, bunun için çarşı içine çıkmam gerekti, insan dışarı çıkmayınca herkesi evde sanıyor öyle değilmiş, biz bilinçli olalım sokağa çıkmayalım, bu virüsü en azından çoluğa çocuğa yaymayalım dedikçe halk kendini sokağa atmış, 65 yaş üstü insanlara diyecek söz bulamıyorum, polis arabalarından kaçıyorlar, bir tanesi o kadar yaşlıydı ki görevliler uyarıyor yasak var diye ne yapayım yasak varsa diyor, marketteki bütün ürünleri mıncıklayıp durdu, ki ülke genelinde polisler gönüllüler her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor, bizim burada da gönüllü gruplar kurulmuş, muhtarlıktan yaşlıların listesi alınmış, tek tek alışverişlerini yapmak üzere kapılarını çalmışlar, daha ne istiyor bu yaşlılar anlamıyorum.

Doğal bağışıklık kazanacağız belki ama o arada umursamazlıklarımız yüzünden bir sürü insan ölecek belki de, kusura bakmayın üstünüze de alınmayın ama yeri geliyor bazılarımız gebelik testi için dahi acile gidiyor, basit sebeplerle bile acilleri dolduranlar var, evde bulunsun diye ilaç yazdıranlar var, doğal bağışıklık kazanana kadar ki kazanacak mıyız belli de değil, sokağa çıkıp çıkıp burnu akan bile coronayım diye hastaneye koşacak karantinaya alın bizi diyecekler, hasta değilsiniz lafına itibar etmeyecekler belki, belki bir kısmı sülale boyu hastane basacak.

Bugün çıktığım kısacık süre içerisinde öyle manzaralar gördüm ki ya biz safız eve kapanıyoruz ya onlar kaparsak kapalım nasılsa devlet bize bakmak zorunda kafasında.
El kadar bebeklerle keyfi gezen kadınlar vardı, yaşlılar zaten diyecek laf yok, hala ama halaaa ağzını 20 metre açıp hapşıranlar, boğazını temizleye temizleye öksürenler delirip çıldırarak yaptığım alışverişimi tamamlayıp kendimi eve attım, 20 saniye yetmez dedim uzun süre banyodan çıkamadım, derdim kendim değilim oysa, ben halk sağlığı diyorum ama halkın umurunda değil.
Bu virüs hızla yayılır binlercemiz enfekte olur, yüzlercemiz ölürse şuraya not düşüyorum umursamazlıklarımız yüzünden olacak, İtalya'da olduğu gibi sevdiklerimiz yanı başımızda ölürken cenazesiyle günlerce aynı odada kalmak zorunda kalırsak sebebi umursamazlardır, bugün cidden çok öfkelendim.

Ben sokağa çıkma yasağını bir hafta daha bekledikten sonra alacaklarını bugün hissettim. Sanki bir şeyleri deneyip olmazsa alacak gibi izlenim verdi umarım geç kalınmış olmaz. Özel sektör, işciler birçok kamu kurumu da yarı zamanlı çalışacak sonuçta. Az bir sayı değil.

Avrupada saldım çayıra mevlam kayıra görmedim ki ben pek, iyi kötü halka maddi olarak destek vereceklerini söylüyorlar, yalan mı yani onlar?
Hayir o dogru.. ben karantina anlaminda demistim. Yani bu kadar cikmayin diye bi baski yok.. her aksam yapilan bir aciklama yok..Ingiltere mesela olen olsun dedi bildigin.. bagisiklik kazancakmis herkes.. o anlamda.. yoksa maddi destek daha iyi ulkeler var.. su var birde.. Turkiyeye ab ulkelernden dAha gec geldi korona( en azindan oyle soylendi) ona ragmen okul tatili vs erken basladi..

Her ülkenin uyumu ve dinamiği farklı
Öngörülebilir olduğunu düşünmüyorum.

yalan değildir, Avrupa birliği'nden falan destek alacaklardır. Hastane koridorlarında yatan hastalarını görünce İspanya'nın kendi kendine yetebilecegine inanmıyorum

adamlar kac milyon dolarlık bütçe ayirmislar ve halklarina moral olmak icin hep konusma yapiyorlar ayrica cinden gelen kitler ve ilaclarda bedava degilmis internette bedava geldi falan yazıyorda yalanmis bakan acikladi ücretini odedik diye bizde hem butce az hem bi destek yok corona zaten illet millet işe gitse dert gitmese dert artık bir çözüm yolu bulunsun ya zaten teyzem sağlık çalışanı kuzenlerim ve anneannem icin yeterince endiseliyim birde kendi derdimi cekmek zorunda kalıyorum

Biz de aynı tabloları görürsek ne olacak peki? Daha başındayız demiş onlar, biz de başındayız maalesef. Aynı tablolarla karşılaşmayacağımız belli değil ki

Yani zaten sihirli değnek değmiş gibi bir anda bitmeyecek, illa ki az da olsa alttan alttan devam edecek. Domuz gribi mesela, bugün hala var.

Bu kadar kötümser olma Iyannacığım evde ki malzemelerle sende kendi ohalini yapabilirsin
Şu an sıkıyönetimdeyim zaten ama gerçekten ben aylarca dayanamam yani.

İşte o tedbirlere rağmen bu kadar sürdü. Bizde hala herkes işin goygoyunda. Devamlı yeni enfekteler varken bunun sonu gelmeyecek uzun süre ne yazık ki.
Siz ne kadar direnebileceksiniz mesela? Eninde sonunda açacaksınız, eninde sonunda millet sokağa çıkacak hastalık ola bilr.

Ben de çok öfkeliyim, diyecek söz bulamadım bu gidişe bir dur denilemediği sürece göreceğiz biz de italyayla aynı tabloları gibi geliyor.

Benim mahallemde çok şükür herkes özenli davranıyor. 13 Mart ta tatil oldu iki defa çıkmak zorunda kaldım genel olarak şehir sakindi. En azından pencereden bakınca kimseyi görmemek bana iyi geliyor. 6 aylık hamileyim hava alıp yürümeye o kadar ihtiyacım varki evimin önünde yürüyüş yolu var değil oraya inmek balkona çıkmıyorum. İnsanlar ancak ucu onlara dokunursa bir şeyleri anlayacaklar

Aynı duyguları ben de geçen cuma yaşadım. Son anda acil posta göndermem gerekti, günler sonra ilk kez evden çıktım. Kendimi gerizekalı gibi hissettim o kalabalığı görünce.. Eve döndüğümde uzun süre öfkem geçmedi. Millet bildiğin çarşı geziyordu çoluk çocuk.. Bizde sadece eşim çıkıyor bir şey lazım olduğunda, evden çalışıyor o da..

Biz de aynı tabloları görürsek ne olacak peki? Daha başındayız demiş onlar, biz de başındayız maalesef. Aynı tablolarla karşılaşmayacağımız belli değil ki

Görme ihtimalimiz var tabii ki.. Ancak biraz araştırdıgim biraz da duyduğum kadarıyla bizim sağlık sisteminiz daha iyi onlardan..

Zaten evde kalmanin mantıgi da bu ya yigilmayi önlemek hastanelerde.
millete laf anlatmaktansa, kar yağmur olsun insanlar evinde otursun diye dua ediyorum

Ben de çok öfkeliyim, diyecek söz bulamadım bu gidişe bir dur denilemediği sürece göreceğiz biz de italyayla aynı tabloları gibi geliyor.
Özür dilerim yazdıklarımla maksadım sizi karamsarlığa sürüklemek değildi ama ablacım valla o kadar kızdım ki bugün, hele o polis arabalarından kaçan yaşlıları, küçücük çocuklarıyla keyif gezmesine çıkan kadınları görünce, market çalışanları bile evden çıkma yasağı gelsin diyor zira insanlara laf geçiremiyorlar, yasak var amca diyorlar e ne yapayım cevabı alıyorlar, herşeyi elleyip mıncıklıyor müşteriler, güvenli mesafe şeritleri konmuş kasa önlerine kimsenin umuru değil, hapşıran tıksıran, ki yaşlılardan biri yığılıp kalmış çarşıda bayıldı mı, kalp krizi mi yoksa corona mı belli değil, almam gerekenleri bulabileceğim tek yer çarşı içindeki büyük marketti, yoksa bende çıkmayacaktım ama çıktığıma çıkacağıma pişman oldum, açlık çekeyim ama kimsenin çocuğuna hastalık bulaşmasın, bu kadar zor mu evde kalın zaruri olmadıkça dışarı çıkmayın çağrılarına uymak.
Tamam hava muhteşem, evde durmak bunaltıyor olabilir ama 24 yaşındaki kızım bile kanı kaynarken günlerdir evde, genç bana bir şey olmaz diye düşünüp çıkmıyor ama diğer herkes sokakta, kadınlara öyle kızdım ki çocuklara bulaşmaz diye bir şey yok, 1 karış çocukları almışlar ellerine de birer paket gofret vermişler geziyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…