bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bende başından beri 3 haftaya odaklandığım için şu an ki belirsizlik beni yiyor bitiriyor. Okulla alakalı gram bir şey yapmadım. Yapasım gelmiyor.

orasi oylede yorumsuz kalmadigi icin suan sokaga cikma yasagi yok gibi algilandi

Bilim kurulu toplantısı sonucunda maskemiz var, maskeleri el altından dışarı çıkaranların faaliyetlerini durdurduk, sağlık çalışanlarına ek ödeme vs de beklemiyorduk açıkçası

Bende başından beri 3 haftaya odaklandığım için şu an ki belirsizlik beni yiyor bitiriyor. Okulla alakalı gram bir şey yapmadım. Yapasım gelmiyor.
Hayır yani coronayla iç içe yaşayacağız, o belli artık. Komple eve tıkmadıkları sürece eninde sonunda insan içine karışacağız. Dellendim şu an.

Karı-koca özel eğitim kurumlarında görevliyiz ve dönemi kapattığımızı varsayıyoruz.
Eşim her gün öğlene kadar okuluna gidip zoom konferans yoluyla sanal sınıfta anlatılan derslerin takibini yapıyor, bazen de ders anlatıyor.
Ben de evde, pc başında zoom artı watsaptan, öğretmenlerimle okul öncesi için uzaktan eğitim programı hazırlayıp velilerle paylaşılmasını sağlıyorum.
Üzgünüm ama kısa vadede okula dönebileceğimizi zannetmiyorum.

Neyse iyi tarafından bakıyorum: Demek ki sokağa çıkma yasağı ilan edilecek kadar kötü durumda değiliz. Şu an alınan önlemler yeterli. En kötü , biz dışarı çıkmak zorunda olan çalışanlar enfekte olup bağışıklık kazanırız. En en kötü ölürüz napalım yahu. Gına geldi artık.

Çinden alınan kitleri parayla almışlar.Onuda dedi

Cidden bana da korktuğumuz kadar kötü değil demek ki diye düşündürdü bu durum. Zaten umursamayan tipler hiç umursamayacak. Hoş umursasalar ne olacak ki, en sonunda hepimiz çıkacağız sokağa ne kadar bekleyebiliriz. En kötü İngilteredeki gibi doğal bağışıklık kazanacağız.

Bu umursuzlar polisin başına dert olur ki, baksanıza güvenliği bıçakladı adam içeriye alınmadı diye.

Eğitim konusunu Bilim kurulunda Çarşamba günü gündeme getireceklermiş

O karar Bilim Kurulu'ndan çıkmaz tabii ama "kendi ohalinizi kendiniz yapın" deyince de "ulan çıkmayacak herhalde" dedirtiyor insana.

Ben kendi ohalimi evde yaptım, dışarıda içine ne koyuyorlar belli değil.
Çok güldüm buna ya, ohal bizimle birlikte yeni bir anlam kazandi. Ev yapımı ohal

Bilim kurulu toplantısı sonucunda maskemiz var, maskeleri el altından dışarı çıkaranların faaliyetlerini durdurduk, sağlık çalışanlarına ek ödeme vs de beklemiyorduk açıkçası
Sağlık bakanı olarak bunları söylemesi normal geldi bana, biz ben dahil sokağa çıkma yasağı beklediğimiz için onun haricinde ne dese çok bir anlamı olmayacaktı.
O yüzden heyecanla açıklamayı beklemedim ben açıkçası.

Solunum cihazı siparişleri nisan sonunda dedi.
Demekki onlar 3 hafta vermiyor
Kullanmayacaklari solunum cihazlarini sipariş etmedilerse,
Haziran diye mi öngörüyorlar acaba

Ben de sokağa çıkma yasağı geleceğini zannetmiyordum dediğiniz gibi zaten bunu sağlık bakanı açıklamaz da hastaların ne durumda olduğunu, nasıl tedavi edildiğini, kayıpların nasıl defin edildiğini filan anlatır belki diye düşünüyordum. E tabii bir de eve kapalı insanlar var bunlar ne olacak, dışarıdakileri geçtim zaten en fazla 1 hafta sonra hiçbir patron hiçbir elemanını evinde bekletmez maaş vererek.

Solunum cihazı siparişleri nisan sonunda dedi.
Demekki onlar 3 hafta vermiyor
Kullanmayacaklari solunum cihazlarini sipariş etmedilerse,
Haziran diye mi öngörüyorlar acaba
Valla kusura bakmasınlar ama hazirana kadar eve kapanamam. Sırf ben değil, birçok insan kapanamaz. Bunu keyfi olarak çıkıp arkadaşla görüşmek olarak demiyorum, bekleyen işler güçler var. Benim ev bulup taşınmam lazım mesela. 1-2 ay erteledim ama daha erteleyemem.

Bakalım İtalya gibi günde yüzlerce ölmeye başlayınca evdeki ohalimize ne eklememiz gerekecek.

Üstelik sadece çocuklar değil, binlerce öğretmen var,60 yaş ustude çok öğretmen var,onlar çocuklardan daha riskli gurupta,eğitim her şekilde telafi edilir ama sağlık gittimi dönüşü olmaz
Çarşamba günü milli eğitim bakanıyla bir araya gelip duruma göre karar vereceklermiş.Dağlık bakanı öyle söyledi.

Ya çok normal değil mi arkadaşlar, gerçekten sadece birkaç şehirde olduğunu düşünen var mıydı?
Yurtdışından gelenlerin kontrolünde çok geç kalındığı için Türkiye'nin her yerinde olabileceğini düşündüm.. fakat alınan tedbirlerin bir kaç şehirde oldugu algısına yol açtığını düşünüyorum.. bence o yüzden soruyor insanlar hangi il diye..

Bir de benim anlamadığım gerçekten siyasi birşey için sormuyorum, bütün siyasiler için geçerli bu söylediklerim, ben yabancı dil bilmediğimden soruyorum başka ülkelerde de açıklamalar bu şekilde mi? Dişe dokunur hiçbir şey anlatılmıyor, bilgi verilmesini zaten istemiyorum da çözüm odaklı hiçbir şey göremiyorum ben. Bakan yine sorulan sorulara gayet güzel cevap verdi, onu kastetmiyorum da genel anlamda çözüm sunan yok evde kalın diyorlar o kadar. Her yerde mi böyle?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…