Geç gelmesinin faydasını şöyle göreceğiz çin ve diğer ülkeler deneyip olumlu sonuç aldığı yöntem, ilaç vb desteğini verecek. Elinden geleni yapıyoruz İyi gidiyoruz yine de şu sokaklarda gezen ayarsızları saymazsak. Sadece maske ve cihaz üretimine daha önce başlansaydı iyi olurdu diye düşünüyorum
Bunu hic bilemeyecegiz..Daha geç geldiği meçhul, belki geç farkedildi
sizinle ayni duygulari paylasiyorum sonuna kadar dinledim bi umut bekledim ama yok bakanımizi gercekten cok takdir ediyorum ama benimde kafamda milyon tane soru var koskoca ulkeler bulamadi aşıyı biz hem geriden geliyoruz yani bize daha geç bulastigi için gün olarak gerideyiz nasıl bulunacakta nasıl denenecek of of
Bizim burada insanların umurunda değilmiş valla, az nüfuslu köyümsü bir yer buraya salgın uğramaz, bize bir şey olmaz kafasında olmalarından oluyor sanırım ama göz ardı ettikleri bir şey var, donanımlı bir hastaneye ulaşmamız en iyi halde en az 40 dakika, eğitim araştırma hastanesine ya da üniversite hastanesine nakil olmamız gerekirse kafadan 2 saat, acil durumlarda(kalp krizi vb hallerde) ambulans helikopterler geliyor ama bir sürü vaka olursa nereden bulunacak o kadar helikopter?
Burası mamografi cihazı bile bilmiyor, sağlık ocağına gezici mamografi tarama tırları geliyor belli zamanlarda, düşünün o kadar uzağız bazı sağlık hizmetlerine, neyse epey doldum bugün, kendi sağlıklarını düşünmüyorlar çoluk çocuklarını da düşünmüyorlar.
Siz calisiyormusunuz Suan. Nasil yogun muOhal kararını verecek olan sağlık bakanı değil yani onun ağzından beklemeyin pek bunu. Çok olumsuz bir tablo yok ama olumlu tabloda yok böyle arafta kaldık sanki. Bazılarına da Allah akıl fikir versin cidden ülkede bu kadar ayarı bozuk olduğuna şokum. Yazın eğer virüste azalma olmazsa işte o zaman kimseyi evde tutamazlar biteriz bence. Ek atama ve ödeme de güzel karar moral yükseltir.
Amin..tum dunya ayni durumda inan. Valla duyarsiz insan her yerde duyarsizBu kadar çıkmayın diye bir baskı yok çünkü ya sokağa çıkma yasağı ilan edildi ya da insanlar anlıyor evlerinde oturuyorlar. Emin olun şu an İngiltereden hiçbir farkımız yok, onlar bunu açıkça söylediler biz üstü kapalı yapıyoruz, bizde de ölen ölecek kalanlar doğal bağışıklık kazanacak, mesele sağlık sisteminin çökmemesi için herkesin tedaviden faydalanabilmesi için yığılmayı önlemek. Türkiye'ye daha geç gelmesinin umarım faydasını görürüz ama zamanında doğru alınmayan tedbirler mesela umrenin devam etmesi, yurt dışı giriş çıkışında karantina uygulanmaması ilk etapta, bunlar faydasını engelleyecek gibi geliyor. Evet okullar tatil edildi, ama nereye kadar tatil olacak o da belli değil. Belirsiz bir süreç yaşıyoruz allah sonumuzu hayır etsin
Bunlar zaten konuşuluyordur zaten ülkenin yarısı evde. Çoğu evden çalışıyor. Çocuklar tatil. Üniversiteler tatil. Yaşlılarıda kısıtladılar. Avmler vs kapalı. Tabloya bakınca aslında çalışmak zorunda olanlar dışında diğerlerinin dışarı çıkmak için sebebi yok ama gelde anlat işteen azindan önerme yapsada meclis toplansa bir umut kabul edilirdi ama herkes kendi karantinasini yapsin dedi nasil yapacaz eslerimiz calisirken evdekilerde riskli
Daha geç geldiği meçhul, belki geç farkedildi
Bunlar zaten konuşuluyordur zaten ülkenin yarısı evde. Çoğu evden çalışıyor. Çocuklar tatil. Üniversiteler tatil. Yaşlılarıda kısıtladılar. Avmler vs kapalı. Tabloya bakınca aslında çalışmak zorunda olanlar dışında diğerlerinin dışarı çıkmak için sebebi yok ama gelde anlat işte
Ben izinliyim kronik rahatsızlığım varSiz calisiyormusunuz Suan. Nasil yogun mu
Yurtdışı bağlantınızız var mı siz veya çevrenizin?arkadaşlar bende öksürük var, tam gögüslerimin ortasında da bir ağrı. ateşim yok ama birkaç gündür burun akıntısından soğuk algınlığı ilaçi alıyordum onun ateş düşürücü etkisi var. Korena olabilir mi?
Yok, tek bağlantım market. evden çalışıyorum, öksürüğüm geçmeyince panikledim.Yurtdışı bağlantınızız var mı siz veya çevrenizin?
Ben ikinci dönem için özel anaokulu na kaydettirdim . Ücreti de peşin gibi verdim. Bu parayla sadece bir ay gitti yani. Öğretmenler idari izinli olacaksa ücretler iade mi okacak acaba yoksa her özel kurum farklı prosedür mu izliyor?
Bizim burada insanların umurunda değilmiş valla, az nüfuslu köyümsü bir yer buraya salgın uğramaz, bize bir şey olmaz kafasında olmalarından oluyor sanırım ama göz ardı ettikleri bir şey var, donanımlı bir hastaneye ulaşmamız en iyi halde en az 40 dakika, eğitim araştırma hastanesine ya da üniversite hastanesine nakil olmamız gerekirse kafadan 2 saat, acil durumlarda(kalp krizi vb hallerde) ambulans helikopterler geliyor ama bir sürü vaka olursa nereden bulunacak o kadar helikopter?
Burası mamografi cihazı bile bilmiyor, sağlık ocağına gezici mamografi tarama tırları geliyor belli zamanlarda, düşünün o kadar uzağız bazı sağlık hizmetlerine, neyse epey doldum bugün, kendi sağlıklarını düşünmüyorlar çoluk çocuklarını da düşünmüyorlar.
Hangi hastahane?teyzem hastane calisani ve maske verilmiyor dezenfktanı var maskeyi biz aldık maske verilmiyor ama verilecek dendi umarim cunku teyzem birebir pozitif hastalarla etkilesim halinde
Sağoll okulda influenzayı öğrenmiştim bliyordumInfluenza griplerinde; "drift" ve "shift" diye adlandirilan mutasyonlar vardir.
Drift: Virus yuzeyindeki "H"=Hemagglutinin(16 cesiti vardir) ve "N"=Neurominidase (9 cesiti vardir) cikintilarinin farkli kombinasyonlarina baglidir.Influenza virusu bu cikintilar ile insan hucrelerine yapisirlar. Kucuk salginlar yapar.
Shift: Buyuk degisiklik vardir. Virusun RNA zinciri degismistir.. Buyuk salginlar yapar
Coronaviruslarda, bu H ve N sistemleri yoktur. Yuzeyinde; "protein spike" denilen cikintilar ile insan hucrelerine (ACE2 proteinine) yapisirlar.
Hayvanlardan insanlarla bulasip, mini Salgin yapan viruslar olmustur..
1997'de HongKong'da; H5N1 salgini olmus, hastalarin %60 olmus ve Salgin sona ermistir.
2013 Nisan Cin'de: H7N9 salgini olmus,50 kisi hasta olmus, 11 kisi olmus ve Salgin bitmistir.
2013 Aralik; Cin'de H10N8,H7N9 salginlari baslamis ama insandan-insana bulasamadigi icin cok kisa surmuslerdir.
Insanlara uyum saglayabilen viruslar, buyuk salginlar yaparlar.
Bu tip salginlarin hep Cin'den cikmasi tesaduf degildir. Cin kirsalinda: ordek-domuz-insan icice yasarlar. Bunlar devamli birbirlerinden virus alisverisi yaparlar. Bu konuyu viruslarla ilgili makalelrden okuyun.
Coronaviruslar icin durum nedir?? Yarasa veya Pangolinlerde, coronaviruslar vardir AMA bunlarda Covid-19 tesbit edilmemistir.
Bana kalirsa, gene domuzlardan bir bulasma oldu ama, domuzlarin Cin ekonomisindeki onemi dolayisi ile dogruyu soylemiyorlar.
Her sene; Cin'de; 7.3 milyar Domuz kesilir. Yani nerede ise, bir senede 3 Cinli 1 Domuz yer. Boylesine buyuk bir hayvan topluluguna ne yapilabilirki??
Sonucta zaten bu bilgilerin Turk insalarina da bir yarari yoktur.
Yok, Amerika'da, yok Fransa'da virus imal edilmis de, biyolojik silahmis da... Bunlarin tamami hayal mahsulu uydurmalardir.
Biyolojik silahlar: Botilizmus, Sarbon gibi kullanildigi yerlerle sinirli olan biyolojik ajanlardir. Hickimse, SONRADAN DONUP DE, KENDISINI DE VURACAK BIR BIYOLOJIK SILAH URETMEZ.
Dr.Kadir Tuğcu
@Vander özellikle senin icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?