bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Evet doğru söylüyorsunuz umarım bir an önce aşı, ilaç bir faydası bulunur. Solunum cihazı üretimine başlıyormuşuz ona da sevindim gerçekten.

Bunu yapacak kurumumuz yok
Aşı, ilaç gibi şeyler üzerinde çalışmak için rutin çalışmaları, alt yapıları olan kurumlar gerekli, şimdi bu kadar acil bir durum içindeyken bazı üniversitelere hadi bunu yapın demek bana çok mantıklı gelmiyor

Bir de o var tabii, biz şehir anlamında düşünüyoruz endişeleniyoruz bir de küçük yerler var, oralarda herkes sağlık hizmeti alabilecek mi öyle bir durumda o var.

Siz calisiyormusunuz Suan. Nasil yogun mu

Amin..tum dunya ayni durumda inan. Valla duyarsiz insan her yerde duyarsiz

en azindan önerme yapsada meclis toplansa bir umut kabul edilirdi ama herkes kendi karantinasini yapsin dedi nasil yapacaz eslerimiz calisirken evdekilerde riskli
Bunlar zaten konuşuluyordur zaten ülkenin yarısı evde. Çoğu evden çalışıyor. Çocuklar tatil. Üniversiteler tatil. Yaşlılarıda kısıtladılar. Avmler vs kapalı. Tabloya bakınca aslında çalışmak zorunda olanlar dışında diğerlerinin dışarı çıkmak için sebebi yok ama gelde anlat işte

Ben küçük şehirdeyim şuan . Burada öyle muntazam uyuyor ki insanlar kurallara ben şok oldum. Ki buraya yabancı ülkeden giriş çıkış da olmaz pek .
istanbul ankara gibi büyük şehirlerde çok zor sokağa çıkma yasağı olmadıkça insanların izolasyon sağlaması

Influenza griplerinde; "drift" ve "shift" diye adlandirilan mutasyonlar vardir.
Drift: Virus yuzeyindeki "H"=Hemagglutinin(16 cesiti vardir) ve "N"=Neurominidase (9 cesiti vardir) cikintilarinin farkli kombinasyonlarina baglidir.Influenza virusu bu cikintilar ile insan hucrelerine yapisirlar. Kucuk salginlar yapar.
Shift: Buyuk degisiklik vardir. Virusun RNA zinciri degismistir.. Buyuk salginlar yapar
Coronaviruslarda, bu H ve N sistemleri yoktur. Yuzeyinde; "protein spike" denilen cikintilar ile insan hucrelerine (ACE2 proteinine) yapisirlar.

Hayvanlardan insanlarla bulasip, mini Salgin yapan viruslar olmustur..
1997'de HongKong'da; H5N1 salgini olmus, hastalarin %60 olmus ve Salgin sona ermistir.
2013 Nisan Cin'de: H7N9 salgini olmus,50 kisi hasta olmus, 11 kisi olmus ve Salgin bitmistir.
2013 Aralik; Cin'de H10N8,H7N9 salginlari baslamis ama insandan-insana bulasamadigi icin cok kisa surmuslerdir.
Insanlara uyum saglayabilen viruslar, buyuk salginlar yaparlar.

Bu tip salginlarin hep Cin'den cikmasi tesaduf degildir. Cin kirsalinda: ordek-domuz-insan icice yasarlar. Bunlar devamli birbirlerinden virus alisverisi yaparlar. Bu konuyu viruslarla ilgili makalelrden okuyun.

Coronaviruslar icin durum nedir?? Yarasa veya Pangolinlerde, coronaviruslar vardir AMA bunlarda Covid-19 tesbit edilmemistir.
Bana kalirsa, gene domuzlardan bir bulasma oldu ama, domuzlarin Cin ekonomisindeki onemi dolayisi ile dogruyu soylemiyorlar.
Her sene; Cin'de; 7.3 milyar Domuz kesilir. Yani nerede ise, bir senede 3 Cinli 1 Domuz yer. Boylesine buyuk bir hayvan topluluguna ne yapilabilirki??
Sonucta zaten bu bilgilerin Turk insalarina da bir yarari yoktur.
Yok, Amerika'da, yok Fransa'da virus imal edilmis de, biyolojik silahmis da... Bunlarin tamami hayal mahsulu uydurmalardir.
Biyolojik silahlar: Botilizmus, Sarbon gibi kullanildigi yerlerle sinirli olan biyolojik ajanlardir. Hickimse, SONRADAN DONUP DE, KENDISINI DE VURACAK BIR BIYOLOJIK SILAH URETMEZ.
Dr.Kadir Tuğcu

@Vander özellikle senin icin.

Daha geç geldiği meçhul, belki geç farkedildi

Ya ama öyle olsa mutlaka anlaşılmaz mıydı.
Sonuçta hızlı yayılan virüs.
1 haftada aynı şekilde ölen 30 kişi.
Aynı şekilde ağır veya hafif 1200 kişi semptomu yaşıyorken bence farkedilirdi.
Bunlar 1 haftanın sonucu. 2 aydır olduğunu düşünün ülkede birde önlem sıfır, kimsenin haberi yok. Dökülürdük bence. Hastaneler de yer bulamazdık siye düşünüyorum

arkadaşlar bende öksürük var, tam gögüslerimin ortasında da bir ağrı. ateşim yok ama birkaç gündür burun akıntısından soğuk algınlığı ilaçi alıyordum onun ateş düşürücü etkisi var. Korena olabilir mi?

Ama o da şöyle oluyor, evden zaten 2 kişi dışarı çıkıyor eve gelecekse virüs bir şekilde geliyor, çünkü dışarı çıkan kendini ne kadar kollayabilecek, o zaman evdeki de 2 kez düşünecekken dışarı çıkmayı 1 kez düşünüp çıkıyor.

Yurtdışı bağlantınızız var mı siz veya çevrenizin?

Şöyle ki okullar Nisan'da açılır ama veli göndermezse kurum toplamda anlaşılan tutarın %10'unu kesip kalanını iade eder.
Özel okullar yönetmeliği buna izin veriyor.
Okullar hiç açılmazsa hizmet alamadığınız için ödediğiniz ücreti talep edebilirsiniz.
Ya da önümüzdeki dönem için mahsuplaşabilirsiniz.
Burda her kurumun kendi bakış açısı devreye giriyor

Küçük yerler öyle.
Buranın havası temiz.
Yediğimiz içtiğimiz sağlıklı,
Daha izole hayatlar.
Siz bir de karadenizi düşünün
Bize bir şey olmaz inadı ile, herkes sokaktaymis.
Dayimla konuştum bugün, aynen hayat devam ediyor dedi.
Bir kaç saat sonra yengem whatsapp grubuna sitelerinden birine teşhis koyulduğunu hatta teşhis koyulan kişinin yine tanıdığımız uzak akrabalar ile günü oldugu, kahvaltı yaptiklarini falan söyledi.
Demekki coğrafya tanımıyormuş virüs diyoruz, bu sefer de bize denk gelmez diyorlar

teyzem hastane calisani ve maske verilmiyor dezenfktanı var maskeyi biz aldık maske verilmiyor ama verilecek dendi umarim cunku teyzem birebir pozitif hastalarla etkilesim halinde
Hangi hastahane?

arkadaşlar bende öksürük var, tam gögüslerimin ortasında da bir ağrı. ateşim yok ama birkaç gündür burun akıntısından soğuk algınlığı ilaçi alıyordum onun ateş düşürücü etkisi var. Korena olabilir mi?
[/QUOTE]
Ne desek boş büyük sehirdeyseniz bir hastaneye gidin ciddi belirtiler varsa ve psikolojik degilse tabi. Ateş olmali deseler de emin degilim.

Sa Sağoll okulda influenzayı öğrenmiştim bliyordum
Ama son paragraf iyi oldu benım için fkckxkx
Sağol etiketlediğin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…