bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bir de o var tabii, biz şehir anlamında düşünüyoruz endişeleniyoruz bir de küçük yerler var, oralarda herkes sağlık hizmeti alabilecek mi öyle bir durumda o var.
Kuzucum, inan yalnızca bunu düşünüyorum, burada yaşlı nüfus çok, şehirden uzak, havası temiz, köylükten yeni çıkmış az insan var diye gelenlerin olduğu bir yer, hepsi hasta olsa ne olacak? Onlardan ailelerine bulaşsa?
Geçen de yazdım bazı yerler var ki eczane bile bir tane ve köy girişinde, o eczanede ilaç kalmazsa ağrı kesici bile bulamazsın, kalabalık yerler kadar bizim gibi küçük yerlerinde çok dikkat etmesi lazım, bu virüsün ne zaman kimden bulaşacağı belli değil çünkü.

2 ay değil ama bir iki hafta daha önce gelmiş olabilir bilemeyiz ki...yani erken farkedildi başında yakaladık gibi bir durum olmayabilir

Ne desek boş büyük sehirdeyseniz bir hastaneye gidin ciddi belirtiler varsa ve psikolojik degilse tabi. Ateş olmali deseler de emin degilim.
[/QUOTE]

Hastaneye gitmeyin
Ilgili numaraları arayın.
Onlar gelsin

Kardeşim astım hastası, cumartesi gününe kadar çalışıyordu, sürekli dükkanlarına gidip gelen bir doktorun corona dolayısıyla yoğun bakımda olduğunu öğrendik dün. Yani o zamana kadar hep yan yana geldiler, kardeşim de dün karantinaya aldı kendini ama ya kaptıysa virüsü bilmiyoruz. Bir de o arada bizimle de görüştü. Belki biz bile taşıyoruz şu an bu virüsü. 10 gündür dışarı çıkmadık, eşim 2 3 kez sadece market alışverişini yapıp geldi. Ona rağmen biz bile kapmış olabiliriz şu an. O kadar evde durduk ama ne oldu kim bilir işte

ABD gayette yapar canım kendisi pragmatik bir devlettir.

Emin olun gerekli kurallara uyulduğunda risk düşer hatta biter. Bizim ülkede insanların anlamaya öğrenmeye aşırı bir direnci var. Belki on kere anlattığın şeyi ertesi gün sanki yeni duymuş gibi merakla soruyor. Gayette okumuş bir insan mesela. En azından kendi alanım için resmen kendilerini kendilerinden korumak için savaş veriyoruz diyebilirim. Umarım birgün biz görür müyüz bilmiyorum bu boşvermişlikten kurtuluruz.

Bahsettiginiz yer gibi bir ilcedeyim ve cok sayida universite ogrencisi geldi buraya hatta Kibris buna dahil ama tabi mantik buraya gelmez yayla havası,komşu davetleri,cenazeler vb.Gel de anlat.

Ne desek boş büyük sehirdeyseniz bir hastaneye gidin ciddi belirtiler varsa ve psikolojik degilse tabi. Ateş olmali deseler de emin degilim.
[/QUOTE]
Gögüs ağrısını bilemeyeceim de öksürük vardı kaç gündür. Hiç başka belirti yok. Ateş yoksa da gidip meşgül etmeyelim istiyorum malüm zor günler.

Bana haftasonuna doğru sokağa çıkma yasağı gelir gibi geliyor. Hali hazırda çalışanlar çalışsın haftasonu insanlar yine sahillere dolmasın gibisinden.
konuşmasının bir yerinde bunun bir sinyalini verirdi, pek vermedi gibi geliyor bana. Evet sakindi, ama öyle olmak zorunda.

Konuştuklarının başlıkları.

Eklentiler

• IMG_20200323_215139.webp
    77,1 KB · Görüntüleme: 72

Bir şey olmamıştır inşallah, beslenmesine, uykusuna ozen gostersin bir süre.
Tarama testi icin de bilgi alabilirsiniz.

Siz de kendinizi bu kadar izole etmişken kardeşiniz ile de görüşmeseydiniz keşke evde kalmak gerçekten zor

Önümüzdeki hafta okullar açılmazsa veya açılır ama veliler göndermezse Nisan aidatlarını isteyemeyiz.
Ben ev geçindirmiyorum, bir süre işsiz kalsam ev ekonomimiz sarsılmaz bununla birlikte ekibimde maaş alamazsa çok zorlanacak arkadaşlarım var.
Onlar için dertlenmemek mümkün değil.
İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum,
umarım her şey yoluna girer.
Allah vatana, millete zeval vermesin,
hiç birimizi sevdiklerimizle imtihan etmesin,
varsın bir kaç ay maaş alamayalım.
Kimsenin suçu değil yaşadıklarımız.

İlaçla ateşin düşmediğini okumuştum ama her semptom herkeste aynı olmayabiliyor. 184ü arasanız daha iyi olur bence

Mecbur kaldık ya, inanın kardeşim olmasına rağmen içim hiç rahat değildi ama tek başına yaşıyor, yemek vs ihtiyacı oluyor tek başına halledemiyor, çamaşırı yıkanmıyor mecbur bana getirdi. Eve kapandı bekliyor belirti çıkacak mı diye. Biz de bekliyoruz tabii

teyzem hastane calisani ve maske verilmiyor dezenfktanı var maskeyi biz aldık maske verilmiyor ama verilecek dendi umarim cunku teyzem birebir pozitif hastalarla etkilesim halinde

Vermemelerinin nedeni neymiş peki. Bizim buradaki market çalışanlarında bile maske var. Özel hastanede mi çalışıyor teyzen.

en azindan önerme yapsada meclis toplansa bir umut kabul edilirdi ama herkes kendi karantinasini yapsin dedi nasil yapacaz eslerimiz calisirken evdekilerde riskli

en azindan önerme yapsada meclis toplansa bir umut kabul edilirdi ama herkes kendi karantinasini yapsin dedi nasil yapacaz eslerimiz calisirken evdekilerde riskli

Iyi de yasak koymak demek yasak süresince vatandaşın zararını gidermek demek demiş ünlü bir düşünür :) alinti yapamadım kk da bir üye yazmıştı:)

Öyle bi ekonomimiz var mı

Iki gün sonra da yasak getirdiler eşim evde ama maaşları sıkıntılı yazarsanız ne olacak

ankaranin merkezindeyim cadde ustunde evim dunle bugunu kiyasladigimda insan cok azdi araba trafigide ayni sekilde boyle devam etse guzel olacak heryerde

iste bende onu diyorum karantinaya alinsak ama develtte bize yardimci olsa bu surecte demek istediğim buydu diger ulkelerde olanda bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…