rica ederim canım :)Cevap için çok teşekkürler uğraşıp yazmışsınızben bu kadar teknik kısmına hakim değilim tabi ki öğrenmiş oldum sayenizde
Kuzucum, inan yalnızca bunu düşünüyorum, burada yaşlı nüfus çok, şehirden uzak, havası temiz, köylükten yeni çıkmış az insan var diye gelenlerin olduğu bir yer, hepsi hasta olsa ne olacak? Onlardan ailelerine bulaşsa?Bir de o var tabii, biz şehir anlamında düşünüyoruz endişeleniyoruz bir de küçük yerler var, oralarda herkes sağlık hizmeti alabilecek mi öyle bir durumda o var.
2 ay değil ama bir iki hafta daha önce gelmiş olabilir bilemeyiz ki...yani erken farkedildi başında yakaladık gibi bir durum olmayabilirYa ama öyle olsa mutlaka anlaşılmaz mıydı.
Sonuçta hızlı yayılan virüs.
1 haftada aynı şekilde ölen 30 kişi.
Aynı şekilde ağır veya hafif 1200 kişi semptomu yaşıyorken bence farkedilirdi.
Bunlar 1 haftanın sonucu. 2 aydır olduğunu düşünün ülkede birde önlem sıfır, kimsenin haberi yok. Dökülürdük bence. Hastaneler de yer bulamazdık siye düşünüyorum
Ne desek boş büyük sehirdeyseniz bir hastaneye gidin ciddi belirtiler varsa ve psikolojik degilse tabi. Ateş olmali deseler de emin degilim.arkadaşlar bende öksürük var, tam gögüslerimin ortasında da bir ağrı. ateşim yok ama birkaç gündür burun akıntısından soğuk algınlığı ilaçi alıyordum onun ateş düşürücü etkisi var. Korena olabilir mi?
Küçük yerler öyle.
Buranın havası temiz.
Yediğimiz içtiğimiz sağlıklı,
Daha izole hayatlar.
Siz bir de karadenizi düşünün
Bize bir şey olmaz inadı ile, herkes sokaktaymis.
Dayimla konuştum bugün, aynen hayat devam ediyor dedi.
Bir kaç saat sonra yengem whatsapp grubuna sitelerinden birine teşhis koyulduğunu hatta teşhis koyulan kişinin yine tanıdığımız uzak akrabalar ile günü oldugu, kahvaltı yaptiklarini falan söyledi.
Demekki coğrafya tanımıyormuş virüs diyoruz, bu sefer de bize denk gelmez diyorlar
ABD gayette yapar canım kendisi pragmatik bir devlettir.Influenza griplerinde; "drift" ve "shift" diye adlandirilan mutasyonlar vardir.
Drift: Virus yuzeyindeki "H"=Hemagglutinin(16 cesiti vardir) ve "N"=Neurominidase (9 cesiti vardir) cikintilarinin farkli kombinasyonlarina baglidir.Influenza virusu bu cikintilar ile insan hucrelerine yapisirlar. Kucuk salginlar yapar.
Shift: Buyuk degisiklik vardir. Virusun RNA zinciri degismistir.. Buyuk salginlar yapar
Coronaviruslarda, bu H ve N sistemleri yoktur. Yuzeyinde; "protein spike" denilen cikintilar ile insan hucrelerine (ACE2 proteinine) yapisirlar.
Hayvanlardan insanlarla bulasip, mini Salgin yapan viruslar olmustur..
1997'de HongKong'da; H5N1 salgini olmus, hastalarin %60 olmus ve Salgin sona ermistir.
2013 Nisan Cin'de: H7N9 salgini olmus,50 kisi hasta olmus, 11 kisi olmus ve Salgin bitmistir.
2013 Aralik; Cin'de H10N8,H7N9 salginlari baslamis ama insandan-insana bulasamadigi icin cok kisa surmuslerdir.
Insanlara uyum saglayabilen viruslar, buyuk salginlar yaparlar.
Bu tip salginlarin hep Cin'den cikmasi tesaduf degildir. Cin kirsalinda: ordek-domuz-insan icice yasarlar. Bunlar devamli birbirlerinden virus alisverisi yaparlar. Bu konuyu viruslarla ilgili makalelrden okuyun.
Coronaviruslar icin durum nedir?? Yarasa veya Pangolinlerde, coronaviruslar vardir AMA bunlarda Covid-19 tesbit edilmemistir.
Bana kalirsa, gene domuzlardan bir bulasma oldu ama, domuzlarin Cin ekonomisindeki onemi dolayisi ile dogruyu soylemiyorlar.
Her sene; Cin'de; 7.3 milyar Domuz kesilir. Yani nerede ise, bir senede 3 Cinli 1 Domuz yer. Boylesine buyuk bir hayvan topluluguna ne yapilabilirki??
Sonucta zaten bu bilgilerin Turk insalarina da bir yarari yoktur.
Yok, Amerika'da, yok Fransa'da virus imal edilmis de, biyolojik silahmis da... Bunlarin tamami hayal mahsulu uydurmalardir.
Biyolojik silahlar: Botilizmus, Sarbon gibi kullanildigi yerlerle sinirli olan biyolojik ajanlardir. Hickimse, SONRADAN DONUP DE, KENDISINI DE VURACAK BIR BIYOLOJIK SILAH URETMEZ.
Dr.Kadir Tuğcu
@Vander özellikle senin icin.
Emin olun gerekli kurallara uyulduğunda risk düşer hatta biter. Bizim ülkede insanların anlamaya öğrenmeye aşırı bir direnci var. Belki on kere anlattığın şeyi ertesi gün sanki yeni duymuş gibi merakla soruyor. Gayette okumuş bir insan mesela. En azından kendi alanım için resmen kendilerini kendilerinden korumak için savaş veriyoruz diyebilirim. Umarım birgün biz görür müyüz bilmiyorum bu boşvermişlikten kurtuluruz.Ama o da şöyle oluyor, evden zaten 2 kişi dışarı çıkıyor eve gelecekse virüs bir şekilde geliyor, çünkü dışarı çıkan kendini ne kadar kollayabilecek, o zaman evdeki de 2 kez düşünecekken dışarı çıkmayı 1 kez düşünüp çıkıyor.
Bahsettiginiz yer gibi bir ilcedeyim ve cok sayida universite ogrencisi geldi buraya hatta Kibris buna dahil ama tabi mantik buraya gelmez yayla havası,komşu davetleri,cenazeler vb.Gel de anlat.Kuzucum, inan yalnızca bunu düşünüyorum, burada yaşlı nüfus çok, şehirden uzak, havası temiz, köylükten yeni çıkmış az insan var diye gelenlerin olduğu bir yer, hepsi hasta olsa ne olacak? Onlardan ailelerine bulaşsa?
Geçen de yazdım bazı yerler var ki eczane bile bir tane ve köy girişinde, o eczanede ilaç kalmazsa ağrı kesici bile bulamazsın, kalabalık yerler kadar bizim gibi küçük yerlerinde çok dikkat etmesi lazım, bu virüsün ne zaman kimden bulaşacağı belli değil çünkü.
Ne desek boş büyük sehirdeyseniz bir hastaneye gidin ciddi belirtiler varsa ve psikolojik degilse tabi. Ateş olmali deseler de emin degilim.arkadaşlar bende öksürük var, tam gögüslerimin ortasında da bir ağrı. ateşim yok ama birkaç gündür burun akıntısından soğuk algınlığı ilaçi alıyordum onun ateş düşürücü etkisi var. Korena olabilir mi?
konuşmasının bir yerinde bunun bir sinyalini verirdi, pek vermedi gibi geliyor bana. Evet sakindi, ama öyle olmak zorunda.Bana haftasonuna doğru sokağa çıkma yasağı gelir gibi geliyor. Hali hazırda çalışanlar çalışsın haftasonu insanlar yine sahillere dolmasın gibisinden.
Kardeşim astım hastası, cumartesi gününe kadar çalışıyordu, sürekli dükkanlarına gidip gelen bir doktorun corona dolayısıyla yoğun bakımda olduğunu öğrendik dün. Yani o zamana kadar hep yan yana geldiler, kardeşim de dün karantinaya aldı kendini ama ya kaptıysa virüsü bilmiyoruz. Bir de o arada bizimle de görüştü. Belki biz bile taşıyoruz şu an bu virüsü. 10 gündür dışarı çıkmadık, eşim 2 3 kez sadece market alışverişini yapıp geldi. Ona rağmen biz bile kapmış olabiliriz şu an. O kadar evde durduk ama ne oldu kim bilir işte
Gecmis olsun on iki gun mu izin kronik rahatsizligi olana izin varmi hemsirelerdeBen izinliyim kronik rahatsızlığım var
Hangi sehirde kaç pozitif vaka var soylemeliler kimse alıp başını baska sehre kaçamaz zaten belli ki tüm illerde var .Bu karabasan ne zaman bitecek hiçbir ipucu yok işsiz
Veliler süreç uzarsa ödeme yapmayacaktır umarim kimse mağdur olmadan çözülür bu sorunlar herkes evinde yatıp para alamiyor herkesin tuzu kuru değil hayırlısı olur umarım.
Hangi sehirde kaç pozitif vaka var soylemeliler kimse alıp başını baska sehre kaçamaz zaten belli ki tüm illerde var .Bu karabasan ne zaman bitecek hiçbir ipucu yok işsiz
Veliler süreç uzarsa ödeme yapmayacaktır umarim kimse mağdur olmadan çözülür bu sorunlar
herkes evinde yatıp para alamiyor
herkesin tuzu kuru değil hayırlısı olur umarım.
İlaçla ateşin düşmediğini okumuştum ama her semptom herkeste aynı olmayabiliyor. 184ü arasanız daha iyi olur bencearkadaşlar bende öksürük var, tam gögüslerimin ortasında da bir ağrı. ateşim yok ama birkaç gündür burun akıntısından soğuk algınlığı ilaçi alıyordum onun ateş düşürücü etkisi var. Korena olabilir mi?
Bir şey olmamıştır inşallah, beslenmesine, uykusuna ozen gostersin bir süre.
Tarama testi icin de bilgi alabilirsiniz.
Siz de kendinizi bu kadar izole etmişken kardeşiniz ile de görüşmeseydiniz keşkeevde kalmak gerçekten zor
teyzem hastane calisani ve maske verilmiyor dezenfktanı var maskeyi biz aldık maske verilmiyor ama verilecek dendi umarim cunku teyzem birebir pozitif hastalarla etkilesim halinde
en azindan önerme yapsada meclis toplansa bir umut kabul edilirdi ama herkes kendi karantinasini yapsin dedi nasil yapacaz eslerimiz calisirken evdekilerde riskli
en azindan önerme yapsada meclis toplansa bir umut kabul edilirdi ama herkes kendi karantinasini yapsin dedi nasil yapacaz eslerimiz calisirken evdekilerde riskli
iste bende onu diyorum karantinaya alinsak ama develtte bize yardimci olsa bu surecte demek istediğim buydu diger ulkelerde olanda buIyi de yasak koymak demek yasak süresince vatandaşın zararını gidermek demek demiş ünlü bir düşünür :) alinti yapamadım kk da bir üye yazmıştı:)
Öyle bi ekonomimiz var mı
Iki gün sonra da yasak getirdiler eşim evde ama maaşları sıkıntılı yazarsanız ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?