bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Çok üzüldüm ya gerçekten çok üzüldüm. 7 marttaki tweetlerini gördüm ben de. O tarihte belirti verdiyse muhtemelen daha erken enfekte oldu, onu enfekte eden kim ve nerede şu an acaba. Çok üzüldüm

Bu süreçte işe devam ettiyse çok enfekte olan olmuştur. Hastaneler gerçekten çok riskli bu durumda. Çok geriliyorum böyle haberler geldikçe gerçekten.

Bir şevk geldi içime ;
Kalkıp evi süpürdüm, sildim, toz aldım, pencere önlerini, küpeşteleri temizledim
Arada kızımla oyun oynadık
Yorulmuş ve acıkmışımmm
Çayımı demledim, canım çekmedi evdeki yemekleri helva-ekmek-çayı kaptım geldim yine yanınıza
Sabahtan daha iyiyim, çamaşır suyumu iyi geliyor ne :)))
Bu arada ne zaman helva ekmek yesem Ayna gurubu gelir aklıma ne güzel şarkıları vardı ya bizde gençtik o zaman ....

Artık çıkmıyorum istiklale
Sabah fatma hanım uyandırıyor
Helva ekmek çay bana onlar bakıyor
Odanın hali perişan ben perişan
Kimse yok işime karışan
Ara sıra balkona çıkıyorum
Fesleğenler kuruduğunda ocaktı
Ben baharı bekliyorum
Ne olduğunu bilemedim
Bir umudum var hala
Gözüm şişelere takılyor
Becerebilseydim ne ala
Bu günlerde böyleyim ben
Yas denen şiirdeyim
Bir köşede gülüşün var
Sırtımda kanlı bıçağın
Hiç bir zaman duyamayacağın
Duysanda anlayamayacağın ....

Siz yazınca farkettim anneannem yazacaktım tlf klavyesi düzeltmiş.
Annem sağ çok şükür, tövbe estf nasıl yazdım öyle bir şeyi
Ayy benim de yüreğim nasıl sızladı biz yaşamadık ama anne acısı yaşayanlar var. Allah annelerimize uzun sağlıklı ömürler versin ölmüşlerimize rahmet eylesin.

Benimde anasinifi ama bende esimde calistigimizdan kreş veya bakıcıyla ayni fiyata geliyor. bakici tutsak hicbir etkinlik olmazdi ama okulda ingilizce ,satranc ,robotik kodlama ,zimlastik ,yüzme , degerler egitimi vs.cocuk baya oyalaniyor en onemlisi paylasmayi disiplini ögreniyor. Yillik 10.000 zaten bakici tutsam aylik 1500 den asagi istemezler. Iyi ögretmene denk gelmek cok büyük sans oluyor.gecen sene normal okula gonderdim ögretmenimiz cok sorumsuzdu.

Ayy benim de yüreğim nasıl sızladı biz yaşamadık ama anne acısı yaşayanlar var. Allah annelerimize uzun sağlıklı ömürler versin ölmüşlerimize rahmet eylesin.
Amin..
Allah yokluklarını göstermesin, görenlere de cennette kavuşmayı nasip etsin.

Ay yaşayan kadını gömmüşüm tövbe tövbe, bayağı da keyfi yerinde ablamım yanında şehir dışında yani
Benim yazdığım çoğu şeyi klavye düzeltiyor zaten geçen pandemi yerine pandomim yazmışım bir yere, gülmekten konuya adapte olamadım

O nasıl güzel ücret öyle, benim kreş daha pahalı valla.
Burada kolejlerin ana okulu fiyatlarına araba satılıyor, özellikle anaokulu aşırı, sonra 1 e başlayınca fiyat düşüyor çünkü sınavsız alım sadece anaokulunda var.
Tabi ki bakıcıdansa böyle çocuklar için daha güzel bir şey, ben çok pişmanım keşke daha erken kreşe verip bakıcı hiç almasaydım diye.

Ama yine de yıllık ödemelerde yarısının iadesi gerek, çok fazla mağdur olan aile olacak.

Kolonya şişesi mi o?
harika olmuş bu arada eline sağlık.

Teşekkür ederim, evet. Kolonya şişesi ama hocanın örnek çizimi o. Hocanın dediğine göre, kadın vücudu ölçülerine uyumlu imiş ve tasarlayan kişi çok güzel tasarlamış. Her yerden bir yarısı kadarı, 1 buçuk katı kadarı vs ölçüler çıkarıyordu. O kadar dinledim ama yazmayınca işte uçtu kafadan. Corona öncesi son dersti o, denemeyi evde yapacaktım dersler iptal olunca tembellik devreye girdi.

Haksızlık etme kendine, hocanın dediğine göre resimde yetenek kısmı "Görme/Neyi nasıl görebildiğin", herkesin yapabileceği kısım da "Matematikte ne kadar iyi olduğun"...

Bir olay anlatmıştı hocam, kursa başlarken iki gün başlamadan önce geldim konuştum ben baya delisiyim de bu konunun. Adamın 3-4 saatini aldım "Beni dahi adam edebilir misiniz?" diye çünkü benim sorunum kaçmak, sıkılır sonunda kaçarım, ara veririm başladığım yere kadar körelirim, geri dönerim. Sıkmadan götürmenin yollarını buluyor işte adam da beni sağ olsun. (Ara verdik şimdi mecbur)

Bir olay anlattı görme ile ilgili. Bizim burada bir kadın ile eşi gelmişler, eşi "Hocam dalgaların resmini yapacağım diye tutturdu benim hanım, ona öğretir misiniz?" diye geldi adam dedi. Eşi de yanında. Bir gün arabada gidiyorlarmış, burada yaşayan insanlar bunlar 40-50 senedir. "Dur dur dur" demiş eşine kadın, arabayı çektirmiş sağa. İnmiş deniz kenarına ve dalgaları izlemeye başlamış o gün. "Görüyor musun? Görüyor musun renkleri?!!" demiş, adam "E görüyorum, her zaman gelip geçiyoruz ki ne özelliği alakası var delirdin mi hanım?" filan demiş. Resim kursu hocam da diyor, "O kadın, ilk kez o gün gördü. Her gün o yoldan geçiyor, bakıyordu, ama ilk kez o gün dalgaların gerçek rengini gördü"...

Kadının resimlerini gördüm. Kursta iki parça sergiden alınmış, hoca örnek yağlı boya dalga resmi olarak istemiş. İ-na-na-maz-sın... Böyle renkler yok; bir turkuaz renk vermiş tabloya, koyu yeşille karışık bir dalga, hem korkutucu hem huzurlu bir renk... Dalgaların üzerindeki köpükler ışıklar... Kadın o tabloları yardımsız yapmış ve sadece dalga çalışmış, sadece, deniz ve dalga manzaralı resimler; geliştirmiş, sergi açmış. Geç değil yani. Bana da umut oldu kendisi gıyabında.

Demek bakanın ‘genç’ baskısı bu sebeple idi.
Offf, tam detayları okumadan bir şey demek istemiyorum, ölümün erkeni geçi yok hepsi çok acı olsa da yetersiz önlemle gerçekleşen bir durumda olay başka bir şeye dönüşüyor.

Vardır büyük ihtimalle. Astım falandır. Araştıralım öğrenmeye çalışalım. Şimdi ailesi ne durumdadır.

Koah hastası denilmişti ama raporlara göre fmf(akdeniz anemisi) ve ankilozan spondilit hastalıkları varmış, tabii ne kadar doğru bilinmez. Koaha dair birşey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…