- 17 Ocak 2020
- 4.669
- 10.245
- 158
Bi gelmedi de değil hani, töbeler olsun :) Tabi ki çıkmayacağım,linç yemeyeyim şimdi :)))))Pembe yorumlara ihtiyac var ama lütfen yapmayin burda tersi kabul görmüyor kandirilmak guzel sey bakin bir arkadaş 4.gün öğrenmiş 6.gün mutlu mesut burda yazıyor panik sıfır, şahane gripten bile daha basit.Bunu okuyunca insanin cikip gezesi geliyor yani :)
Amin amin gerçekten.ne kadar aci. Hic kimse gormedi boylesini daha maalesef. Rabbinde bir daha gostermesin son olsun insallah
Tsk ederim cevabınız içinÖlüm oranını sonradan kontrolsüzce yükselen ülkeler yükseltti. Salgın Çin özelinde, diğer ülkelere çok yayılmamışken %3-3,5 arasındaydı. İtalya, İran ve İspanya'da kontrolün kaybolmasıyla birlikte ölüm sayıları, dolayısıyla ortalaması arttı.
Aşağıdaki tabloya göre bazı ülkelerin ölüm oranı şöyle oluyor:
İtalya %10
İspanya %7,3
Çin %4
İran %7,4
Fransa %5,8
ABD %1,4
Almanya %0,6
Türkiye %2
Güney Kore %1,4
Ülkelerin yaş ortalamaları, test sayıları (tespit edilen vaka sayısını etkiliyor) ölüm oranları değiştiriyor.
Mümkün. Zira ben pozitif çıkan birinin ateşi düştü nasılsa diye salınıverileceğine inanmıyorum. Hem de daha hastalığının 4.gününde..Ütopya 'da.
İçimden size sarılmak geldi. İnanın. Sizin gibi duyarlı insanlara ihtiyaç var.O kadar kamu spotuna ragmen 65 yas ustune siz çıkmayın bizi tehlikeye atıyorsunuz diyen bu kişilerin gözümde potansiyel katil olması kaçınılmaz. Ha silahla oldurmussun ha virüsün dagilimina yardım etmissin. Bir de super taşıyıcılar var. Sakin kalmak mumkun degil.
Şu anda Türkiye'de daha önce benim memleketteymiş.
Şuan Türkiye'deymis kazen bey söylediÜtopya 'da.
Öncelikle çok geçmiş olsun.Kizinizdan kaptiginizi düşünüyorsunuz,peki kızınız nereden kapmış olabilir sizce ?Kimi insan belirti dahi vermiyor,virusu tasidigindan bile habersiz.
Burda onemli olan bagisiklik.
Burda lafiniz banaysa, evet inatla atesi dusurmeye calistigim icin gec ogrendim cunku esim ota supure hastaneye gidilmesinden nefret eder.
Kendisi hasta bakmaktan eve gelemiyor.
Ben o 42 ye dayanan atesi gormeseydim yine gitmezdim hastaneye.
Siz burnunuz akinca gidersiniz ben 42 dereceyi bulunca..
Yani gulluk gulistanlik degil, dalga konusi hic degil.
Şuan Türkiye'deymis kazen bey söyledi
Merhaba Kazen bey, evet suan turkiyedeyim.
Bu virus patlak vermeden once geldik daha once yurtdisindaydik
Eger surec boyle basite indirgenerek isliyorsa vay halimize.Şuan Türkiye'deymis kazen bey söyledi
Öncelikle çok geçmiş olsun.Kizinizdan kaptiginizi düşünüyorsunuz,peki kızınız nereden kapmış olabilir sizce ?
O hasta olmuş iyilesmis,üzerinden 14 gün geçmiş siz olmuşsunuz ve bugün 7. gününüz.Yani Türkiye'de ilk vakadan çok daha önce varmıydı virüs ?
Arkadaşlar sormuş ama çok fazla mesaj akışı olduğu için gözden kaçırdınız sanırım bende sizin yerinize cevap verdim.
Evet anlamıyorlarGerçekten anlamıyorlar. Mesela benim bir teyzem var. 75 yaşında. Anlatıyoruz. Amannnn kızım biz neler gördük diyor. Sözün bittiği yer...
Eger surec boyle basite indirgenerek isliyorsa vay halimize.
Öncelikle çok geçmiş olsun.Kizinizdan kaptiginizi düşünüyorsunuz,peki kızınız nereden kapmış olabilir sizce ?
O hasta olmuş iyilesmis,üzerinden 14 gün geçmiş siz olmuşsunuz ve bugün 7. gününüz.Yani Türkiye'de ilk vakadan çok daha önce varmıydı virüs ?
Ama zaten aileden 2 kişinin hasta olduğunu biliyorlar kendilerinin bunu düşünüp aman dışarı çıkmayalım kimseyle görüşmeyelim demeleri gerekmez mi ? Ben hasta olsam öyle yapardım yani. Birinin beni zorla bi yere kapatmasına ne gerek var kendi aklım fikrim var sonuçta. Hafif atlatanın yada belirti vermeyenin evinde atlatması daha mantıklı zaten. Hem cidden ihtiyacı olan hasta hastanede tedavi olsun hem hastaneler niye tıklım tıklım dolsun. Ama evde yapabileceklerimiz hakkında herhangi bi Bilgi veriyorlar mı acaba şu ilacı kullan gibi bu çok önemli bence. Vermeyip direk git evinde atlat diyorlarsa o zaman ayrı. Hastaya olan tavır ayrı bende bugün bişeyler okudum bununla ilgili hastalarla ilgilenmeye bile korkuyorlarmış işte çalışanlar. Kimisi canını dişine takıyodur kimisi oralı değildir bu ülkede hep böyleydi bu işler. İnsan sağlığı asla önemli değilmiş gibi davranamaz kimse şikayet edecekse etsin hakkıdır. Ama o düğünü yaptıkları için onlarında şikayet edilmesi gerekiyor. Düğün filan belki bi yere kadar mantıklı gelebilir insana bişey diyemem ama ben şeye çok takıldım kardeşi nasıl unutmuş olabilir Allah aşkınaZaten hata en başta o düğün ve alınmayan tedbirler.. Ona hiçbir şey diyemem ama hastanenin hastalara olan tavrı ve pozitif bir vakanın yakınlarını izole konusunda tedbire teşvik etmemek de hata.. Zaten hastanede semptomu olmayan birini karantinaya almadıklarını biliyorum, evde karantina uygulaması yapılabilirdi. Bakanın açıklamasından öyle anlamıştım ben çünkü..
Sadece nerde yasadiginizi merak ettigim için sordum tüm msjlari okudum ki belki cvplarsiniz diyeNeden?
Bakin uykum geldi lafi nereye getirmek istiyorsaniz getirin.
Sonra cvp vermedi demeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?