bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
..
Sokağa çıkma yasağı için ne bekleniyor. Nerdeyse Tüm ülkeler bu önlemi aldılar. mecburi Çalışanlar için güvenli ortamlar üretilmeli. Onların da sayıları ihtiyaç kadar ayarlanmalı. Tabi bu ayarlamalar için analitik zeka lazım.
biişeyler yapılıyor. Ama yeterli değil.
mesafe korunmalı iş yerlerinde. Herşey için geç kalınıyor.
disiplin burda çok önemli. Eğer disiplinli olmazsak herşey biter. Salgını durdurmayı başaran ülkeler aşırı disiplinli ülkeler.
biz hala işin ciddiyetini bile anlayamadık. Millet burda pikniğe gitmeye çalışıyor.
bilmiyorum. Halka Kızmıyorum aslında acıyorum . İşin ciddiyetini anlayamadılar. Çok yıpratıcı . ekonomi bozulmasın diye gerekli yasaklar çıkartmıyorlar. Halk zaten cahil ( bu kelimeyi de sevmem ama burda en uygun kelime bu )
Eninde sonunda mecbur çıkacak bu yasak ama geç kalınacak.

İnşallah çok teşekkür ederim desteğiniz için :)
Hepimizin ruh hali inişli çıkışlı bugünlerde
Sadece fiziksel değil ruhsal sağlığımızıda etkiledi bu virüs. Bazen bende endişeye kapılıyorum ama tüm benliğimi kaygıların ele geçirmesine izin vermiyorum. Olduğu kadar tabi

Evet çok etkilendik mesela aksi gibi benm tükürük bezim şişti bgn 3. Gün ve bugün de gıdığımın sol altı şişti internete bakınca tuhaf tuhaf şeyler çıkıyor... tükürük bezimde taş olabilirmiş mesela çok ilginç ilk kez duydum

Ben şoktayım Rize’de Kadın cinayeti işlenmiş Rize merkez 1 saniye içinde toplanan insan sayısı beni dehşete düşürdü Rize 4 köy ve beldesi de karantinaya alınmışken gördüğüm manzara sonumuzu getirecek cinsten o yüzden kesinlikle ohal gelmeli

parası olan derken? testler paralı değil ki? tam olarak ne kastettiniz acaba?

Bazı özel hastaneler muayene ücreti adı altında test için para alıyormuş, aslında ücretsiz ama işte, kabul de etmek istemiyorlar covid-19 vakalarını zaten.

Bir de şu var, halkın test yaptırabilmesi için neredeyse tüm semptomları göstermesi lazım hatta semptomu olmadığı için aynı evde yaşayan aile bireylerine test yapılmıyor ya da hastaneye belirtiyle giden insanlara "yaşlılara yapacağım, çok testim kalmadı" demek durumunda kalıyor doktorlar fakat spor kulüpleri çekaptan geçer gibi ayaklarına ekip çağırıp test yaptırıyor.

Bu ülkede hep paran varsa vezirsin, hiç aksi olmuyor bence.

Coronaya yakalandıysan bacım
Otur evinde izole et kendini
Giden gider kalan sağlar bizimdir
Bir hamile olarak bunu yazıyorum
Hastahanerde tedavi olma şansı çok az

Ablacım, tüm dediklerinin olacağına maalesef ki eminim, hatta 65 yaş üstü insanlara size yardım edeceğiz deyip 3 kuruş emekli maaşlarına çökmek isteyen vicdan yoksunu tipler de çıkacaktır, her millette var bizde de var böyleleri.
Kazen yazmış 1 saat kadar önce, Çin'den bahsetmiş, korkuya yenik düşmekten bahsetmiş, o kadar haklı ve güzel bir yazı ki(Popüler Konu - Türkiye'de Korona Virüs; 3629/75)
Ama halkın korkularından arınması için savaştıkları düşmanı görüyor ve tanıyor olması lazım, Covid-19 gözle görülür elle tutulur bir düşman değil, üstelik Çin'de salgın var diye yapılan ilk resmi açıklamalar sonrası, gerçek veya değil sosyal medyada insanların sokak ortasında patır patır öldüğü görüntüler yayılınca, birkaç ay sonra da bizde bu virüsün görülmeye başlandığı açıklanınca halk ister istemez panikledi, korku virüsten hızlı yayıldı, vakit buldukça okuyabildin mi bilmiyorum, Çinlileri kökten yakıp yok etmek, sokağa çıkan yaşlılara gençlerin haddi aşan tavırları, işe gidene dahi anlamadan dinlemeden geziyor sanıp tepki göstermeler.

Bir yorumumda yazmıştım, bu salgın bitecek ama halkın bir kısmında salgının bıraktığı psikolojik etkiler kalacak çünkü herkes sevdiklerini bu salgınla kaybetmekten korkuyor, korkularından kurtulabilmek için iyileştim bakın buradayım sapasağlamım diyen insanları arıyor gözleri, sosyal medyada bir İtalyan kadının, bir İngiliz gencin, bir Türk vatandaşın görüntülerini tarıyor herkes, şu kadar kişi iyileşti haberleri yeterli gelmiyor korkuları için, görmek istiyorlar.

Bilinse ki hijyen kurallarına uyup güvenli mesafeyi koruyunca hasta olmayacaklar ya da hasta olsalar da iyileşecekler o zaman korkular azalacak ama şu anda kendilerini zifiri karanlıkta ellerinde fener bile olmadan bir bilinmezlikte gider gibi hissediyorlar, bak bu sayfada bile kaynaklı gerçek haberlerin paylaşımında dahi insanlar tepki gösterip korkuyor, ki bu salgın bitecek biraz dikkat biraz sosyal izolasyon sağladık mı sona erer ama belki 6 ay sonra belki birkaç sene sonra yine başka bir salgın olur zira dünya tarihi bu tip salgınlarla dolu, hele de şimdi dünya daha çok seyahat eder hale gelmişken salgınlar olacaktır, covid-19 sars-cov2 aynı zamanda, sars'ın devam filmi gibi bir şey, belki yarın mers'in devamı olacak, çözüm ne dersen valla ben ev kadınıyım yapabileceğim kendimin ve ailemin kişisel hijyenini sağlayıp bilinçli olmaya çalışmak gerisi devletin ve bilimin işi.

9 a aldık biz bu çıkmadan önce ya ama onunda fiyatı kısa zamanda 7 den çıkmıştı belkide benmi yanlış hatırladım bilmiyorım ki

Cen de mi burdasin

On gündür dışarı çıkmıyordum. Bugün mecbur çıktım. Endişem daha çok arttı. Markette hiç de metrekareye göre müşteri alma durumu yoktu insanlar mesafeye dikkat etmiyor. Herkes iç içe. Sebze meyveler çok kötü. Her gelen minciklayip bırakıyor. Caddedeki yoğunluk hiç azalmamisti. Hele yere oturmuş mendil satan çocuklar...
Kahroldum o çocukların haline.
Bu gidişle sonumuz hayır olsun.

Benim senelerdir böyle ateşim, 33'ü de görmüşlüğüm çoktur. Hatta 36,5 olunca ateşlenmiş gibi hissederim. Kimisinin normal ateşi bu oluyor sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…