bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
bu kadar ülke var sokaga cikma yasagi getiren onlarin ekonomisi yokmu ?

Tepki alıyorum ama söylediklerimin arkasındayım. Sokağa çıkmamak çözüm falan olmayacak. Her bireyin test yaptırması dışında bir çözüm yok, oradan çıkacak sayı ile hastaneler nasıl karşılayacaklar bu tedavi sürecini tamamen soru işareti. İşte kaos burada başlıyor. Aşı, ilaç bir çözüm bulunmazsa ne kadar evde kalacaksınız? Yarın işyerinizden aranıp işinizden olduğunuz haberi gelince ne yapacaksınız? evde kalıp ne alabileceksiniz?

Hastane dönüşünde İzmir sokaklarının kalabalığını size anlatamam. Erkekler üçerli dörderli ayakta dikilmiş sigara içiyorlar hep beraber. Kahvehaneler kapandı ama evine girmedi bu aylak takımı. Atm lerin önünde hala millet dip dibe durutor. Kişisel mesafeye dikkat eden yok. Öyle dip dibeler ki işlem yapan kişinin içine düşecek gibiler. Bir de minibüse bir çocuklu kadınla yaşlı bir hanım birlikte bindiler gördüm. İnşallah saçma sapan birşey yüzünden dışarda değillerdir ne diyeyim.

Aslinda bir gazeteci bakana sordu. izmirde durum cok kötüymüs dedi. Bakan net cevap vermedi

Abla Soylu arabalar icinde birseyler dedi ama tam anlatmadi. Bence devami gelecek. Senin yasadigin yer mesela dimi. Yazik keske biraz vicdanli olsak.
Zaten burada yazıp çizmelerimiz küçümsemek, ah var ya bu halk aahh demek değil, salgının ciddiye alınmamasını eleştiriyoruz, aynı şeyi Avrupa ülkelerinin vatandaşları da yaptı, Ortadoğu ülkelerinin vatandaşları da, bakınız İtalya bakınız İran.
Sorun yalnızca benim yaşadığım yer de değil, ülkenin tüm küçük il, ilçe, kasaba, köylerine burada yoktur denip bilinçsizce gidilmesi.
Neden herkes evinde kalsın dendi? Çünkü halkın çoğu aynı anda hasta olursa dünyanın tüm ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de sağlık çalışanları, hastaneler aynı anda tüm hastalara yetecek yatak, solunum destek cihazı, ilaç vb tıbbi malzemeleri bulamayacak, küçük yerlerde çok daha fazla sorun yaşanır çünkü araştırma hastaneleri, şehir hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler hep il merkezinde, e il merkezinin nüfusu, o ilin ilçe, köy, kasabalarının nüfusu ve koronadan kaçtık biz diye gelen geçici konaklayıcıların nüfusunu ele alırsak merkezdeki hastaneler yetecek mi? Yetmeyecek ne yazık ki, zira bizim burası için örnek vereyim yılın 1-2 ayı temiz havadan yararlanayım diye gelenler toplam nüfusumuzu 2'ye 3'e katlıyor, bu da yaklaşık 150 ila 180 bin arasında bir nüfus demek oluyor, işte o dönemlerde bizim buradaki sağlık ocağındaki kuyruğu siz düşünün, postanemize 2 dakikalık işlem için gittiğimizde 6 saat kuyruk beklediğimiz bir dönem oluyor o dönemler, su ve elektrik teçhizatımızda yetersiz kalıyor, sıcak havalarda açılan klimalar yüzünden trafolarımız patlıyor, çoook bilirim yaz mevsiminde cami hoparlöründen suyu idareli kullanalım anonslarını :)))

Velhasıl insanlar kaçıyor kaçıyor ama düşünmeden kaçıyor, bir kere daha yazmıştım ben de İstanbul'a giderdim o zaman, ailem orada, hadi onlara bulaşmasın diye birlikte kalmazdım ama imkanım var evim var orada, açardım evi eşimle kızımla yaşardım hastaneler burnumun dibi, neden yapmadım? Sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanırdım oysa.
Kendi adıma korkuyorsam ne olayım, kendim için zerre korkum yok, ben evladım ve tehlikeye atabileceğimi düşündüğüm diğer tüm insanlar için evimdeyim, keşke herkes öyle yapsaydı.

Hiçbirşey olmasa bile,kesin birşey oldu açıklaması ile yarışır

5000 solunum cihazı var dedi

Ben 5000 diye duymadim. Şuanda toplamda 350 tane yogun bakim hastamiz var dedi. Gazetecide solunum cihazi yeterlimi ülkemizin diye sorunca. %60 doluluk var dedi. Gerci 5000 de cok cok az. 80milyondan fazla insan var .günde 2000kisi hasta oluyor.

Aslinda bir gazeteci bakana sordu. izmirde durum cok kötüymüs dedi. Bakan net cevap vermedi
Evet cidden çok kötü. Hastanelerde hiç yer yok. Full dolular. Ve karantina hastanesi olarak belirlenmiş hastaneler dışındaki hastaneler corona şüphesiyle gelen hastaları kabul etmiyor.

Saglik bakani suanda 350 tane yogun bakim hastasi var ve şuanda %60 doluluk var diyor. Arkadas koskoca memlekette 600 tanemi solunum cihazi var. Vayyyyy halimize biz italyayi geceriz
Tamm da sadece bu hastalık ıcın solunum cıhazı kullanılmıyor suan bır suru de dıger hastalıktan yatan hasta var ve onlarada lazım.

Vefat eden personele cok uzuldum
Ilk bulasan ailenin bir ferdinden bulasmis. Oda su an yogun bakimda
Onlara bulastiran kisi hic bir belirti gostermemis
Simdiden bulastirdigi 2 kisi vefat etti ama..

italyayla kiyaslama yapmayalim diyenler evet kiyaslanamayacak duruma dogru kosuyoruz simdiden %60 dolduksa mahvolduk demek oluyor ve hala karantina yok ekonomi diye diye ölecegiz

Aynen simdiden 200 bin tl icerdeyim. Eger en bastan karantina olsaydi 50bin daha eklenir toplam zararim 250bin olurdu. Simdi önümü göremiyorum .

is yerinde kalip corona olup butun sulaleye yayip bir cogu olunce ne alabileceğiz?
bunlar boyle durumlarda halkin en son dusunmesi gereken seyler.
enkaz altinda kalmiyoruz evimizde oturuyoruz herkesin sagligi icin ama insanlar sagliktan cok gidayi dusunuyor isi dusunuyor bu iste bir tuhaflik yokmu?

italyayla kiyaslama yapmayalim diyenler evet kiyaslanamayacak duruma dogru kosuyoruz simdiden %60 dolduksa mahvolduk demek oluyor ve hala karantina yok ekonomi diye diye ölecegiz
Hala da herhangi bir ülkeyle kıyaslanmamamız gerektiğini düşünüyorum
Farklıyız da ondan bana söyluyorsanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…