Benim de en çok dikkati mi o çektiVe en kotusu yogun bakim uniteleri %60 dolmus daha simdiden
bu kadar ülke var sokaga cikma yasagi getiren onlarin ekonomisi yokmu ?Haklısınız ama bir şekilde bazı çarklar dönmek zorunda. Emin olun hastalıktan daha büyük sıkıntılar çıkar bu sefer. Zaten şuanki korku hastalığın yayılması falan değil bence hastalık yayıldığında insanların kaos ortamı yaratması. Yarın sokağa çıkma yasağı geldiğinde kaç kişi işinden olacak? kaç tane işletme kapanacak? ekonomiyi nasıl toparlayacaksın.
5000 solunum cihazı var dediSaglik bakani suanda 350 tane yogun bakim hastasi var ve şuanda %60 doluluk var diyor. Arkadas koskoca memlekette 600 tanemi solunum cihazi var. Vayyyyy halimize biz italyayi geceriz
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.Ay yemin ederim şimdi aklımdan geçtiniz ne yaptılar acaba diye. Çok sevindim
Hastane dönüşünde İzmir sokaklarının kalabalığını size anlatamam. Erkekler üçerli dörderli ayakta dikilmiş sigara içiyorlar hep beraber. Kahvehaneler kapandı ama evine girmedi bu aylak takımı. Atm lerin önünde hala millet dip dibe durutor. Kişisel mesafeye dikkat eden yok. Öyle dip dibeler ki işlem yapan kişinin içine düşecek gibiler. Bir de minibüse bir çocuklu kadınla yaşlı bir hanım birlikte bindiler gördüm. İnşallah saçma sapan birşey yüzünden dışarda değillerdir ne diyeyim.
Ah Mune ah. Ben 26 yaşındayım ve bu halkın bilinçsizliğini biliyorum. Bu halk dediğimiz biziz çünkü kimseyi kimseden ayırıp küçümsemek değil derdim. Halk dediğimiz ablamız abimiz, teyzemiz, amcamız yabancı değil. Ama rahat milletiz bu gerçek. Ben halkımızı biliyorum da tedbir almak zorunda olanlar bilmiyor mu? Hepsi biliyorlar. Keşke herkes kendi sorumluluğunu alsa da bilinçli davransa ama olmuyor. Bu öyle bir lanet ki kurunun yanında yaş da yanıyor, yanacak.
Zaten burada yazıp çizmelerimiz küçümsemek, ah var ya bu halk aahh demek değil, salgının ciddiye alınmamasını eleştiriyoruz, aynı şeyi Avrupa ülkelerinin vatandaşları da yaptı, Ortadoğu ülkelerinin vatandaşları da, bakınız İtalya bakınız İran.Abla Soylu arabalar icinde birseyler dedi ama tam anlatmadi. Bence devami gelecek. Senin yasadigin yer mesela dimi. Yazik keske biraz vicdanli olsak.
Hiçbirşey olmasa bile,kesin birşey oldu açıklaması ile yarışırCorona virüsü salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının ilan edilip edilmeyeceği konusuna ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sokağa çıkma yasağına gerek yok demem" dedi.
herkes birbirine atıyor topu. Böyle bulmaca gibi açıklamalar...
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.
5000 solunum cihazı var dedi
Evet cidden çok kötü. Hastanelerde hiç yer yok. Full dolular. Ve karantina hastanesi olarak belirlenmiş hastaneler dışındaki hastaneler corona şüphesiyle gelen hastaları kabul etmiyor.Aslinda bir gazeteci bakana sordu. izmirde durum cok kötüymüs dedi. Bakan net cevap vermedi
Tamm da sadece bu hastalık ıcın solunum cıhazı kullanılmıyor suan bır suru de dıger hastalıktan yatan hasta var ve onlarada lazım.Saglik bakani suanda 350 tane yogun bakim hastasi var ve şuanda %60 doluluk var diyor. Arkadas koskoca memlekette 600 tanemi solunum cihazi var. Vayyyyy halimize biz italyayi geceriz
Zaten burada yazıp çizmelerimiz küçümsemek, ah var ya bu halk aahh demek değil, salgının ciddiye alınmamasını eleştiriyoruz, aynı şeyi Avrupa ülkelerinin vatandaşları da yaptı, Ortadoğu ülkelerinin vatandaşları da, bakınız İtalya bakınız İran.
Sorun yalnızca benim yaşadığım yer de değil, ülkenin tüm küçük il, ilçe, kasaba, köylerine burada yoktur denip bilinçsizce gidilmesi.
Neden herkes evinde kalsın dendi? Çünkü halkın çoğu aynı anda hasta olursa dünyanın tüm ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de sağlık çalışanları, hastaneler aynı anda tüm hastalara yetecek yatak, solunum destek cihazı, ilaç vb tıbbi malzemeleri bulamayacak, küçük yerlerde çok daha fazla sorun yaşanır çünkü araştırma hastaneleri, şehir hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler hep il merkezinde, e il merkezinin nüfusu, o ilin ilçe, köy, kasabalarının nüfusu ve koronadan kaçtık biz diye gelen geçici konaklayıcıların nüfusunu ele alırsak merkezdeki hastaneler yetecek mi? Yetmeyecek ne yazık ki, zira bizim burası için örnek vereyim yılın 1-2 ayı temiz havadan yararlanayım diye gelenler toplam nüfusumuzu 2'ye 3'e katlıyor, bu da yaklaşık 150 ila 180 bin arasında bir nüfus demek oluyor, işte o dönemlerde bizim buradaki sağlık ocağındaki kuyruğu siz düşünün, postanemize 2 dakikalık işlem için gittiğimizde 6 saat kuyruk beklediğimiz bir dönem oluyor o dönemler, su ve elektrik teçhizatımızda yetersiz kalıyor, sıcak havalarda açılan klimalar yüzünden trafolarımız patlıyor, çoook bilirim yaz mevsiminde cami hoparlöründen suyu idareli kullanalım anonslarını :)))
Velhasıl insanlar kaçıyor kaçıyor ama düşünmeden kaçıyor, bir kere daha yazmıştım ben de İstanbul'a giderdim o zaman, ailem orada, hadi onlara bulaşmasın diye birlikte kalmazdım ama imkanım var evim var orada, açardım evi eşimle kızımla yaşardım hastaneler burnumun dibi, neden yapmadım? Sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanırdım oysa.
Kendi adıma korkuyorsam ne olayım, kendim için zerre korkum yok, ben evladım ve tehlikeye atabileceğimi düşündüğüm diğer tüm insanlar için evimdeyim, keşke herkes öyle yapsaydı.
italyayla kiyaslama yapmayalim diyenler evet kiyaslanamayacak duruma dogru kosuyoruz simdiden %60 dolduksa mahvolduk demek oluyor ve hala karantina yok ekonomi diye diye ölecegiz
Tamm da sadece bu hastalık ıcın solunum cıhazı kullanılmıyor suan bır suru de dıger hastalıktan yatan hasta var ve onlarada lazım.
is yerinde kalip corona olup butun sulaleye yayip bir cogu olunce ne alabileceğiz?Tepki alıyorum ama söylediklerimin arkasındayım. Sokağa çıkmamak çözüm falan olmayacak. Her bireyin test yaptırması dışında bir çözüm yok, oradan çıkacak sayı ile hastaneler nasıl karşılayacaklar bu tedavi sürecini tamamen soru işareti. İşte kaos burada başlıyor. Aşı, ilaç bir çözüm bulunmazsa ne kadar evde kalacaksınız? Yarın işyerinizden aranıp işinizden olduğunuz haberi gelince ne yapacaksınız? evde kalıp ne alabileceksiniz?
Hala da herhangi bir ülkeyle kıyaslanmamamız gerektiğini düşünüyorumitalyayla kiyaslama yapmayalim diyenler evet kiyaslanamayacak duruma dogru kosuyoruz simdiden %60 dolduksa mahvolduk demek oluyor ve hala karantina yok ekonomi diye diye ölecegiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?