Şimdi okudum bilmiyordum çok geçmiş olsunEvet cidden çok kötü. Hastanelerde hiç yer yok. Full dolular. Ve karantina hastanesi olarak belirlenmiş hastaneler dışındaki hastaneler corona şüphesiyle gelen hastaları kabul etmiyor.
Bugün 7.533 testte 2069 pozitifmiş. Oran %27.
Dün 7.286 testte 1.196 pozitifmiş. Oran %16.
Önceki gün 5.035 testte 561 pozitifmiş. Oran %11.
Ondan önceki gün 3.952 testte 343 pozitifmiş. Oran %8,5.
Son dört günde test/vaka oranı hep artarak gitmiş ama dünden bugüne 1,5 kat artmış.
Diğer ülkelerde bulabildiğim veriler 2 hafta öncesine ait. Buna göre Güney Kore 222.000 kişiye test yapmış, 8.000 vaka bulmuş. Yani %3,5 gibi bir pozitiflik oranı var. İtalya ise 73.000 testte 15.000 vaka bulmuş, oranı %20. İtalya'nın bugünkü durumunu düşününce oran çok daha fazla artmıştır muhtemelen.
Belçika'da 18.360 test yapılmış, 1.486 pozitif çıkmış. Oranı %8.
Bu veriler güncel değil ve salgının kaçıncı gününde açıklanmış bilmiyorum. Oranı bunun da etkileceğini düşünüyorum.
Bu arada cevap yazmam biraz geç oluyor kusura bakmayın, veri bulmak bazen biraz oyalıyor.
Tam da su kismi düşünüyordum su an.Benim inanamadığım virüs aralıktan beri var.
Nasıl bir eylem planı hazırlanmaz?
Nasıl malzeme tedarik edilmez?
Madem solunum cihazı üretebiliyorduk, nasıl daha önce sipariş verilmez?
Tepki alıyorum ama söylediklerimin arkasındayım. Sokağa çıkmamak çözüm falan olmayacak. Her bireyin test yaptırması dışında bir çözüm yok, oradan çıkacak sayı ile hastaneler nasıl karşılayacaklar bu tedavi sürecini tamamen soru işareti. İşte kaos burada başlıyor. Aşı, ilaç bir çözüm bulunmazsa ne kadar evde kalacaksınız? Yarın işyerinizden aranıp işinizden olduğunuz haberi gelince ne yapacaksınız? evde kalıp ne alabileceksiniz?
Allah sabır versin ailesine, yoğun bakımdakilere de şifa diliyorum.Vefat eden personele cok uzuldum
Ilk bulasan ailenin bir ferdinden bulasmis. Oda su an yogun bakimda
Onlara bulastiran kisi hic bir belirti gostermemis
Simdiden bulastirdigi 2 kisi vefat etti ama..
is yerinde kalip corona olup butun sulaleye yayip bir cogu olunce ne alabileceğiz?
bunlar boyle durumlarda halkin en son dusunmesi gereken seyler.
enkaz altinda kalmiyoruz evimizde oturuyoruz herkesin sagligi icin ama insanlar sagliktan cok gidayi dusunuyor isi dusunuyor bu iste bir tuhaflik yokmu?
Yoğunluk olursa yine tanıdıklar devreye girecek. Iste zengin fakir farki.Adam yogun bakimdan cigerlerime Cam batiyor nefes alamiyorum diyor insanlar neyin tartismasini yapiyor anlamiyorum. Cin devleti halkini demir cubuklarla evlerine hapsedip ölüme terketti.simdi hayatta kalanlarin hepsi devleti alkisliyor. Insallah bu kadar canilesmeden gerekli mantikli tedbirleri alabiliriz. Karar vereceklere bir sey olmaz olan yine isciye fakir fukaraya olur. Hastanelere yatip tedavi edilmeyi birak kapisindan bile giremeyiz.
Allah sabır versin ailesine, yoğun bakımdakilere de şifa diliyorum.
Ablacım sana bir örnek vereyim komşu duyumu, fısıltı gazetesi, kulaktan kulağa yayılan bir dedikodu değil, gerçek ve bildiğim bir vaka.
Kızımın şehir merkezinde yaşayan bir arkadaşı düşmeyen yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı nedeniyle hastaneye gidiyor, delikanlıya test yapıyorlar pozitif çıkıyor, 3-5 saat sonra test tekrarlanıyor bu sefer de negatif çıkıyor, test kiti olarak ne kullanıldı bilmem ama 2 farklı sonuç çıktı, negatif çıkan kabul edilip evine gönderildi, genç çocuk bildiğim bir kronik hastalığı da yok, ilk test doğruysa virüsü taşıyorsa bile hafif atlatabilir ama anne babasına bulaşırsa onların virüse direnci ne olur bilmem, 2. test doğruysa ki umarım doğru olan o'dur o zaman endişelenecek bir şey yok, diyeceğim her covid-19 olan ağır bir tablo seyredecek diye bir şey yok, yaşın genç olması, kronik hastalık olmaması, bağışıklık sisteminin güçlü olması bir artıdır.
çok sevindin yaSelam kızlar,
Annem bugün öğleden sonra taburcu edildi. Testi negatif çıkmış çok şükür. Şu an evde. 14 gün evde karantina altında tutulacak. İnşallah hiç birşey çıkmadan bu süreci atlatırız. Allah herkesi kurtarsın.2 gündür burda derdime ortak olan herkesten Allah razı olsun. ❤
Ilçede yaşıyorum cumalari pazar var 17 köy var ve tum köyler bugün pazara kari koca çoluk çocuk gelmis bu karacahiller bir de ilçedeki akrabalarinda cay icip dinlenip dönmüştür mutlaka. Bunlara tek çözüm sokak engeli herkese her gun ekmek dağıtilsin kapida sipariş yapılsın fakirlere destek erzak verilsin 4 haftada temizlensin bitsin bu iş bu kadar basit .
Italya 16.gun 5883 vaka evet yarışıyoruz.
Yoğunluk olursa yine tanıdıklar devreye girecek. Iste zengin fakir farki.
Evet kesinlikle, yüksek test sayısı doğal olarak vaka sayılarını etkiliyor. Ayrıca salgının kaçıncı günündeki rakamlar olduğu da önemli, 3. günde 30. gün bir olmaz. Bizde şu an oran yükseliyor. Nokta atışı test yapıldıkça oran daha da artacaktır illa ki.Muhtemelen enfekte kişi sayısı 50bin civarı şimdilik.
Nüfusun genç olduğunu düşünürsek
Hala olası felaketin önüne geçme şansları var.
Bu noktanin bir kac adim otesi, yogun bakim ünitelerinin yetmemesi.
test konusunda yüzdeler yanıltır.
Güney kore önüne gelene test yaptığı için oran düşük kaldi.
Bizde testler zaten hastaneye şüpheyle gelene ve yakınlarına yapılıyor.
Ki yeni yeni test yapılmaya başlandı.
Bu isin sonunda hükumetin geç kararı ondan çok, halkın önemsememesi konusulacak
Şu an hiç birimiz italya başbakanını konuşmuyoruz.
Ciddiye almayan halkı konuşuyoruz.
Benim inanamadığım virüs aralıktan beri var.
Nasıl bir eylem planı hazırlanmaz?
Nasıl malzeme tedarik edilmez?
Madem solunum cihazı üretebiliyorduk, nasıl daha önce sipariş verilmez?
Ben haziran demistim
Vazgeçtim
Ağustos diyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?