Ingilterede de durumlar berbat..sokağa çıkma yasağı kismen işliyor,evden çalışma imkanı olmayanlar yine işlerine gidip gelebiliyor,market ve eczane için çıkabiliyorsun birde egzersiz yapmak istersen çıkabilirsin tabi bulunduğun heryerde herkesle aranda 2 m mesafe bırakman gerek.. yinede trenlerde insanlar içice..
Hükumetin,işlerine devam edemeyen serbest meslek sahiplerine maddi yardım yapacağız demesi de rakamın ne kadar olduğunu duyunca şaka gibi geldi herkese sozde ekonomik olarak güçlü oldgunu iddia eden bu ülke toplam £90 sterlinlik yardım verebiliyor))
Sürü bağışıklığı sacmaligindan 2 hafta kadar geç kalarak son anda vazgeçen başbakan dahi yakalandı virüse..sağlık bakanı ve bazı millet vekilleride..eee Allahın sopası yok tabi ama yine de onların bizlerden büyük bir farkı var tedavi süresinde eminim ki her türlü imkândan faydalanacaklar yoksa bile yaratacaklar..olan yine zavallı sıradan halka olacak.
Bugün bir arkadaşımın da coronaya yakalandığını öğrendim..Hükumetin böyle durumlarda aramamız için verdiği sağlık hattını aradığında verdikleri cevap şu; evde karantina da kal..ve kimseyle görüşme..
Hani test yapılacaktı?
Hani ev halkı ne durumda diye bakilacakti? Ya solunum sıkıntısı çekerse!?
Yok..maalesef bütün ülkelerin böylesine büyük bir trajedi de halklarina karşı gösterdikleri tutumu büyük bir üzüntü için de izliyorum..insan hayatının değeri iste bu kadar..devletler sadece kendi düzenini, yetkililerde kendi sağlıklarını düşündükleri surece halk her halükarda çekecek..
Kızlar sudan suyu içerek falan bulaşacağını hiç sanmam.. bir şehirin suyu virüslü olması için gerçekten kilolarca gözle görülcek kadar virüsü alıp dökmek lazım imkansız.. biri tükürdü on kişi tükürdü falan imkansız yani. Bide solunumla bulaşıyor yemekle içmekle değil.
Son söylediğinize kesinlikle katılıyorum. Antrenörüm. Doğru nefes almak çok farklı ve çok zor. Daha geçen gün egzersiz yapsam bunun için diyodum aklımdan çıkmış gitmiş. Sayenizde hatırladım şimdi. Hemen yatıp doğru nefes almaya çalışcam. Herkes bulabilir galiba internetten. Doğru nefes almayı çözdüğümüz zaman aradaki fark çok büyük herkes anlar bunu. Allah razı olsun cidden iyiki yazmışsınızBende almanyadayim bilen biliyordur belki.
Aile hekimime gitmistim gecen günler solunum sikintisi yüzünden ve firca yemistim resmen.. isverenim beni niye yollamis mis. Onlarda mi (doktorlar) hasta olsunmus mu..
Atesin cikarsa ara dedi. Atesi olmayanlari test yapmiyoruz dedi. Normal muayene de yapmiyorlar..
Agzim acik dinledim sekreteri resmen
Ilk defa öyle muamele gördüm yani.
Merkelin bastigi paralari duyanda almanya cok iyi sanacak. Keske para kurtarsaydi bizi hastaliktan.. ama öyle bir dünya da yok ne yazikki.
Bize test yapilmiyor yeterince. Onun yerine fransa ve italyadan agir hastalari getiriyorlar ülkeye.
Getirsinler iyi hos ama bizim ülkede niye yeterince önlem alinmiyor?
Daha fazla vaka oldugunu düsünüyorum zaten. Bunlari yazmayacaktim cunki insanlarin umutlari kiriliyor sanirim avrupa bu durumda iken biz ne yapariz diye ama durum bu ne yazikki..
Ha hicbirsey yapmiyor degil tabi devlet. Ama alisverise gittigim magazalarda ki kasiyerlerde hala maske ve eldiven kullanan yok. 6 magazadan birinde var sadece. Hala degisen büyük birsey yok yani.
Ben sahsen okadar vaka sonrasi panik yapmayi da biraktim sadece önlemlerimi aliyorum gerisini takmiyorum artik. Enerjimi sinir strese üzüntüye harcayamam.
Herkes kendi cekirdek ailesine ve cevresine odaklansin. Sagligina baksin hasta olmamaya calissin bence.
Olaylari oldugu gibi kabullenelim ve en iyisini yapmaya calisalim.
Bu arada arkadasin en kisa sürede atlatir insallah.
Ayni seyleri almanyada da duyuyordum.
Bakmiyorlar son raddeye gelene kadar.
insanligin cogunu gözden cikarmislar bence. kendi basimizin caresine bakmaliyiz.
arkadasin vitamin c kullansin. hatmi cicegi, lavanta cayi ada cayi icsin vsvs..
En önemlisi akciger egzersizleri bence. Arastirin uygulayin.. cogu insanin zaten yanlis nefes alma verme aliskanligi da var ..
Ben elazığ dayım burda ilk ölüm gerçekleşti hastane bana yakın 85 yaşında
tıp eğitimini neredeyse bitirmek üzere olan bir hekim adayıyım diyeyim. Yani bu varlıkları elbette uzmanlar kadar asla değil ama az çok biliyoruz.Ne yani Cinliler Yarasa yedi diye olmadi mi butun bunlar :S
Hava,ates su ve tahta hepsiyle bulasiyor ablacim.
Tukuruk ile bulasiyor, yemek icmekle bulasiyor, solunum ile bulasiyor...
Virüsler farklı farklıdır ishal yapan sindirim sistemi hücrelerini enfekte edenler yemek içmekle bulaşır, ama bu elimizdeki nalet şey “grip gibi” bulaşıyor.
Biz duymadık sadece bahcecikte mi ?Bu arada bu akşam camilerden Kocaeli Bahçecik'te sokağa çıkma yasağı gibi bir şeyler anons edildi. Tam anlayamadım ama sanırım yasaklandı burada
Biz duymadık sadece bahcecikte mi ?
Bu sitede bazı Dr adayları hastalık olarak görmediler daha öncesizi yakalamışken bende bir soru sorayım. Siz ishal diyince aklıma geldi, ishal bir hastalık mıdır ?
Son söylediğinize kesinlikle katılıyorum. Antrenörüm. Doğru nefes almak çok farklı ve çok zor. Daha geçen gün egzersiz yapsam bunun için diyodum aklımdan çıkmış gitmiş. Sayenizde hatırladım şimdi. Hemen yatıp doğru nefes almaya çalışcam. Herkes bulabilir galiba internetten. Doğru nefes almayı çözdüğümüz zaman aradaki fark çok büyük herkes anlar bunu. Allah razı olsun cidden iyiki yazmışsınız
Cumhurbaşkanı da zeten Kocaeli yi dillendirdi, bölgesel karantina uygulanabilir de demişti olabilirEvet evet sanırım burada sadece. Bizim sitede zaten 2 vaka varmış ....
1 üyemizde bizim sitede oturuyor ama kim bilmiyorum...
Valla inanın kastınızı hiç anlamadım çok bilen vs değilim zaten yanlış algı oluşmasınsizi yakalamışken bende bir soru sorayım. Siz ishal diyince aklıma geldi, ishal bir hastalık mıdır ?
Cigerlerimizi acmak icin yuruyus bile yapamiyoruz .parklar , gol kenarlari , yuruyus alanlari , ormanlar bile coluk cocuk aile dolu. Bahcede yuruyorum, bir bastan bir basa .. ayni cezaevlerinde , acik hava yuruyus yerleri gibi. Bir elimde tespih eksik .Son söylediğinize kesinlikle katılıyorum. Antrenörüm. Doğru nefes almak çok farklı ve çok zor. Daha geçen gün egzersiz yapsam bunun için diyodum aklımdan çıkmış gitmiş. Sayenizde hatırladım şimdi. Hemen yatıp doğru nefes almaya çalışcam. Herkes bulabilir galiba internetten. Doğru nefes almayı çözdüğümüz zaman aradaki fark çok büyük herkes anlar bunu. Allah razı olsun cidden iyiki yazmışsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?