bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Bende almanyadayim bilen biliyordur belki.
Aile hekimime gitmistim gecen günler solunum sikintisi yüzünden ve firca yemistim resmen.. isverenim beni niye yollamis mis. Onlarda mi (doktorlar) hasta olsunmus mu..
Atesin cikarsa ara dedi. Atesi olmayanlari test yapmiyoruz dedi. Normal muayene de yapmiyorlar..

Agzim acik dinledim sekreteri resmen
Ilk defa öyle muamele gördüm yani.

Merkelin bastigi paralari duyanda almanya cok iyi sanacak. Keske para kurtarsaydi bizi hastaliktan.. ama öyle bir dünya da yok ne yazikki.
Bize test yapilmiyor yeterince. Onun yerine fransa ve italyadan agir hastalari getiriyorlar ülkeye.
Getirsinler iyi hos ama bizim ülkede niye yeterince önlem alinmiyor?

Daha fazla vaka oldugunu düsünüyorum zaten. Bunlari yazmayacaktim cunki insanlarin umutlari kiriliyor sanirim avrupa bu durumda iken biz ne yapariz diye ama durum bu ne yazikki..

Ha hicbirsey yapmiyor degil tabi devlet. Ama alisverise gittigim magazalarda ki kasiyerlerde hala maske ve eldiven kullanan yok. 6 magazadan birinde var sadece. Hala degisen büyük birsey yok yani.

Ben sahsen okadar vaka sonrasi panik yapmayi da biraktim sadece önlemlerimi aliyorum gerisini takmiyorum artik. Enerjimi sinir strese üzüntüye harcayamam.

Herkes kendi cekirdek ailesine ve cevresine odaklansin. Sagligina baksin hasta olmamaya calissin bence.
Olaylari oldugu gibi kabullenelim ve en iyisini yapmaya calisalim.

Bu arada arkadasin en kisa sürede atlatir insallah.
Ayni seyleri almanyada da duyuyordum.
Bakmiyorlar son raddeye gelene kadar.

insanligin cogunu gözden cikarmislar bence. kendi basimizin caresine bakmaliyiz.
arkadasin vitamin c kullansin. hatmi cicegi, lavanta cayi ada cayi icsin vsvs..
En önemlisi akciger egzersizleri bence. Arastirin uygulayin.. cogu insanin zaten yanlis nefes alma verme aliskanligi da var ..

abla 2 kova virüs döksen içme suyuna 10 dünyayı enfekte edersin.

Son söylediğinize kesinlikle katılıyorum. Antrenörüm. Doğru nefes almak çok farklı ve çok zor. Daha geçen gün egzersiz yapsam bunun için diyodum aklımdan çıkmış gitmiş. Sayenizde hatırladım şimdi. Hemen yatıp doğru nefes almaya çalışcam. Herkes bulabilir galiba internetten. Doğru nefes almayı çözdüğümüz zaman aradaki fark çok büyük herkes anlar bunu. Allah razı olsun cidden iyiki yazmışsınız

Ne yani Cinliler Yarasa yedi diye olmadi mi butun bunlar :S
Hava,ates su ve tahta hepsiyle bulasiyor ablacim.

Tukuruk ile bulasiyor, yemek icmekle bulasiyor, solunum ile bulasiyor...
tıp eğitimini neredeyse bitirmek üzere olan bir hekim adayıyım diyeyim. Yani bu varlıkları elbette uzmanlar kadar asla değil ama az çok biliyoruz.
Virüsler farklı farklıdır ishal yapan sindirim sistemi hücrelerini enfekte edenler yemek içmekle bulaşır, ama bu elimizdeki nalet şey “grip gibi” bulaşıyor. Yani biri hapşursa ve ben ona yakınsam soluduğum havayla bulaşıyor yada virüslü kişi elini ağzına burnuna sürdü geldi sağa sola dokundu ben de dokunarak aldım o virüsleri eskaza burnumu kaşırken bulaşıyor, en çok da bu şekilde eller yıkanmadığı için bulaşıyor tahmin edersiniz ki. Çünkü yüzümüze nadiren biri hapşurur. Ama gün içinde elini yüzüne götürmeyen yok.

Yani yemek içmek ile imkansız diyemem elimizde öyle bir veri yok çok yeni bi virüs olduğu için ama göz ardı edilecek kadar küçük ihtimal diye düşünüyorum.
şu ana kadar yiyerek bulaştığına dair ise asla kanıtımız yok. O ayrı.
Bence önemli olan gerçekten nasıl bulaştığını tam öğrenip önlemleri o şekilde almak. Çünkü her konuda her alanda önlem alamayız bu dikkatsizlik getirir. Her yönden tam koruma imkansız illaki arada ihmal olur. Biz bence bulaş yolunu öğrenip bu konuda tam önlem almalıyız. Daha efektif olacaktır

Yarasa yemekten bulaş mevzusu da mesela siz biz normal insanlar yarasalarla iç içe değiliz onlar kendi halinde yaşar biz kendi halimizde. Çinli arkadaşlarımız bunları yemek amacıyla avladıkları için bu yarasaların normal kendi coronavirüsü (asla insana bulaşmayan virüsü) şans eseri mutasyon geçirdi ve bir şekilde mutasyonlu hali hayvan pazarında insanlara bulaştı ve bu şekilde yayıldı diyorlar. Onların iddiası bu.

Virüsler farklı farklıdır ishal yapan sindirim sistemi hücrelerini enfekte edenler yemek içmekle bulaşır, ama bu elimizdeki nalet şey “grip gibi” bulaşıyor.

sizi yakalamışken bende bir soru sorayım. Siz ishal diyince aklıma geldi, ishal bir hastalık mıdır ?

Bu arada bu akşam camilerden Kocaeli Bahçecik'te sokağa çıkma yasağı gibi bir şeyler anons edildi. Tam anlayamadım ama sanırım yasaklandı burada
Biz duymadık sadece bahcecikte mi ?

Biz duymadık sadece bahcecikte mi ?

Evet evet sanırım burada sadece. Bizim sitede zaten 2 vaka varmış ....

1 üyemizde bizim sitede oturuyor ama kim bilmiyorum...

sizi yakalamışken bende bir soru sorayım. Siz ishal diyince aklıma geldi, ishal bir hastalık mıdır ?
Bu sitede bazı Dr adayları hastalık olarak görmediler daha önce
bakalım neymiş..

Bu egzersizi yapmasi gerek herkesin cigerler icin

Evet evet sanırım burada sadece. Bizim sitede zaten 2 vaka varmış ....

1 üyemizde bizim sitede oturuyor ama kim bilmiyorum...
Cumhurbaşkanı da zeten Kocaeli yi dillendirdi, bölgesel karantina uygulanabilir de demişti olabilir

Bu arada yeni bir alışkanlık kazandı millet herkes ağzına sanki virüs girdi sanıp bir sürü kişi yere tükürmeye başladı.

Hiç dikkatinizi çekti mi ?

Valla inanın kastınızı hiç anlamadım çok bilen vs değilim zaten yanlış algı oluşmasın ama siz sorunca düşündüm yerine göre hastalık yerine göre başka bir hastalığın belirtilerinden biri oluyor.. tedavisi gerekli mi dersek her zaman bu bir ilaç değil ama tedavi gerekli :)

Cigerlerimizi acmak icin yuruyus bile yapamiyoruz .parklar , gol kenarlari , yuruyus alanlari , ormanlar bile coluk cocuk aile dolu. Bahcede yuruyorum, bir bastan bir basa .. ayni cezaevlerinde , acik hava yuruyus yerleri gibi. Bir elimde tespih eksik .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…