O dönem o salgını savaştan dönen askerler yaymış o yüzden yayılımı az değilmiş ve devletler saklamış salgını uzun süre, İspanya salgını konuştuğu için adı İspanyol gribi kalmış, yoksa menşei ispanya değil.O zamanlarda ulaşım da çok yoktu. O yüzden yayılması daha az olmuştur.
yani bulunduğu zamana göre bugün aynı salgın olsa kıyasladığımızda hem ölüm sayısını azaltacak ( sizin dediğiniz gibi tıbbi gelişmeler mesela ) hem de artıracak nedenler var. ( nüfus etkisi oranda değil ama sayıda çok etkili oluyor , seyahatler tüm dünyaya ışık hızıyla yayılırdı. )
Gündem dışı tek bir haber bile yok vallahi kurgu konulara hasret kaldım yemek yerken konu okuyordum şimdi hep aynıFake konulara bile hasret kaldik ,fake e gerek yok aslinda .Herkes yasadigi su gunleri espirili bir sekilde anlatsa yeter . Amac kafa dagitmak neselenmek :).
Yok bunda yine laf dönüp dolaşıp coronaya gelirYok ben acayimCalisan kocalarinizla durumlariniz nasil Ben mesela yataga almiyorum ayri yatiyoruz .3 hafta oldu maalesef
Benim gibi yap, eve girer girmez dogru banyoya , kiyafetler makinaya . Her gun kandir yarin gece gelebilirsin ama hic bir zaman yanina almaesim yarin ise gitmeye başlayacak eve girince ne gibi önlemlee alayım kizlar adama kolonya döküp yakmak istemiyorum
Valla ben de özledim yahu. Burda bi daha birine bu konu fake diyen olursa ağzına kürekle vururumGündem dışı tek bir haber bile yok vallahi kurgu konulara hasret kaldım yemek yerken konu okuyordum şimdi hep aynı
bir de ihtiyacından fazla yemek stoklayanlar
asya gribi o sanırım. Öyle bir salgın bar.başka salgın. Bunun Menşei İspanya Domuz gibinin Meksika.O dönem o salgını savaştan dönen askerler yaymış o yüzden yayılımı az değilmiş ve devletler saklamış salgını uzun süre, İspanya salgını konuştuğu için adı İspanyol gribi kalmış, yoksa menşei ispanya değil.
yani direk ayrı odalarda mı yasayalım bence oleceksek beraber olelim ya simdi ona gecerse allah korusunda banada gecsin napim ben onsuz ama üf bende bu sans varken kocam tasiyici olurda ben olur giderim ay deli olacam cidden ne yapayim ilk defa ise gidecek normalde markete gittik beraber ama ayni alanda yasamaya devam ettikBenim gibi yap, eve girer girmez dogru banyoya , kiyafetler makinaya . Her gun kandir yarin gece gelebilirsin ama hic bir zaman yanina alma
Evet dogru her sey su anda corona ya baglanacak , en iyisi fake arkadaslardan siparis edelim bu tarz konularla gelsinler su corona gunlerinde az cekilmedi onlar en azindan simdi cekilebilirlerYok bunda yine laf dönüp dolaşıp coronaya gelirvalla adını duymaktan bile nefret geldi. Bi ara şöyle bi konu vardı. Kocam eltime mi aşık? Dizi gibi baya uzun süre takip etmişyim o konuyu baya kafa dagıtıcı olurdu şimdi bu tarz bişey
Ya annem olmasa yanimda , ben de olceksek beraber olelim tarzindayim ama . Uzaktan sevmek de guzelyani direk ayrı odalarda mı yasayalım bence oleceksek beraber olelim ya simdi ona gecerse allah korusunda banada gecsin napim ben onsuz ama üf bende bu sans varken kocam tasiyici olurda ben olur giderim ay deli olacam cidden ne yapayim ilk defa ise gidecek normalde markete gittik beraber ama ayni alanda yasamaya devam ettik
Resmen akıl oyunları virüs stresi yetmiyor birde bulmaca çözüyoruz.evet ve covid ten oldu diye yazilan kısımlar kaldırılıp bos birakilmis benim gordugum kadarkyla 40 ve 50 lilk yaslarda ölüler var hee 65 + hı hı
tamam ozaman huzur icinde ölebilirimYa annem olmasa yanimda , ben de olceksek beraber olelim tarzindayim ama . Uzaktan sevmek de guzel
Benim okuduğum kaynaklarda abd kaynaklı görünüyordu, askerler yüzünden avrupaya falan sıçradığı. Yanlış hatırlamıyorsam Ispanya savaşta olmadığı için devlet durumu gizlememiş ve konuşulmuş, diğer devletler savaşta olduğu için gizlemişler durumu.asya gribi o sanırım. Öyle bir salgın bar.başka salgın. Bunun Menşei İspanya Domuz gibinin Meksika.
aslında merak ettim bir bakarım size de yazarım. Adı Asya gribi miydi.
ibb vefat bilgisi sorgulama sistemi
ibb mezarlıklar daire başkanı kendi sistemlerinde hata olduğunu bakanlık verilerinin doğru olduğunu söylemiş. kaynak (bkz: ibb vefat bilgilerinin yanlış girilmiş olması) sağlık bakanı twiti ay…eksisozluk.com
Bunu gören var mı, nedir bu, dalga mı geçiriyorlar bızımle böyle hayatı bır konuda!
Fake konulara bile hasret kaldik ,fake e gerek yok aslinda .Herkes yasadigi su gunleri espirili bir sekilde anlatsa yeter . Amac kafa dagitmak neselenmek :).
sefaf olsalar keskede bilsek evde oturup senaryo yazmaktan deli oldum.Italyada sanirim guneyi karantinaya alacaklari onceden soylemisler ve olumlerin cok oldugunuda o yuzden herkes kuzeye kacmis ve daha beter yayilmis acaba ondan mi demiyorlar diyorumda bakan bir aciklamasinda turkiyenin her yerine yayildi gibi bir sey demisti ee ozaman olenler konusundada seffaf olunsun ya neye guvenecez biz ya devlete guvenemeyince kime guvemelim allah askina saat olmus 3 burada deliriyoruz bu veballe ne yapacaklar çok merak ediyorumResmen akıl oyunları virüs stresi yetmiyor birde bulmaca çözüyoruz.
Maskeyle yatıyorlarmışAaa bide beraber yatiyorsaniz , onlemleriniz nelerdir ?
kız maskeyle yatacağıma serefimle ölürüm disarida aglayarak takiyorum nasil zor birde surekli takan kanser hastalari var allah yardimcilari olsunMaskeyle yatıyorlarmış
Şimdi pandemilerden bazıları. Önceki verdiğim cevap yanlışmış Asya gribi değil hong kong gribiO dönem o salgını savaştan dönen askerler yaymış o yüzden yayılımı az değilmiş ve devletler saklamış salgını uzun süre, İspanya salgını konuştuğu için adı İspanyol gribi kalmış, yoksa menşei ispanya değil.
Allah korusun , gecinden versin . Ben umutluyum bitecek bence zinkkk diye .. geriye bize belki cok onemli dersler vererek bitecek .tamam ozaman huzur icinde ölebilirimnapim artık zaten delirdim her gün coronayla yat kalk ölelım madem ya napim of tamda borclar bitmisti ya şu çine nukleer bomba atip gelecek nesilleride kurtarayim bari ölmeden
Eldiven de takiyorlar mi acaba ?Maskeyle yatıyorlarmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?