bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
O dönem o salgını savaştan dönen askerler yaymış o yüzden yayılımı az değilmiş ve devletler saklamış salgını uzun süre, İspanya salgını konuştuğu için adı İspanyol gribi kalmış, yoksa menşei ispanya değil.

Fake konulara bile hasret kaldik ,fake e gerek yok aslinda .Herkes yasadigi su gunleri espirili bir sekilde anlatsa yeter . Amac kafa dagitmak neselenmek :).
Gündem dışı tek bir haber bile yok vallahi kurgu konulara hasret kaldım yemek yerken konu okuyordum şimdi hep aynı

Yok ben acayim Calisan kocalarinizla durumlariniz nasilBen mesela yataga almiyorum ayri yatiyoruz .3 hafta oldu maalesef
Yok bunda yine laf dönüp dolaşıp coronaya gelir valla adını duymaktan bile nefret geldi. Bi ara şöyle bi konu vardı. Kocam eltime mi aşık? Dizi gibi baya uzun süre takip etmişyim o konuyu baya kafa dagıtıcı olurdu şimdi bu tarz bişey

esim yarin ise gitmeye başlayacak eve girince ne gibi önlemlee alayım kizlar adama kolonya döküp yakmak istemiyorum
Benim gibi yap, eve girer girmez dogru banyoya , kiyafetler makinaya . Her gun kandir yarin gece gelebilirsin ama hic bir zaman yanina alma

bir de ihtiyacından fazla yemek stoklayanlar
asya gribi o sanırım. Öyle bir salgın bar.başka salgın. Bunun Menşei İspanya Domuz gibinin Meksika.
aslında merak ettim bir bakarım size de yazarım. Adı Asya gribi miydi.

Benim gibi yap, eve girer girmez dogru banyoya , kiyafetler makinaya . Her gun kandir yarin gece gelebilirsin ama hic bir zaman yanina alma
yani direk ayrı odalarda mı yasayalım bence oleceksek beraber olelim ya simdi ona gecerse allah korusunda banada gecsin napim ben onsuz ama üf bende bu sans varken kocam tasiyici olurda ben olur giderim ay deli olacam cidden ne yapayim ilk defa ise gidecek normalde markete gittik beraber ama ayni alanda yasamaya devam ettik

Evet dogru her sey su anda corona ya baglanacak , en iyisi fake arkadaslardan siparis edelim bu tarz konularla gelsinler su corona gunlerinde az cekilmedi onlar en azindan simdi cekilebilirler

Ya annem olmasa yanimda , ben de olceksek beraber olelim tarzindayim ama . Uzaktan sevmek de guzel

Ya annem olmasa yanimda , ben de olceksek beraber olelim tarzindayim ama . Uzaktan sevmek de guzel
tamam ozaman huzur icinde ölebilirim napim artık zaten delirdim her gün coronayla yat kalk ölelım madem ya napim of tamda borclar bitmisti ya şu çine nukleer bomba atip gelecek nesilleride kurtarayim bari ölmeden

asya gribi o sanırım. Öyle bir salgın bar.başka salgın. Bunun Menşei İspanya Domuz gibinin Meksika.
aslında merak ettim bir bakarım size de yazarım. Adı Asya gribi miydi.
Benim okuduğum kaynaklarda abd kaynaklı görünüyordu, askerler yüzünden avrupaya falan sıçradığı. Yanlış hatırlamıyorsam Ispanya savaşta olmadığı için devlet durumu gizlememiş ve konuşulmuş, diğer devletler savaşta olduğu için gizlemişler durumu.

angello borelli denen italyadan bir adam basın toplantısında, biz her ölüyü sayıyoruz demiş arkadaslar yanı sadece covid19 vefatlarını degil. alman haber kaynaklarından bunu okumustum bir sayfada. hatta buraya da yazmistim.

doğrulugunu bilemem ama simdi onun üzerine türkiyeden böyle bir konuyu duyunca ilginc geldi bana ...

Son düzenleme:
Fake konulara bile hasret kaldik ,fake e gerek yok aslinda .Herkes yasadigi su gunleri espirili bir sekilde anlatsa yeter . Amac kafa dagitmak neselenmek :).

ben valla canım sıkıldıkça fareyi yarasayı kemiren çinlilere sövüyorum. İyi geliyor . Az önce de nişanlımla kavga ettik bu yüzden bana faşist dedi.

Resmen akıl oyunları virüs stresi yetmiyor birde bulmaca çözüyoruz.
sefaf olsalar keskede bilsek evde oturup senaryo yazmaktan deli oldum.Italyada sanirim guneyi karantinaya alacaklari onceden soylemisler ve olumlerin cok oldugunuda o yuzden herkes kuzeye kacmis ve daha beter yayilmis acaba ondan mi demiyorlar diyorumda bakan bir aciklamasinda turkiyenin her yerine yayildi gibi bir sey demisti ee ozaman olenler konusundada seffaf olunsun ya neye guvenecez biz ya devlete guvenemeyince kime guvemelim allah askina saat olmus 3 burada deliriyoruz bu veballe ne yapacaklar çok merak ediyorum

Şimdi pandemilerden bazıları. Önceki verdiğim cevap yanlışmış Asya gribi değil hong kong gribi
- İspanyol gibi
Menşei , İspanya
yıl 1918
Dünya çapında 50 milyon ölüme yol açtı
özellikle 15-34 yaş grubu etkilendi ( çok tuhaf vücutlarının en güçlü genç oldukları dönem )

-Asya gribi
Menşei , 1957 Singapur
1,1 milyon insanın ölümüne yol açtı

- hong kong gribi
işte bu grip sizin bahsettiğiniz. Viyetnam savaşından dönenler gribi ABDye bulaştırdılar.
500.000 kişi öldü

- domuz gribi
İlk Meksika da görüldü. 2009 yılında
200.000 kişinin ölümüne yol açtı

-HIV
1981 de ABD de ilk (menşei )
75 milyon kişiYe bulaştı. Ölenler dışındakiler iyileşemedi kronik ağır hasta.
35 milyon kişiyi öldürdü.

- çocuk felci
Menşei bilinmiyor ( Anadolu diyen var ) tüm dünyada görülüyor.
çok eski
Çok kişiyi öldürdü. Çok kişiyi sakat bıraktı.
aşısı bulunana kadar tam bir kabustu.

tamam ozaman huzur icinde ölebilirim napim artık zaten delirdim her gün coronayla yat kalk ölelım madem ya napim of tamda borclar bitmisti ya şu çine nukleer bomba atip gelecek nesilleride kurtarayim bari ölmeden
Allah korusun , gecinden versin . Ben umutluyum bitecek bence zinkkk diye .. geriye bize belki cok onemli dersler vererek bitecek .
Biz de bu yasadiklarimizdan ders alarak , Hayata daha farkli bir sekilde bakacagiz . Ben buna inaniyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…