keske ama asla pozitif olamiyorum ben delilige vermeye basladim bugun disarida gordugum insanlara camdan bagirip saydirdim yarinda kafalarina yumurta atmayi planlıyorumAllah korusun , gecinden versin . Ben umutluyum bitecek bence zinkkk diye .. geriye bize belki cok onemli dersler vererek bitecek .
Biz de bu yasadiklarimizdan ders alarak , Hayata daha farkli bir sekilde bakacagiz . Ben buna inaniyorum .
Ben dediğimi daha açık yazayım. Hastalık Abd'nin askeri bir kışlasında ortaya çıkmış ve Avrupa'ya da Abd'nin askerleri taşımış ama savaşta oldukları için basında sansür uygulanmış, hastalığı da gizlemişler ama Ispanya'da savaş olmadığı için basın bunu yazmış ve tüm dünya böyle öğrenmiş, adı da İspanyol gribi kalmış. Savaş bitip askerler evine dönünce sivil halka da taşınmış virüs böylece tüm toplumlara yayılmış. Nerede okudum hatırlamıyorum bunu ama sanırım Ekşi'de.Şimdi pandemilerden bazıları. Önceki verdiğim cevap yanlışmış Asya gribi değil hong kong gribi
- İspanyol gibi
Menşei , İspanya
yıl 1918
Dünya çapında 50 milyon ölüme yol açtı
özellikle 15-34 yaş grubu etkilendi ( çok tuhaf vücutlarının en güçlü genç oldukları dönem )
-Asya gribi
Menşei , 1957 Singapur
1,1 milyon insanın ölümüne yol açtı
- hong kong gribi
işte bu grip sizin bahsettiğiniz. Viyetnam savaşından dönenler gribi ABDye bulaştırdılar.
500.000 kişi öldü
- domuz gribi
İlk Meksika da görüldü. 2009 yılında
200.000 kişinin ölümüne yol açtı
-HIV
1981 de ABD de ilk (menşei )
75 milyon kişiYe bulaştı. Ölenler dışındakiler iyileşemedi kronik ağır hasta.
35 milyon kişiyi öldürdü.
- çocuk felci
Menşei bilinmiyor ( Anadolu diyen var )
çok eski
Çok kişiyi öldürdü. Çok kişiyi sakat bıraktı.
aşısı bulunana kadar tam bir kabustu.
tamam ozaman huzur icinde ölebilirimnapim artık zaten delirdim her gün coronayla yat kalk ölelım madem ya napim of tamda borclar bitmisti ya şu çine nukleer bomba atip gelecek nesilleride kurtarayim bari ölmeden
En iyisi zaten su durumda artik , delilige vurmak ama gene bilincimizi kaybetmeden . Gene gulecegiz, neselenecegiz .pozitifligi asla kaybetmeyecegiz. Hepimiz , butun dunya hatta .. beraber ayni yolda ayni duygularla beraberiz . Beraberligimizi kaybetmeyecegiz. Ama genede yumurta atma kafalarina su zamanda yumurta bulmak cok zorkeske ama asla pozitif olamiyorum ben delilige vermeye basladim bugun disarida gordugum insanlara camdan bagirip saydirdim yarinda kafalarina yumurta atmayi planlıyorum
madem birlik beraberlikten bahsediyoruz sevgili kardeslerim yurttaslarım canım ev hanimlari evde kalmak zorunda olan hanim arkadaslariimm canlarim hep beraber kilo aliyoruz bakın ona gore ben coktan +5 falan oldum obez olma yolunda emin adimlarla yürüyorum yaza bu is biter zayif birini görürsem şişlerim valla acimamEn iyisi zaten su durumda artik , delilige vurmak ama gene bilincimizi kaybetmeden . Gene gulecegiz, neselenecegiz .pozitifligi asla kaybetmeyecegiz. Hepimiz , butun dunya hatta .. beraber ayni yolda ayni duygularla beraberiz . Beraberligimizi kaybetmeyecegiz. Ama genede yumurta atma kafalarina su zamanda yumurta bulmak cok zorBen bulamiyorum , bulsam yarin sabah kahvaltida menemen yapardim ohh mis gibi
Diğer mesajınızı da okudum şimdi. Evet. Dediğiniz gibi olmuş olabilir. Çok eski dönemler tam kayıt yok tabiki. O zamanlar virüs ne o bile bilinmiyor. ABD askerleri taşımış olabilir. Böyle bir görüş olabilir. Mantıklı.Ben dediğimi daha açık yazayım. Hastalık Abd'nin askeri bir kışlasında ortaya çıkmış ve Avrupa'ya da Abd'nin askerleri taşımış ama savaşta oldukları için basında sansür uygulanmış, hastalığı da gizlemişler ama Ispanya'da savaş olmadığı için basın bunu yazmış ve tüm dünya böyle öğrenmiş, adı da İspanyol gribi kalmış. Savaş bitip askerler evine dönünce sivil halka da taşınmış virüs böylece tüm toplumlara yayılmış. Nerede okudum hatırlamıyorum bunu ama sanırım Ekşi'de.
İlk başlarda az vaka vardı o zaman hangi il olduğunu açıklamadılar.Ama şimdi tüm ülkeye yayıldı onun için nedenin bu olduğunu sanmam.İşin politik boyutunu bilmiyorum ölü sayısı az yada çok olursa nasıl bir durum oluşur.Türkiye de ilk vaka göründüğünden beri süreç şeffaf değildi bence onun için bu haberlere şaşırmadım.Er yada geç ortaya çıkacaktı bir şekilde duyuldu.sefaf olsalar keskede bilsek evde oturup senaryo yazmaktan deli oldum.Italyada sanirim guneyi karantinaya alacaklari onceden soylemisler ve olumlerin cok oldugunuda o yuzden herkes kuzeye kacmis ve daha beter yayilmis acaba ondan mi demiyorlar diyorumda bakan bir aciklamasinda turkiyenin her yerine yayildi gibi bir sey demisti ee ozaman olenler konusundada seffaf olunsun ya neye guvenecez biz ya devlete guvenemeyince kime guvemelim allah askina saat olmus 3 burada deliriyoruz bu veballe ne yapacaklar çok merak ediyorum
Ben yandım herkes yansın diyorsunmadem birlik beraberlikten bahsediyoruz sevgili kardeslerim yurttaslarım canım ev hanimlari evde kalmak zorunda olan hanim arkadaslariimm canlarim hep beraber kilo aliyoruz bakın ona gore ben coktan +5 falan oldum obez olma yolunda emin adimlarla yürüyorum yaza bu is biter zayif birini görürsem şişlerim valla acimam
birlik beraberlige cok ihtiyacımız var bugunlerde ondan seyettiimmmmBen yandım herkes yansın diyorsun
Hep beraber diet spor yapalim o zaman .madem birlik beraberlikten bahsediyoruz sevgili kardeslerim yurttaslarım canım ev hanimlari evde kalmak zorunda olan hanim arkadaslariimm canlarim hep beraber kilo aliyoruz bakın ona gore ben coktan +5 falan oldum obez olma yolunda emin adimlarla yürüyorum yaza bu is biter zayif birini görürsem şişlerim valla acimam
yok kiz olur mu öyle sey vücut direncimizin yuksek olmasi lazim sabahlari pismis yumurta yiyorum yemeklere et eklerken ve yerken agliyorum c vitamini alacam diye yedigim portakallar gece yarilarina kadar gaz yapiyor yemeyi sevmedigim ne varsa yiyorum yasamayi çok severken benHep beraber diet spor yapalim o zaman .
Onu neden yapıyorlar anlamıyorum.Zaten takke düşmüş kel görünmüş engellesen ne olacak belki o arada mantıklı bahaneler üretmeye çalışıyor olabilirlerİşlerim vardı bakamamıştım arkadasım mesaj attı ekşiye erısemıyorum dıye, baktım ben de erişemıyorum. Arada oluyor dıye çok da umursamadım ama engeli oraya da basmışlar anında :)))
yok yok sokağa cikma yasagi gelmez biz gönüllü karantinadayiz unutmayin ama ise gidenler gonulsuz tabii gonullerini veremiyorlar iste kalıyorPazartesi salı çok yüksek sayılar göreceğiz diyorlar. Sokağa çıkma yasağı falan konuşuluyor bin tane laf dönüyor. İpin ucu kaçtı.
Virüse karşı yağlarımızla savaşıyoruz arkadaşlar hadi bastırınbirlik beraberlige cok ihtiyacımız var bugunlerde ondan seyettiimmmm
yok yok sokağa cikma yasagi gelmez biz gönüllü karantinadayiz unutmayin ama ise gidenler gonulsuz tabii gonullerini veremiyorlar iste kalıyor
Virüse karşı yağlarımızla savaşıyoruz arkadaşlar hadi bastırın
Maske takılıyorsa eldivende takılmalıEldiven de takiyorlar mi acaba ?
Diet derken yararli yiyecekleri yiyecegiz .Ha bire borek , kek , pisi yapiyoruz sikintidan o da cok sevdigimizden degil . Bir de markete gidip istedigimiz sebzeleri doya doya alamiyoruz ki zaten marketler bos en azindan burdakiler .Bir de korkudan fazla zaman geciremiyoruz marketlerde. Ne cok ozledim gidip istedigim gibi alisveris etmeyi . 14 gundur cikamadim disariya.yok kiz olur mu öyle sey vücut direncimizin yuksek olmasi lazim sabahlari pismis yumurta yiyorum yemeklere et eklerken ve yerken agliyorum c vitamini alacam diye yedigim portakallar gece yarilarina kadar gaz yapiyor yemeyi sevmedigim ne varsa yiyorum yasamayi çok severken ben
arttırıyorum şu koruyucu kıyafettende giyinilmeli ya da durun kocayı direk atalim yataktan dusundumde cok zahmetli geldi kocalarimizi salonda yatirip koca yatakta tek yatmak nasil fikirMaske takılıyorsa eldivende takılmalıtedbir dediğin böyle olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?