bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Amerika'da her kış sadece "gripal enfeksiyondan" ölen sayısı : 8.000 kişi.

Şu ana kadar Corona'dan ölenlerin sayısı ; 2.490 kişi.

Her sene ölen sayısına bakın(8.000) bu corona yıllardır mı vardı ?

Yeniliyorum dr erol şarlatanın önde gidenidir.

öyle de geçenlerde de ev partisi yapanları da bu adam paylaşmıştı.

partiyi gösterdi de atomu mu parçaladı ? buna birileri yollamış bu da yayınlamış. Açıklama da kadınlara fahişe demiş az önce okudum. Bu adam yeniden yazıyorum şarlatandır. İşin show tarafında olan bu showdan beslenen şarlatanın tekidir.

Yıllardır demiyorum. Belki tanısını koyamadılar ? Her hastalık ilk olduğu gün mü açıklanabiliyor ? Yoo .Ne malum diyorum ne zaman çıktığı. Olabilir yani belki daha önceden de vardı . Bu tarz şeyler kesin sınırı belli keskin net tanılı değil ki

ben olabilecek bir ihtimalden bahsettim kazen bey. Kesindir de demiyorum Adamı da savunmuyorum zaten. Sadece her dediği kesin yanlıştır diyemeyiz demek istedim ben.

Şunu iliştirebilir miyim?

Evet covid19 riskli bir salgın ama riski yayılma hızında.
İstatistikler diyor ki 2016 yılında dünyada zatürreden ölen kişi sayısı 3 milyon.

Sağlık Bakanı gerekli açıklamayı yapıyor Allah aşkına o adama güvenin gerisi boş. Tamam son günlerde yaptığı açıklamalar bizleri tatmin etmedi ama adamı nelinde ki de bu kadar demek ki.

4-5 bin kişiye test yapılıyordu çok az dendi adam günlük yapılan test sayısını 10 bin kişiye çıkardı vaka sayısında patlama oldu dendi !

Arkadaş 5 bin kişiye yapılan test sonucunda ki hasta sayısı ile 10 bin kişiye yapılan test sonucu aynı mı olur allah aşkına.

hangi cahil patlama oldu diye açıklama yapar ?

5 bin kişide günlük hasta sayısı 150 ise 10 bin kişide 300-400 çıkması normaldir. Eğer 10 bin kişide 2 bin vaka çıkarsa işte bu patlamadır.

ben olabilecek bir ihtimalden bahsettim kazen bey. Kesindir de demiyorum Adamı da savunmuyorum zaten. Sadece her dediği kesin yanlıştır diyemeyiz demek istedim ben.

anladım hanımefendi ben size bir şey demiyorum benim için bu adam şarlatandır ve açıklamalarının hükmü yoktur diyorum. Size bir şey demiyorum. bu da benim kişisel fikrim ... Adamla ilgili yazıyorum

Ben yurt dışındayım maalesef alamam ama verdiğiniz bilgi Türkiye de yasayan birçok kişiye faydalı olacak teşekkürler

Biridi sarimsak yiyerek ve limonlu su icerek koronayi yenmis. Inaniyor musunuz bunlara? Simdiden yesek yakalanma riskimiz azalir mi acaba?

istanbulda kalabalık bir semtteyim, kendi mahallemizde gözlemim çoğunluk uyuyor. en azından haftalık alışveriş sırasında kimselere rastalamadık diyebilirim.
yine de günde 3er kez anons devam.
komşumuzun annesi vefat etti, bu durumda dahi akrabalarına gelmeyin sakın dediler. kendi başlarına cenazeyi hallettiler.
ölüm halinde bunu yapan insanlar varken başkalarının umursamazlığı benim topluma güvenimi sarsıyor.

Birde şu var hangi kanser hastası kanserden ölüyor ? Ya kalp yetmezliği, ya solunum yetmezliği... Kanserden ölen kimin ölüm kağıdında Kanser yazdığını gördünüz ?

Ölüm belgelerinde yazan tanımlar dolduran doktora göre farklılık gösteriyor sanırım, annemin ölüm kağıdında kolon ca yazıyordu, babamınkinde ise akciğer yetmezliği yazıyordu ve ikisininde tanımı doğruydu. Şu an kasıtlı olarak ölüm sebepleri yazılmıyor ise bilemem ama genelde doğru tanıyı yazıyorlar

Siz de böyle yazdiysaniz ben daha takip etmeyeyim burayı.
Astoria ve sizin yazdiklariniz rahatlatıyordu oysa.
Kemdim usul devam edeyim en iyisi ben.

Yani salgın haberlerine sürekli maruz kalmak gereksiz önlemler almaya sebep olabiliyor, ev içi karantina panik atak yaratabiliyor. Sebze meyveyi sabunlu su ile yıkayan görüyorum, korona olmasalar bile zehirlenecekler. Sabun sadece el ve cilt yıkamak içindir sebze meyve yıkamak için değil. Benim de moralim çok yüksek değil aslında eşimden dolayı. Ama mental sağlığı korumaya çalışmak da önemli bu süreçte elbette.

Tv de uzmanlar buna yayın yapmaya başladı artık.
Yalancı semptomlar, obsesyonlar türedi ve bunu toplumdan silmek, koronayı bitirmekten çok daha uzun yıllar alacak diyorlar.

peki çok basit bir açıklama ile bu tezinizi çürüteyim !

bu güne kadar neden aciller bu kadar yoğun olmadı ? durup dururken sağlıklı insanlar neden bugüne kadar ölecek pozisyona gelmedi ? veya ölmedi ? bu virüs durdu durdu da salgın var denince mi hadi şunları öldüreyim şunları da yoğun bakıma sokayım dedi ? Tabii ki bu virüs haftalar öncesinde Türkiye'ye girdi bu sebeple ki bu kadar yayıldı. Tespiti mart ayı olması Mart ayında bizde görüldü anlamı çıkmasın. Lakin şiddetli ivme kazandığı dönem Mart ayıdır. Ocak ayında Türkiye'de yoktu demek yanlış olur ama böyle yaygın değildi. Anlatmak istediğim bu.

Geçmiş dönemde insanlar bundan öldü bakın buda vaka örneği demek bize ne kazandıracak ? Hiç bir şey ! İşte sıkıntı da bu adam böyle saçma salak bir cümle kuruyor ve bunun üzerine gidiyoruz.

Suanda tepemde 5 cocuk kosturuyor. üst katimdaki 2 daire evda kal ı yanlis anlamis olmali. Apartmanda kal i uyguluyorlar. Birinde 3 digerinde 2 cocuk var. Bütun gün benim üstümdeki dairede toplanip gece 1 e kadar yikiyorlar ortaligi güm güm vuruyorlar yerlere. kafa beyin kalmadi. Zaten 4 duvarda bunaliyorum birde bunlarin saygisizligi yokmu. Cocuklar evden cikamiyor yazik diye alttan aliyorum ama az kaldi yukari cikip inletecem apartmani.

Kesinlikle haklısınız tedbir alacağım diye kendilerine daha çok zarar verenlerde var

Yakalanmaya tek çare sosyal mesafe ve hijyen.
Hangi bedende nasıl etki gösterecek meçhul.
Aynen..ben az önce güne baya bir neşeli başlamaya çalışıyordum hani mümkün mertebe ama bir arkadaşımda var corona onunla görüşünce çok kötü oldum. 40 li yaşlarda ve sigara kullanmayan gayette sağlıklı yasayan arkadaşım bile çok zor atlatıyor virüsü. Oksurukten nefes alamıyormuş dün gece bütün vücudu ağrımış birde garip bir uyuşukluk oldu dedi. Acil durum için verilen telefon cevap bile vermiyormuş..bu durumda daha agir durumda olanların evde ölmesi bekleniyor demek ki..keşke gelmeseydim bu ülkeye

aslında durum tam olarak böyle, daha önce de yazmıştım, yine iliştireyim:

genelde bu tip durumlarda ölüm nedenleri solunum yetmezliği olarak yazılır, altta yaşadığı hastalık ne olursa olsun.
çok kanser hastasının ölüm kağıdını gördüm, %99unda neden solunum yetmezliği idi.
çünkü vücutta bu kronik hastalıklara nedeniyle bağışıklık inanılmaz düştüğü için sağlıklı bireylerin günlük yaşamda anlamadan atlattığı ufak tefek enfeksiyonlar neredeyse 1 gün içerisinde ciğerlerini dolduruyor ve enfeksiyondan dolayı nefes alamayarak vefat ediyorlar.
bu konuda da sonuçta hastanın ölümü vücuduna giren ve buna direnç gösteremediği virüs nedeniyledir.
yapılan bazı açıklamalar tamamen halkın nabzını düşük tutabilmek amaçlı bana göre.

doktordan doktora değişebileceğini sanmıyorum pek zira otopside ortaya çıkacaktır. dediğim gibi altta yatan diğer hastalıklar genelde asıl sebep olamıyor, çünkü kişi nefes alamadığı için vefat ediyor.
kalp krizi, kaza gibi durumlar farklılık gösterebilir belki.

Biridi sarimsak yiyerek ve limonlu su icerek koronayi yenmis. Inaniyor musunuz bunlara? Simdiden yesek yakalanma riskimiz azalir mi acaba?

sonu miş, muş mış lı cümlelerin doğruluğu araştırılmalıdır.

yenMİŞ --- doğruluğu araştırılmalı!
yenDİM --- doğruluğu tartışılmaz. Tabi yazan yalançı değilse :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…