- 8 Mart 2015
- 25.155
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.413
- 798
Neredesiniz, merak ettim.Aynen..ben az önce güne baya bir neşeli başlamaya çalışıyordum hani mümkün mertebe ama bir arkadaşımda var corona onunla görüşünce çok kötü oldum. 40 li yaşlarda ve sigara kullanmayan gayette sağlıklı yasayan arkadaşım bile çok zor atlatıyor virüsü. Oksurukten nefes alamıyormuş dün gece bütün vücudu ağrımış birde garip bir uyuşukluk oldu dedi. Acil durum için verilen telefon cevap bile vermiyormuş..bu durumda daha agir durumda olanların evde ölmesi bekleniyor demek ki..keşke gelmeseydim bu ülkeye
Tontim su icin bunu duydum sarmisak zaten her derde deva ben inaniyorum ve mutlaka hergun kullanıyorumBiridi sarimsak yiyerek ve limonlu su icerek koronayi yenmis. Inaniyor musunuz bunlara? Simdiden yesek yakalanma riskimiz azalir mi acaba?
Tv de uzmanlar buna yayın yapmaya başladı artık.
Yalancı semptomlar, obsesyonlar türedi ve bunu toplumdan silmek, koronayı bitirmekten çok daha uzun yıllar alacak diyorlar.
Ingiltere ya..ne biliyim bende sanmıyordum ama birebir arkadaşım söyledi yani durumu.Neredesiniz, merak ettim.
Bizim ülkemizde böyle bir şeye ihtimal vermiyorum.
Yani salgın haberlerine sürekli maruz kalmak gereksiz önlemler almaya sebep olabiliyor, ev içi karantina panik atak yaratabiliyor. Sebze meyveyi sabunlu su ile yıkayan görüyorum, korona olmasalar bile zehirlenecekler. Sabun sadece el ve cilt yıkamak içindir sebze meyve yıkamak için değil. Benim de moralim çok yüksek değil aslında eşimden dolayı. Ama mental sağlığı korumaya çalışmak da önemli bu süreçte elbette.
İngiltere zaten izlediği yolu söyledi, doğrudur.Ingiltere ya..ne biliyim bende sanmıyordum ama birebir arkadaşım söyledi yani durumu.
Oha, içseydi direkt tövbe tövbe!Bugün burada okudum sanırım aldığı elmayı kolonya ile yıkayan birini...
O kisinin yalan soylemedigini nerden bilcezsonu miş, muş mış lı cümlelerin doğruluğu araştırılmalıdır.
yenMİŞ --- doğruluğu araştırılmalı!
yenDİM --- doğruluğu tartışılmaz. Tabi yazan yalançı değilse :)
Oha, içseydi direkt tövbe tövbe!
Haberlerde bolca bar saf alkol içip ölenler!
Yahu amacımız virüsü öksürmek, canımıza kast değil.
Ayrımını yapmak bu kadar zor olmamalı.
Sarimsak icin evet antibiyotik derler ya.. nasil tuketiyosun her gun?Tontim su icin bunu duydum sarmisak zaten her derde deva ben inaniyorum ve mutlaka hergun kullanıyorum
Bugün burada okudum sanırım aldığı elmayı kolonya ile yıkayan birini...
Bende öyle Allah ne yazdıysa onu yaşayacagiz napalim filan diye düşünürken 5 dakika sonra ahhh ne yapacağım sevdiklerim yada bana birşey olursa derken buluyorum kendimi..sürekli bir up and down olma durumu var.dengemiz bozuldu valla..İngiltere zaten izlediği yolu söyledi, doğrudur.
Vatandaşına sahip çıkmadan, hepiniz kendi bacağınızdan asılın dedi, sonra çark etmeye başladıysa da iş işten geçti.
Ama bu gerilimi artık gereksiz buluyorum.
Evet hepimizin başına gelebilir, gerekli tüm tedbirleri alsak bile yine de olabilir.
O sebeple psikolojimizi korumak bence hijyen kadar önemli.
Ben hiçbir şekilde mart öncesi vaka olduğuna inanmıyorum.peki çok basit bir açıklama ile bu tezinizi çürüteyim !
bu güne kadar neden aciller bu kadar yoğun olmadı ? durup dururken sağlıklı insanlar neden bugüne kadar ölecek pozisyona gelmedi ? veya ölmedi ? bu virüs durdu durdu da salgın var denince mi hadi şunları öldüreyim şunları da yoğun bakıma sokayım dedi ? Tabii ki bu virüs haftalar öncesinde Türkiye'ye girdi bu sebeple ki bu kadar yayıldı. Tespiti mart ayı olması Mart ayında bizde görüldü anlamı çıkmasın. Lakin şiddetli ivme kazandığı dönem Mart ayıdır. Ocak ayında Türkiye'de yoktu demek yanlış olur ama böyle yaygın değildi. Anlatmak istediğim bu.
Geçmiş dönemde insanlar bundan öldü bakın buda vaka örneği demek bize ne kazandıracak ? Hiç bir şey ! İşte sıkıntı da bu adam böyle saçma salak bir cümle kuruyor ve bunun üzerine gidiyoruz.
Yani koronadan kurtulayım derken midelerine zarar verecekler. Bunların hiçbiri yeme içme temizliği için kullanılacak maddeler değil ayrıca virüs yeme içmeyle bulaşmıyor, soluk borusundan geçiyor. Pişirince zaten ölüyor.
Biridi sarimsak yiyerek ve limonlu su icerek koronayi yenmis. Inaniyor musunuz bunlara? Simdiden yesek yakalanma riskimiz azalir mi acaba?
elma degilde domatese dezenfktan sıkmıs olabilirim delirdigim zamana denk geldiBugün burada okudum sanırım aldığı elmayı kolonya ile yıkayan birini...
Ben 1,5 metre mesafeye uymaya calisiyorum.. cocuklari hele markete bile goturmuyorum. Sadece ev cevresinde gunluk 15-20 dk hava alma kimse yoksa. Haricinde disardan gelince el yikama zorunlu.. zaten hep yaptigimiz seydi bu. Yani herkes gibi ben her gun her yeri camasir suyuyla silmiyorum. Cunku kimse gelmiyor ve gitmiyoruz kimseye.Yakalanmaya tek çare sosyal mesafe ve hijyen.
Hangi bedende nasıl etki gösterecek meçhul.
Ama aslında şimdi şu an sağlıklı düşünmeye ihtiyacımız var, silkelenmek lazım, uyanıyoruz covid uyuyoruz covid, akılları dağıtıp tamam salgın var ama önlemimi aldım deyip moralimizi düzeltecek bir şeyler yapmalıyız, herkesin kafasını dağıtıp kendini iyi hissettiği bir şeyler vardır.İnsan sağlıklı normal düşünemiyor ki
valla şimdi dusununce sarimsak dogal antibiyotik limonda c vitamini yener mi yenmez mi bilemem tabi ki ama yakalanmama amaclı vucut bagisikligi icin tuketmek gerekli
elma degilde domatese dezenfktan sıkmıs olabilirim delirdigim zamana denk geldiyok plastikte 17 gün yasiyormus var kumasta 5 saat diye diye delirdim bir andı
El yıkamayı akıl edebilen bir sistem, kendisine zarar veren bu asparagas haberleri de süzgecinden geçirebilir diye düşünüyorum.İnsan sağlıklı normal düşünemiyor ki
Ama aslında şimdi şu an sağlıklı düşünmeye ihtiyacımız var, silkelenmek lazım, uyanıyoruz covid uyuyoruz covid, akılları dağıtıp tamam salgın var ama önlemimi aldım deyip moralimizi düzeltecek bir şeyler yapmalıyız, herkesin kafasını dağıtıp kendini iyi hissettiği bir şeyler vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?