- 21 Nisan 2018
- 8.263
- 30.337
- 548
- 36
Ben de duyuyorum, esimin isi dolayisiyle. Surekli de risk altindayiz. Ben artik korkmayi, endiselenmeyi biraktim. Su an bagisikligimizi guclendirmenin pesine dustum. Artik gelirse de yenmemiz icin elimden geleni yapiyorum. Kacacak nokta kalmayana kadar tedbiri elden bırakmıyorum ama ben evdeyken esim disarda calismak zorunda. Bu yuzden bazen kacis olmayabilir.Şurada bakarsan en az karamsar kişiydim
Ama duydugum şeylere yalan olabılır deme şansım bile yok
umarım hasarsız geçer
Arkadaşlar artık höykürerek ağlamak istiyorum
Her sabah haber almaktan bıktım
Sizlerden farklı olarak sağlık durumunun içinde olan bilir ki kötü haberler mutlaka ulaşır
nasıl sakin olucam bilemiyorum açıkçası
Düşünmekten yoruluyorum
Tek düşünce covid de değil covidin yaratacagı tahribatlar ds kafamın içinde
Anneniz doktor muydu? Ayri mi kalıyorsunuzŞurada bakarsan en az karamsar kişiydim
Ama duydugum şeylere yalan olabılır deme şansım bile yok
umarım hasarsız geçer
3 günde dolapta bozulmaz tabi birden fazla ısıtılmadıysa. İçiniz rahat etmiyorsa yemeyin tabi. Kapıda havlu olayı iyiymiş, ben de almıştım o havludan pek kullanmadım, bu şekilde kullanayım bari.Arkadaşlar konuyla çok ilgili değil ama en aktif topik burası, o nedenle burdan soracağım.
Dolapta üç gün önce pişirdiğim etli nohuttan az bir şey kalmış, unutmuşum.
Tencerenin kapağını açtığımda yemeğin suyu köpüklenmiş gibiydi bir de sanki bir ses geliyordu hafiften.
Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Yoksa benim sağlam sandığım psikolojim çökmüş de benim mi haberim yok?
Hayal mi gördüm? Moralim bozuk biraz.
Konuyla ilgili de bir şey yazayım ki patron kızmasın, banlanmayayım yok yere.
Evde kendinden deterjanlı, ıslatınca aktifleşen bir kağıt havlu rulosu vardı markasını hatırlamıyorum S.lo olabilir.
Normal kağıt havludan daha kalın.
Ondan 3 yaprak kopartıp ıslattım,
daire giriş kapımızın önüne yaydım,
üzerine de çamaşır suyu püskürttüm.
Günde üç defa çamaşır suyunu tekrarlıyorum kağıt havluyu da her sabah yeniliyorum.
Eşim dersten gelince ayakkabılarını onun üzerinde çıkartıyor.
Burayı okuya okuya sonunda beni de kendinize benzettiniz.
Teşekkür ediyorum...
Not: Bugün karşı komşum da yapmış aynısını.
Ben de onu kendime benzettim.
Coronafobi de yayılıyor hızla.
bu olay tam bir muamma zaten bir yandan boyle basitmi sandiniz gecirilse anlardiniz diyorlar bir yandan 7 kisiden 6 si anlamadan korona gecirmistir diyorlar hatta ingiltere icindi sanirim bagisiklik kazanilmismi bilinmeden diye test yapmaya baslayacaklar denmisti bilinmezler silsilesi
acaba şuan boşuna mı evlerdeyiz ya
Yok hemşire ayrı sayılırız en son siz köye mi gitseniz dediAnneniz doktor muydu? Ayri mi kalıyorsunuz
acaba şuan boşuna mı evlerdeyiz ya
Evet maalesef bazı insanlar, ki sanırım ülke genelinde bu bazı insanlardan çok var umurlarında değil.
İnsanlar köylerine gitti o köylerin bir kısmında covid19 salgını başladı ve tüm köy karantinaya alındı, marketlerde metrekare hesabı yapılıp en fazla şu kadar insan aynı anda alışveriş yapacak denildi ama dün alışverişte gördüğüm manzara insanlar burun buruna, kasada uyarı olmasına rağmen dibdibe insan manzaraları vardı, huysuz bir kadın olarak söylendim ama kendim söyledim kendim işittim.
Burası deseniz kaçan buraya gelmiş, camiden anons geçiyorlar "Burada ikamet etmeyip salgın sebebiyle gelenler 14 gün evinden çıkmasın, çıkarlarsa cezai işlem uygulanacak, gelenler ismini muhtara yazdırsın" deniyor ama hiçbirinin yaptığını sanmıyorum.
Çin halkı gibi kapılarımızı üstümüze kaynaklasalar bir dert, İngiltere gibi sürü bağışıklığı politikasını uygun bulduk deyip hiçbir önlem almasalar bir dert.
Halk yani bizler bizim bir ortamız yok mu?
Allah Allah :) hep aynı şekilde ölçüyorum daha önce 36 6 larda çıkıyorduBizimki de ölçüm bitince ötüyor da paketinde bebeklerin ateşi için makattan ölçünce 10sn (ötünceye kadar), koltukaltından ölçmek için 120 sn bekleyin yazıyordu 2. aldığım ateş ölçer paketinde. Doktora sordum o da öyle söyledi. O yüzden sordum. Ben de bebeğimin ateşini ölçerken neden hep 35.7 falan çıkıyor diyordum öncekinde120 sn bekleyince 36 üzerine çıkıyor.
Şehir hastaneleri tam bir felaket kazen. Binlerce insanın aynı hastanede olması hem böyle pandemiler için hem de herhangi bir savaş durumunda ciddi risktir. Acil hastanız için bile risk şehrin dısındalar gidene kadar hayatlarını kaybetme riskleri var.
Hastaneler enfekte olmak icin enfes yerlerdir, o yüzden yatak sayısını yüksek tutmak tıp camiasında hoş karşılanmıyor. Onu bırak savaş oldu, yüzlerce yetişmiş ( en az 20 yıllık eğitim demek üniversite bitirip uzman olmak vs) sağlık çalışanını kaybetme riski demek. Attılar bir bomba o hastanelere ne yapacaksın ülke olarak!
Pandemi sayesinde bence dünyada sağlık politikaları oldukça değişecek. Bakalım.
Bilincli insanlarin cogu evde. Calismak zorunda olanlar haric geri kalanlar gercekten kapasitesi dusuk insanlar. Yani ne desen anlamayacak tipler. Ille bir yakinlari ölecek oyle
Eki Görüntüle 2611237
Az önce bi arkadaşım yolladı, kimsenin umrunda değil diyor. Vay arkadaş dedim ve çayımı içmeye devam ettim
Ya sende mi ya..siteye girince bizi sakin kalmaya ikna eden aklî basında bir üyemiz var neyseki diyordum senide mi kaybettik şimdi?))) Benim bildiğim nohutlar konuşmaz çünkü..bilmediklerim varsa demek))Arkadaşlar konuyla çok ilgili değil ama en aktif topik burası, o nedenle burdan soracağım.
Dolapta üç gün önce pişirdiğim etli nohuttan az bir şey kalmış, unutmuşum.
Tencerenin kapağını açtığımda yemeğin suyu köpüklenmiş gibiydi bir de sanki bir ses geliyordu hafiften.
Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?
Yoksa benim sağlam sandığım psikolojim çökmüş de benim mi haberim yok?
Hayal mi gördüm? Moralim bozuk biraz.
Konuyla ilgili de bir şey yazayım ki patron kızmasın, banlanmayayım yok yere.
Evde kendinden deterjanlı, ıslatınca aktifleşen bir kağıt havlu rulosu vardı markasını hatırlamıyorum S.lo olabilir.
Normal kağıt havludan daha kalın.
Ondan 3 yaprak kopartıp ıslattım,
daire giriş kapımızın önüne yaydım,
üzerine de çamaşır suyu püskürttüm.
Günde üç defa çamaşır suyunu tekrarlıyorum kağıt havluyu da her sabah yeniliyorum.
Eşim dersten gelince ayakkabılarını onun üzerinde çıkartıyor.
Burayı okuya okuya sonunda beni de kendinize benzettiniz.
Teşekkür ediyorum...
Not: Bugün karşı komşum da yapmış aynısını.
Ben de onu kendime benzettim.
Coronafobi de yayılıyor hızla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?