Peki, bilmemiz neyi değiştirir?Milyonlarca kişide olmadığını ne biliyoruz ki, karantinadan adam kaçırmaya çalışıyoruz allah bilir belirtileri gösteren kaç kişi gitmiyor karantina yüzündenen basiti martta ortaya çıktı ama bunun 14 günlük kuluçka süresi var buda şubatı işaret ediyor
Çok yönlü bu konu,olabilirde olmayabilirde emin olamiyoruz
Severim manti
Epey bir önce sanırım covid19 Türkiye'de görülmeye başlandı haberi ilk çıktığında bizim mutfağımızın bağışıklığımıza desteği olur, olur mu ki, olur mu olur yazışmaları yapmıştık, direkt tedavi etmeyebilir ama dengeli beslenme, bizim ev yemeği kültürümüzün olması, sarımsak soğan ev yoğurdu gibi doğal beslenmenin bağışıklığımıza yararı olduğunu, olacağını düşünüyorum şahsen.
Peki, bilmemiz neyi değiştirir?
Velev ki şubatta geldi, sonuçta evinde kendi kendine ölen biliyor muyuz, hayır.
Varsa bile bizi etkiler mi, hayır.
Martın ortasından beri hepimiz çok dikkat ediyoruz ve habersiz kapmış olsaydık, şuan çıkardı.
Çıkmadığına göre önleme devam.
Sayılarla işimiz yok, 1 vaka ve 1 ölüm olduktan sonra hiçbir şey değerli değil.
Korunacağız, bu kadar.
Yapiyoz arada.. ya ne yesin herkes.. donuyoz dolasiyoz hamurKarantinadayız hamur yeme koronadan değil tansiyondan gideceğiz
Ben yiyorum sen yeme
Arkadaşım, bilemeyiz cevabını, biz yine evde kalalım. Başka türlü bu bela bitmez.geçmiş olsun canım. Ben de çevremde 1 ay hastalanıp ne antibiotik içerse içsin iyileşemeyenlere şahit oldum bu kış. Hatta görüştüm bile hasta arkadaşımla bana bulaşmadı.
acaba boşu boşuna mı evlerdeyiz şuan eğer öyle ise sonrasında çekeceğimiz sıkıntılardan kimm sorumlu olacak ya
Bence de. Bu bir de nihat dogan akilsizipartiyi gösterdi de atomu mu parçaladı ? buna birileri yollamış bu da yayınlamış. Açıklama da kadınlara fahişe demiş az önce okudum. Bu adam yeniden yazıyorum şarlatandır. İşin show tarafında olan bu showdan beslenen şarlatanın tekidir.
Bazı ülkeler hazır gıda ve fast food yüzünden obeziteyle mücadele ediyor biliyorsunuz, hiçbiri sağlıklı değil, ara ara tüketilebilir ama devamlı tüketim hem obezite, hem diyabet, kolestrol vb sıkıntılara yol açıyor, ki bilirsiniz doktorlar kadınlara kemik erimesi, menopoz sonrası bazı sağlık sorunları yaşamamaları için bir beslenme planına da uymaları gerektiğini söylerler, kalp hastasıysanız uymanız gereken bir diyet var, diyabetseniz keza öyle.bana göre bu süreçte tabiri caizse kefeni yırtanlar bağışıklığı sağlam olanlar ve geç yakalananlar yani tedbirli olanlar olacak.
açıkçası ben ara ara yemek düzenini çok bozan biriydim. salgın haberi gelince bir uyanma oldu, ocaktan beri olabildiğince dikkat ediyorum.
ülkece evde yemek pişirme kültürü, sebze ve meyve alışkanlığımızın olması bence de bizi kurtaracak şeylerden.
şimdi bile sağlıklı beslenmeye geçmek bence birşeydir. bu konuda da insanların en az hijyen kadar bilinçlendirilmesi önemli bence.
elbette yemek yerleri eve sipariş düzeni ile devam etsin, onlar da para kazansın ama buna güvenip sürekli fast food a yönelmekte en nihayetinde zarar verecektir.
Bence de. Bu bir de nihat dogan akilsizi
Bazı ülkeler hazır gıda ve fast food yüzünden obeziteyle mücadele ediyor biliyorsunuz, hiçbiri sağlıklı değil, ara ara tüketilebilir ama devamlı tüketim hem obezite, hem diyabet, kolestrol vb sıkıntılara yol açıyor, ki bilirsiniz doktorlar kadınlara kemik erimesi, menopoz sonrası bazı sağlık sorunları yaşamamaları için bir beslenme planına da uymaları gerektiğini söylerler, kalp hastasıysanız uymanız gereken bir diyet var, diyabetseniz keza öyle.
Kişisel hijyen, uyku düzeni, sağlıklı ve dengeli beslenme, doğal gıda tüketimine azami özen, spor zaten ister sağlıklı olun ister basit bir sağlık sorunu yaşayın bize tavsiye edilen şeylerdir.
Mesajı browni kurabiyeyi fırına sürmenin akabinde okuyorum ve kek tariflerine bakacağımBazı ülkeler hazır gıda ve fast food yüzünden obeziteyle mücadele ediyor biliyorsunuz, hiçbiri sağlıklı değil, ara ara tüketilebilir ama devamlı tüketim hem obezite, hem diyabet, kolestrol vb sıkıntılara yol açıyor, ki bilirsiniz doktorlar kadınlara kemik erimesi, menopoz sonrası bazı sağlık sorunları yaşamamaları için bir beslenme planına da uymaları gerektiğini söylerler, kalp hastasıysanız uymanız gereken bir diyet var, diyabetseniz keza öyle.
Kişisel hijyen, uyku düzeni, sağlıklı ve dengeli beslenme, doğal gıda tüketimine azami özen, spor zaten ister sağlıklı olun ister basit bir sağlık sorunu yaşayın bize tavsiye edilen şeylerdir.
AMBALAJA GİRMİŞ, plastik veya cam hiç farketmez hiç bir ürün tüketilmemelidir.
Ne obezite için, ne tip 2 diyabet ne de başka beslenme sebepli rahatsızlıklar için.
AMBALAJA giren ürünün bakın altını çiziyorum CAM DAHİ OLSA bu ambalaj, asla tüketilmemesi taraftarıyım.
Cam kavanozda aldığınız salçanın teneke de satılan salçadan daha sağlıklı olduğunu mu düşüyorsunuz ? ASLA
Biri de benım eşimBen de oturduğum yer için kaç gündür insanlar bilinçlendi evde oturuyorlar artık demiştim ama, meğer hava kapalı diyeymiş. Bugün güneş çıktı yine sokak çocuk dolu, insan dolu. İstanbuldayım ben de.
o da ayrı bir mal !
bizde mal diye sığıra denir : )
inanilir gibi degil..
Hazır gıda sanayi bizi kesecek ama doğru söylüyorsun cam, plastik, karton vs vs hazır gıda içinde mutlaka koruyucu maddeler oluyor o yüzden ambalajın önemi yok.AMBALAJA GİRMİŞ, plastik veya cam hiç farketmez hiç bir ürün tüketilmemelidir.
Ne obezite için, ne tip 2 diyabet ne de başka beslenme sebepli rahatsızlıklar için.
AMBALAJA giren ürünün bakın altını çiziyorum CAM DAHİ OLSA bu ambalaj, asla tüketilmemesi taraftarıyım.
Cam kavanozda aldığınız salçanın teneke de satılan salçadan daha sağlıklı olduğunu mu düşüyorsunuz ? ASLA
Dinçeri sıkı takip ederim ben. Bu sene de oğlakların yılı olacak diyordu bende oğlağım . Oğlakların yılı böyleyseinanilir gibi degil..
Ben nihat dogani sürekli sansasyonel aciklamalarda görüyorum. Onun disinda kimdir ?nedir ?ne işe yarar ? bu ülke icin ne yapmistir ? hic aklim almiyor. Birde her durumda bir fikri var. sanırsın bilim adamı .
A) doktor
B) avukat
C) siyasetçi
D) bilim adami
E)HİÇ BİRİ ************
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?