Bencillik olduğunu bende biliyorum. Ama kesinlikle bilinçsiz olduğumu kabul etmiyorum. Çünkü değilim.
Ama annem düşüncesiz bir kadın değil, izinli olduğu müddetçe hazırlık dahi yaparken dışarı çıkmaz, kendisi ağır rahatsızlık sahibi olduğu için sürekli maske eldiven kullanarak iş yapıyor, çünkü ağır hasta. Anlatabiliyor muyum? Ağır hasta. Ağır. Ayrıca kronik rahatsızlığı var, kronik. Normal zamanda dahi yemek yediğinde bile öksürükten gözleri yaşarıyor kadının, ciğerlerine ağır problem var. Hani geceleri boğulurmuş gibi oluyor. Anlatabildim mi? Ben bu durumda ne yapayım? Oturup virüs kapmasını mı izleyeyim? Ya da hastalıktan nefes darlığı çekmesini? Ne yapayım ya ne yapayım sen söyle?
Buradaki insanlar neye göre eksiledi, kafalarında ne canlandı bilmiyorum, köy dediğimiz toplasan 10 tane köy. Ama normal zamanda dahi akrabalarımız olduğu için annem dışarı çık mı yor. Markete, manava, bakkala dahi gitmiyor. Zaten uzak uzak. Kafanızda ne canlanıyor inanın bilmiyorum, burada haksızlığı her zaman savunan birisi oldum. Burada da devletin yasağını çiğneyip gideceğimi söylemedim. Gerekli izinleri alırsak gideceğimizi söyledim. Zaten birimizde hadi virüs belirtileri olsa gitmeyiz değil mi? Ya da (teste ulaşmak kolay mı bilmiyorum, gerekirse parasıyla) test yaptırır gideriz. Öyle salak cahil cühala insanlar değiliz merak etmeyin. Evler iç içe olsa ya da diğer çevre köylere yakın olsa zaten göndermem. Ha benim fikrim, benim yorumum, benim nereye gideceğim yine devleti ilgilendirir. İzin alamazsam, mazeretim gerekli görülmezse zaten gidemeyiz. Keşke bu muhabbeti günlerdir evinden çıkmayan bana değil de cafeler kapalı olduğu halde cafelerin önünde pinekleyen, parklarda bahçelerde aval aval gezip sosyal mesafeye uymayan, hem yaşlıları hemde kendini tehlikeye atan gereksiz insanlara söyleseniz. Ben onlardan değilim üzgünüm.
size yasagi deleceginizi söylemedim. ben hali hazirda uygulanan islemin bilgisini verdim . sanirim yogun stres altindasiniz, herkese saldirir tarzda cevap veriyorsunuz.Ben zaten yasağı deleceğim demedim.
Yazdığım anlaşılmıyor sanırım, gerekli izinleri alacağız, gerekli olan prosedürü uygulayacağız. Ne başkasının ne de ailemin canını tehlikeye atmam. Zira ailedeki herkesin kronik rahatsızlığı var annem normalde de nefes problemi yaşayan bir insan. Annemin birini eve alması demek, potansiyel hasta birinden eve virüs almak demek. Annemde bunun bilincinde olan bir kadın olduğu için güvenim tam, gerekirse bende orada kalabilirim bilmiyorum.
Zaten çıkacak bir yerimiz yok, buradaykende annem hariç günlerdir dışarı çıkmıyoruz. zorunlu karantinayı buradan öğrendim, dediğim gibi prosedür ne ise o uygulanacak. Onu uygulayacağız merak etmeyin.
AminSu bence de yeterli degil.herkes farkli birsey soyluyor gercekten. Kime inanacagimizi sasirdik.
Ben de kilerde bekletiyordum. Bazi seyleri de kullanirken yikiyor ya da alkolle siliyorum.Ama sonra 17 gun yasayabilecegini okudum. Ve cok dikkat edip yine de yakalanan insanlar olmasi beni tedirgin etti. Dun ne var ne yok hepsini indirdim. Aynen sizin de dediginiz gibi camasir suyu ve bulasik deterjaniyla tum paketleri, raflari vs. Sildim.
Sebzeler icin de bir arkadas buzdolabi poseti demisti gelir gelmez buzdolabi posetine koyacagim ben de.. oyle dolaba yerlestirecegim. Yerken de allah kerim. Pisenlerde sikinti olmuyor ama salata vs. Yapiyoruz ben soyulabileceklerin mutlaka kabuklarini soyuyorum. Ama yesillikler
Balkonum yok malesef
Bir de bu princess diamond gemisindeki hasta kisilerin odalarinda inceleme yapmislar. Odalar bosaldiktan 17 gun sonra bile yuzeylerde canli virus bulmus arastirmacilar.
Allah hepimizin yardimcisi olsun
Ben kullanacagim zaman mumkunse bazen alkolle siliyordum. Bazisini da yikiyordum. Bekleyince öluyor falan diyorlardi diye marketten gelince dezenfekte isine kalkismiyordum..
Zaten birkac gun yerlestirmiyordum.. Marketten gelince bekletiyordum posetlerde tum alisverisi. Ama sonra 17 gun falan canli kaldigini okudum.
Pakete dokun, kilerin kapisina dokun, tezgaha koy her yerle temas etmis oluyor paket. Birsey varsa uzerinde her yere bulasiyor.
Ellerimi yikamaktan derisi soyulacak yakinda. Insan boyle kafayi yer. Indirdim herseyi hepsini camasir suyuyla ve bulasik deterjaniyla sildim. Kilerin raflarini da sildim simdi kafam rahat.
Bundan sonra da silmeden eve sokmayacagim paketleri. Once siler sonra 2 gun bekletirim kafam rahat olur.
Terbiyesizliğe lüzum olduğunu sanmıyorum, çirkinse çirkin.İyi de anneni de riske atıyorsun farkında mısın? Evinde otursun annen izole edin, ha köy yerinde bir evde oturmuş ha kendi evinde oturmuş ne farkı var kendisi için? O kadar ağır kronik hasta kadın nasıl çalışıyor şu durumda o da enteresan. İzin alıp kendi evinde otursa ve dışarıdan kimseyi kabul etmeyip, dışarıya da çıkmazsa virüsü kapma durumu olmaz ki zaten? Teste ulaşmak kolay değil, öyle semptom göstermeyen herkese test yapılamıyor. Gerekirse parasıyla test yaptıracaksın öyle mi? O kadar çirkin ki zaten düşünce tarzın daha fazla konuşmaya gerek duymuyorum. Keyfin bilir umarım kimsenin hayatını tehlikeye atmazsınız.
Yok estağfurullah kimseye saldırır tarzda cevap vermiyorum.size yasagi deleceginizi söylemedim. ben hali hazirda uygulanan islemin bilgisini verdim . sanirim yogun stres altindasiniz, herkese saldirir tarzda cevap veriyorsunuz.
Evet herkesin vücudunda varmış. Bağışıklık düştüğü zaman çıkarmış. Benim annemin bi ara çok çıkıyordu ve geçmiyordu ne zaman daha düzenli beslenmeye başladı o zaman geçmeye başladı.Ay çok kötü ya. Kimin aklına gelirdi uçuk virüsünün alzheimera yol açacağı. :/
Bilmiyorum ben hep uykusuz olduğumda, dengesiz beslenmeye başladığımda çıkarıyorum. Demek ki bu virüs vücudumuzda var.
Ben zaten yasağı deleceğim demedim.
Yazdığım anlaşılmıyor sanırım, gerekli izinleri alacağız, gerekli olan prosedürü uygulayacağız. Ne başkasının ne de ailemin canını tehlikeye atmam. Zira ailedeki herkesin kronik rahatsızlığı var annem normalde de nefes problemi yaşayan bir insan. Annemin birini eve alması demek, potansiyel hasta birinden eve virüs almak demek. Annemde bunun bilincinde olan bir kadın olduğu için güvenim tam, gerekirse bende orada kalabilirim bilmiyorum.
Zaten çıkacak bir yerimiz yok, buradaykende annem hariç günlerdir dışarı çıkmıyoruz. zorunlu karantinayı buradan öğrendim, dediğim gibi prosedür ne ise o uygulanacak. Onu uygulayacağız merak etmeyin.
Bende öyle biliyorum.Evet herkesin vücudunda varmış. Bağışıklık düştüğü zaman çıkarmış. Benim annemin bi ara çok çıkıyordu ve geçmiyordu ne zaman daha düzenli beslenmeye başladı o zaman geçmeye başladı.
Yok estağfurullah kimseye saldırır tarzda cevap vermiyorum.
Ama genel olarak problem bu. Ben sana katılmıyorum öyle yapmamalıdır demek yerine düşünce tarzın o kadar çirkin ki, bencilsin, bilinçsizsin tarzında yorum yapılıyor. Bu yorumlara da gülerek cevap vermeyeyim bir zahmet. Teşekkür ederim görüşünüz için.
İnşallahbirden olmasada bence nisan sonuna dogru eski hayatimiza yavas yavas donmeye basliycaz mayis haziran ayinda artik virus etkisini yitirir nisan ayinda zaten ilaclar denenecekti bence yaza eski hayatimiza donmus olucaz iyi dusunelim iyi olsun
İnsanlar başka açıdan bakmayı bilmiyor ne yazık ki. Beni de anlamayı düşünmüyorlar. Teşekkür ederim yorumunuz için.Bence yazdıklarınıza göre gayet bilinçlisiniz. İzinlerle halledersiniz. Ben başka bir açıdan bakıyorum. Anneniz ağır hastaymış. Ayrıyken bir şekilde sıkıntı olursa yanına da kolayca gidemezseniz üzücü olabilir sizin için. Gitseniz de onunla kalın bence
Evet herkesin vücudunda varmış. Bağışıklık düştüğü zaman çıkarmış. Benim annemin bi ara çok çıkıyordu ve geçmiyordu ne zaman daha düzenli beslenmeye başladı o zaman geçmeye başladı.
Anlatamıyorum ben sana, anlaşamıyoruz biz.Ya "teste ulaşmak kolay mı bilmiyorum, gerekirse parasıyla" yazmışsın, düşünce tarzın çirkin tabii ya ne olacaktı? Bencilsin çünkü gittiğin yerdeki insanların sağlığını, sağlık hizmetine ulaşmasını filan gasp etmeyi kendinde hak görüyorsun. Bilinçsizsin çünkü giderken ya da gitmeden annenin ya da senin virüsü kapabileceğinizi düşünemiyorsun. Gerçeği söylemek terbiyesizlik değildir bir de insanlara terbiyesiz diyorsun
Çok acı ya hepsi iyi niyetle hepsi sevgiyle yapılan davranışlar ama sonucu ölüme neden olabiliyor. Hadi amca yaşlı, anlamıyor olabilir, minnet duyuyor, düşünemiyor olabilir riskleri ama sen polissin (amca da çok tatlı insan kırmak da istemiyor) nasıl adamın dibine girip selfi çektiriyorsun. Ah ah zor dönemlerden geçiyoruz gerçekten insanlığımız, zekamız, sevgimiz, benciliğimiz, sağduyumuz, merhametimiz, sabrımız her şeyimiz aynı anda sınavda.Kiyamam ya. Ama korunmak icin markete gitmeyipte yan yana selfi cekince yine ayni riski almis oluyor amca.
Arkadasin da dedigi gibi yazsin kart numarasini, o sekilde olur.
Anlatamıyorum ben sana, anlaşamıyoruz biz.
Bilinçsiz ya da cahil insanlar değiliz, dikkat edeceğiz diyorum. İzin alırsak gideceğiz, alamazsak gitmeyeceğiz. Bende bu seçeneği değerlendirmek istiyorum. Giderken elbette dikkat edeceğiz, gittiğimizde kendimizi tecrit edeceğiz diyorum. Belirtilerimiz varsa gitmeyiz ya da test yaptırır gideriz diyorum. Teşekkür ederim yorumun için, daha fazla uzatmaya gerek yok. Kırmak ya da kırılmak istemiyorum inan.
Su bence de yeterli degil.herkes farkli birsey soyluyor gercekten. Kime inanacagimizi sasirdik.
Ben de kilerde bekletiyordum. Bazi seyleri de kullanirken yikiyor ya da alkolle siliyorum.Ama sonra 17 gun yasayabilecegini okudum. Ve cok dikkat edip yine de yakalanan insanlar olmasi beni tedirgin etti. Dun ne var ne yok hepsini indirdim. Aynen sizin de dediginiz gibi camasir suyu ve bulasik deterjaniyla tum paketleri, raflari vs. Sildim.
Sebzeler icin de bir arkadas buzdolabi poseti demisti gelir gelmez buzdolabi posetine koyacagim ben de.. oyle dolaba yerlestirecegim. Yerken de allah kerim. Pisenlerde sikinti olmuyor ama salata vs. Yapiyoruz ben soyulabileceklerin mutlaka kabuklarini soyuyorum. Ama yesillikler
Balkonum yok malesef
Bir de bu princess diamond gemisindeki hasta kisilerin odalarinda inceleme yapmislar. Odalar bosaldiktan 17 gun sonra bile yuzeylerde canli virus bulmus arastirmacilar.
Allah hepimizin yardimcisi olsun
Ben kullanacagim zaman mumkunse bazen alkolle siliyordum. Bazisini da yikiyordum. Bekleyince öluyor falan diyorlardi diye marketten gelince dezenfekte isine kalkismiyordum..
Zaten birkac gun yerlestirmiyordum.. Marketten gelince bekletiyordum posetlerde tum alisverisi. Ama sonra 17 gun falan canli kaldigini okudum.
Pakete dokun, kilerin kapisina dokun, tezgaha koy her yerle temas etmis oluyor paket. Birsey varsa uzerinde her yere bulasiyor.
Ellerimi yikamaktan derisi soyulacak yakinda. Insan boyle kafayi yer. Indirdim herseyi hepsini camasir suyuyla ve bulasik deterjaniyla sildim. Kilerin raflarini da sildim simdi kafam rahat.
Bundan sonra da silmeden eve sokmayacagim paketleri. Once siler sonra 2 gun bekletirim kafam rahat olur.
Hah şimdi aynı dili konuşmaya başladık.Benim de amacım seni kırmak değil asla, cahil olduğunu da düşünmüyorum bu bir salgın cahili, bilgilisi kalmadı herkes korkuyor sen de korkuyorsun bu normal. Ama insan korkarken başkalarını da düşünebilmeli, düşünmeyenleri uyarmalıyız olabilecekler hakkında. Kusura bakma kırıldıysan.
Benim eşimin en basit gripte bile tat ve koku alması gider. Benim hiç olmaz. Sizin daha önce olmadıysa geçiriyor olabilirsiniz.Biraz uzun sürüyomuş galiba eski haline dönmesi.Ama gelir kendine tabiki hiç merak etmeyinDüzelir mi yat ve koku kaybım onu merak ediyorum başka hiç bir belirtim yok
Merakımdan soruyorum, ateş ölçme gibi bir durum mu var? Neyin kontrolünü yapılıyor ki?İstanbul çıkışında. 2.5 saat insanları bekletip bu virüsle mücadele edemezsiniz. Hangi beyinsizsin aklına geldiyse ona seslendim.
2.5 saat oldu hala kuyruktayiz sıranın sonu yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?