bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

İyi de anneni de riske atıyorsun farkında mısın? Evinde otursun annen izole edin, ha köy yerinde bir evde oturmuş ha kendi evinde oturmuş ne farkı var kendisi için? O kadar ağır kronik hasta kadın nasıl çalışıyor şu durumda o da enteresan. İzin alıp kendi evinde otursa ve dışarıdan kimseyi kabul etmeyip, dışarıya da çıkmazsa virüsü kapma durumu olmaz ki zaten? Teste ulaşmak kolay değil, öyle semptom göstermeyen herkese test yapılamıyor. Gerekirse parasıyla test yaptıracaksın öyle mi? O kadar çirkin ki zaten düşünce tarzın daha fazla konuşmaya gerek duymuyorum. Keyfin bilir umarım kimsenin hayatını tehlikeye atmazsınız.

size yasagi deleceginizi söylemedim. ben hali hazirda uygulanan islemin bilgisini verdim . sanirim yogun stres altindasiniz, herkese saldirir tarzda cevap veriyorsunuz.

Amin

Terbiyesizliğe lüzum olduğunu sanmıyorum, çirkinse çirkin.
Çalışmak zorunda olduğu için ve medikal ürün ürettikleri için çalışıyor şuanda. Gerekli izinleri alırsak zaten bırakacak.
Zaten seyahat iznini alamazsak öyle yapacak, ben yine de bu seçeneğimi de değerlendirmek istedim.
Teşekkür ederim yorumun için.

size yasagi deleceginizi söylemedim. ben hali hazirda uygulanan islemin bilgisini verdim . sanirim yogun stres altindasiniz, herkese saldirir tarzda cevap veriyorsunuz.
Yok estağfurullah kimseye saldırır tarzda cevap vermiyorum.
Ama genel olarak problem bu. Ben sana katılmıyorum öyle yapmamalıdır demek yerine düşünce tarzın o kadar çirkin ki, bencilsin, bilinçsizsin tarzında yorum yapılıyor. Bu yorumlara da gülerek cevap vermeyeyim bir zahmet. Teşekkür ederim görüşünüz için.

Evet herkesin vücudunda varmış. Bağışıklık düştüğü zaman çıkarmış. Benim annemin bi ara çok çıkıyordu ve geçmiyordu ne zaman daha düzenli beslenmeye başladı o zaman geçmeye başladı.

Bence yazdıklarınıza göre gayet bilinçlisiniz. İzinlerle halledersiniz. Ben başka bir açıdan bakıyorum. Anneniz ağır hastaymış. Ayrıyken bir şekilde sıkıntı olursa yanına da kolayca gidemezseniz üzücü olabilir sizin için. Gitseniz de onunla kalın bence

Bende öyle biliyorum.
Ben sadece dengesiz beslendiğimde, uyku düzenimi aksattığımda ya da stres altında olduğumda çıkarıyorum. Bu da vücudun bize "kendine gel, yanlış yaptığın şeyler var" deme şekli sanırım. Özellikle bu dönemde beslenmeye, uykuya ve ruh haline dikkat etmek gerek.

Ya "teste ulaşmak kolay mı bilmiyorum, gerekirse parasıyla" yazmışsın, düşünce tarzın çirkin tabii ya ne olacaktı? Bencilsin çünkü gittiğin yerdeki insanların sağlığını, sağlık hizmetine ulaşmasını filan gasp etmeyi kendinde hak görüyorsun. Bilinçsizsin çünkü giderken ya da gitmeden annenin ya da senin virüsü kapabileceğinizi düşünemiyorsun. Gerçeği söylemek terbiyesizlik değildir bir de insanlara terbiyesiz diyorsun

birden olmasada bence nisan sonuna dogru eski hayatimiza yavas yavas donmeye basliycaz mayis haziran ayinda artik virus etkisini yitirir nisan ayinda zaten ilaclar denenecekti bence yaza eski hayatimiza donmus olucaz iyi dusunelim iyi olsun
İnşallah

İnsanlar başka açıdan bakmayı bilmiyor ne yazık ki. Beni de anlamayı düşünmüyorlar. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Bende gerekirse onunla kalacağımı düşünüyorum, daha aramızda konuşmadık bir durumu. Duruma göre bende yanında kalmak durumunda kalabilirim. Bakacağız artık. Allah herkesin yardımcısı olsun, çok kötü bir durum.

Aynen ben düzenli beslenmeye başladığımdan beri çok nadir çıkıyor. Önceden çok sık uçuk çıkardı ve yara olurdu hep ağız çevrem

Anlatamıyorum ben sana, anlaşamıyoruz biz.
Bilinçsiz ya da cahil insanlar değiliz, dikkat edeceğiz diyorum. İzin alırsak gideceğiz, alamazsak gitmeyeceğiz. Bende bu seçeneği değerlendirmek istiyorum. Giderken elbette dikkat edeceğiz, gittiğimizde kendimizi tecrit edeceğiz diyorum. Belirtilerimiz varsa gitmeyiz ya da test yaptırır gideriz diyorum. Teşekkür ederim yorumun için, daha fazla uzatmaya gerek yok. Kırmak ya da kırılmak istemiyorum inan.

Kiyamam ya. Ama korunmak icin markete gitmeyipte yan yana selfi cekince yine ayni riski almis oluyor amca.
Arkadasin da dedigi gibi yazsin kart numarasini, o sekilde olur.
Çok acı ya hepsi iyi niyetle hepsi sevgiyle yapılan davranışlar ama sonucu ölüme neden olabiliyor. Hadi amca yaşlı, anlamıyor olabilir, minnet duyuyor, düşünemiyor olabilir riskleri ama sen polissin (amca da çok tatlı insan kırmak da istemiyor) nasıl adamın dibine girip selfi çektiriyorsun. Ah ah zor dönemlerden geçiyoruz gerçekten insanlığımız, zekamız, sevgimiz, benciliğimiz, sağduyumuz, merhametimiz, sabrımız her şeyimiz aynı anda sınavda.

Benim de amacım seni kırmak değil asla, cahil olduğunu da düşünmüyorum bu bir salgın cahili, bilgilisi kalmadı herkes korkuyor sen de korkuyorsun bu normal. Ama insan korkarken başkalarını da düşünebilmeli, düşünmeyenleri uyarmalıyız olabilecekler hakkında. Kusura bakma kırıldıysan.

Böyle böyle okb ye doğru gidiyoruz, bu salgın işi geçsede paket yıkamayı bırakabilir miyim bilmiyorum
Alışveriş olay haline geliyor resmen, evde taşınırken on ay önce eşimin iş yerinden getirdiği eski gazete kağıtları var, bir koli kadar, mutfak masasına seriyorum, aldıklarımı boşaltıyorum, tek tek yıkıyorum, sebzeleri yıkayıp buzluk poşetlerine koyuyorum, paketli gıdalar yıkanıyor, un paketlerini kolonya ile siliyorum. Virüsün 17 gün canlı kalmasının bir önemi yokmuş, Mehmet Ceyhan ı dinlemiştim( bu karmaşa da bir tek onu dinliyorum) canlı kalabiliyor ama hasta etme özelliğini kaybediyormuş, biraz içim rahatladı öğrenince. Kilerim ve balkonum çarşamba pazarına döndü resmen şimdi biraz daha iyiyim, montları ayakkabıları balkonda havalandırıyorum, ertesi gün balkonu çamaşır suyuyla siliyorum, iki de bir silmekten vazgeçtim. Sonuçta eşim işe gidiyor ne kadar temizlesem de. Bu salgın bana yeni alışkanlıklar kazandırdı, en başta ekmek yapmak bir daha hazır almam herhalde. Tüm alış veriş poşetlerini atmak, paketleri yıkamak günlük rutinim olacak gibi.

Hah şimdi aynı dili konuşmaya başladık.
Seni tanıyorum, yorumlarını seviyorum. O yüzden iğneliyici tarzda konuşmuyorum. Ya da sert çıkmıyorum. Savunduğum görüş yanlış olabilir, belki de bencillik yapıyor olabilirim. Ama bilinçsiz biri değilim işte. Gerekli izin verilirse gerekli önlemleri alıp gideceğiz işte. Kimsenin canını ya da kendimizin canını riske atmaya gerek yok. Ben taa salgın ilk görülmeye başladığından beri köy için hazırlık yapıyorum, burada hepimiz konuştuk. Annem iş harici dışarı çıkmıyor, iş yeri de şuan yakında. 2 dk yürüse evine gelebiliyor. Ailecek izole yaşıyoruz zaten. Ama endişe insanı bitiriyor, ben gencim bana birşey olmaz kafasında olup sokaklarda gezen biri değilim, tam aksine bana birşey olmasa da çevremi, ailemi, komşumu, muhatap olduğun insan grubunu düşündüğüm için dışarı dahi çıkmıyorum. Bunlar benim kendimce aldığım önlemler. Tekrar söylüyorum, eğer birimizden biri öksürse dahi zaten köye falan gitmeyiz hiçbirimiz. Benim amacım annemi korumaktı,başak birşey değil. Biraz kafasını dinler, bağ bahçe ile uğraşır diye düşünüyordum. (evin önü ve çevresi boş, zaten çoğunu tanımıyoruz gelip giden olmaz.) Fikrimin yanlış olduğunu kibar bir dille belirtmek hiçbir şekilde zor olmamalı. Gerçi hak veriyorum, herkes stres ve endişe altında. Herkes şuan bir çıkış yolu arıyor. Geleceğimizin ne olacağı belirsiz. İnsanları ve beni de bu korkutuyor. Başka birşey değil. Annen vefat etmişti sanırım başın sağolsun, annesi vefat etmiş biri olarak anneni bir dakika fazla yaşatma şansın olsaydı elinden gelen herşeyi canın pahasına yapmış olurdun değil mi? Bende annemi bir dakika da olsa fazla yaşatmaya, onu korumaya çalışıyorum. Hala söylüyorum bencillik olduğunun farkındayım. Ama emin olabilirsin ki bunu insanların hayatını riske atarak zaten yapmam. Dediğim gibi, duygusal düşünüyor olabilirim. Normalde de annesine çok düşkün biri olarak yaptığım ya da savunduğum düşünce tarzı yanlış olabilir. Ne diyebilirim ki, Allah bu zor süreçte hepimizin yardımcısı olsun. Umarım en az kayıpla bu durumu atlatabiliriz.

Düzelir mi yat ve koku kaybım onu merak ediyorum başka hiç bir belirtim yok
Benim eşimin en basit gripte bile tat ve koku alması gider. Benim hiç olmaz. Sizin daha önce olmadıysa geçiriyor olabilirsiniz.Biraz uzun sürüyomuş galiba eski haline dönmesi.Ama gelir kendine tabiki hiç merak etmeyin

İstanbul çıkışında. 2.5 saat insanları bekletip bu virüsle mücadele edemezsiniz. Hangi beyinsizsin aklına geldiyse ona seslendim.

2.5 saat oldu hala kuyruktayiz sıranın sonu yok.

İstanbul çıkışında. 2.5 saat insanları bekletip bu virüsle mücadele edemezsiniz. Hangi beyinsizsin aklına geldiyse ona seslendim.

2.5 saat oldu hala kuyruktayiz sıranın sonu yok.
Merakımdan soruyorum, ateş ölçme gibi bir durum mu var? Neyin kontrolünü yapılıyor ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…