bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kovid-19 daha Turkiye'ye gelmemisken,
"Onlar taharetlenmiyor, o yuzden hastalik kapiyorlar, biz taharetleniyoruz, 5 vakit abdest alıyoruz, bize bisey olmaz" diyen buyuk bir kalabalik vardi, onlar simdi nerde?
Kendilerinden haber alan var mi
O dogru olsaydı umrecılerde olmazdı vakaların yarısı onlardan bulastı.

Kovid-19 daha Turkiye'ye gelmemisken,
"Onlar taharetlenmiyor, o yuzden hastalik kapiyorlar, biz taharetleniyoruz, 5 vakit abdest alıyoruz, bize bisey olmaz" diyen buyuk bir kalabalik vardi, onlar simdi nerde?
Kendilerinden haber alan var mi
Bunlardan biri benim patron ilk vaka duyulunca ne yapacağız hocam dedim, ne yapacağız ki hocam sürekli abdest alan insanlarız abdest alacağız dedi pekala dedik okulca. 2 gün sonra baktık ki un kolonya stoğu yapıyor telefonla sipariş veriyor hocam unu kolonyayı ne yapacaksın hani abdest dedim

Bir kaç cahil cühelanın tedbir/takdir mevzusunu anlamamış, hatalı bakış açısından hareketle 'abdest' mevzusunu uzatmasanız keşke.
Taharet/Abdest alan insan temizdir bununla birlikte sabun kullanmadan sadece abdest almak elbette hastalıklara karşı tek başına koruyucu değildir, bunu bilmek için alim olmaya gerek yok.
Stres atmak için geyik de yapalım goygoy da, bununla birlikte abdest hassas bir konu,
bunu dahil etmeyelim derim naçizane.
Niyetlerimiz kötü olmayabilir bununla birlikte bu tip konuların sonu hep atışma/ayrışma/tartışmayla bitiyor ki bu da bize en son lazım olacak şey şu zor zamanlarda.

ilk defa havaların kötü gitmesine seviniyorum. bizim burda hava açınca çocuklar hoooop basket veya futbola.
anaları babaları bişey demiyo mu merak ediyorum

Ben yagmurlu havayi severim. Ama bu aralar hep yagmurlu gitmesi yararimiza olacak gibi.
Bizim de sokagin basinda park var. 3 yasinda oglum var hava almaya balkona cikariyorum bazen ve parktan cocuk sesi eksik olmuyor. Gercekten de ciddiye almayan cok.

Arkadaslar illerin vaka sayisini gösteren site varmi. Sadece ilk 10 var

hayır sadece 1-2 ülkede olan birşey olsa gene anlayacağım insanların rahatlığını - ki o bile olmaması gereken birşey. resmen 3. dünya savaşını yaşıyoruz hala akıllanmıyorlar.

Dağıtım şirketleri de başlamış halkı nasıl soyup soğana çevireceklerini düşünmeye. Sayaçları okumaya görevli gelmeyecek, geçen yılların ortalaması alınıp kafadan fatura kesilecek, durumlar düzelince bakılacak fazla ise iade az ise tahsilat yapılacak. Çoğu iş yeri kapanmışken içeride kullanım yokken geçmiş yıllara göre her ay fatura kesilecek yani.

Yahu bu nasıl bir saçmalıktır? Kullanmadığımız şeyin parasını mı vereceğiz peşin peşin? İade kim bilir ne zaman yapılır. Olacak iş değil.
Peki diyelim kiracıyız bu sene taşındık, faturalar da ev sahibinini üstüne. Bir önceki kiracısının ortalaması benim ortalamamın 2 katıysa onu mu ödeyeceğim? Ay bu ülkede delirmemek mümkün değil.

Ya kapanan tonla iş yeri var dükkan var, hiçbir kullanım yapmadıkları halde fatura yansıtılacak. Zaten son 2 senenin ortalaması yalan, ben daha önce elektrik dağıtım şirketinde çalıştım tek yapılan son 3 ayın ortalamasını alıp kıyas fatura çıkartmak. Son 3 ay ocak, şubat, mart ve kışın bütün faturalar daha yüksek olur, neyi neyle kıyaslayacaklar?

Yardım almak için PTT ye gelenler hastalığı nasıl daha hızlı yayabiliriz diye düşünmüşler heralde. Birçok şehirde benzer görüntüler var

Eklentiler

• EUk4O_6UUAgiXRg.webp
    50,5 KB · Görüntüleme: 61

Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin

Evet biz kiracıyız hatta düğünümüz ertelendiği için evin içine girmiyoruz bile geçen sene oturan adamın faturasını ben neden ödeyim

Evet biz kiracıyız hatta düğünümüz ertelendiği için evin içine girmiyoruz bile geçen sene oturan adamın faturasını ben neden ödeyim

Umarım şu hiçbir şeye ses çıkartmayan halkımız artık sesini çıkartır da böyle bir uygulama yapılmaz. Resmen soygun bu.

Umarım şu hiçbir şeye ses çıkartmayan halkımız artık sesini çıkartır da böyle bir uygulama yapılmaz. Resmen soygun bu.
Anlamadığım için soruyorum
Adrese ait faturanın ortalaması mi kişiye ait olan mı?
Iade falan olmaz bu arada
Ülkenin durumu malum. Bir süre altından kalkacağa da benzemiyor. Şu durumda kasaya giren paranın çıkması hayal

Yardım almak için PTT ye gelenler hastalığı nasıl daha hızlı yayabiliriz diye düşünmüşler heralde. Birçok şehirde benzer görüntüler var
Ne yardımı bu? 2 hafta önce ben de mecburen gittim pttye, tek şubeye indirmişler ve içeri 5er 5er alıyorlardı ama dışarıda millet yine dipdibe..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…