Cindeki 1 vakadan ta buralara yayildigini dusunursek yasadigimiz yerde az vaka olmasi bir sey ifade etmiyor aslinda. Ama iste anlayana.bizim halkımız rahat, vaka sayısının az olduğu yerler için korktum.
Cindeki 1 vakadan ta buralara yayildigini dusunursek yasadigimiz yerde az vaka olmasi bir sey ifade etmiyor aslinda. Ama iste anlayana.
dün bir arkadaşım anlattı, oturduğu blokta birkaç yaşlı teyzeye yardımcı olacağını söylemiş. markete çıkarken kapısını çalmış birinin, bir baktım hepsi orda dedi. kısır günü yaptık gelsene demişler
Keşke burada dedikleri doğru çıksa
Onlar benimde favorimKeşke burada dedikleri doğru çıksa
Boylelerine yardim falan etmezdim sahsen. Kendi sagliklari ile beraber benimkini de tehlikeye atiyorlar neticede. Inanilir gibi degil. Boyle zamanda kisir gunu.
Çin artık ölenleri vakaları paylaşmıyor deniyor hangisi gerçek bilemiyorumKeşke burada dedikleri doğru çıksa
Bu saatten sonra insanlar bilincsizce cikarkrn saglik calisanlarini dusunsun. Cocuklarini dokunamaayn saglik calisanlarini gercekten artik kiziyorm bilincsizce davrananlara 601saglik calisanina bulasmis bu cok fazla cookSa
Sağlık çalışanlarının evinde şu an gösterdikleri gayretin ve mücadelenin ötesinde bir dram yaşanıyor aslında ama olayın vehametinden konu oraya gelmiyor bile. Çoğunluğu evinden düzeninden ayrılıp bekar hayatı yaşamaya başladı. Kendi sağlıklarını düşünmüyorlar ama ailelerine karşı vicdan muharebesi içindeler. Ya bulaştırırsam ? Bu sorumluluk çok ağır. Küçücük çocuklarından ayrı düşenler var ne kadar süreceği belli değil. Benim eşim de doktor çocuklarını uzaktan görüp gidiyor dokunamıyor sevemiyor ama söz konusu dahi etmiyor bunu ve tutamadığı her nöbet için sorumluluk hissediyor. Hastanede giydikleri kat kat kıyafetlerin içinde nefes almakta zorlanırken insanları kurtarmaya çalışıyorlar. Hepimiz zor bir süreçten geçiyoruz muhakkak ama sağlık personeli yükün çoğunu sırtlanmış durumda yapmaları gereken de bu işleri bu çünkü.
o da yardım etmeme kararı aldı üzülerek. gerçekten enteresan bir milletiz. dişimizi sıkıp 3 hafta evde oturmak varken süreyi sonsuzluğa uzatmak için elinden geleni yapanlar var.
Zaten boyle devam ederse biz bu sureci kisa zamanda atlatamayiz. 2 hafta icinde dususe gecer diyenler var ama ben 2 ayda dususe gecse sukredicem.
Bizim burada gecen gunlerde watsapda ses yazisi olarak yayilmisti bu.ne kadar dogrudur bilemem ama Azerbaycan,Gurcustan,Rusya gibi zamaninda sovyetler birligine dahil olmus ulkelerde senelerdir zorunlu olarak bu aşi yapiliyor.yani annelerimize de yapildi bize de cocuklarimiza da yapilmaya devam ediyor.olum sayisi malum bu ulkelerde cok az.ama ne kadar dogrudur bilemiyorum tabiİlginç bir araştırma okudum şimdi biraz kafamız dağılsın burada da paylaşayım istedim. İngilizce bilenler için link:
Can a century-old TB vaccine steel the immune system against the new coronavirus?
Scientists launch trial of bacillus Calmette-Guérin, a vaccine made of living bacteria, to protect health care workers at risk of COVID-19 infectionwww.sciencemag.org
Verem aşısını rutin olarak uygulamış ülkelerde COVID-19'un bulaştığı görülse de bağışıklık sisteminin etkisini artırdığı ve bu sebeple de o ülkelerde hastalığın daha yavaş seyredeceğine dair bir hipotez var. Aşıyı uygulamayı bırakmış ya da uygulamamış ülkelerde daha kritik seyrediyor diyor. Verem aşısı mesane kanseri tedavisinde de immünoterapi olarak uygulanıyormuş. Ülkemizde de verem aşısı düzenli uygulanıyor diye biliyorum, eğer bu doğruysa cidden çok ilginç.
Bu kesinliği olan bir şey değil, tekrar belirtmek istiyorum. Sadece olasılığı olabilecek bir şey.
Bu devletin baslattigi bir sey degil yalniz. RTL özel bir medya kurulusu ve bu da ona bagli vakif..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?