bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
7 nisan'a dek çok kritik diyorlar. en azından bu hafta insanlar biraz anlasalar da evlerinde otursalar, sağlık personellerine yeterli donanım verilse, şeffaflık daha fazla olsa.

Suan burasi bol yagmurlu oldugundan ve onumuzdeki birkac gun de yagmur beklendiginden mecburen evde kalacak insanlar cok sukur. Ama havanin guzel oldugu yerlerde insanlar evde durur mu bilmem. Bizim milleti disari cikmaktan hicbir sey alikoyamiyor.

Suan burasi bol yagmurlu oldugundan ve onumuzdeki birkac gun de yagmur beklendiginden mecburen evde kalacak insanlar cok sukur. Ama havanin guzel oldugu yerlerde insanlar evde durur mu bilmem. Bizim milleti disari cikmaktan hicbir sey alikoyamiyor.

ilk defa havaların kötü gitmesine seviniyorum. bizim burda hava açınca çocuklar hoooop basket veya futbola.
anaları babaları bişey demiyo mu merak ediyorum

Fransa da yardım kampanyası başlatmış.Peki bu doğru mu?

Fransız hükümeti bildiğim kadarıyla vatandaşların 3 aylık tüm faturalarını ödüyor, işverenlerin işçi çıkarmasına engel olunuyor. Aylık belli yardımlar da yapılacak. Bu yardım kampanyasını kimin başlattığını anlayamadım ama hükümet değil orası kesin. Belki onların da sosyal yardımlaşma kurumları başlatmıştır. Hükümet halktan para istemiyor yani orada da, durumu iyi olmayanlarla yardım etmek isteyen daha zengin vatandaşlar bir araya getiriliyor. Benim anladığım o.

Edit:" zor durumda olan şirketlere vs. hem bireyler hem de şirketler, nasıl yardım edebiliriz diye soruluyormuş. bunun için online bir sistem oluşturacağız, isteyen bu online sistem üzerinden yardım edebilecek diyor." böyleymiş esasen.

ilk defa havaların kötü gitmesine seviniyorum. bizim burda hava açınca çocuklar hoooop basket veya futbola.
Her yerde aynı sanırım bizim buradada daha ilk yeni dün vaka çıktı ankaranın bir ilçesi ...İnsanlar illa duymuştur ama hiç kimsenin umrunda değil tek tükte olsa sokakta mutlaka insan vardı.

Her yerde aynı sanırım bizim buradada daha ilk yeni dün vaka çıktı ankaranın bir ilçesi ...İnsanlar illa duymuştur ama hiç kimsenin umrunda değil tek tükte olsa sokakta mutlaka insan vardı.

ekmek vs almak için mecburi çıkılıyor onu da anlıyorum ama anlamsız yere uzun zaman geçirenleri anlamıyorum. git al ve gel yani evine.
bence belli yaş altındaki, evde oturan gençler için de yasak çıksın.
psikoloji etkilenen sadece onlar değil, hepimiz bittik tükendik.
onlar da sorumluluk almayı öğrensin.

Anladım teşekkürler.Kendilerini aklayacak yer arıyorlar.Sanki durum normalmiş gibi.Kongo Cumhuriyetinde bile 2 ay elektrik,su faturasını devlet ödeyecekmiş.

Yani Almanya ve Fransa hükümetleri multecilere milyon dolarlar harcayıp kendi vatandaşına gelince kasa boş, pamuk eller cebe demiyor. O yüzden böyle yaptıklarını aklama çabalarına gülüyorum, çünkü ne kadar batağın içinde olduğumuzu iyi görüyorlar ki aklamaya çalışıyorlar. Komik :)

Havalar kötü gitmezse barajlarımız nasıl dolacak, ekinler nasıl yeşerecek, meyve ağaçları nasıl sulanacak... Hava kötü, olumsuz hava koşulları bence kullanılmaması gereken tabirler(iş doğal felaket değilse tabi) . Olumlu bakalım güzel olsun :)

Dün akşam bakan sağlıkçıların durumunu anlatırken tıkandı gözleri doldu,ilk defa üzüldüm bakana.
Bu virüs kontrolden çıkıp problem büyürse bu adamı günah keçisi ilan etmezler umarım.Çünkü biliyoruz ki göklerden gelen bir karar vardır.

Zaten deseler halk eminim tepkisini gösterirdi.Ama biz sindirildik sesini çıkartan vatan haini ilan edilip linç ediliyor.

evet bu süreçte su kaybı da çok fazla. ben çoğu kişinin suyu aç kapa yaptığını sanmıyorum el yıkama esnasında.
her açıdan bu havalar bize lazım :)

Hanımlar sizden iki konuda yardım istiyorum;
1) Aranızda mutlaka Ingilizcesi iyi olan vardır. Ben geçen seviye testi çözdüm seviyem Intermediate çıktı. Malum evdeyiz zamanı iyi değerlendirmek istiyorum. Bana iyi bir kitap önerir misiniz?
2) Geceleri gözüme bir damla uyku girmiyor. Uyuyamıyorum. Uyusam bile sabaha doğru uyuyabiliyorum. Sabah da uyanamiyorum. Uykusuzluk için ne onerirsiniz?

ingilizce kitapları e-book olarak indirip okuyun derim. grammer kitapları pek birşey çözmez bu seviyeden sonra. en iyisi bol bol okuyup kelime öğrenmek.

ilk videosunu paylaşmıştım hastanelerin durumu yaşadıklarını anlatmıştı. Ne yazık ki pozitif çıkmış. 184 ü aradığınızda temas olan kişiler için eve gelip testleri yapıyorlarmış. Videoda bundan bahsetmiş bilmiyordum ben. Belki bilmeyenler için aydınlatıcı olur. Sağlık bakanlığı şikayetleri değerlendiriyor ve ilgileniyor bunu görmekte güven verici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…