- 5 Mayıs 2013
- 33.893
- 41.514
- 798
7 nisan'a dek çok kritik diyorlar. en azından bu hafta insanlar biraz anlasalar da evlerinde otursalar, sağlık personellerine yeterli donanım verilse, şeffaflık daha fazla olsa.
Fransa da yardım kampanyası başlatmış.Peki bu doğru mu?RTL vakfı çocuklara yardım kampanyası başlatmış. Yalandan algı yaratıyorlar işte aa Almanya da yaptı diye :))
Suan burasi bol yagmurlu oldugundan ve onumuzdeki birkac gun de yagmur beklendiginden mecburen evde kalacak insanlar cok sukur. Ama havanin guzel oldugu yerlerde insanlar evde durur mu bilmem. Bizim milleti disari cikmaktan hicbir sey alikoyamiyor.
Fransa da yardım kampanyası başlatmış.Peki bu doğru mu?
Her yerde aynı sanırım bizim buradada daha ilk yeni dün vaka çıktı ankaranın bir ilçesi ...İnsanlar illa duymuştur ama hiç kimsenin umrunda değil tek tükte olsa sokakta mutlaka insan vardı.ilk defa havaların kötü gitmesine seviniyorum. bizim burda hava açınca çocuklar hoooop basket veya futbola.
anaları babaları bişey demiyo mu merak ediyorum
Her yerde aynı sanırım bizim buradada daha ilk yeni dün vaka çıktı ankaranın bir ilçesi ...İnsanlar illa duymuştur ama hiç kimsenin umrunda değil tek tükte olsa sokakta mutlaka insan vardı.
Bulunduğum ilde yüzden fazla vaka var ve 2 kişi dün karantinadan kaçmışlar. Pozitif çıkınca bunlara bakılmasın ve atlatırlarsa vatan hainliği ile yargılasınlar...
Fransız hükümeti bildiğim kadarıyla vatandaşların 3 aylık tüm faturalarını ödüyor, işverenlerin işçi çıkarmasına engel olunuyor. Aylık belli yardımlar da yapılacak. Bu yardım kampanyasını kimin başlattığını anlayamadım ama hükümet değil orası kesin. Belki onların da sosyal yardımlaşma kurumları başlatmıştır. Hükümet halktan para istemiyor yani orada da, durumu iyi olmayanlarla yardım etmek isteyen daha zengin vatandaşlar bir araya getiriliyor. Benim anladığım o.
Edit:" zor durumda olan şirketlere vs. hem bireyler hem de şirketler, nasıl yardım edebiliriz diye soruluyormuş. bunun için online bir sistem oluşturacağız, isteyen bu online sistem üzerinden yardım edebilecek diyor." böyleymiş esasen.
Anladım teşekkürler.Kendilerini aklayacak yer arıyorlar.Sanki durum normalmiş gibi.Kongo Cumhuriyetinde bile 2 ay elektrik,su faturasını devlet ödeyecekmiş.
Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Kongo’da, elektrik ve su faturalarını devlet ödeyecek
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde (KDC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle “evde kalın” çağrısı yapılırken, halkın elektrik ve su faturaları 2 ay boyunca devlet tarafından karşılanacak.www.cumhuriyet.com.tr
Havalar kötü gitmezse barajlarımız nasıl dolacak, ekinler nasıl yeşerecek, meyve ağaçları nasıl sulanacak... Hava kötü, olumsuz hava koşulları bence kullanılmaması gereken tabirler(iş doğal felaket değilse tabi) . Olumlu bakalım güzel olsun :)ilk defa havaların kötü gitmesine seviniyorum. bizim burda hava açınca çocuklar hoooop basket veya futbola.
anaları babaları bişey demiyo mu merak ediyorum
Bu virüs kontrolden çıkıp problem büyürse bu adamı günah keçisi ilan etmezler umarım.Çünkü biliyoruz ki göklerden gelen bir karar vardır.Dün akşam bakan sağlıkçıların durumunu anlatırken tıkandı gözleri doldu,ilk defa üzüldüm bakana.
Zaten deseler halk eminim tepkisini gösterirdi.Ama biz sindirildik sesini çıkartan vatan haini ilan edilip linç ediliyor.Yani Almanya ve Fransa hükümetleri multecilere milyon dolarlar harcayıp kendi vatandaşına gelince kasa boş, pamuk eller cebe demiyor. O yüzden böyle yaptıklarını aklama çabalarına gülüyorum, çünkü ne kadar batağın içinde olduğumuzu iyi görüyorlar ki aklamaya çalışıyorlar. Komik :)
Zaten deseler halk eminim tepkisini gösterirdi.Ama biz sindirildik sesini çıkartan vatan haini ilan edilip linç ediliyor.
Bu virüs kontrolden çıkıp problem büyürse bu adamı günah keçisi ilan etmezler umarım.Çünkü biliyoruz ki göklerden gelen bir karar vardır.
evet bu süreçte su kaybı da çok fazla. ben çoğu kişinin suyu aç kapa yaptığını sanmıyorum el yıkama esnasında.Havalar kötü gitmezse barajlarımız nasıl dolacak, ekinler nasıl yeşerecek, meyve ağaçları nasıl sulanacak... Hava kötü, olumsuz hava koşulları bence kullanılmaması gereken tabirler(iş doğal felaket değilse tabi) . Olumlu bakalım güzel olsun :)
Hanımlar sizden iki konuda yardım istiyorum;
1) Aranızda mutlaka Ingilizcesi iyi olan vardır. Ben geçen seviye testi çözdüm seviyem Intermediate çıktı. Malum evdeyiz zamanı iyi değerlendirmek istiyorum. Bana iyi bir kitap önerir misiniz?
2) Geceleri gözüme bir damla uyku girmiyor. Uyuyamıyorum. Uyusam bile sabaha doğru uyuyabiliyorum. Sabah da uyanamiyorum. Uykusuzluk için ne onerirsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?