bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Hastanenin birinde bir gebe COVID+ yakını ile aynı evdeymiş ve doğuma gelmiş. Bunu da sağlık çalışanlarına belirtmiyor. Sağlık çalışanlarından biri tesadüfen gebenin yakınıyla konuştuğunu duyuyor da öyle anlıyorlar apar topar koruyucu giyiyorlar. Buna rağmen, ısrarlara rağmen inatla COVID+ biriyle aynı evde kaldığından bahsetmiyor.

Sizle alakasız ama gebeyim yazınca aklıma geldi. Bu nasıl bir sorumsuzluk ya? Bence böyle insanlara çok ciddi yaptırım uygulanmalı, hapis cezası bile olabilir. Kaç insanın sağlığını bile isteye tehlikeye atmak bu.

Benim de Ağustos'taydı. İptal edilebilir muhtemelen ki edilecek. Umrum değil valla. Sağlıktan önemli değil yuva kursak ne kurmasak ne ne yapalım.

Tedavi alamayacağından korkmuştur yada karantinaya alınmaktan falan ama ne kötü ihanet resmen o çalışan insanlara. Demekki herkesi pozitif gibi değerlendirmeli artık

Tedavi alamayacağından korkmuştur yada karantinaya alınmaktan falan ama ne kötü ihanet resmen o çalışan insanlara. Demekki herkesi pozitif gibi değerlendirmeli artık

Kendim karantinaya alınmayayım diye bir sağlık çalışanına bulaştırsa ne olacak? Kendi bebeğinin sağlığını da tehlikeye atıyor kendisi pozitifse. Çok kızıyorum, karantinaya alınmayayım diye insanların böyle hakkına girilmesine. Cemil hoca da yurt dışına gittiğini söylemeyen hastasını korunaksız tespit ettiği için hastalığa yakalandı ve vefat etti.

Hay Allah senden razı olsun.
Şu durumda hiç uğraşasım yoktu, içimden geçenleri yazan birinin olması cok güzel oldu.

teşekkür ederim

Ya ben hamileleri düşünüyorum bu süreçte zor, evde doğum yapanlar var hani bilmem ne akimi gibi evde doğum yaptırabileck biri var mi diye düşünüyorm sacma sanirim. Allah yardimciniz olsun insallah
Evde doğumu zaten hekimler önermiyor. Epey riskli.. Doğumu yaklaşan pek çok kişi ortalık daha da kötüleşmeden sezaryene yönleniyor. Ben açıkçası öyle bir şey yapmak istemiyorum ama gidişata göre karar vereceğim. Doktorum rutine devam edeceğiz dedi geçen hafta ama bir sonraki kontrolde ne diyecek bakalım. Nasip..
Ya ben kendimde ihtimal olsa bir an önce tespit edilip gereğinin yapılmasını isterim mesela, insanlar neden bu kadar sorumsuz ve bencil aklım almıyor. Başkalarının hayatını riske atma ihtimali benim vicdanımı çok rahatsız ediyor.
Zaten doğumumda da eşimden başkası olmayacak yanımda.. Eve döndüğümüzde bile aileleri kabul etmeyeceğiz bir süre.. Sadece bebeğe bir şey olmasından değil, hastanede bulunduğumuz süre boyunca belki de biz maruz kalacağız virüse, aileleri tehlikeye atamayız.

İşte herkesin doğrusu farklı benim doğrum bilim adamlarının açıklaması, sizin ki de başka bir bilim adamının açıklaması...

oyle haklisiniz ki bazen tamam dunyanin sonu geldi hepimiz olucez bunu mu duymak istiyorsunuz demek istiyorum medyada zaten bunu kullananlar da mevcut resmen bir kisim negatiflikden besleniyor sanki

önceki mesajı görmemişim

Son düzenleme:
Olmazda umarım

Amerika'da 10-12 gün içinde korona virüsü ile en iyimser tablo ile 150-200 bin kişinin öleceğine kesin gözü ile bakılıyor.

Bu mesajımı not alın yanılırsam 12 gün sonra bana hatırlatın.
E bunu tramp söyledi zaten

Peki o zaman .
Demek ki artık en azından en az 1 1,5 yıl korona hayatımızda olacak. Hayat normale dönmeyecek. Eninde sonunda da hastaneye düşecez.yasarsak sansa artık.

Yazılanlardan bunu anladıysanız bence benim mesajlarımdan alıntı yapmayın. Ricam budur. Bunları bilinçli olarak yazdığınızı düşünüyorum zira yazılanlar bu kadar yanlış anlaşılamaz.

Peki o zaman .
Demek ki artık en azından en az 1 1,5 yıl korona hayatımızda olacak. Hayat normale dönmeyecek. Eninde sonunda da hastaneye düşecez.yasarsak sansa artık.

Size bir şey söyleyeyim mi?

Hayatınızda hiç Coronavirüs kapmasanız da öleceksiniz.

Yıllarca evden cıkmayın, kimseyle görüşmeyin, her türlü tedbiri alın. Yine de bir sebeple öleceksiniz. Bunu bir sindirin. Bir sakinleşin.

Bazılarınızın durumunu iyi görmüyorum aşırı paniksiniz ve agresifsiniz. Sanki Coronavirüs olmasa idi hiç ölüm yoktu dünyada.
Şuan sadece düşünmemiz gereken tedbir almak ve akışına bırakmak. Aslında Ne kadar aciz olduğumuzu farketmek. Biraz içe dönmek...

Babamın kuzenide evde karantinada doktorlar gelip evde mi kontrol ediyorlarmış
Yani kendi hallerine bırakılmıyormuş

Kesin bilgi yayalım :)

Trump benim asla muhatabım olamaz. Dünya Sağlık örgütü açıklamaları bu yazdığım.
Hele benim muhatabım hiç olamaz:)
O zaman ben ne demek istediğini anlamadım abi.zaten bu öngörülen bir kayıp.neden not alın, hatırlatın dedin?
Altında bir çapanoğlu mu var

Onu bunu bilmiyorumda bu virüs hatatın anlamını/anlamsızlığını ciddi anlamda sorgulatıyor

Hele benim muhatabım hiç olamaz:)
O zaman ben ne demek istediğini anlamadım abi.zaten bu öngörülen bir kayıp.neden not alın, hatırlatın dedin?
Altında bir çapanoğlu mu var

ben unutmayayım diye bende bana söyleyene diyeceğim bu rakamı verdin hani diye ?

şaka bir tarafa Mehmet Hoca açıkladı dün gece bu rakamı adama güveniyorum da daha çokmu güveneyim kontrol açısından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…