Ben de hamileyim ve doğumuma az kaldı. Özel hastaneye gidiyorum ama tabi orada da tedavisi süren corona pozitif hastalar mevcut.. Dün bakan özel hastaneleri de artık daha aktif katacağız işin içine dedi. Ben de korkuyorum açıkçası, hastanede yer bulamamaktan, doğum yapamamaktan.. Geçen hafta ebe epey konuştu beni rahatlatmak adına ama bakanlıktan böyle bir yaptırım gelirse kim ne diyebilir ki?
Benim düğünüm iptal edilecek, daha kötü bence bi de o yönden düşünün. Siz en azından yuvanızı kurmuşsunuz.
Bu durumda düşündüğüm en son şey gerçi, keşke geçse de gerekirse 3-4 yıl ertelense
Tedavi alamayacağından korkmuştur yada karantinaya alınmaktan falan ama ne kötü ihanet resmen o çalışan insanlara. Demekki herkesi pozitif gibi değerlendirmeli artıkHastanenin birinde bir gebe COVID+ yakını ile aynı evdeymiş ve doğuma gelmiş. Bunu da sağlık çalışanlarına belirtmiyor. Sağlık çalışanlarından biri tesadüfen gebenin yakınıyla konuştuğunu duyuyor da öyle anlıyorlar apar topar koruyucu giyiyorlar. Buna rağmen, ısrarlara rağmen inatla COVID+ biriyle aynı evde kaldığından bahsetmiyor.
Sizle alakasız ama gebeyim yazınca aklıma geldi. Bu nasıl bir sorumsuzluk ya? Bence böyle insanlara çok ciddi yaptırım uygulanmalı, hapis cezası bile olabilir. Kaç insanın sağlığını bile isteye tehlikeye atmak bu.
Tedavi alamayacağından korkmuştur yada karantinaya alınmaktan falan ama ne kötü ihanet resmen o çalışan insanlara. Demekki herkesi pozitif gibi değerlendirmeli artık
abla 10 tane parmağımız var onuda farklı. Bu sebeple umreciler diye genellemeyi doğru bulmuyorum sıkıntı burada. Tabii ki uymayanlar vardır, tabii ki umrenden geldi diye hoş geldine gelenleri karşılayanlar vardır.
Ama bunu umreciler diye genellemek art niyettir.
Bunlara de ki başkasına saygısı olmayan, dikkatsiz, umursamaz, bencil ama umreci diye genelleme... umreci kelimesinde biraz farklı anlamlar yatıyor...
anlamak istediğim bu !
ve rica ediyorum umreci kelimesine bir son verin !
kelle paça candır
teşekkür ederimbu konunun ilk sayfasında var link...
Popüler Konu - Türkiye'de Korona Virüs COVID-19
Sokağa çıkma yasağı .... kesinlikle konmalı 85,7% hiç gerek yok ! 3,0% kararsızım 11,3% Sağlık Bakanı'nın açıklamalarını tatmin edici buluyor musunuz ? Evet, açıklamalarından çok memnunum... 32,1% Hayır, açıklamalar doyurucu değil... 47,2% Kararsızım, iyi başladı ama şimdi iletişim kuramıyorum...www.kadinlarkulubu.com
Evde doğumu zaten hekimler önermiyor. Epey riskli.. Doğumu yaklaşan pek çok kişi ortalık daha da kötüleşmeden sezaryene yönleniyor. Ben açıkçası öyle bir şey yapmak istemiyorum ama gidişata göre karar vereceğim. Doktorum rutine devam edeceğiz dedi geçen hafta ama bir sonraki kontrolde ne diyecek bakalım. Nasip..Ya ben hamileleri düşünüyorum bu süreçte zor, evde doğum yapanlar var hani bilmem ne akimi gibi evde doğum yaptırabileck biri var mi diye düşünüyorm sacma sanirim. Allah yardimciniz olsun insallah
Ya ben kendimde ihtimal olsa bir an önce tespit edilip gereğinin yapılmasını isterim mesela, insanlar neden bu kadar sorumsuz ve bencil aklım almıyor. Başkalarının hayatını riske atma ihtimali benim vicdanımı çok rahatsız ediyor.Hastanenin birinde bir gebe COVID+ yakını ile aynı evdeymiş ve doğuma gelmiş. Bunu da sağlık çalışanlarına belirtmiyor. Sağlık çalışanlarından biri tesadüfen gebenin yakınıyla konuştuğunu duyuyor da öyle anlıyorlar apar topar koruyucu giyiyorlar. Buna rağmen, ısrarlara rağmen inatla COVID+ biriyle aynı evde kaldığından bahsetmiyor.
Sizle alakasız ama gebeyim yazınca aklıma geldi. Bu nasıl bir sorumsuzluk ya? Bence böyle insanlara çok ciddi yaptırım uygulanmalı, hapis cezası bile olabilir. Kaç insanın sağlığını bile isteye tehlikeye atmak bu.
Bugune kadar görülen salgın hastalıklardan hangisi herkese bulaşmış?
Bu herkese bulaşacak söylemine katılmıyorum.
Bu mantıkla O zaman, sokağa çıkma yasağı istemesin kimse , hayata aynen devam edelim.
Amaç virüsü gec kapıp sağlık sistemini cokertmemek kısmına da katılmıyorum. Kesin tedavi olmadıkça zaten ne zaman kaparsan kap ölünür.olay vücuduna kalmış.
Burada deli gibi kendimizi korumaya çalışırken, kimse çıkıp da amacım virüsü gec kapmak demesin
Herkes gayet de hiç kapmamanin gayretinde.
oyle haklisiniz ki bazen tamam dunyanin sonu geldi hepimiz olucez bunu mu duymak istiyorsunuz demek istiyorum medyada zaten bunu kullananlar da mevcut resmen bir kisim negatiflikden besleniyor sankiYa rahatlatmak maksatlı söylemiyorum aslında görüşüm bu. İsteyen katılır isteyen katılmaz ama o kadar felaket tellalığı yapmaya da gerek olmadığını düşünüyorum. Moral önemli diyorlar ya ciddi hastalık durumlarında, gerçekten önemli. Kendi kendimize panik yaparsak kaygımızı artırırsak bu süreci atlatmamız çok daha zor olur.
Olmazda umarımBen yakin cevremden duydugum bir kisi kendisini asmis. Baska biri kalp krizi gecirmis vefat etmis.
Birde italyan tanidiklarimizin akrabalarindan birkac kisi vefat etmis italyada.. Virüs yüzünden mi bilmiyorum. Konuyu acmak istemedim hicbir italyan tanidigima bende.. ama üzgünler baya.
Almanyadan virüsden dolayi vefat eden hicbir tanidigim veya duydugum birsey yok suanlik. Haberlerden duyuyorum..
E bunu tramp söyledi zatenAmerika'da 10-12 gün içinde korona virüsü ile en iyimser tablo ile 150-200 bin kişinin öleceğine kesin gözü ile bakılıyor.
Bu mesajımı not alın yanılırsam 12 gün sonra bana hatırlatın.
Peki o zaman .
Demek ki artık en azından en az 1 1,5 yıl korona hayatımızda olacak. Hayat normale dönmeyecek. Eninde sonunda da hastaneye düşecez.yasarsak sansa artık.
Bulunduğum yerde mi çok varKuzenimin arkadaşında pozitif vaka olduğu haberini duydum o kadar. Böyle sık duymuyorum.
E bunu tramp söyledi zaten
Peki o zaman .
Demek ki artık en azından en az 1 1,5 yıl korona hayatımızda olacak. Hayat normale dönmeyecek. Eninde sonunda da hastaneye düşecez.yasarsak sansa artık.
Babamın kuzenide evde karantinada doktorlar gelip evde mi kontrol ediyorlarmışDoktor bir arkadaşım pozitif çıktı. Evinde karantinada, hafif geçiriyor semptomları neyse ki.
Bir de eşimin üniversiteden arkadaşı, yurtdışı teması var diye biliyorum.
O da pozitif çıkıp ev karantinasinda olanlardan.
Şimdilik ağır vaka yok neyse ki.
Hele benim muhatabım hiç olamaz:)Kesin bilgi yayalım :)
Trump benim asla muhatabım olamaz. Dünya Sağlık örgütü açıklamaları bu yazdığım.
Onu bunu bilmiyorumda bu virüs hatatın anlamını/anlamsızlığını ciddi anlamda sorgulatıyorSize bir şey söyleyeyim mi?
Hayatınızda hiç Coronavirüs kapmasanız da öleceksiniz.
Yıllarca evden cıkmayın, kimseyle görüşmeyin, her türlü tedbiri alın. Yine de bir sebeple öleceksiniz. Bunu bir sindirin. Bir sakinleşin.
Bazılarınızın durumunu iyi görmüyorum aşırı paniksiniz ve agresifsiniz. Sanki Coronavirüs olmasa idi hiç ölüm yoktu dünyada.
Şuan sadece düşünmemiz gereken tedbir almak ve akışına bırakmak. Aslında Ne kadar aciz olduğumuzu farketmek. Biraz içe dönmek...
Hele benim muhatabım hiç olamaz:)
O zaman ben ne demek istediğini anlamadım abi.zaten bu öngörülen bir kayıp.neden not alın, hatırlatın dedin?
Altında bir çapanoğlu mu var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?