bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kız kardeşimin komşusunun babası ölmüş anneside yoğun bakımda
Bugün kuzenim babamı aramış sakın dayı dışarı çıkma iki ikişi sadece bugün öldü kuzen sosyal hizmetlerde

Babamın kuzenine corona teşhisi koondu iki gün önce
Babamın bankada işi vardı mecburen oturdu gidemedi
Ben çevremde sık duymaya başladım bu haberleri
Siz ne durumdasınız

Peki o zaman .
Demek ki artık en azından en az 1 1,5 yıl korona hayatımızda olacak. Hayat normale dönmeyecek. Eninde sonunda da hastaneye düşecez.yasarsak sansa artık.

Evet öncelik kapmamak.
Ilaci, aşısı bir seyi bulunur belki
Neden kendimi virüsün önüne atıp, yok yere nefes darlığı cekeyim, bogulayim?
Yoksa ilk ben kapayım, yigilma olmadan gecireyim der herkes.
Tabi ölmeyecek garantimiz yok
Yada bir daha geçirmeyecek olduğumuzun da.

Ben yakin cevremden duydugum bir kisi kendisini asmis. Baska biri kalp krizi gecirmis vefat etmis.

Birde italyan tanidiklarimizin akrabalarindan birkac kisi vefat etmis italyada.. Virüs yüzünden mi bilmiyorum. Konuyu acmak istemedim hicbir italyan tanidigima bende.. ama üzgünler baya.

Almanyadan virüsden dolayi vefat eden hicbir tanidigim veya duydugum birsey yok suanlik. Haberlerden duyuyorum..

Kuzenimin arkadaşında pozitif vaka olduğu haberini duydum o kadar. Böyle sık duymuyorum.

Doktor bir arkadaşım pozitif çıktı. Evinde karantinada, hafif geçiriyor semptomları neyse ki.
Bir de eşimin üniversiteden arkadaşı, yurtdışı teması var diye biliyorum.
O da pozitif çıkıp ev karantinasinda olanlardan.
Şimdilik ağır vaka yok neyse ki.

Bu sıralamada türkiye fransa yi yakalar, vakalar artmaya devam eder, ama sıralama orada kalır gibi geliyor..

Aynı fikirdeyim. Birkaç haftaya pik yapar gibime geliyor. "İtalyadan beter olucaz hüüü" gibi felaket tellallarına kesinlikle katılmadığım gibi acı acı gülümsüyorum sadece. İtalya'nın durumu çok çok üzücü ancak İtalya vakalar varken gram sallamıyordu. Biz yine bir derece önlem aldık, faydası da oldu. Bu kadar yayılma sebebi maalesef ki karantina kuralına uymayan insanlar.

Püskürtme şişesinin çeyreğine kadar domestos, kalanına su koysam .. virüs için etkili olur mu daha da arttırmalı mıyım Kapı kolları, asansör düğmeleri vs için
Normal temizliğe çok daha azı yeterli ama virüs için bilemedim miktarını

Ben de hamileyim ve doğumuma az kaldı. Özel hastaneye gidiyorum ama tabi orada da tedavisi süren corona pozitif hastalar mevcut.. Dün bakan özel hastaneleri de artık daha aktif katacağız işin içine dedi. Ben de korkuyorum açıkçası, hastanede yer bulamamaktan, doğum yapamamaktan.. Geçen hafta ebe epey konuştu beni rahatlatmak adına ama bakanlıktan böyle bir yaptırım gelirse kim ne diyebilir ki?

Bende cevrede duymadm ama tanıdığım arkadaşların tanıdıkları olmuş onlar söyledi. Zaten evdeyiz hicbir yerden haberim yok. Bankalar gerçketen cok sıkı olmalı. Ailem her ay çocuğuma harçlık yolluyordu yollamayın ne siz ben riske gireyim dedim.

Çevremden ya da tanıdıklarımın çevresinden böyle bir haber almadım henüz hastalıkla ilgili.. İnşallah da almam.

Bende bu düşünceye giriyorum bazen Allah'ım günah yazmasın gücüne gitmesin Rabbimin
Benim düğünüm iptal edilecek, daha kötü bence bi de o yönden düşünün. Siz en azından yuvanızı kurmuşsunuz.
Bu durumda düşündüğüm en son şey gerçi, keşke geçse de gerekirse 3-4 yıl ertelense

Cok rahatlatiyorsun gerçketen

Ya ben hamileleri düşünüyorum bu süreçte zor, evde doğum yapanlar var hani bilmem ne akimi gibi evde doğum yaptırabileck biri var mi diye düşünüyorm sacma sanirim. Allah yardimciniz olsun insallah

Çinin rakamlarının bir önemi yok bence artık. Şu an tüm dünyada yeterince veri var. Hala inatla yaşlı ve kronik hastalar demeyi doğru bulmuyorum.

Evet artik yeterince veri var cunku virusun bire bir kendisi ile yuzlesti tum dunya..

Bence Çin'den gelen rakamlarin bir acidan hala onemi var. Oradan gelen olu sayisi bir sure sonra neredeyse durdu ve oradan gelen istatistiklere gore yaslilari etkiliyor, gencleri neredeyse öldurmuyor dediler.
Bu da dunya genelinde bir vurdumduymazliga sebep oldu. Ozellikle genc kesim arasinda.

Salginin oradan cikmasini bir kenara birakiyorum.. Hizla 3 bine ulasan olum sayisi ne oldu da bicak gibi kesildi.. Buyuk olasilikla yalan. 0-9 yas olum orani %0 dediler. Ben kendim izledim iki kucuk cocugu ceset torbasina koyuyordu ozel kiyafetli yetkililer..

Dunyayi bu denli etkileyebilecek bir konuda bu sekilde yalan soylenmesi korkunç.

Cok rahatlatiyorsun gerçketen

Ya rahatlatmak maksatlı söylemiyorum aslında görüşüm bu. İsteyen katılır isteyen katılmaz ama o kadar felaket tellalığı yapmaya da gerek olmadığını düşünüyorum. Moral önemli diyorlar ya ciddi hastalık durumlarında, gerçekten önemli. Kendi kendimize panik yaparsak kaygımızı artırırsak bu süreci atlatmamız çok daha zor olur.

Başta iyi gidiyor gibiydi ama çok geç bazı şeyler için. 9 bine yakın vaka var bunlar günlük test sonuçlarıda değilmiş birkaç gün öncesinin yani. 1 2 vaka olan illere gidecek herkes ve ordakilerde daha rahat davranacak çok üzücü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…