Su zamana azalır gibi bir tarih verdi mi ?
Her yakalanan ölmüyor ki. Siz ölmeyecekseniz ne zaman kaparsanız kapın evet ölmezsiniz ama bunu herkes aynı anda kaparsa siz belki de bunu bakımsız atlatamayacak birinin yerini aldığınız için o kişi ölür. Yani bencilce düşünmemek lazım. Evde kalıyorsak yalnızca kendimiz için değil diğerlerini de düşündüğümüz için kalıyoruz.
Peki o zaman .Virüs kapan herkes ölmüyor.
Evet amaç geç kalmak ama insanlar bunu hiç kapmamak olarak algılıyor. Öyle değil. Hayat aynen devam etse şuanki sayıların en az 10 katı cakamız olurdu, hastaneler dolardı. Bazı hastalar yeterli tedavi ALAMADIĞI için ölürdü. Ki dünya genelinde de öyle zaten, mesela İtalya. Kurtarılabilecek hastaları tedaviye alıyorlar, kurtarılamayacak hastaları alamıyorlar. Çünkü hastanelerde yer yok.
Zaten bunlar teori. Bu hastalıkla mücadele etmenin 3 yolu var.
1- Aşı.
2- Sürü bağışıklığı. Toplumun çoğu enfekte olup atlatacak, vefat eden edecek. Ve bağışıklık kazanılmış olacak.
3- Şuan tüm dünyanın uyguladığı. Hastalığın yayılımını durdurmak için yasaklar konulacak, hasta olan herkes tedavi olacak.
Tüm dünya şuan yayılımını durdurmaya çalışıyor. Amaç salgını bitirmek değil. İhtiyacı olan herkese tedavi sağlamak.
Ben bunu bir haber sitesinde okumuştum. Doğru olduğunu düşünüyorum.
Bugune kadar görülen salgın hastalıklardan hangisi herkese bulaşmış?
Bu herkese bulaşacak söylemine katılmıyorum.
Bu mantıkla O zaman, sokağa çıkma yasağı istemesin kimse , hayata aynen devam edelim.
Amaç virüsü gec kapıp sağlık sistemini cokertmemek kısmına da katılmıyorum. Kesin tedavi olmadıkça zaten ne zaman kaparsan kap ölünür.olay vücuduna kalmış.
Burada deli gibi kendimizi korumaya çalışırken, kimse çıkıp da amacım virüsü gec kapmak demesin
Herkes gayet de hiç kapmamanin gayretinde.
Kız kardeşimin komşusunun babası ölmüş anneside yoğun bakımda
Bugün kuzenim babamı aramış sakın dayı dışarı çıkma iki ikişi sadece bugün öldü kuzen sosyal hizmetlerde
Babamın kuzenine corona teşhisi koondu iki gün önce
Babamın bankada işi vardı mecburen oturdu gidemedi
Ben çevremde sık duymaya başladım bu haberleri
Siz ne durumdasınız
Bugün kuzenim babamı aramış sakın dayı dışarı çıkma iki ikişi sadece bugün öldü kuzen sosyal hizmetlerde
Siz ne durumdasınız
Bende bu düşünceye giriyorum bazen Allah'ım günah yazmasın gücüne gitmesin Rabbimintam evlendim colugum covugum oldu derken mutlu oldum drken bu veba cikti
Siz ne durumdasınız
Bu sıralamada türkiye fransa yi yakalar, vakalar artmaya devam eder, ama sıralama orada kalır gibi geliyor..
Ben de hamileyim ve doğumuma az kaldı. Özel hastaneye gidiyorum ama tabi orada da tedavisi süren corona pozitif hastalar mevcut.. Dün bakan özel hastaneleri de artık daha aktif katacağız işin içine dedi. Ben de korkuyorum açıkçası, hastanede yer bulamamaktan, doğum yapamamaktan.. Geçen hafta ebe epey konuştu beni rahatlatmak adına ama bakanlıktan böyle bir yaptırım gelirse kim ne diyebilir ki?Herkese Merhaba
Bu corona virüs ile ilgili daha yolun başında olduğumuz öngörülürken dün sağlık bakanlığının konuşmasında hastahanelerin %48-%50 arası dolu olduğunu daha yerimiz var demesini nasıl düşünüyorsunuz ?
Ben açıkcası hamile bir kadın olarak çok korktum.
Umarım herşey kısa sürede hallolur.
Çevremden ya da tanıdıklarımın çevresinden böyle bir haber almadım henüz hastalıkla ilgili.. İnşallah da almam.Kız kardeşimin komşusunun babası ölmüş anneside yoğun bakımda
Siz ne durumdasınız
Benim düğünüm iptal edilecek, daha kötü bence bi de o yönden düşünün. Siz en azından yuvanızı kurmuşsunuz.Bende bu düşünceye giriyorum bazen Allah'ım günah yazmasın gücüne gitmesin Rabbimin
Cok rahatlatiyorsun gerçketenAynı fikirdeyim. Birkaç haftaya pik yapar gibime geliyor. "İtalyadan beter olucaz hüüü" gibi felaket tellallarına kesinlikle katılmadığım gibi acı acı gülümsüyorum sadece. İtalya'nın durumu çok çok üzücü ancak İtalya vakalar varken gram sallamıyordu. Biz yine bir derece önlem aldık, faydası da oldu. Bu kadar yayılma sebebi maalesef ki karantina kuralına uymayan insanlar.
Keşke..
Tabi evet bu durumda kötü Allah yardımcımız olsun.Benim düğünüm iptal edilecek, daha kötü bence bi de o yönden düşünün. Siz en azından yuvanızı kurmuşsunuz.
Bu durumda düşündüğüm en son gerçi, keşke geçse de gerekirse 3-4 yıl ertelense
Ya ben hamileleri düşünüyorum bu süreçte zor, evde doğum yapanlar var hani bilmem ne akimi gibi evde doğum yaptırabileck biri var mi diye düşünüyorm sacma sanirim. Allah yardimciniz olsun insallahBen de hamileyim ve doğumuma az kaldı. Özel hastaneye gidiyorum ama tabi orada da tedavisi süren corona pozitif hastalar mevcut.. Dün bakan özel hastaneleri de artık daha aktif katacağız işin içine dedi. Ben de korkuyorum açıkçası, hastanede yer bulamamaktan, doğum yapamamaktan.. Geçen hafta ebe epey konuştu beni rahatlatmak adına ama bakanlıktan böyle bir yaptırım gelirse kim ne diyebilir ki?
Çinin rakamlarının bir önemi yok bence artık. Şu an tüm dünyada yeterince veri var. Hala inatla yaşlı ve kronik hastalar demeyi doğru bulmuyorum.
Cok rahatlatiyorsun gerçketen
Başta iyi gidiyor gibiydi ama çok geç bazı şeyler için. 9 bine yakın vaka var bunlar günlük test sonuçlarıda değilmiş birkaç gün öncesinin yani. 1 2 vaka olan illere gidecek herkes ve ordakilerde daha rahat davranacak çok üzücüitalya'yı örnek alalım deniyor ama orada da herkes milano'dan çevre illere, kasabalara kaçtığı için salgın büyüdü. burada da aynısı var. millet hemen bodrum-çeşme-kuşadasında yazlıklarına kaçtı, hem de burası yarımada buraya virüs gelmez diye bence resmen dalga geçerek.
sonuç ortada.
en azından özel araçlarla giriş-çıkışları durdursunlar. sadece uçak-otobüs iptal etmek yetmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?