bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Para cezasi olunca cikmaz saniyorsûnuz ben sadece burdan ornek veriyorum 135 euro para cezasi ucuncude 6 ay hapis cezasi var ama calistigim yerde gunde 1000 insanla karsilasiyorum ayrica saniyorsunuz karantina da olunca herseyi birakip calisanlar eve giriyo ulkenin cogu hala isinde gucunde yani turkiye suan bir nevi karantinada gibi bisey keyfi cikmak isteyen ceza felan dinlemiyor islah olmayan egitilmeyen insanlari ne yaparsan yap duzeltemiyorsun yoksa dediginiza katiliyorum ama ulkenin calismaya da ihtiyaci var durum bu

Inşallah iyi olur.

Eşinin çok da fazla dikkat etmeyeceğini düşünüyorsan senin gitmen daha iyi olur, elleri sık sık yıkamak önemli, bu konuda Dünya Sağlık Örgütü de kişisel hijyen, insanların yakın temastan kaçınmaları gerektiğini söylüyor ama sık sık el yıkamak cildin yağ dengesini bozduğundan ellerin mutlaka nemlendirilmesi gerektiğini söylüyorlar zira hem sabunların hem dezenfektanların çok kullanılması cilt problemlerine de yol açıyor.
Havluları ayırın evet, mümkünse kağıt havlu kullanın, değilse herkesin havlusu ayrı olsun çünkü şu sıra mevsimsel hastalıklarda var ve covid19'a benzer semptomlarınız oluyor, misal ben 4 gündür hastayım sesim kısık, bronşlarım doldu öksürmeye başladım ama covid değilim, benim ki terlemeye bağlı üşütme :))) ona rağmen evde ağzımı burnumu bağlayıp virüsün eşime ve kızıma bulaşmasını engelledim çünkü başlangıçta çok hapşırdım, her yeri seyreltilmiş çamaşır suyuyla sildim vs vs.
Suyu israf etmeden elleri 20 saniye yıkamak mümkün, sabunlarken musluğun foşur foşur akmasına gerçek yok, bu arada dışarıdan gelince yalnızca elleri değil ağız burun içi ve yüzü de iyice yıkamakta yarar var bence.

Alışveriş esnasında maske takmaya başlayın derim, Sağlık Bakanı'nın da önerisi bu yönde artık, alışveriş yaptığınız marketlerde jet kasalar varsa onları tercih edin, alışveriş bitince aldıklarınızı masa vb yerlere koymayın silebileceğiniz bir yere koyup tüm malzemeleri seyreltilmiş çamaşır suyuyla ıslatılmış bir bezle silin, sebze meyveleri sirkeli suda bekletin, deterjan, şeker, çay vb ürünleri sildikten sonra hemen paketlerinden çıkarıp kapaklı kaplara koyun ve bu işlemler sırasında asla ellerinizi yüzünüze sürmeyin, bu arada bulaşık deterjanı da elleri veya aldıklarınızı dezenfekte etmekte iyi bir üründür.

zaten sokaga cikma yasagi geldiginde devlet vatandasin maddi gereksinimlerini belli olcude karsilamak zorunda kaliyor. vatandas da canina susamadi herhalde bos sokakta dukkan acsa ne acmasa ne? bizim ulkemizde ilan edilmeme sebebi ekonomik. fransa ile kiyaslamayin.

Ya sorumsuz insanlar yine yasağı delecek buna katılıyorum ama, bi şey olmaz diye cahilce çıkan da çok. Sabah izledim bi kanalda muhabir soruyor neden çıktınız, adam evde canım sıkıldı iş yok güç yok diyor yasak denirse biraz caydırıcı olur en azından 500 kişi çıkıyorsa 300 ü evde oturur diye düşünüyorum.

Sağol

Bu arada kedim bulundu ama eşim sokakta giydiği ayakkabıları ile bahçede ve balkonda gezdi kediyi bulmak için. Ben çok yoruldum.

Eşim markete gitti bugün. Aldıklarını balkona koydum. Montu vestiyerde, ayakkabıları da ayakkabılıkta. Tek yaptığımız önce el yıkamak sonra üst değiştirip tekrar el gerekirse yüz yıkamak. Ve ben İstanbul’da oturuyorum. Virüs göz, burun ve ağıza gelmedikten sonra sorun yok. Ayakkabı hapşırmağı sürece virüs yayılmaz. Evde olduğun sürece bu kadar endişe etmene gerek yok. Biraz rahatla.
Böyle diyorum ama geçen gün market alışverişinden sonra kafayı yemiş olabilirim. Ne yapacağımı bilememiştim o gün. Ondan sonrasını pek hatırlamıyorum zaten

Eşimin arkadaşının annesi yeni taburcu oldu. Evde hasta kocasına dahi bulaşmamış. Bu kadar insana nasıl bulaşıyor anlamıyorum.

Bakan salgının başındayız dedi
Evet, maalesef henüz hiçbir şey görmedik, lütfen diğer ülkelerdeki gidişata bakın, covid19'un bir başlama noktası var, bir pig noktası var bir de yavaşlama noktası var, biz ne yazık ki henüz pig noktasına ulaşmadık, 2 ila 4 haftaya kadar hızlı bir yayılım, vaka sayısı ve her gün ölümlerin fazla olduğunu göreceğiz, dün ölen sayısı 74 kişiydi sanırım, bugün 69 kişi, her gün ölen sayısı artıyor fazlasını da görebiliriz psikolojik olarak nasıl hazır olacağız bilemiyorum ama lütfen herkes sakinliğini korumaya çalışsın.

Disardan goren bir gozle bakarsak turkiye kadar ugrasan cabalayan bir ulke yok tum hayat durursa bir ulkede o zaman fransayla kiyaslanamaz duruma gelir zaten butun ulkenin karantinaya girmesi her isin durmasi kolay mi saniyorsunuz hic bir ulkede bu kolay olmuyor maalesef

Masallah 65 yas ustune ceza geldi daha cok cikiyorlar ulkemiz de de neye engel konulsa herkes o tarafa gidiyor insanlar cok garip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…