Allah a cok sukur eminnol ki Ben teslimiyet Icimdeyim bir yanim okdr yorgun bir yanim teslimiyet icinde Allah bize merhamet etsin. Yillarca hastalara merhametimle yaklastim altlarini actim yeri geldi ellerini tuttum konustum. Yillarcada ah demeden calisirim ama rabbim bize saglik versin versin ki daha cok kisiye bakabilelim. Gucumuz yetmezse ya biz de hastalanirsak diye korkuyrm onun disinda Dua herzmnSükunet ve dua ile bekleyeceğiz
Cok geçmiş olsun ama ilaçla alkol kullanmak hiç iyi degildir aklında bulunsun canım..Kızlar selam.
Dün bir doktorla görüştüm telden. Bana 3 gün beklememi, bu süreçte kötüye gidersem hastaneye gitmemi, hemen gitmemin doğru olmayacagını söyledi. Atlatanların çogu 7 günde atlatıyormuş öyle dedi. Belki hastaneye gitmeden hastaydam bile atlatabilirsin dedi. Bir kaç ilaç vitamin önerdi. Bol su içip ateşi sürekli ateş düşürücüyle kontrol altında tutmamı önerdi. Evde de bağışıklıgı güçlendirecek ne kadar şey varsa yedirdiler içirdiler. En son eşim alkol içirdi. (Örnek vermek gibi olmasın) Akşam ateş düşürücüyü içip yattım. Gece ateşim cıkmadı cok şükür. Sabah da nefes darlıgım cok azalmıştı. Gün içinde artık hissetmemeye başladım nefes darlıgını. Bugün de 7 günüm cidden belirtilerimin başlamasından beri. Bugün iyi hissediyorum kendimi. Bilmiyorum tekrar sonraki günlerde yine birşeyler hissetmem umarım. Hastalığı kaptım mı yoksa sadece grip miydi bilmiyorum. Tek bildiğim daha önce hissetmediğim sorunları yaşadığım. Şu an iyiyim Allaha şükür. Hepinize çok teşekkür ederim ilginiz için.
Ya haklısın aslında ama herkesin psikolojisi bozuldu. Insan önceden de ölürsem çocuğuma.ne olur diye düşünürken şimdi insanı boğuyor. Ben ne yapayım ya hergun ic sıkıntisi boyle nefes alamıyorum. Ailem yurt dışında, ablam ankarada bekar ve sali günü işe gidecek 2 hafta evdeydi biraz rahattım şimdi cok kötüyüm ic sikintim bitmiyor. Eşim bu hafta pazartesi-cuma gidecek işe onun rahatsızlığı var. Boğulacak gibi oluyorum. Hepimiz öleceğimizi biliyoruz ama su durumda herşey zor , dini olarak hangi dindeysen aslında ölüm ve yaşam zamani belli ama böyle hergun düşünmek dipsiz kuyuya inkek gibi ay neyse bilmiyorum güzel günler gelsinsoyle seyler yazmayın Allah askına? anksıyetesı olan ınsanlar var. bu ne ozensızlık?!
Benim atasözlerimin üstüne atasözleri eklemeyeceklerdiKiz deynep kafayi yidin:)
Ya nasıl sevindim bi bilseniz çoooook geçmiş olsun dikkat edin kendinizeKızlar selam.
Dün bir doktorla görüştüm telden. Bana 3 gün beklememi, bu süreçte kötüye gidersem hastaneye gitmemi, hemen gitmemin doğru olmayacagını söyledi. Atlatanların çogu 7 günde atlatıyormuş öyle dedi. Belki hastaneye gitmeden hastaydam bile atlatabilirsin dedi. Bir kaç ilaç vitamin önerdi. Bol su içip ateşi sürekli ateş düşürücüyle kontrol altında tutmamı önerdi. Evde de bağışıklıgı güçlendirecek ne kadar şey varsa yedirdiler içirdiler. En son eşim alkol içirdi. (Örnek vermek gibi olmasın) Akşam ateş düşürücüyü içip yattım. Gece ateşim cıkmadı cok şükür. Sabah da nefes darlıgım cok azalmıştı. Gün içinde artık hissetmemeye başladım nefes darlıgını. Bugün de 7 günüm cidden belirtilerimin başlamasından beri. Bugün iyi hissediyorum kendimi. Bilmiyorum tekrar sonraki günlerde yine birşeyler hissetmem umarım. Hastalığı kaptım mı yoksa sadece grip miydi bilmiyorum. Tek bildiğim daha önce hissetmediğim sorunları yaşadığım. Şu an iyiyim Allaha şükür. Hepinize çok teşekkür ederim ilginiz için.
İnanın izlediğim cenazeler beynimde dönüp duruyor, sadece uyumak istiyorum o insanlarla empati yapmamak içinCanım arkadaşım, sizi çok iyi anlıyorum. Benin de annem hastaydı, çocukluğumda ve genç kızlığımda annemin ölmesinden çok korkar, her gece nefesini dinlerdim, çok ağlardım. Elbette hepimiz bir gün öleceğiz ama ne zaman ve neden olacağını hiçbir zaman bilemeyiz. Mesela “Gencecik, sapasağlam, ölmez” dediğiniz bir kişi 5 dakika sonra trafik kazası geçirip ölebilir; “bu ölür, 4.evre kanser” dediğiniz bir kişi ise uzun yıllar yaşayabilir. Covid 19 un şu an için KOAH olanlar için yüksek risk olduğu doğru. “Herkes eninde sonunda yakalanacak” derken kastedilen çoğunluğun eninde sonunda yakalanacak olması. Çünkü aynı şey domuz gribi için de söylendi. “herkes yakalanacak” dendi ve çoğunluk da yakalandı. Domuz gribi 2009 da çıktı, ben 2016'da geçirdim, ama daha hala domuz gribini geçirmeyen bir sürü de insan var. Belki anneniz yakalanmayacak, İleride bunun aşısı da çıkacak tedavisi de, risk grubunda olanlar, KOAH’si olanlar da, ya aşı olacak ya da tedavi olup bugünkünden daha şanslı olacaklar atlatmak konusunda. Şu bir gerçek ki yarını bilemeyiz ama anneniz şu an sağlıklı, bugün bulaşmaması için her türlü tedbirimizi alabiliriz, siz de tüm tedbirleri almışınız, Siz “anneme bulaşacak annem ölecek” diye kendinizi yeyip bitirdikçe, belki hiçbir zaman olmayacak, olup olmayacağını kesin olarak bilmediğiniz bir şey için kendinizi üzüyor, sanki anneniz yakalanmış ve atlatamamış gibi yaşıyor, bunun kaygısını ve yasını olmamışken yaşıyorsunuz her gün. O zaman annenizin şu an iyi ve sağlıklı olmasının ne kıymeti kaldı? Anneniz şu an iyi ve ne güzel ki onu seven bir evladı var ve önlemlere de uyuyor, kendini koruyor. Siz şu an bunun değerini bilin, mutluluğunu ve huzurunu yaşayın. Allah annenize uzun ömürler versin.
Cok cok gecmis olsn cok sevindim umarm daha iyi olursin vitamn ne onerdiKızlar selam.
Gözümüz yollarda kaldı.Sevindim iyi olmana.Kızlar selam.
B C D ECok cok gecmis olsn cok sevindim umarm daha iyi olursin vitamn ne onerdi
O konuda cok haklısın aman gri olursun neme lazim :) Gulu de hedef al, o da paylaştıBenim atasözlerimin üstüne atasözleri eklemeyeceklerdi
En alta da naaabeeerr yazdım da sildim ,Curylidir sonuçta
Nedir duymadım benKızlar migros hakkında çıkan yoksuzluk haberleri doğru mu?
Benim şimdi ölmeye niyetim yokHepimiz ölücsz
A'nin suçu neydi. Onu niye disladiniz:)B C D E
İkisini de alıntıladım ya zatenO konuda cok haklısın aman gri olursun neme lazim :) Gulu de hedef al, o da paylaştı
çok şükür daha iyi olun inşallah. Sigara kullanımı varmıKızlar selam.
Hiç bir bilgim yok valla vitaminler konusundaA'nin suçu neydi. Onu niye disladiniz:)
Benim de daha çocuklarım evlendirecek,torun sahibi olacağım ben.Benim şimdi ölmeye niyetim yok
Niye hepimizi öldürüyorsun canım
Yok kullanmadım hiç. Aslında vücudum da güçsüzdür benim. Cocukluktan zatürre hikayem var 3 defa. Belki de virüs değildi. Ama yakalanıp atlattıysam da kendimi güçlü hissederim artıkçok şükür daha iyi olun inşallah. Sigara kullanımı varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?