Cok tuhaf ya bugüne kadar maske takmayın dediler, takmadık şimdi takin dediler biz psikolojik olarak maske yuzde yuz koruyacak diye hissediyorz cok berbat bir yerdeyiz. Ben bunların ruya olduğunu düşünüyorm ama olmadığınıda biliyorum. CoK tuhaf ya
Normal seyirde pike giden yolda vaka sayıları hızla artar ve artış oranı yüksek olur, pike yaklaştıkça vaka sayılarında yine bir önceki güne göre artış olur ama artış oranı yavaşlar. sonra pik olur bir süre aynı oranda vaka artışı olur sonra azalmaya başlar. Bu konuda ayrıntılı bir yazımı burada tekrar olmasın diye size özelden kopyalayarak gönderdimYa affedersin kafam almıyor yani peak olmasi icin cok yükselis olmasi gerekmiyor mu?
Bu vakalar içinde ölümü gerçekleşen ve iyilesenler de var değil mi ?27 bin 69 kişi toplam vaka sayısı
Çok iyi anlatmışsın arkadaş adına teşekkür ederim çok doğruCanım arkadaşım, sizi çok iyi anlıyorum. Benin de annem hastaydı, çocukluğumda ve genç kızlığımda annemin ölmesinden çok korkar, her gece nefesini dinlerdim, çok ağlardım. Elbette hepimiz bir gün öleceğiz ama ne zaman ve neden olacağını hiçbir zaman bilemeyiz. Mesela “Gencecik, sapasağlam, ölmez” dediğiniz bir kişi 5 dakika sonra trafik kazası geçirip ölebilir; “bu ölür, 4.evre kanser” dediğiniz bir kişi ise uzun yıllar yaşayabilir. Covid 19 un şu an için KOAH olanlar için yüksek risk olduğu doğru. “Herkes eninde sonunda yakalanacak” derken kastedilen çoğunluğun eninde sonunda yakalanacak olması. Çünkü aynı şey domuz gribi için de söylendi. “herkes yakalanacak” dendi ve çoğunluk da yakalandı. Domuz gribi 2009 da çıktı, ben 2016'da geçirdim, ama daha hala domuz gribini geçirmeyen bir sürü de insan var. Belki anneniz yakalanmayacak, İleride bunun aşısı da çıkacak tedavisi de, risk grubunda olanlar, KOAH’si olanlar da, ya aşı olacak ya da tedavi olup bugünkünden daha şanslı olacaklar atlatmak konusunda. Şu bir gerçek ki yarını bilemeyiz ama anneniz şu an sağlıklı, bugün bulaşmaması için her türlü tedbirimizi alabiliriz, siz de tüm tedbirleri almışınız, Siz “anneme bulaşacak annem ölecek” diye kendinizi yeyip bitirdikçe, belki hiçbir zaman olmayacak, olup olmayacağını kesin olarak bilmediğiniz bir şey için kendinizi üzüyor, sanki anneniz yakalanmış ve atlatamamış gibi yaşıyor, bunun kaygısını ve yasını olmamışken yaşıyorsunuz her gün. O zaman annenizin şu an iyi ve sağlıklı olmasının ne kıymeti kaldı? Anneniz şu an iyi ve ne güzel ki onu seven bir evladı var ve önlemlere de uyuyor, kendini koruyor. Siz şu an bunun değerini bilin, mutluluğunu ve huzurunu yaşayın. Allah annenize uzun ömürler versin.
Evet toplamBu vakalar içinde ölümü gerçekleşen ve iyilesenler de var değil mi ?
Hepimiz ölücsz
Tövbe tövbe yaHepimiz ölücsz
Psikikolojimiz mahvoldu herkes karamsar oldu ama bu kadar da olmasın iyilesenlerin videolarini izle canımHepimiz ölücsz
Bunlarda da benden
Gribin olmadigi yerde CORONAya Abdurrahman çelebi derler
Imam grip olursa Cemaat Corona olur.
Coronanin iyisine Evde oturanlar yakalanir
Hacı hacıyı mekkede, Hoca hocayı tekkede, Corona iti sokakda bulur
Asisi yok olmaya, maskesiz gider sokaga
Cin koronasi olmayan, kendi gribini Korona zannedermiş
Anlayana sivrisinek saz,anlamayana korona olsa azçok iyiymişbir kaç tane de benden:
Ağacı kurt, insanı korona derdi yer.
Koronadan korkmayandan Kork
Koronalı dostun olacağına akıllı düşmanın olsun
Koronayı kapan üsküdarı geçti
Korona gelince oğul uşak sormaz
Bana bulaşmayan korona bin yaşasın
Çok muhabbet tez korona getirir
Deliye her yer korona
Korona olduğunu söyleyeni dokuz köyden kovarlar
Korona gribi aratır
Güneş girmeyen eve korona girer
Her öksüreni koronalı sanma
koronası çok olan köyde karantina olur
İki sil bir dokun
İmam virüs kaparsa cemaat korona olur
Kötü virüs tez yayılır
Nerede çokluk orada korona
Nerede hareket, orada korona
Koronanı bulaştır dostuna o da bulaştırır dostuna
Tebdili mekanda korona vardır
Terzi kendi maskesini dikemez
Bakteriden kaçarken virüse yakalanmak
Korona virüsünün olmadığı yerden Covid-19 çıkmaz
ben maske takmayın dediler derken, genel olarak hasta olanlar taksin denildiğini diyorum. Yoksa tabi ki neyin ne olduğunu sizin kadar takip ediyorum. Şuanda ki durumu psikolojik olarak yazdim . Yani ben onlar dedi takmadım manasında değil, daha önce hasta olanlar taksin tavsiyesinde bulundular yoksa sakin takmayın korumaz dediler demiyorum. Ki evim durak karşısinda takanların nasil taktiğini görüyorum, durak bankında oturuyor elinde eldiven, ağızında maske ,elinin üst yüzüyle yüzünü kaşiyor. O takınca kendini güvende hissediyordu zorunluluk yoktu şimdi yine ayni sekilde olacak. O mesajımı yazarken ifade edememis olabilirim. Ama doğru kullanimi biliyorum ilginize teşekkür ederim.Ablacim kimse bugune kadar maske takmayin demedi. Zorunlu degildi.
Hic televizyon seyretmiyor musunuz? Gunlerdir televizyonlarda maskenin nasil takilacagi nasil cikarilacagi nasil imha edilecegi vs vs anlatiliyor.
Eger maske takmayin diye anladiysaniz lutfen kaynaklarinizi gozden gecirin.
Veya sadece Saglik Bakanligini ve saglik bakanini takip edin.
En guveniliri orasi.
İstanbul da mı yaşıyorsunuzKızlar kapı komşumun korana olduğunu ve iki gündür hastanede yattığını haber aldık.Dünden beri önüm,arkam,sapım,solum korona oldu.ciddi anlamda tedirginim.
İzmir’deyiz.Dün alısveriş yaptığımız migros karantina altına alındı,komşumuz da 65 yaş üstü alışveriş dışında çıkmadığını söylemiş eşime karşılaştıklarında...evden çıkmamak da çözüm değil .21 gündür oğlumla kapı dışarı çıkmadık,ama eşim çıkıyor sonuçta...Karmakarışık bi durum.İstanbul da mı yaşıyorsunuz
İnşallah sizlere bulaşmaz
Bende var maalesef ve gerçekten iyi gelmiyor böyle Mesajlarsoyle seyler yazmayın Allah askına? anksıyetesı olan ınsanlar var. bu ne ozensızlık?!
Sükunet ve dua ile bekleyeceğizValah napacagiz
Kiz deynep kafayi yidin:)Anlayana sivrisinek saz,anlamayana korona olsa az
Elini koronaya göre uzat
Korona camdan baktırır,eldiven maske taktırır
El elin koronasını evde kalmayarak çağırırmış
Zengine Covid-19 derler,fakire de Korona derler
Yaşlının durmadığı eve korona girer
Koronanın koyunu sonra çıkar oyunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?