bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bu Fransız video sanırım Pastör enstitüsü bu iddialar cevap vermiş
Orada yaşayan bir türk video yapmıştı
Adam hayati tehlike altindayim diye kendine koruma istemis.Intihar edemeyecek kadar iyi bi hayatim var.Kaza da yapamam aracim yok diyor.Basina birsey gelmesinden epeyce korkmus.

Aynn bizde öyle olduk ben alerjik astimim tam 10 gün nefes almadan yaşadım inşallah çoktan bağışıklık kazanmışizdr
Ben de alerjik astımım Şubatın 5 inden bu güne hastayım her sabah boğaz ağrısı burun tıkanıklığı ağız kuruluğu ile uyanıyorum. İlk haftası farenjit olduğumu söyledi doktor bir sürü ilaç kullandım geçmiyor bu covit19 bulaşır diye aklım çıkıyor 2 evladım var çünkü 2 aydır hastayım çok sıkıldım artık doktor buraya daha gelme dedi riskli buralar tedavi de olamıyorsun ev de kendi imkanlarınla geçirmeye çalış dedi 1 haftadır ilaç vs içmiyorum geçmiyor işte acaba diyorum bana da bu bulaştı mi geçmediği için şüphelenmeye başladım kendimden

Tarih boyunca bile isteye hastaliklar cikarilip aşilari da ilaclari da piyasaya surulmustur.Bununda sars ve covid birlesimi olumcul virus olarak cikarildigi soyleniyor patentide fransa oldugu soyleniyor videoda

ABD kendi başını yedi. Yayılımı Çin planladı deseler daha inandırıcı. Adamların yemediği vahsi hayvan kalmadi. Bir de 5G var.

Asla acıklamayacaklar aşı bulduk diyecekler bunlar hep teori kanitlamaları bence güc.Asla savasamayacagimiz gizli gücler var

Covid 19 rastgele mutasyonla vahsi hayvandan gelen bir virus. Nerden ciktigi onemli de degil aslinda. Biyolojik savaş olarak kullanilabilir mi evet kullanilabilir ama bütün devletler yara aldi. Kimse kendi topuguna sıkmak istemez. Su an biz salginla mucadele ederek yasama savasi veriyoruz. Olan yine halka oluyor da o ayri konu. Tek istegimiz salgının yavaslayip durma noktasina gelmesi.

Bende bunlari okuyup dinleyip dozumu alıp rutin taşikardi ataklarımı gecirip bugune de sukur diyip telkinimi alıp sakinlesiyorum perisanim aslinda :)
Bunlarla nasıl rahatliyorsun ki? Beni rahatsiz eder bu düşünceler ve ritmini hizlandirir. Uzmanlar kac kere laboratuvar ortaminda uretilmedigini acikladi. Daha az komplo teorisi, daha çok izolasyon. Extra beyin fırtınalarına gerek yok.

A AklinYolu1 Bende hala neye inanacagim araftayim..Bazi savaslar kayip vererek kazanilir ben onlarin ,eger bu gercekten bir rantsa! bir cikar savasiysa kayıp ne kadar verildigini onemsedigini dusunmuyorum.Bu bir mutasyon bir donusum ama labaratuar da ama hayvan pazarında.Nasil bilmiyorum.Tek bildigim kucuk karantinamda bu zamanı cocuklarimla zararsiz atlatmak.Zira ailemi cok.ozledim.Alerjik ataklar panik ataklar bende birbirine girmis durumda..Asla rahatlamis degilim bknz saat 02:56

Bilim insanları araştırmış biz kendimizi böyle komplo teorileriyle yormayalım diye.Sonuç Corona laboratuvar ortamında üretilebilecek bir virüs değilmiş.İnsan eliyle yapılmış bir virüs olsa ne değişirdi bizim için bence hiçbirşey eve mahkum elimiz kolumuz bağlı izlemekten başka yapabildiğimiz birşey yok zaten.Varsayımlar mı?Kanıtlanmış bilimsel gerçekler mi?Tabi ki bilimsel gerçekler.

Gecen Trump'ın konusma yaptigi sirada muhabirlerin daha fazla solunum cihazi ihtiyacimiz var dediginde, hepiniz ölün kalan saglar bizimdir der gibi bakisini mimigini asla unutamayacagim.

Ben zannetmiyorum ya amaç iklimi korumak olsaydı bir şekilde bir yolu bulunurdu. Geri kalanlar hiç mi dışarıya çıkmayacak hiç mi üretim olmayacak. İyimser hiçbir tarafı yok yazının. Hem gördünüz mü bilmiyorum Twitterde çinlilerin videoları dönüyor o iğrenç şeyleri mideleri bulana bulana kusa kusa yiyorlar kafayı yemişler resmen

Benim en iyimser buldugim seyi yazayımda yanlis anlasilmayayim nisan ayi kısmı.Malesef yedikleri ictiklerini izledim ayni fikirdeyim hatta daha vahimi ne biliyormusunuz? Cenin videolari,onlari yiyorlardi ailece bir sofrada...

Size yazmış bana yazmış gibi okudum ekran görüntüsü aldım içim darlanınca açıp okuyacağım zira bende sıkıntılar içindeyim ankisyete yaşıyorum

Benim en iyimser buldugim seyi yazayımda yanlis anlasilmayayim nisan ayi kısmı.Malesef yedikleri ictiklerini izledim ayni fikirdeyim hatta daha vahimi ne biliyormusunuz? Cenin videolari,onlari yiyorlardi ailece bir sofrada...
Haklısınız aslında bir tarih verilmesi de bir umut aslında. Videolardan sonra yemek yiyemedim ya gerçekten ne iğrenç insanlarmış asıl sağlam kalabilmeleri mucize

• Koronavirüs vücudu nasıl etkiliyor?
  • Koronavirüs: Covid-19'un insan vücudu üzerindeki etkileri neler?

James Gallagher Sağlık ve Bilim Muhabiri
    • 2 Nisan 2020

• Koronavirüs kapmış bir hastanın akciğer filmi.
Aralık'ta Çin'in Vuhan kentinde başlayan koronavirüs salgını, tüm dünyada hızla yayılıyor. Hastalıkların çoğu hafif şiddette seyrediyor. Ancak dünya genelinde 6.500'e yakın insan yaşamını yitirdi.

Peki, virüs vücuda nasıl saldırıyor? Neden bazı insanlar ölürken, bazıları iyileşiyor.

Kuluçka dönemi
Bu, virüsün vücuda yerleştiği dönem. Virüs, önce hücrelere yerleşiyor ve ardından bunları ele geçiriyor.

Resmi adı Sars-CoV-2 olan koronavirüs, nefesle (yakınımızda bir kişinin öksürmesiyle) ya da virüs bulaşmış yüzey ya da yüzümüze temasla vücudumuza giriyor.

Virüs önce boğaza, solunum yollarına ve akciğerlere yerleşiyor. Bu bölgeler, uzmanların ifadesiyle kısa sürede "koronavirüs fabrikalarına" dönüşüyor. Buralardan yayılan çok sayıda yeni virüs diğer hücrelere sirayet ediyor.

Bu erken aşamada, insanlar hastalık belirtisi göstermiyor. Hatta bazı vakalarda hiçbir zaman belirti görülmüyor.

Enfekte olmakla ilk semptomların görüldüğü zaman arasındaki kuluçka dönemi, kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte ortalama beş gün kabul ediliyor.

Telif hakkı Getty Images Image caption Koronavirüs, kendi kendine ürememiyor. Bunun için hücrelerinizi işgal etmesi gerekiyor. Hafif vakalar
Koronavirüs vakalarının çok büyük bölümü bu grupta.

10 kişiden sekizi hastalığı hafif geçiriyor. Ortak belirtiler ateş ve öksürük.

Vücutta kırıklık, boğaz ve baş ağrıları görülmesi de mümkün. Ama bunlar görülmeyebilir de.

Ateş, bağışıklık sisteminin enfeksiyona tepkisinden kaynaklanıyor. Bağışıklık sistemi, sitokin adlı kimyasallar salgılayarak vücudumuzun diğer bölümlerini uyarıyor. Bu sırada ağrı, acı ve ateş ortaya çıkıyor.

Koronavirüs öksürüğü, başlangıçta kuru oluyor. Bunun nedeni enfekte hücrelerin tahriş olması.

Bazı hastalar daha sonra içinde virüsün öldürdüğü akciğer hücreleri olan balgam çıkarmaya başlıyor.

Bu belirtiler, yatak istirahati, bol miktarda sıvı tüketimi ve parasetamol ile ortadan kalkabiliyor. Bunun için hastaneye gitmek gerekmiyor.

Bu aşama yaklaşık bir hafta sürüyor. Birçok kişi bağışıklık sistemi virüsü yendiği için bu aşamada iyileşiyor. Ama bazı kişilerde durum ağırlaşabiliyor.

Mevcut bilgilere göre, kuluçka aşaması bu belirtilerle tanımlanıyor. Fakat bazı yeni çalışmalar, bu dönemde burun akıntısı gibi soğuk algınlığı belirtilerinin de görülebildiğine işaret ediyor.

Çok geçmiş olsun inşallah daha da iyi olursun

Haklısınız aslında bir tarih verilmesi de bir umut aslında. Videolardan sonra yemek yiyemedim ya gerçekten ne iğrenç insanlarmış asıl sağlam kalabilmeleri mucize
Bencede hani ırkcı soylemden sakinirim fakat yedikleri bortu bocek bi yana cenin nedir hakikaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…