- 30 Mayıs 2009
- 7.163
- 8.019
- 723
- Konu Sahibi fortunefavorsthebold
-
arkadaşlar ben işim gereği yurtdışında bulunuyorum sık sık .avrupada özgeçmişe yaş din ırk vs yazılmıyor işveren sorunca ayrımcılıga girer discrimination denir, ve işveren yaşını sorduğu için ceza alır.bizim ülkede hemen özgeçmişe yaş yazılıyor patronların ilk baktığı yaş. hostes olmak istedi kuzenim 30 yaşında yaşlı ! diye almadılar. avrupadaki havayollarına bakın 60 yaşında hostes veya kasiyer var . devlette bile çalışamıyorsun 35 ten sonra bu ulkede .. benim bir avrupa ülkesinde oturumum var kendi ülkemde yapamam fakat o ülkede 33 yaşındayım ister polis olurum ister kamuda memur . 40 yaşındaysam da yine farketmez. bu yaş takıntısı nedir bizim ülkemizde ben anlamadım . anlayan varmı _? insanları neden defolu mal gibi görüyorlar 35 ten sonra? sizinde bu konuyla ilgili deneyimleriniz varmı ?
Keşke sadece yaşa taksalar.
24 yaşımdayken; sırf evliyim diye işe alınmadım. Neymiş yarın birgün çocuk doğururmuşum işi bırakırmışım, eşim gece çalışmasına kalmama izin vermezmiş vs vs.
Şimdi 28 yaşındayım; bu seferde çocuğun var yaşın da geçmiş diyecekler.
İyi de bunun sonu yok ki.. 20 yaşında aldığında yarın evlenip çıkabilir.
Bu ülkede işverenler kafasına, çıkarlarına göre hareket ediyor. Sömürü düzeni başka birşey değil.
Türkiyede birak yasi medeni halini, cocuk düsünüp düsünmedigini bile sorma cüretini buluyorlar. Ben de hamile kadigimi cekine cekine söyledim o kadar sindirmisler ki.. Genc, bekar ve cocuksuz olursan esek gibi calistirabiliyorlar cünkü. İsverenler vampir gibi. Yasalarla düzenlenmeli, yaptirimi olmali bence.arkadaşlar ben işim gereği yurtdışında bulunuyorum sık sık .avrupada özgeçmişe yaş din ırk vs yazılmıyor işveren sorunca ayrımcılıga girer discrimination denir, ve işveren yaşını sorduğu için ceza alır.bizim ülkede hemen özgeçmişe yaş yazılıyor patronların ilk baktığı yaş. hostes olmak istedi kuzenim 30 yaşında yaşlı ! diye almadılar. avrupadaki havayollarına bakın 60 yaşında hostes veya kasiyer var . devlette bile çalışamıyorsun 35 ten sonra bu ulkede .. benim bir avrupa ülkesinde oturumum var kendi ülkemde yapamam fakat o ülkede 33 yaşındayım ister polis olurum ister kamuda memur . 40 yaşındaysam da yine farketmez. bu yaş takıntısı nedir bizim ülkemizde ben anlamadım . anlayan varmı _? insanları neden defolu mal gibi görüyorlar 35 ten sonra? sizinde bu konuyla ilgili deneyimleriniz varmı ?
O iş zor amaBen de sizinle aynı fikirdeyim. Zincir marketlerde lc'de bile çok nadir 30 üstü çalışan görüyorum. Ben de genç bir insanım ama böyle yaşa dayalı bir ayrımı doğğu bulmuyorum.
ah keşke biz de bilsekarkadaşlar ben işim gereği yurtdışında bulunuyorum sık sık .avrupada özgeçmişe yaş din ırk vs yazılmıyor işveren sorunca ayrımcılıga girer discrimination denir, ve işveren yaşını sorduğu için ceza alır.bizim ülkede hemen özgeçmişe yaş yazılıyor patronların ilk baktığı yaş. hostes olmak istedi kuzenim 30 yaşında yaşlı ! diye almadılar. avrupadaki havayollarına bakın 60 yaşında hostes veya kasiyer var . devlette bile çalışamıyorsun 35 ten sonra bu ulkede .. benim bir avrupa ülkesinde oturumum var kendi ülkemde yapamam fakat o ülkede 33 yaşındayım ister polis olurum ister kamuda memur . 40 yaşındaysam da yine farketmez. bu yaş takıntısı nedir bizim ülkemizde ben anlamadım . anlayan varmı _? insanları neden defolu mal gibi görüyorlar 35 ten sonra? sizinde bu konuyla ilgili deneyimleriniz varmı ?
Patronlar erkek ondan
Çıt kırıldım kadınlar görmek istiyorlar deneyim önemli değil
Vay be sende bulamıyosan artık işimiz zor demektir,kaçarsan bizide yanına al kızım yav:)ah keşke biz de bilsek
deneyimim var, çok iyi üniden mezunum, 2 dil biliyorum, ama yine de iş bulamıyorumyaşım henüz 35 değil ama yine de bulunmuyor, bazen diyorum ne saçma ya? keşke bi fırsatını yakalasam da ben de burdan gitsem...
ne okudunuzki :dVay be sende bulamıyosan artık işimiz zor demektir,kaçarsan bizide yanına al kızım yav:)
2 yıllık turizm ve otelcilik 4 senelik işletme.ne okudunuzki :d
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?