- Konu Sahibi kahvesevenkiz
-
İstanbulda eviniz de yoksa, kira olacaksa ve biraz iyi bir yer olsun diyorsanız ve rahat yaşamak da istiyorsanız en az 5 6 bin gerekir bence. Tabi burada, en azı söyledim, rahattan rahata fark var çünkü. Ben olsam gelmem, o kadar düşük bir maaşla, İstanbul gibi karışık, kalabalık, pahalı bir yere, çok zorluk çekersin. Maddi imkansızlıklar başlayınca da eşinle aranda sorunlar başlayacak, ailenden herkesten uzakta, pişman olacaksın.Hmm peki rahat yasamak icin ne kadar kazanmali bir kisi?
Hanimlar Türkiye‘de yasamak hakkinda sizlere soru sormak istiyorum.
Ben Almanya‘da yasiyorum ve sevgilim Istanbul‘da yasiyor. Iyi anlasiyoruz ciddiyete binecek yakinda ama off nasil olcak hic bilmiyorum. Onunla henüz tam konusmadik ama benim icimi yiyor nasil kavusacagiz ve nerede yasayacagiz diye. Kisa bir konusma gecti sadece keske istanbul‘da olsan demisti.
Kisa dönem askerlik yapacak daha. Yani o askerden dönünce her an her sey ciddiyete binebilir aileler tanisabilir fln. O da ayri bir dert zaten.. ben tartip sonuca baglamak istiyorum yoksa düsünmekten kafayi yicem acaba nerede yasasak diye.. buraya gelse dil sorunu is sorunu var. Onun icin cok zor olacak.
Ben oraya gelsem diye düsünüyorum ve acaba nasil olur. Onun yasayacagi kadar sorun yasamam diye düsünüyorum. Sonucta ait oldugum kültür ve dil.
Türkiye‘de rahat yasamak icin ama ne kadar bir gelir almak lazim?
Yasam zor mu? Sevgilim isinden memnun ama daha iyisi olabilir düsüncesinde.
Brüt bir kisi 3500 kazanmasi nasil bir sey?
Inanin hic bir bilgim yok oradaki yasam hakkinda..
Burdan tanidik bir kiz mesela Istanbuldan biriyle evlendi oraya tasindi ama onlar bayaagiii iyi durumu galiba hep yurt disi gezmelerindeler :))
Daha sonra cocuklar isin icine girince nasil olacak acaba.. :/ cok zor is ya su evlilik yuva kurmak.. en iyisi bekarlik cidden ya hoff(
Benim dayimin kizi esiyle ve 2 cocuguyla istanbula tasindi temelli. 2 kisi calisiyorlar ve durumlari iyi.Yapamazsın canım. Eşinin maddi durumu çok çok iyi olmalı ki almanya’daki hayatından güzel bi hayatın olsun.
bence hesap karsılastırması yapın evet ıstanbul pahalı ama almanya da ondan daha pahalı belkıde. ustelık erkek arkadasınız dıl bılmıyor. once oraya gelecekse dılı ogrenmelıkı iş bulabılsın. yoksa cok zor. senın tr ye gelmen daha kolay cunku en azından dılı bılıyorsun. ama hayat ne almanyada ne tr de kolay. hayat sartları pahalılastı artık nerede olursak olalım. iyi dusunun her acıdan karsılastırma yapın kı sonra pısman olmayın
dil öğrenmekte ne var ki?
sonuçta akademik çalışma hayatına dalmadığı sürece gündelik işlerini yapmak için yetecek kadar dili bir iki ayda kendi kendine bile öğrenir. Dil en basit sorun.
canım ben sınava tabi tuttuklarını bılıyorum tabı yanlıssam konu sahıbı duzeltsın. bılemıyorum benım bır tanıdık evlenıp almanyaya gıttı ona orada bır sınav yapmıslardı.
A2 isteniyor diye biliyorum. A2 seviyesine gelmek en az 1 sene alır. Çünkü sınavlar zor oluyor. Mesela B1-B2 kursu alıyorsun, sınava giriyorsun, A2 veriyorlarcanım ben sınava tabi tuttuklarını bılıyorum tabı yanlıssam konu sahıbı duzeltsın. bılemıyorum benım bır tanıdık evlenıp almanyaya gıttı ona orada bır sınav yapmıslardı.
Ben çocuğum olana kadar fazlasıyla vatan millet sakaryacıydım ama çocuğum doğdu büyüdü ve benim bakış açım değişti imkanım olsa cidden giderim ben de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?