• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye‘de yasam?

dil öğrenmekte ne var ki?
sonuçta akademik çalışma hayatına dalmadığı sürece gündelik işlerini yapmak için yetecek kadar dili bir iki ayda kendi kendine bile öğrenir. Dil en basit sorun.
Almanca çok zor bir dil bence. İş hayatına girecekse iyi öğrenmesi gerekir, o da çok zamanını alır. Bu yaştan sonra erkek arkadaşın da öyle bir zorluğun içine girmek ister mi bilmem ama sen buraya gelirsen daha çok zorluk yaşayacağınız kesin. Erkek arkadaşınla konuş bence, ikna et o almanyaya gelsin, başlasın şimdiden dil kurslarına hatta :)

dil öğrenmekte ne var ki?
sonuçta akademik çalışma hayatına dalmadığı sürece gündelik işlerini yapmak için yetecek kadar dili bir iki ayda kendi kendine bile öğrenir. Dil en basit sorun.
Ben başka bir ülkedeyım ama kanunlar Almanyaya benziyor.Bizi de sınava sokuyorlar.Bana sınavda bulunduğunuz ülkede hizmet sektörü neden pahalı , bununla ilgili kompozisyon yazın gibi bir soru geldi , 1-2 ayda yapılabilecek bir şey değil.

dil problemi çözülür sorun değil.

sorun o yanına gelirse çalışabilecek mi? çalışma izni vs sorun olacak mı?

ya da tam tersi sen buraya gelirsen çalışabilecek misin?

her şekilde İstanbul çok büyük ve kalabalık bir şehir, maddi durumun iyi olsa bile yaşaması gerçekten zor bir şehir, seveni çoktur ama nefret edeni daha fazladır. temelli karar vermeden, gelip görüp biraz yaşamanızda fayda var. aynı şekilde erkek arkadaşınız da sizin olduğunuz şehire dil kursu veya başka sebeple gelip bir kaç deneyimlese daha isabetli olur.

burası şurası daha iyi demek doğru değil, sonuçta herkesin beklentisi farklı oluyor.

hem beklentiler farkli hemde yasal sorunlar olabilir.
Misal verim: Ben Almanyada avukatim. Trde avukat olarak calisamam. Zaten türk vatandasi degilim. Calisma iznim yok. hadi vatandasliga geri dönsem 6 ay sonra almanyadaki haklarim olür. ölmemesi icin yasa disi islere bulasmam gerekir (Sahte ikametkah vs. )
Universiteye giremem. girmeden önce sinava girmem gerek... ve bu carpik türkceyle o sinavi gecemem. Gecsem bile vatandaslik sorunu var. en azindan benim zamanimda öyleydi.

konu sahibinin eski konusu okudum. meslek sahibi ama galiba calismiyor. calismadigi sürece esini getiremez. getirse bile turist olarak. turist olan calisamaz.
bu konu böyle uzar gider.

zor isler bunlar.

Almanca çok zor bir dil bence. İş hayatına girecekse iyi öğrenmesi gerekir, o da çok zamanını alır. Bu yaştan sonra erkek arkadaşın da öyle bir zorluğun içine girmek ister mi bilmem ama sen buraya gelirsen daha çok zorluk yaşayacağınız kesin. Erkek arkadaşınla konuş bence, ikna et o almanyaya gelsin, başlasın şimdiden dil kurslarına hatta :)

ben evde çalışarak gündelik işlerimi yapacak kadar öğrendim ki almanyada falan değilim, kardeşim orada, onu ziyarete gideceğim için hazırlık yapıyorum :)

insan sevdiği için sıkar kendini öğrenir diye düşünüyorum.
tabi meslek önemli, kimi mesleği devam ettirmek için çok iyi düzey gerekiyor.

ama mesela özellikle bizim sektörde büyük şirketlerde ofis dili ingilizcedir. Örneğin benim hollandada bir arkadaşım var, 5 yılı geçiktir orada yaşıyor, adam hiç öğrenmemiş yerel dili, geliri de iyi olduğundan özel ingilizce hizmet veren kurumlarla iş yapıyor sağlık okul vs konusunda.

Misal verim: Ben Almanyada avukatim. Trde avukat olarak calisamam. Zaten türk vatandasi degilim. Calisma iznim yok. hadi vatandasliga geri dönsem 6 ay sonra almanyadaki haklarim olür. ölmemesi icin yasa disi islere bulasmam gerekir (Sahte ikametkah vs. )
Universiteye giremem. girmeden önce sinava girmem gerek... ve bu carpik türkceyle o sinavi gecemem. Gecsem bile vatandaslik sorunu var. en azindan benim zamanimda öyleydi.

konu sahibinin eski konusu okudum. meslek sahibi ama galiba calismiyor. calismadigi sürece esini getiremez. getirse bile turist olarak. turist olan calisamaz.

zor isler bunlar.

çifte vatandaşlık yok mu?

çalışma izni ilk düşünülmesi gereken konu muhakkak ki.

ya aynen, önceden eşime gezmek tozmak tamam ama ben başka ülkede yaşayamam diyordum, o çok istiyordu yurtdışı deneyimi sırf merakına.
çocuklar çiftlenince biz de taşınma kararı aldık :KK43:

ve bu duygu bana çok ağır geliyo ama insan gibi yaşanmıyo burda, mesela sadece maddi olsa ülke sevgime asla ağır basmaz ama insanlık bitti, kutuplaşma, artan suç oranları...

Hanimlar Türkiye‘de yasamak hakkinda sizlere soru sormak istiyorum.
Ben Almanya‘da yasiyorum ve sevgilim Istanbul‘da yasiyor. Iyi anlasiyoruz ciddiyete binecek yakinda ama off nasil olcak hic bilmiyorum. Onunla henüz tam konusmadik ama benim icimi yiyor nasil kavusacagiz ve nerede yasayacagiz diye. Kisa bir konusma gecti sadece keske istanbul‘da olsan demisti.
Kisa dönem askerlik yapacak daha. Yani o askerden dönünce her an her sey ciddiyete binebilir aileler tanisabilir fln. O da ayri bir dert zaten.. ben tartip sonuca baglamak istiyorum yoksa düsünmekten kafayi yicem acaba nerede yasasak diye.. buraya gelse dil sorunu is sorunu var. Onun icin cok zor olacak.
Ben oraya gelsem diye düsünüyorum ve acaba nasil olur. Onun yasayacagi kadar sorun yasamam diye düsünüyorum. Sonucta ait oldugum kültür ve dil.

Türkiye‘de rahat yasamak icin ama ne kadar bir gelir almak lazim?
Yasam zor mu? Sevgilim isinden memnun ama daha iyisi olabilir düsüncesinde.

Brüt bir kisi 3500 kazanmasi nasil bir sey?
Inanin hic bir bilgim yok oradaki yasam hakkinda..

Burdan tanidik bir kiz mesela Istanbuldan biriyle evlendi oraya tasindi ama onlar bayaagiii iyi durumu galiba hep yurt disi gezmelerindeler :))

Daha sonra cocuklar isin icine girince nasil olacak acaba.. :/ cok zor is ya su evlilik yuva kurmak.. en iyisi bekarlik cidden ya hoff :KK43:(
Kal orda kal.

Hanimlar Türkiye‘de yasamak hakkinda sizlere soru sormak istiyorum.
Ben Almanya‘da yasiyorum ve sevgilim Istanbul‘da yasiyor. Iyi anlasiyoruz ciddiyete binecek yakinda ama off nasil olcak hic bilmiyorum. Onunla henüz tam konusmadik ama benim icimi yiyor nasil kavusacagiz ve nerede yasayacagiz diye. Kisa bir konusma gecti sadece keske istanbul‘da olsan demisti.
Kisa dönem askerlik yapacak daha. Yani o askerden dönünce her an her sey ciddiyete binebilir aileler tanisabilir fln. O da ayri bir dert zaten.. ben tartip sonuca baglamak istiyorum yoksa düsünmekten kafayi yicem acaba nerede yasasak diye.. buraya gelse dil sorunu is sorunu var. Onun icin cok zor olacak.
Ben oraya gelsem diye düsünüyorum ve acaba nasil olur. Onun yasayacagi kadar sorun yasamam diye düsünüyorum. Sonucta ait oldugum kültür ve dil.

Türkiye‘de rahat yasamak icin ama ne kadar bir gelir almak lazim?
Yasam zor mu? Sevgilim isinden memnun ama daha iyisi olabilir düsüncesinde.

Brüt bir kisi 3500 kazanmasi nasil bir sey?
Inanin hic bir bilgim yok oradaki yasam hakkinda..

Burdan tanidik bir kiz mesela Istanbuldan biriyle evlendi oraya tasindi ama onlar bayaagiii iyi durumu galiba hep yurt disi gezmelerindeler :))

Daha sonra cocuklar isin icine girince nasil olacak acaba.. :/ cok zor is ya su evlilik yuva kurmak.. en iyisi bekarlik cidden ya hoff :KK43:(

3500 maaşla İstanbul'da nasıl kira vericeniz? 1500-2000 hep kiralar

çifte vatandaşlık yok mu?

çalışma izni ilk düşünülmesi gereken konu muhakkak ki.

eskiden vardi. 2000 yilinda kalkdi. Pasaport ve TC kimlik deliniyor. Yerine Mavi Kart veriliyor. Talep üzerine.
hakiki vatandaslik degil. mesela emekli olamiyorum disardan. ama mül alim satiminda türk vatandasi muamelesi görüyorum. yani bi nebze yari yabanci oluyorsun.
ben cikartmadim. hukuksal acidan kötü yan etkileri olan bir belge :) Neyse, hic girmiyim- yoksa banlanirim:)

baya sorunlu bir konu-

Türkiye'de emeğinle bir yerlere gelmek çok zor dayın varsa sırtın yere gelmez politikası hemen her yerde işler hale geldi. Benim ablam almanyada yaşıyor boşanalı 7 sene olacak ama turkiyeye dönmeyi düşünmüyor öğretmenlik mezunu anca atanır sağlam bir isim olursa öyle dönerim diyor. Biz de hak veriyoruz çünkü ciddi farklar var anlattığı kadarıyla, ablamın diplomasi orada geçerli değil o yüzden kendi mesleğine yönelik bir işe giremiyor. Iskur tarzı yerlerin bulduğu işlere gidiyor yoksa da işsizlik maaşı aliyor. Sokaklar caddeler tertemiz evler belli bir düzene göre inşa edilmiş yaşam standarti gayet iyi. Şimdi o düzeni bırakıp buraya dönse ne olacak ki, iş alanında ciddi problemler var. Kaldı ki siz 3500 lira maaşla istanbulda hayatta geçinemezsiniz. Etraflıca düşünmenizde yarar var

Aklimi kurcalayan diger konuda zaten o acaba buraya gelmek icin mi konusuyor benimle.
Istanbuldan o da bikti cünkü

eskiden vardi. 2000 yilinda kalkdi. Pasaport ve TC kimlik deliniyor. Yerine Mavi Kart veriliyor. Talep üzerine.
hakiki vatandaslik degil. mesela emekli olamiyorum disardan. ama mül alim satiminda türk vatandasi muamelesi görüyorum. yani bi nebze yari yabanci oluyorsun.
ben cikartmadim. hukuksal acidan kötü yan etkileri olan bir belge :) Neyse, hic girmiyim- yoksa banlanirim:)

baya sorunlu bir konu-

baya karışık anlaşılan, bişey anlamadım :))

Datça ya yerleşecegim, şirin bir Ege kasabasında yaşayacağız deseydiniz hiç durmayın derdim. Çünkü tamam gelir az ama Türkiye'de bir çok şey Almanya'ya göre daha ucuz. Ama istambulda 3500 lira maaş yetmez. Hem de cok kalabalık,trafik çok kötü. Ben olsam gitmezdim
Mugla‘ya mi yerlessek acaba ?:))

zor isler bunlar.

Öncelikle tesekkürler yorumun icin. Evet ya sorma meslegim var ama o alanda calismak istemedigim icin su an uni‘de okuma planlari yaparken sevgilim girdi iste hayatima alt üst oldu nasil olcak hic bilmiyorum. Okuma istegim var bir yandan diger yandan evlilikte isterim. Burdan biri olsa kolay derdim ama TR dekiyle nasil olcak hic bilmiyorum :(

Oturacaginiz ev size ait olursa ve siz de iyi kotu bir ise girerseniz rahatlikla gecinirsiniz. Ama turkiye de hayat pahali ozellikle istanbul da. Sizin alismaniz cok zor olur.

öyle. durumlar karisik. anlamasi zor. ben avukat olarak ulaslararasi hukuk bölümüne Hakim degilim. uzun lafi kisasi cifte yok :) Millet baya suistimal etdi galiba :) Vergi kacakciligi, cifte emeklilik filan :)

Bu kural tek bizimkiler icin mi peki? Yoksa mesela canada +almanya oluyor mu?

Back
X