• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye‘de yasam?

Hmm peki rahat yasamak icin ne kadar kazanmali bir kisi?
İstanbulda eviniz de yoksa, kira olacaksa ve biraz iyi bir yer olsun diyorsanız ve rahat yaşamak da istiyorsanız en az 5 6 bin gerekir bence. Tabi burada, en azı söyledim, rahattan rahata fark var çünkü. Ben olsam gelmem, o kadar düşük bir maaşla, İstanbul gibi karışık, kalabalık, pahalı bir yere, çok zorluk çekersin. Maddi imkansızlıklar başlayınca da eşinle aranda sorunlar başlayacak, ailenden herkesten uzakta, pişman olacaksın.

Benim bi tanidigim istanbula gitti evlendikten sonra ve cok mutlu ve huzurlu. Arada bi gelir burada ailesisni srkadadlarini ziyaret eder.

Yakinlarimdan teyzemin kizi kac sene evvel istanbula gitti ve okadar memnun ki annesini ve kücük kiz kardesini de yanina aldi.
Almanyayi özlüyormusunuz diye sordugumuzda almanyanin a'sini bile görmek isteniyoruz diyorlar kesek daha önce istanbula gelseydik diyorlar.
Bu arada bende almanyada yasiyorum eger benim
Sevgilim trden olsaydi bende memeleketime giderdim. Iki kisi calisirsaniz maddi anlamda zoröuk cekmezsiniz.
:)

Yapamazsın canım. Eşinin maddi durumu çok çok iyi olmalı ki almanya’daki hayatından güzel bi hayatın olsun.

Hanimlar Türkiye‘de yasamak hakkinda sizlere soru sormak istiyorum.
Ben Almanya‘da yasiyorum ve sevgilim Istanbul‘da yasiyor. Iyi anlasiyoruz ciddiyete binecek yakinda ama off nasil olcak hic bilmiyorum. Onunla henüz tam konusmadik ama benim icimi yiyor nasil kavusacagiz ve nerede yasayacagiz diye. Kisa bir konusma gecti sadece keske istanbul‘da olsan demisti.
Kisa dönem askerlik yapacak daha. Yani o askerden dönünce her an her sey ciddiyete binebilir aileler tanisabilir fln. O da ayri bir dert zaten.. ben tartip sonuca baglamak istiyorum yoksa düsünmekten kafayi yicem acaba nerede yasasak diye.. buraya gelse dil sorunu is sorunu var. Onun icin cok zor olacak.
Ben oraya gelsem diye düsünüyorum ve acaba nasil olur. Onun yasayacagi kadar sorun yasamam diye düsünüyorum. Sonucta ait oldugum kültür ve dil.

Türkiye‘de rahat yasamak icin ama ne kadar bir gelir almak lazim?
Yasam zor mu? Sevgilim isinden memnun ama daha iyisi olabilir düsüncesinde.

Brüt bir kisi 3500 kazanmasi nasil bir sey?
Inanin hic bir bilgim yok oradaki yasam hakkinda..

Burdan tanidik bir kiz mesela Istanbuldan biriyle evlendi oraya tasindi ama onlar bayaagiii iyi durumu galiba hep yurt disi gezmelerindeler :))

Daha sonra cocuklar isin icine girince nasil olacak acaba.. :/ cok zor is ya su evlilik yuva kurmak.. en iyisi bekarlik cidden ya hoff :KK43:(

Brüt 3500 net 2654 tl yapar agi ile birlikte . O da 560 Euro civarı .Aklın varsa Türkiye ye gelme .Burası artık yaşanacak yer değil .Suriyeden hallice ki bu sen gelene kadar Afganistandan halliceeye bile gelebilir. Çocukların orada doğsun . Ayrıca eşin de dil öğrenir. Hata yaparsın .Tabi bu Türkiyede yaşayan iki kişi çalışan ve ellerine çok daha fazlası geçtiği halde hayatından memnun olmayan , çocuklarının okulunu beğenmeyen benim görüşüm !

Canım brüt 3500 neti 2684 lira yapar .
O da 556 euro 'ya eşit . En kötü ev 1000 tl o da giriş kat ve en kötü semt olarak düşün o da 207 € öyle düşün tr'de hayat koşulları çok zor .Biz ülke degistirecegiz bu sebeple . Atıyorum bir yazılım muhendisi 10000 € kazanıyor avrupa ülkelerinde ama tr de ennn fazla 8000 lira yani 1700€ kazanabilir . Birde eğitim sistemi çok kötü burda çocuğun olsa özelleşti heryer. özel okul dışında normal eğitim alması mümkün değil özel okul en kötüsü yıllık 15.000 lira sende çalışsan eşinde çalışsa ortalama ikinizin toplam maaşı 8000_9000 bile olsa Almanyadaki gibi bir hayat sürmezsin.
Kira ,giyim,yakıt ,ulaşım ,faturalar ,gıda sadece bunları karşılarsin ne artırabilirsiniz ne eglenebilirsin çok iyi düşün .Burdaki akademisyenler mühendisler doktorlar hep beyin göçü yapıyor gereken ilgi ve maddi açıdan calistigindan az alıyor herkes .Almanyaya göre çalışma şartları ağır ve zor en az 8 saat ama bu 10 da olabilir 12 de yani mesai yaparsan beyaz yaka ise işçi değilsen mesai ucretide yok.

Simdi 2 ye ayrılan yorumlar gelecek. Sizde onlara bakarak kendi degerlendirmenizi yapin. Şartları okuyun.
Bizde yarı Alman yari Türk bir aile olarak objektif konusamayacagim.
Ama istanbulda mi kesin yasayacaksiniz ?
Aylik geliriniz istanbulda ne kadr , Almanyada ne kdr olacak?
Karşılaştırmalı yazin herseyi.
Fiyatlara bakın.
Standardiniza bakin.
Iatanbuldq nerede yasamaya paraniz yetiyor, orası gelismis mi size yeter mi??
Gecim hangisinde daha kaliteli daha üstte olacak ona göre karar verin.

Bende almanyada yaşadım bir süre şimdi evlenip türkiyeye yerleşdim. Bizim evimiz var ve eşim çalışıyor ben hamileyim çalışmıyorum ama şükür yetiyor. Ben hiç zorluk cekmedim ataptasyon sürecinde ama ben zaten belli bir yaşa kadar türkiyede yaşamışdım. Şimdiye kadarda hiç pişman olmadım hatta ülkemde çokta mutluyum.

bence hesap karsılastırması yapın evet ıstanbul pahalı ama almanya da ondan daha pahalı belkıde. ustelık erkek arkadasınız dıl bılmıyor. once oraya gelecekse dılı ogrenmelıkı iş bulabılsın. yoksa cok zor. senın tr ye gelmen daha kolay cunku en azından dılı bılıyorsun. ama hayat ne almanyada ne tr de kolay. hayat sartları pahalılastı artık nerede olursak olalım. iyi dusunun her acıdan karsılastırma yapın kı sonra pısman olmayın

Datça ya yerleşecegim, şirin bir Ege kasabasında yaşayacağız deseydiniz hiç durmayın derdim. Çünkü tamam gelir az ama Türkiye'de bir çok şey Almanya'ya göre daha ucuz. Ama istambulda 3500 lira maaş yetmez. Hem de cok kalabalık,trafik çok kötü. Ben olsam gitmezdim

dil problemi çözülür sorun değil.

sorun o yanına gelirse çalışabilecek mi? çalışma izni vs sorun olacak mı?

ya da tam tersi sen buraya gelirsen çalışabilecek misin?

her şekilde İstanbul çok büyük ve kalabalık bir şehir, maddi durumun iyi olsa bile yaşaması gerçekten zor bir şehir, seveni çoktur ama nefret edeni daha fazladır. temelli karar vermeden, gelip görüp biraz yaşamanızda fayda var. aynı şekilde erkek arkadaşınız da sizin olduğunuz şehire dil kursu veya başka sebeple gelip bir kaç deneyimlese daha isabetli olur.

burası şurası daha iyi demek doğru değil, sonuçta herkesin beklentisi farklı oluyor.

bence hesap karsılastırması yapın evet ıstanbul pahalı ama almanya da ondan daha pahalı belkıde. ustelık erkek arkadasınız dıl bılmıyor. once oraya gelecekse dılı ogrenmelıkı iş bulabılsın. yoksa cok zor. senın tr ye gelmen daha kolay cunku en azından dılı bılıyorsun. ama hayat ne almanyada ne tr de kolay. hayat sartları pahalılastı artık nerede olursak olalım. iyi dusunun her acıdan karsılastırma yapın kı sonra pısman olmayın

dil öğrenmekte ne var ki?
sonuçta akademik çalışma hayatına dalmadığı sürece gündelik işlerini yapmak için yetecek kadar dili bir iki ayda kendi kendine bile öğrenir. Dil en basit sorun.

dil öğrenmekte ne var ki?
sonuçta akademik çalışma hayatına dalmadığı sürece gündelik işlerini yapmak için yetecek kadar dili bir iki ayda kendi kendine bile öğrenir. Dil en basit sorun.

canım ben sınava tabi tuttuklarını bılıyorum tabı yanlıssam konu sahıbı duzeltsın. bılemıyorum benım bır tanıdık evlenıp almanyaya gıttı ona orada bır sınav yapmıslardı.

canım ben sınava tabi tuttuklarını bılıyorum tabı yanlıssam konu sahıbı duzeltsın. bılemıyorum benım bır tanıdık evlenıp almanyaya gıttı ona orada bır sınav yapmıslardı.

ben sizi yanlış anladım pardon :)

yani çalışma izni olmayacaksa cidden büyük problem.

A2 isteniyor diye biliyorum. A2 seviyesine gelmek en az 1 sene alır. Çünkü sınavlar zor oluyor. Mesela B1-B2 kursu alıyorsun, sınava giriyorsun, A2 veriyorlar

Ben çocuğum olana kadar fazlasıyla vatan millet sakaryacıydım ama çocuğum doğdu büyüdü ve benim bakış açım değişti imkanım olsa cidden giderim ben de...

ya aynen, önceden eşime gezmek tozmak tamam ama ben başka ülkede yaşayamam diyordum, o çok istiyordu yurtdışı deneyimi sırf merakına.
çocuklar çiftlenince biz de taşınma kararı aldık :(

Back
X