Turkiyeye 1 aylik gitmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gittigimde kayinvalidem guzel ilgileniyor kizimla, ayni zamanda esimde cok ilgili ve herseyiyle ilgilenir.
Benim ofkem birazda şu.. esim benim ailemin yanina 11 ayda sadece 2 defa gidiyor, oda bayramlarda. Ve max 1 saat oturuyor.

O kadar dert ediyorsa anasinin babasinin dibinde kalip büyütseydi cocugu.
Bizim cocuk yok olsaydi da cocugu aylarca Turkiyede tutmazdim herhaldr.
Bunu bende anlamiyorum, yani elbet biliyordu birgun cocugunun olacagini ve yurtdisinda buyuyecegini.
Ve birde baskalarini ornek veriyor.. neymis millet 2-3 ayda bir turkiyeye gidiyor cocugu goturuyor diye..
Bende gitmeyen bircok kisileri ornek verebilirim dedigimde zitlasiyor..

Siz ne siklikla gidiyorsunuz, ve ne kadar kaliyorsuniz

1 aydan 1 gun bile geri gitmiyor. 3 hafta kalalim bari diyorum kabul etmiyor

Ben haftada 1 defa goruyorum ama esim hic gitmez, sadece bayramlarda

SOrun su ki, yillardir tatil bilmeyiz.. esim 1 ayini ailesinin yaninda geciriyor. Benim babannem halalarim amacam vs turkiyede, ve hep bir bahaneyle hic goturmedi.. gezeriz tozariz ama asla disarda yemek yemeyiz.. sanki evdekilere ayip oluyormus gibi hissediyor adam.
burdada benim annemi sadece yilda 2 deda ziyaret eder oda bayramda

Bu vizyonsuz adamı nerden buldunuz?
Tatil yok, dışarıda yemek yok,bir ayda kendi yakın akrabalarınıza gitmek yok, yaşadığınız ülkede yılda iki saat görüyor anne babanızı ama siz bir ay onun ailesiyle yaşayacaksınız.
Sizi, sizle ilgili her şeyi yok sayıyor farkında mısınız?

Aynen oyle, cok yoruldum bunlari anlatamamaktan.. empati, anlayis sifir..

Kendisi gibi hayatsizlar vardir elbette onlari örnek verebilir.

Eşiniz haklı.. 1 ay çok fazla değil.

Kendi ailenizle olduğu gibi tabi olmaz ama eş ve çocuk için katlanılır.

Gittigimde kayinvalidem guzel ilgileniyor kizimla, ayni zamanda esimde cok ilgili ve herseyiyle ilgilenir.
Benim ofkem birazda şu.. esim benim ailemin yanina 11 ayda sadece 2 defa gidiyor, oda bayramlarda. Ve max 1 saat oturuyor.
Erkekler genelde böyle şeyleri bizim kadar önemsemiyor ama o size yapmıyorsa zaten sizinde gitmek istememeniz çok doğal bu konuyu konuşmanız lazım

18 yildir yurt disindayim. Esimin ailesi burda. Ben bir ay kendi ailemin yaninda bile kalmak istemem herkes kendi düzenini istiyor. Bence ideali bir hafta,en fazla iki hafta. Cok istiyorduysa ordan biriyle evlenseydi. Sizin de gönlünüzce tatile gitme hakkiniz var.

Eşiniz haklı.. 1 ay çok fazla değil.

Kendi ailenizle olduğu gibi tabi olmaz ama eş ve çocuk için katlanılır.
Nasıl haklı siz bütün yıllık izinlerinizi eşinizin ailesinin evinde geçirmeye razı mısınız gerçekten?

ben her yil türkiyeye geliyorum iki ya da üc hafta. Annemler de iki haftaya yakin kaliyorum. Kizim cok istiyor cünkü burda hic kuzeni ve akrabalari yok. Türkcesinin de gelismesini istiyorum. Ama ben geldigimde bir hafta kadar ailemleyim diger hafta da dag bayir gezip aksam olunca ailemin yanina geliyoruz. aileden aileye degisiyor. Bazen cok stresli ve yorucu oluyor. Bir kac sene öncesine kadar her evime dördügümde kendime gelmem haftalari buluyordu.

cok özeniyorum sevine sevine ailesinin yanina ziyarete gidenlere. Ben her gidisimde panik oluyorum bu sefer ne yasayacagim diye. Tüm parami ve enerjimi harcayip, üzgün bir sekilde geri geliyorum. Aglayarak geldigimde cok oldu.Yarin yine türkiye`ye geliyorum.

Erkek kardesim türkiye`de ve 6-7 yil annemleri, kardeslerini görmedi. ben erkek kardesimi 10 yil aradan sonra gördüm ki ben gitmeseydim o da olmiyacakti. kiz kardeslerimden biri sürekli kiriliyor. cok yoruldum artik. bana kalsa hic gitmiycem de annemler yasli, ölürlerse cok üzülürüm diye gidiyorum.

annem bir saat uzakta oturuyor. Yinede gelip 3-4 ay yanimizda kesin kaliyor. Esim annemi el üstünde tasir. 10 yildir beraberiz bir kez kirmadi annemi, benden öncede annemin ihtiyaclarini görür alditir bana. Annem 76 yasinda. Kizim 7. Birlikte bol bol vakit gecirsinler istiyoruz.
Simdi ben böyle bir adama nasil gidip ailenin yaninda kalmak istemiyorum diye bilirim. Onunda hakki cocugunu ailesine göstermek, onlarla vakit geçirmek.
Anne babalarimiz yaslaniyor, elimizden geldigi kadar vakit gecirmeliyiz.
Yurtdisindada gezip izin yapmak mümkün. Italya bana 4 saat uzak. Bir cok ülkeye bir kac saat icinde arabayla gidilip 2-3 gün kisa tatiller yapila bilir bence.
Tabi konu sahibinin esi onun ailesine gitmiyorsa buda bir saygisizlik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…