ben gelip 1 ay k.valide evinde kalmak istemem
-sizin o şehirde ayrı bir eviniz varsa o evi açıp başka şehirlere filan da gitseniz, belki. değilse ben 1 ay kendi ailemin evinde de kalmam ki (hastalık cenaze vs. bi durum yoksa yani). bir de ben bekarım çocuğum yok, çocukla başka evde, babamın evi bile olsa gerek yok
akraba ziyaretine önem veririm. hemen her bayram memlekete gidiyorum (ki ailem başka şehirde, memleketim başka şehir, ben bambaşka bir şehirdeyim), . düğüne cenazeye giderim. kuzenlerim gelir bende kalır ben giderim vb. benim için önemli aile bağları. eşim önemsiyor diye kızmam ama bunun yolu 1 ay kabile gibi bir arada olmak bence değil.
avrupada yaşıyor olsam 2-3 günlük avrupa ülkelerine giderim
türkiyeye de yüksek mevsimde değil de başka zamanlarda gelirim nisanda mayısta ve ekimde mesela (en azından çocuğum büyüyene kadar)
eşiniz fabrikada filan çalışmıyorsa (bazı işyerleri belli dönem izin kullandırabiliyor ondan diyorum) bi nisanda bi ekimde gelseniz mesela yazın yüksek sezonda gelmeyle aynı paraya gelir. 8-10ar gün aile ziyareti yaparsınız, 4-5 er gün otel tatili yaparsınız mesela
ocak şubatta veya tarımla uğraşmıyorlarsa burada havalar çok sıcakken temmuzda da onlar size gelir, yuvarlanır gidersiniz
hollandada evli, eşi hollandalı arkadaşım var, aşağı yukarı böyle yapıyorlar ailesi 3er ay gidiyor her sene yanlarına (başka 2 çocuğu daha var avrupada yaşayan, her çocukta 1 ay gibi oluyor) arada 10-15 gün onlar geliyor, aile evine de gidiyorlar tatile de gidiyorlar.
ki bunların çocukları artık yetişkin oldu, 20 senedir evliler. çocukların okulu başlayınca tatillere zaten ona göre çıkılıyor. çocuk olmadan, çocuk varken de okullu olmadan ne kadar gezdin o kadar kar. okul olunca yüksek sezona mecbur kalıyosun.