Turkiyeye 1 aylik gitmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim de yurt dışında yaşayan bir iki tanıdık var,Türkiye’de 5,6 hafta kalıyor.

Bana da çok acayip geliyor. Tatile bile günübirlik gidip geliyorlar. Ama sorsan acayip paralar kazanıyorlarmışmışmış…

1 ay uzun bir süre aileyle birlikte kalmak için.
Türkiye’ye gelirsiniz, 10 gün yanlarında durur sonrasında bir tatile gidersiniz, gezersiniz dönüşte de yine yanlarına uğrayıp birkaç gün evinize dönersiniz. Bir ayı olduğu gibi aileyle geçirmek saçmalıktan başla bir şey değil.
Ailesiyle aynı ülke içinde farklı şehirlerde yaşayanlar da bu kadar göremeyebiliyor çocuklarını, torunlarını. Bir eşiniz ve ailesi yok yani.
ben her yil türkiyeye geliyorum iki ya da üc hafta. Annemler de iki haftaya yakin kaliyorum. Kizim cok istiyor cünkü burda hic kuzeni ve akrabalari yok. Türkcesinin de gelismesini istiyorum. Ama ben geldigimde bir hafta kadar ailemleyim diger hafta da dag bayir gezip aksam olunca ailemin yanina geliyoruz. aileden aileye degisiyor. Bazen cok stresli ve yorucu oluyor. Bir kac sene öncesine kadar her evime dördügümde kendime gelmem haftalari buluyordu.

cok özeniyorum sevine sevine ailesinin yanina ziyarete gidenlere. Ben her gidisimde panik oluyorum bu sefer ne yasayacagim diye. Tüm parami ve enerjimi harcayip, üzgün bir sekilde geri geliyorum. Aglayarak geldigimde cok oldu.Yarin yine türkiye`ye geliyorum.

Erkek kardesim türkiye`de ve 6-7 yil annemleri, kardeslerini görmedi. ben erkek kardesimi 10 yil aradan sonra gördüm ki ben gitmeseydim o da olmiyacakti. kiz kardeslerimden biri sürekli kiriliyor. cok yoruldum artik. bana kalsa hic gitmiycem de annemler yasli, ölürlerse cok üzülürüm diye gidiyorum.
annem bir saat uzakta oturuyor. Yinede gelip 3-4 ay yanimizda kesin kaliyor. Esim annemi el üstünde tasir. 10 yildir beraberiz bir kez kirmadi annemi, benden öncede annemin ihtiyaclarini görür alditir bana. Annem 76 yasinda. Kizim 7. Birlikte bol bol vakit gecirsinler istiyoruz.
Simdi ben böyle bir adama nasil gidip ailenin yaninda kalmak istemiyorum diye bilirim. Onunda hakki cocugunu ailesine göstermek, onlarla vakit geçirmek.
Anne babalarimiz yaslaniyor, elimizden geldigi kadar vakit gecirmeliyiz.
Yurtdisindada gezip izin yapmak mümkün. Italya bana 4 saat uzak. Bir cok ülkeye bir kac saat icinde arabayla gidilip 2-3 gün kisa tatiller yapila bilir bence.
Tabi konu sahibinin esi onun ailesine gitmiyorsa buda bir saygisizlik.
tamam iste sizin esiniz annenize dolayisiyla da size cok kymet veriyor. Konu sahibinin esi yilda iki saat vakit ayiriyor. Her aile sizinki gibi olmuyor. ben burdan vakit ve para harcayip ailemi görmeye gidiyorum cogunlukla stres icinde ve aglayarak geri dönüyorum. Buna ragmen her yil gidiyorum, bana da yazik degil mi?

ben gelip 1 ay k.valide evinde kalmak istemem

-sizin o şehirde ayrı bir eviniz varsa o evi açıp başka şehirlere filan da gitseniz, belki. değilse ben 1 ay kendi ailemin evinde de kalmam ki (hastalık cenaze vs. bi durum yoksa yani). bir de ben bekarım çocuğum yok, çocukla başka evde, babamın evi bile olsa gerek yok

akraba ziyaretine önem veririm. hemen her bayram memlekete gidiyorum (ki ailem başka şehirde, memleketim başka şehir, ben bambaşka bir şehirdeyim), . düğüne cenazeye giderim. kuzenlerim gelir bende kalır ben giderim vb. benim için önemli aile bağları. eşim önemsiyor diye kızmam ama bunun yolu 1 ay kabile gibi bir arada olmak bence değil.

avrupada yaşıyor olsam 2-3 günlük avrupa ülkelerine giderim

türkiyeye de yüksek mevsimde değil de başka zamanlarda gelirim nisanda mayısta ve ekimde mesela (en azından çocuğum büyüyene kadar)
eşiniz fabrikada filan çalışmıyorsa (bazı işyerleri belli dönem izin kullandırabiliyor ondan diyorum) bi nisanda bi ekimde gelseniz mesela yazın yüksek sezonda gelmeyle aynı paraya gelir. 8-10ar gün aile ziyareti yaparsınız, 4-5 er gün otel tatili yaparsınız mesela

ocak şubatta veya tarımla uğraşmıyorlarsa burada havalar çok sıcakken temmuzda da onlar size gelir, yuvarlanır gidersiniz

hollandada evli, eşi hollandalı arkadaşım var, aşağı yukarı böyle yapıyorlar ailesi 3er ay gidiyor her sene yanlarına (başka 2 çocuğu daha var avrupada yaşayan, her çocukta 1 ay gibi oluyor) arada 10-15 gün onlar geliyor, aile evine de gidiyorlar tatile de gidiyorlar.

ki bunların çocukları artık yetişkin oldu, 20 senedir evliler. çocukların okulu başlayınca tatillere zaten ona göre çıkılıyor. çocuk olmadan, çocuk varken de okullu olmadan ne kadar gezdin o kadar kar. okul olunca yüksek sezona mecbur kalıyosun.

Herkesin anası babası kendine kıymetli. Eşinizin ailesinde yılın bir ayı kalmak çok elbette. Eşiniz için normal olabilir. Ben sizin yerinizde olsam bir ay yerine 15 gün kalalım bari diye teklifte bulunurdum

Tam esiniz hakli diyecekken ,diger yazinizi gordum.
Esim benim aileme ozen gosterirse, karsi tarafa ayni ozeni gosterip idare ederim.

Bu bir ay icerisine bana 1 hafta , otel tatili yaptirirsa, ev de de kendime ait bir odam olursa kalirim. Yok disarida yemek yemeyelim evdekilere ayip, falan yok. Yani hafta 1 2 gezip ,yemek normal bir sey.

Maddi durumunuz nasil bilmiyorum ama bazi sartlar koyabilirsiniz esinize.

Merhaba hanimlar,

Ben yurtdisinda yasiyorum ve esimin ailesi turkiyede.
Gecen yaz bir takim problemler yasadik kayinvalidem ile. Her ne ise..

Eşim her yazin 1 ay boyunca turkiyede kalmak istiyor. Ben ise okadar sure kalmak istemiyorum. 1 yasinda cocugumuz var ve esim problem yapiyor, herkes bu cocuga hasret, cocuk telefonlarda buyuyor diye.

Bugune kadar herzaman uzun sureligine yanlarina gittim, hatta 2-3 ay bile oldu kaldigim.

Sizce ben abartiyor muyum, yoksa bu kararimdan dolayi hakli miyim?
Ozellikle yurtdisinda yasayan veya gurbette olan hanimlara sormak istiyorum.

Siz ne dusunuyorsunuz?

Başka tatil yapacak mısınız başbaşa? Eşinizin izni ne kadar? Tüm izni kayınvalide geçirecekseniz olmaz çok saçma.
Kayınvalideler gelsin yanınıza ara ara. Ben tatilimi harcamak istemem açıkçası.

Zaten 1 ay izin var onu da kayınvalidenin evinde geçiremem. Esin çok meraklıysa ayrılsın gitsin anasının yanında biriyle yeniden yuvasını kursun. Şöyle bir planı kabul etmek için tam olarak hayatsiz biri olmak lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X