Türkiyeye kaçmak

Butcesine gore kullanmak başka hiç yakmamak başka. En dusukte yakabilir. Hiç yakmayan gayette cimrilik, cikarcilik yapiyordur.

Zengin insanla, dogalgazini dahi ödeyemeyecek insan ayni yerde oturamaz. :)))))) Alttaki fazladan odeyecek kadar "zenginse" ustteki de ödeyebilir.
Hiç yakmaz çünkü maddi durumu iyi değildir belki o ay, zenginsin açarsın 90 derecede, yada Yoksulsun hiç açmazsın, sanırım hiç yokluk görmediniz siz.
Biz asgari ücret 2.825 lira olunca yağ 75/85 lira olan bir ülkede yaşıyoruz
Siz?

Merhaba, ben yurtdışında doğumuş/yaşayan birisiyim. Fakat bazı problemlerden dolayı ailemi terk edip, Türkiyeye taşınmak istiyorum yalnız. Ama orda hemen iş bulabilirmiyim bilmediğim için bi birikim yapıp gitmek istiyorum. Buarada istanbul/ankara gibi büyük şehire değilde, daha sade, kalabalık olmayan, herkesin birbirini tanıdığı küçük sıcak bi yer olsun istiyorum. Size danışmak istediğim: tek kişinin, 1 yıllık harcaması (sadece gerekli şeyler, ev, faturalar yemek..) nekadardır.. 20 bin tl yeterli gibimi.. ve şehir tavsiyesi alabilirmiyim..

Düzenleme: anladım, 20 yerine bi 40 bin diyelim ozaman.. :)
şaka olmalıı yaa bu şakaaaaaa

Meslek ne?
Gerçi yabancı dil öğretmenleri bile atanamiyor ya da is bulamıyor bu pandemi döneminde yabancı dilinizden yola cikarsak
Sakin sessiz bir yerde de yaşadım kira acisindan ortalama 1000 lirayi gözden cikarin bunun doğalgazı faturası vs evin kendi masrafi 1500 eder, mutfak masrafi, temel ihtiyaçlar derken 2500-3000₺ den aşağı olmaz giderler
Yani 20 bin lirayla anca 7-8 ay idare edersiniz
Bence hic duzeninizi bozmayin belki yer degistirip ailenizden uzaklasmayi deneyebilirsiniz
eve eşya lazımm bir de.belki 1+0 bir apart tutabilir eşyalı ama türkiyeye dönmek bana saçma geldii gene de.

Hiç yakmaz çünkü maddi durumu iyi değildir belki o ay, zenginsin açarsın 90 derecede, yada Yoksulsun hiç açmazsın, sanırım hiç yokluk görmediniz siz.
Siz?
bizim apartman merkezi sistemm .herkesin maddi durumu farklı kimi rahatça öderken emekliye ayda 600 700 doğalgaz faturası fazla geliyor doğal olarak.

Merkezi sistem ayrı bişey mecbur ödüyosundur ama kombili evde herkes bütçesine göre kullanır, kimseyi ilgilendirmez 😄
evet öyle sabah evden çıkıp akşam yediye anca dönüyordur evde de çocuk bakıcı yaşlı vs. yoktur yakmazz akşam açar soğuk kırılsın diye karışamaz kimse de.

Siz?

Anlatamiyorum galiba ben. Dogalgaz faturasini ödeyemeyen, asgari ucretli insanla zengin diye bahsettiginiz insanlar AYNİ binada altli ustlu oturamaz zaten.

Alt, ust yakabiliyorsa sen de yakacak seviyedesindir en azindan diye dusunuyorum. Yoksul drami yapiyorsunuz.

Anlatamiyorum galiba ben. Dogalgaz faturasini ödeyemeyen, asgari ucretli insanla zengin diye bahsettiginiz insanlar AYNİ binada altli ustlu oturamaz zaten.

Alt kat, ust kat yakabiliyorsa sen de yakacak seviyedesindir en azindan diye dusunuyorum.
yoo oturuyorlarrrrr.benim bina da aylık geliri 40 000 olan da var 4000 olan da.ev kendinin diye oturuyor ama gelir düşmüşş doğalgaz faturası bile ağır geliyor.aidat ödeme de de zorlanıyorlar

yoo oturuyorlarrrrr.benim bina da aylık geliri 40 000 olan da var 4000 olan da.ev kendinin diye oturuyor ama gelir düşmüşş doğalgaz faturası bile ağır geliyor.aidat ödeme de de zorlanıyorlar

Haa tvde gormuştum benzer bisey. Adama ailesinden şato miras kaliyor ama şatoda yaşayacak parasi yoktu tek odasini kullaniyordu sirf satmamak için diger odalari da kiraya veriyordu. 😂😂

Dogalgazi butcesine gore kullanan oturdugu yeri de butcesine gore ayarlasa hayat daha kolay olurdu belki kendileri icin. 🙏🙏🙏🙏

Haa tvde gormuştum benzer bisey. Adama ailesinden şato miras kaliyor ama şatoda yaşayacak parasi yoktu tek odasini kullaniyordu sirf satmamak için diger odalari da kiraya veriyordu. 😂😂

Dogalgazi butcesine gore kullanan oturdugu yeri de butcesine gore ayarlasa hayat daha kolay olurdu belki kendileri icin. 🙏🙏🙏🙏
evet haklısın.ben de kaç kere söyledim teyzeye sat evi küçük bir ev al kalan paranı da bankaya at diye.ama anılarım var satmamm diyor oturuyor.fakat yarı aç yarı tok yaşıyorr maalesef.bu ay doğalgaz 700 üstü geldi mesela 240 da aidat

evet haklısın.ben de kaç kere söyledim teyzeye sat evi küçük bir ev al kalan paranı da bankaya at diye.ama anılarım var satmamm diyor oturuyor.fakat yarı aç yarı tok yaşıyorr maalesef.bu ay doğalgaz 700 üstü geldi mesela 240 da aidat

Yaşlı olunca bisey diyemiyorum ya ☹️ Bi yaştan sonra bazi yaşlilar anilariyla yasiyor ozellikle biraz yalniz kaldilarsa anilari daha bi kiymetli oluyor.

bacim tv lerde gordugun dunya lideriyiz, ekonomiyi yonetiyoruz, bizim olmadigimiz masa yok, turkiye simdi her zamankinden guclu martavallarina inanma. dökülüyor ülke dökülüyor.. bulundugun ulkede sadece turklerle oturup kalkiyorsan gazina gelme onlarin. bir yilda 50 bin lira cok rahat yersin hem de lukse kacmadan.

bir tanidik turkiye sahlandi simdi tam donus zamani dedi gaza geldi. dondu mobilya dukkani acti. bir trilyondan fazla parayi koca bir dukkana bagladi. coluk cocuk tum evi kapatip yerlesti tr ye. ekonomiyi gordu, pandemi patladi. erkek kardesleri kaldigi ulkede destek paralari alip krallar gibi gecinirken adam bir ayda dukkanin parasini bile cikaramiyorum diye kapatti. iflas etti.

20 bin tek başına yaşayan biri için en fazla ama en fazla 6 ay yeter. Yurtdışında alıştığınız standartladı yakalamak için bu süre dahada kısalır. Eğer yerleşmeyi düşünüyorsanız, önce işiniz ayarlayın öyle yerleşin. Yerleştikten sonra iş bulurum diye düşünmek hayal olur. Halkla ilişkiler en iyi ihtimalle turistik bölgelerde otellerde işe yarayabilir. Yada call-center olur. Onun dışında çok şansınız yok ben açık açık söyleyeyim size. Hangi dili konuşuyorsunuz bilmiyorum ama yabancı dilinde açtığı kapılar sınırlı. Helede referansınız yoksa işiniz Türkiyede çok zor. Bunu uzun yıllar hem Almanyada hemde türkiyede yaşamış biri olarak yaziyorum.

Doğalgazı ev sıcak diye yakmayan neden çıkarcı olsun ya ne kadar saçma, herkes bütçesine göre kullanıyor herseyi,sıcacık evde oturmayı herkes sever ama ödeyemem korkusu var işte, tabi zenginlere lafım yok
Herkes butcesine gore kullanmiyor iste..Anneme 550 lira dogalgaz faturasi odedim dedim.Yillik mi? Diye sordu.Cunku onlar yillik bile bu kadar odemiyordur..Kira gelirleri, iki emekli maasi, ayrica 3500 baska yerden net gelir var ama yakmiyorlar.Yakmamak icin erken uyuyorlar..Ust katlarinda cocuklu aile var garibim onlar yaksada isinmiyor..Ben olupta yakmayan icin konustum.Yoksa olmayinca insan mecbur kisiyor..

• Beğen
Reactions: 000
Hanımlar. Ayrı konu açmak istemedim burdan sormak istedim. Güvenilir iş ilanı siteleri ve emlak sitelerini yazarmısınız. Hangilerin güvenilir olduğunu bilmiyorum.

Back
X