Türkiyeye kaçmak

Gelip deneyin o zaman konu sahibi denemek istiyor sonuçta bir şey diyemeyiz . Ama bunların ihtimalini göze almanız lazım çoğumuz burda sadece karşılaşabileceklerinizi yazıyoruz çünkü ülke her gün şok ediyor bizi daha bugün üniversite sınavı 300 tl oldu zam geldi sınava girmek bile lüks oldu, daha az önce markete gittik annemle orda bile 1 haftada fiyatların aşırı yükseldiğini gördüm. Ama iletişiminizi şu anda yaşadığınız ülkeyle kesmeyin ne olur ne olmaz bi garantiniz olsun o ülkede. Burda çünkü cidden hayat zor
Keyfimden veya rahat battığı için değil. Önyargınızı kendinize saklayın.

Gel gel bi sen eksiksin.
İnsanlar işten çıkarılıyor, iş yok güç yok.
Tv'de izlediğiniz dizilere özenmeyin.

20 bın yeter mı dıyor :KK70:
şaka heralde
aylık 1000 tl kıralık ev bulsanız kı esyalı ev tutmak zorundasınız bu parayla, oda 1500 den baslasa
120 aıdat olsa
elektrık su toplam 200 gelse
dogalgaz ortalama 500 gelse
ınternet telefon faturanız toplam 200 olsa
mutfak ve ev gıderınız toplam 1000 olsa
yol masrafınız aylık 400 olsa
kıyafet ıvır zıvıra tadılat ekstra gıderler de toplam 1000 olsa
4 ay sonra paranız bıter

20 bın neye yeter
20 bınınız varsa aılenızı falan terk edıp ulke degıstırmeyın gozunuzu seveyım 20 bınle ancak tatıle cıkılır
Fazla iyi niyetlisiiiin 😂
3 kişilik aileyiz
Elektrik 206
Su 45
İnternet 106
Doğalgaz 280
Market 1000 küsür.
Ev kira
(allahtan kadın oğluna istiyor beni, yoksa daha da yüksek olurdu ajdjsjhd)
Şimdi bu hesaplara baktım da Türkiye'de yaşanmıyomuş ya :KK53:

Fazla iyi niyetlisiiiin 😂
3 kişilik aileyiz
Elektrik 206
Su 45
İnternet 106
Doğalgaz 280
Market 1000 küsür.
Ev kira
(allahtan kadın oğluna istiyor beni, yoksa daha da yüksek olurdu ajdjsjhd)
Şimdi bu hesaplara baktım da Türkiye'de yaşanmıyomuş ya :KK53:
Doğalgaz cok azmis

Apart bakarsaniz
Meslek ne?
Gerçi yabancı dil öğretmenleri bile atanamiyor ya da is bulamıyor bu pandemi döneminde yabancı dilinizden yola cikarsak
Sakin sessiz bir yerde de yaşadım kira acisindan ortalama 1000 lirayi gözden cikarin bunun doğalgazı faturası vs evin kendi masrafi 1500 eder, mutfak masrafi, temel ihtiyaçlar derken 2500-3000₺ den aşağı olmaz giderler
Yani 20 bin lirayla anca 7-8 ay idare edersiniz
Bence hic duzeninizi bozmayin belki yer degistirip ailenizden uzaklasmayi deneyebilirsiniz

Kardesim 700 liraya esyali apartta kaliyor, fatura aidat yok.

20 binle 1 sene idare edilebilir diye dusunuyorum. Girer asgari ucretli bir ise yeter.
Ama kactigina deger mi burdaki idare edilecek yasam bilmiyorum. Aile tacize, siddete ugruyorsa deger. Anami babami sevmiyorum konusuysa degmez.

Yurtdışındasın başka eyalete taşın başka ülkeye git. Tr de ne işin var? İmkanı olan tr gitmeye çalışıyor sen gelmek istiyorsun. Anca tatile gelmelisin. Burası survivor gibi binbir zorlukla mücadele edip hayatta kalmaya çalışıyoruz. Macera aramaya gerek yok, yılda 20 bin TL arabanın mazotuna yetmez! :KK70:

Bu ay en yükseği, ondan önce 220 falan gelmişti.
Bizim alt üst yanıyor, binada da ısı yalıtımı var. O yüzden az geldi sanırım. Ev sıcak, şortla dolaşıyorum ben.
O zaman iyiyimis tabi alt ust yakinca..Duanizi esirgemeyin onlardan ..Sizin icin demiyorum ama ben cok cektim bu alt ust yakmamasindan ondan soyledim 🤗

O zaman iyiyimis tabi alt ust yakinca..Duanizi esirgemeyin onlardan ..Sizin icin demiyorum ama ben cok cektim bu alt ust yakmamasindan ondan soyledim 🤗
Anladım 🌼 umarım şimdi yakılıyordur alttan üstten. Gerçekten faturaya büyük etkisi var, alt üst yanınca çok soğuk olmayan zamanlarda doğalgaz açmaya gerek kalmıyor bile. Ev kendini ısıtıyor.

Nerden Türkiyeye kaçmak istiyorsunuz? Bulunduğunuz ülke hangisi?

Anladım 🌼 umarım şimdi yakılıyordur alttan üstten. Gerçekten faturaya büyük etkisi var, alt üst yanınca çok soğuk olmayan zamanlarda doğalgaz açmaya gerek kalmıyor bile. Ev kendini ısıtıyor.
Merkezi sistem ev buldum bu durumu birdaha yaşamamak icin.Simdi mecbur yakılıyor..

Merhaba, ben yurtdışında doğumuş/yaşayan birisiyim. Fakat bazı problemlerden dolayı ailemi terk edip, Türkiyeye taşınmak istiyorum yalnız. Ama orda hemen iş bulabilirmiyim bilmediğim için bi birikim yapıp gitmek istiyorum. Buarada istanbul/ankara gibi büyük şehire değilde, daha sade, kalabalık olmayan, herkesin birbirini tanıdığı küçük sıcak bi yer olsun istiyorum. Size danışmak istediğim: tek kişinin, 1 yıllık harcaması (sadece gerekli şeyler, ev, faturalar yemek..) nekadardır.. 20 bin tl yeterli gibimi.. ve şehir tavsiyesi alabilirmiyim..
Ben İzmir’de doğdum büyüdüm .Evlilik yapıp yurtdışına çıktım .İki yılda iki Avrupa ülkesinde yaşadım .Ben de Avrupa’ya alışamadım .Sosyal değil ,insanlar erkenden evlerine çekiliyor .Türkiye’deki gibi sıcak insanlar yok evet .Fakat Türkiye’de de kadına şiddet ,dolandırıcılık ,hırsızlık say say bitmeyen sorunlar .Yakın zamanda Müge Anlıda çıktı .Avusturya da doğmuş büyümüş bir kadın 30 yaşında boşanıp .Türkiye’ye Samsun’a geri dönüyor .İki çocuğunuda alıp .Uzak akraba kuzeni evli bir akrabasıyla yasak ilişki yaşamış .Kadın geldiğinde altınlar ,paralar vs kadını 5 senede asalak gibi emmiş .Sonrada öldürmüş 35 yaşında gencecik kadının hayatı sona ermiş .Sorununuz ne bilmiyorum ancak dönseniz dahi çok dikkatli olun .Türkiye’de suç oranları oldukça fazla .Ekonomik olaylara girmiyorum dahi .

20 bin euro falan demek istediniz sanirim 😳
20 bini biz toplum olarak burda 4 5 ayda harciyoruz çünkü, hadi siz tek oldugunuz icin 7 ay idare edebilin fazlasi mümkün değil.

Back
X