Türkiyeye kaçmak

En iyisi yapmissiniz. Alt ust yakmiyor diye dert edinip alt ust yakinca dogalgazi acmayan cikarcilar illa oluyor. Kendileri de birilerinin üstü ve alti halbuki...
Aynen.Halbuki kendileri de normal sartlarda yaksalar, alt ust komsuda onlardan sebeplenip, 50 100 az fatura oder.Ama iste hep bana hep bana

Aynen.Halbuki kendileri de normal sartlarda yaksalar, alt ust komsuda onlardan sebeplenip, 50 100 az fatura oder.Ama iste hep bana hep bana

Evet iş kendine gelince oh ne guzel ev isindi biz kapatalim oluyor, millet enayi ya seni isitiyor. 😤 Bana zarar olmasin da kime olursa olsun bu kafayla bizden bisey olacakta...

Merhaba, ben yurtdışında doğumuş/yaşayan birisiyim. Fakat bazı problemlerden dolayı ailemi terk edip, Türkiyeye taşınmak istiyorum yalnız. Ama orda hemen iş bulabilirmiyim bilmediğim için bi birikim yapıp gitmek istiyorum. Buarada istanbul/ankara gibi büyük şehire değilde, daha sade, kalabalık olmayan, herkesin birbirini tanıdığı küçük sıcak bi yer olsun istiyorum. Size danışmak istediğim: tek kişinin, 1 yıllık harcaması (sadece gerekli şeyler, ev, faturalar yemek..) nekadardır.. 20 bin tl yeterli gibimi.. ve şehir tavsiyesi alabilirmiyim..
1 yıllık 20 bin mi
Orta ölçekli bir şehirde 1+1 tutsan ayda 1000
Faturalar + yemek harcaman da 1000 tutar

Bunun yolu var, kıyafeti var, hastalığı eczanesi daha bir çok ekstrası var. Ayda 3000 en az diyorum.
Bence yurtdışında başka bir ülke ya da şehre kaçın. Burada bahsettiğiniz herkesin herkesi tanıdığı kadar küçük bir yerde sizi de hemen tanırlar rahat edemeyebilrsiniz

Bende yurtdisindanim. Su anki durumda gitmek isteyecegim son ûlkeler arasinda gelir Türkiye. İnsanlarimizin durumu ortada.
bilemiyorum yasin kaç, su anki durumların farkindamisin ama çok iyi düşün derim.

En iyisi yapmissiniz. Alt ust yakmiyor diye dert edinip alt ust yakinca dogalgazi acmayan cikarcilar illa oluyor. Kendileri de birilerinin üstü ve alti halbuki...
Laf banaysa açmadığımı söylemedim 😂 zira açmasaydım 280 gelmezdi.
Bizim tarafta oturan kiracıların tamamı çalıştığı için hepimiz gece yakıp gündüz kapatıyoruz o yüzden çıkarcılık yapacak kimse yok binada. Hava çok soğuk olmadığında doğalgaz bile açılmaz bizim binada, dediğim gibi ısı yalıtımı var.
Isı yalıtımı + binada yakan insanlar sayesinde evler öyle soğuk olmuyor.
Ama yakmayanda yakmıyor, mesela bu kiracıdan önce üstte bekar vardı, adam kesinlikle yakmazdı. Kalkıp adama sen neden yakmıyorsun da diyemediğin için doğalgaz yükleniyorduk, 600 700 civarı doğalgaz geldiği oluyordu. Adam bizim sayemizde miss gibi evini ısıtıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
İş ilanı yayınlanıyor, bir kişi alacak firmaya en az bin kişi başvuru yapıyor geri kalanı yine işsiz 😏
Aynen öyle.
Geçenlerde 3 kişi alınacak bir işe bilmem kaç bin başvuru yapmıştı. İş ilanlarına bakarsak her şehirde iş ilanı var alınan sayısı max 3 5.

Ben de başka bir ülkeye gitmenizi tavsiye edecektim. Çünkü benzer düzen-benzer sistemler sizi daha az yıpratır.
1 sene kalıp döndüğüm halde burada adaptasyon sorunu yaşadım.
Özel bir sebebiniz varsa Türkiye olması konusunda, bir şey söyleyemem tabi.
Küçük şehir dediğiniz için rakamları düşük tutacağım.

Kira+su+elk+doğalgaz için 2500 hesaplayın aylık en az.
1000tl mutfak masrafı(yiyeceğiniz yemek için yani)

Bizim tarafta oturan kiracıların tamamı çalıştığı için hepimiz gece yakıp gündüz kapatıyoruz o yüzden çıkarcılık yapacak kimse yok binada. Hava çok soğuk olmadığında doğalgaz bile açılmaz bizim binada, dediğim gibi ısı yalıtımı var.
Ama yakmayanda yakmıyor, mesela bu kiracıdan önce üstte bekar vardı, adam kesinlikle yakmazdı. Kalkıp adama sen neden yakmıyorsun da diyemediğin için doğalgaz yükleniyorduk, 600 700 civarı doğalgaz geldiği oluyordu. Adam bizim sayemizde miss gibi evini ısıtıyordu.
Doğalgazı ev sıcak diye yakmayan neden çıkarcı olsun ya ne kadar saçma, herkes bütçesine göre kullanıyor herseyi,sıcacık evde oturmayı herkes sever ama ödeyemem korkusu var işte, tabi zenginlere lafım yok

Doğalgazı ev sıcak diye yakmayan neden çıkarcı olsun ya ne kadar saçma, herkes bütçesine göre kullanıyor herseyi,sıcacık evde oturmayı herkes sever ama ödeyemem korkusu var işte, tabi zenginlere lafım yok
Yok zaten ben çıkarcı demedim, başka birini alıntıladım.

Yapmiyorsaniz sizlik bir durum yok. Benzer şeyler çok gordum, kendim de yaşamiştim ayni durumu, milletten isiniyorlardi işlerine geliyor. 😑
Bu cikarciliktir. En iyisi merkezi sistem.

Butcesine gore kullanmak başka hiç yakmamak başka. En dusukte yakabilir. Hiç yakmayan gayette cimrilik, cikarcilik yapiyordur.

Zengin insanla, dogalgazini dahi ödeyemeyecek insan ayni yerde oturamaz. :)))))) Alttaki fazladan odeyecek kadar "zenginse" ustteki de ödeyebilir.

Back
X