turkuaz95'in Diyet Günlüğü

turkuaz95

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2014
27
1
1
Ankara
Merhaba kızlar. Yaklaşık 2-3 haftadır forumu takip ediyorum. Özellikle bu diyet topiklerinde zamanımı oldukça harcıyorum. 10 Haziran'dan beri düzenli spor yapıyorum her akşam. Başta 2.5-3 km.lik hafif tempolu yürüyüşlerimin yerini bir haftadır en az 5 km.lik orta tempolu yürüyüşler aldı. Öyle ki dün kendimi durduramayıp 9 km. yürümüşüm. ☺️ Yürüyüş yapmayı sevdiğim için yaparken hiç zorlanmiyorum. :) Hem kilolarımı veriyorum hem de rahatlıyorum.
Diyet konusuna gelirsek, açıkçası normalde de abur cubur çok yemeyen biriydim. Fakat çikolataya hiçbir zaman dayanamazdım. Yaklaşık 1 haftadır çikolata yemiyorum. :) Hatta babam önümde bitterleri yese bile dayanıyorum. Tadını unutmaya çalışıyorum. Eğer vücuduma hatırlarırsam tadını tekrar yemeye devam edeceğimi biliyorum. O yüzden çabalıyorum. Sabahları geç kalkıyorum genelde. Sabah sporu yapmayı çok istesem de uyku daha tatlı geliyor ve bırakamıyorum. 😢 Yaklaşık 11-12 gibi kalkıyorum. E öyle olunca da öğle yemeği gibi oluyor. Menemen yapıyorum 2 yumurtayla. Biraz peynir, salatalık, domates yiyorum. 1 dilim de annemin yaptığı tahıllı ekmeği yiyorum. Yanında da yeşil çay, kabuk tarçın, tane karabiber ve karanfilden yaptığım çayımı içiyorum. Günde 2 kez bu çayı içmeye çaba gösteriyorum. Yaklaşık olarak saat 3 gibi de ara öğün yapıyorum. Beyaz leblebi, kuru kayısı, incir, ceviz, hurma... Bunlardan birini yiyorum. Bazen de activia yiyorum. O da oldukça tok tutuyor. Saat 6 gibi de akşam yemeğimi yiyorum. Genelde sebze yemekleri pişer evde o yüzden ondan yerim. Yanında yoğurt ve salata yerim. Ekmek asla yemem. Saat 8 gibi yürüyüşe çıkarım. Gelince de duşumu aldıktan sonra ya çayımı içerim ve yanında 3 tane form bisküvi yerim ya da biraz karpuz yerim. Saat 2-3 gibi yattığım için açıkçası baya acıkıyorum.
Bu arada yazmayı unutmuşum yukarıda.
Boyum: 1.62
Kilom: 57.5
Hedefim: 50
Yazın vermek istiyorum şu kilolarımı. Özellikle bayrama kadar bi 53 kg. olmak istiyorum. Ama Ramazan'da kilo vermek benim için oldukça zor. Umarım başarabilirim. Yarın buraya neler yaptığımı yazacağım...

1de kahvaltımı yaptım. 😔 Menemen, domates, salatalık, biber, peynir ve 1 dilim tahıllı ekmek yedim. Yanında çayımı içtim.

5 gibi arkadaşlarla buluştuk. 3 top dondurma yedim. 😭😭😭 bi daha bu tür bi kaçamak yapmamam lazım. 😢
6 gibi de bi Türk kahvesi içtim tek şekerli.
8 de akşam yemeğimi yedim. 1 enginar ve 3 tane ufak köfte. Yanında yoğurt ve salata.
Birazdan yürüyüşe çıkacağım. Umarım 6 km. yürürüm. 😓

6.4 km yüksek tempolu yürüyüş yapıldı 300 cal harcandı. Sonra da bir tane sade activia yenildi. ☺️

Sahurda her zamanki kahvaltımı yaptım neredeyse.
Menemen
Salatalık
Domates
Peynir
1 dilim tahıllı ekmek
1 hurma
1 büyük bardak süt
Ve 2 bardak su 😢
Şimdiden susadım. Herkese dayanma gücü ver allahım 😢

İftar:

1 porsiyon kuru fasulye
1 porsiyon komposto
1 küçük dilim tahıllı ekmek
Salatalık/domates/marul
1 hurma

4.5 km yürüyüş. Su şişkinlik yaptı çok yürüyemedim. :( Yarin yürüyüşten sonra içeceğim su ağırlıklı olarak…

Eve gelince... 1 activia(keten tohumlu ve 2 cevizli), yanında 1 incir. Ardından yeşil çay.

Sahur:
Kaşarli Menemen
Salatalık/domates
Peynir
1 hurma
1 dilim tahıllı ekmek
1 büyük bardak az nescafeli süt
Çok su içmedim sahurda. Umarım susamam yarın günlük.

İftar:

1 kepçe tarhana çorbası

1 porsiyondan az kuru fasulye

1 porsiyon komposto

9-10 tane zeytinyağlı sarma 😭😭😭

Salatalık/domates/marul/soğan

2 hurma

10 fındık

Pidenin de ucundan tattım 2-3 lokma…

5.6 km yüksek tempolu yürüyüş… 275 cal yakıldı.

Eve gelince 2 tatlı kaşığı keten tohumu eklenmiş activia yedim.
Ardından damla sakızlı muhallebi yedim. 😭

OOOF OF bu pisboğazlığım yüzünden kilo falan veremem ben be günlük napicam ben ya...😔

Şimdi de 1 bardak yeşil çay içeceğim…

Back
X