Neden herkes
fragmannn
a yüklenmiş anlamadım. Kadın evlilik süresince yaşadıkları DEĞİŞİMden bahsetmiş ve memnuniyetsizliğini dile getirmiş. Ancak aldigi cevap sıklıkla "bilerek seçmissin, şükretmelisin" tarzında. Peki "bizimki daha beter, haline sukret" diyen güruh zorla mı evlendirildi, merak ediyorum.
Insanlar değişebilir ve kimi bu değişime razı olup yasayip giderken , kimi katlanamaz. Bazen de insan tanıdığını zannederken, hayatının hatasını yaptığını farkeder. Her iki durumda çok olası. Ama en acısı, insanin hayati boyunca süren degisimi ve gelişimi sonucunda tercihlerinin değişebileceğini anlatamamasıdır. Halbuki insanlar evlenirken, degismeyeceklerinin garantisini vermezler...
Sizi anlayabiliyorum.. Nacizane önerilerim olacak.
Once soz ettiginiz seylerin sizin icin ne kadar vazgecilmez olduğuna karar vermelisiniz. Bu konulardaki (evlilikteki roller) beklentilerinizi, sınırlarınizi bir nevi tahammul edebileceginiz kadarını kendi içinizde netleştirmelisiniz. Bu beklentilerin karşılanması ya da karşılanmaması halinde ki tutmunuzu da netlestirmelisiniz: birdaha talepte bulunmamak mı, iliskiyi bu sekliyle yürütmek mi, ya da noktayi koymak mı.? Unutmayın siz kararlarinizda ve beklentilerinizde net olmazsanız, karşınızdaki de bu beklentileri ciddiye almakta zorlanacaktır. Daha sonra eşinizle, söz ettiğiniz durumlardaki tutum ve davranışlarının size ne hissettirdiğini paylaşmalısınız. Son olarak da ondan gelecek yaklaşıma göre daha önce verdiğiniz kararı uygulamaya çalışacaksınız... Sabır ve kolayliklar dilerim..