• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tutkusuz ve Heyecansız Bir Evlilik

11 yıl berabermissiniz ne bekliyorsunuz sevgiliye Ferrari,evlendikten sonra şahin mı olması gerekiyordu.Zaten yaşanması gerekenleri yasmissiniz mesela ben 8 senelik evliyim daha monotonlasmadi monotonlasmaya doğru gidiyor 11. Sene monotonlasacak demek ki siz de 8. Senede evlenseydiniz evlilikte tutkuyu heyecanı yakalardiniz.( Yorumu yazarken anam ağladı,silmeyede kıyamadım anlamazsan görmezden gel)
 
11 yilda paylasimlarinizi bitirdiginiz icin, evlendiginizde yapacak bir seyinizin kalmamasi da cok normal.

2 karar vericinin ayni evde olmasinin ne demek oldugunu gercekten bilmediginizden bu istekleriniz diye dusunuyorum. Bu yastan sonra kimse degismeyecek. Bosuna ugrasmayin bence.
 
Ben de 12 yıllık evliyim.Benim eşim de 42 yaşında.Kitap okumayı sevmez o da.Evdeki kütüphane de he benim kitaplar durur.Tutku yok benim ilişkimde de,ama ne bileyim beni rahatsız etmiyor.Belki aynı süreyi ben evlilikle geçirdiğim için artık rahatsız etmiyor.Huzura daha çok ihtiyacım var.Ben de sizin gibi çok sorguladım tutku olayını ama en huzurlu yerin sadece eşimin yanı olduğunu anladım yıllar geçtikçe.İlişkide karar mekanizması olmak da bi lükstür.
 
Valla size rahat battıyor gibime geldi. Yani Türkiye de kaç erkek akşam hadi tv yi kapatıp kitap okuyalım derki. Bilemedim. Sosyal hayatınız gelişmiş eşiniz size ayak uydursun istiyorsunuz ama kişiliği bu değil. Eşiniz neyse o. Evliliğiniz heyecansızsa eşinizin hoşuna gidecek cazibiyette şeyler seçin. mesela telefonda oyun mu oynuyor siz de dahil olun. Geceleri daha ateşli geçirin. çocuğunuzda yok sanırım olsa bu günleri özlemle anarsınız. hafta sonları piknik mi seviyor pikniğe gidin. tarihi yerleri gezin. eşiniz ne sever siz daha iyi bilirsiniz. yemek yapmayı severse birlikte yemek kurslarına katılın. Yurtdışına çıkın gezin. belki sosyal etkinlikler, partiler, kokteyler eşinizin ilgi alanı değildir. Arkadaş toplantıları düzenleyin. çocuk yapın inanın bunları düşünmeye vakit kalmaz :)))
 
Hiç konuşmayan birşey paylaşmayan sürekli elinde telefon olan ve onunla ilgilenen birine tahammül etmek ne kadar kolay olur bilemiyorum Allah yardımcınız olsun
 
Bunun için boşanayım demeyin bence. Eşinizi ikna etmeye çalışın. İlgi alanlarını keşfetmesini sağlayın. Ayrıca eklemeden duramayacağım sosyal medyadan nefret ediyorum. İnsanları zombi gibi bir şey yaptı.
 
Bence siz.esinize.doymussunuz.

Esinizi sevdiginizi de dusunmuyorum artik. Sıkilmıssiniz.adamdan


Sadece saygi kalmis ki o da yeterli degil.

40 yasindan sonra kimse degismez.

Ya boyle gidecek ya da ayrilacaksinjz
 
Dominat olmayı belki farketmeden siz seciyorsunuz. Ona şans verirseniz belki karar verir birseylere
 
Çocuk olunca o monotonluğu ararmışsın gibi geldi. Macera istiyosan çocuk yap bence de. 18 aylık kız yeğenim var. Emin ol evin havasını öyle bi değiştirdi ki.. bi de komik ve taklit yapabilen bi bebek yeğenim:))başka bişey istemezsin.
 
Acaba o kadar yılda hersey tükenmiş olabilir mi ? Ya da ilişkiden sıkılmış Olanilir Misin
 
11 yılda eşinin bu huylarını bilmiyor muydun ki? Kitap okumayı sevmediğine,telefonla haşır neşir olduğuna 11 yılda bin kez şahit olmuş olmalısın. Karakteri ve yaşam biçimi bu yöndeyse bu yaştan sonra da değişmez. Keşke baştan göz önünde bulundurup evlilik yoluna girmeseydiniz. Bence eşinizle bu durumu tatlı tatlı tekrar bir konuşun. Beklentilerinizden bahsedin. Ama kızarak tartışarak değil anlatmaya ve anlamaya çalışarak.. Bence bu durumu çok gözünüzde büyütmeyin. Sadece şunu sorgulayın: gerçekten eşinizi seviyor musunuz?...
 
Bence once bir kendinizi sorgulayin boyle dusunmenize sizi iten nedir dikkatinizi ilginizi ceken biri yada begeninizi kazanan biri varsa esinize bu denli zitlasmis olabilirsiniz sorun sizde cozumde sizde once kendinizi sorgulayip problemi samimi sekilde kendinize itiraf ederseniz dogru cozume kavusursunuz esiniz kararlari size birakiyorsa sizde ona birakin sen nasil istersen diyip cekilin kenara ve secimlerini sorgulamazsaniz laf etmenizden korkmaz artik bir cok seyde fikrini dusuncesini belirtir evliliginizz iliskiniz adina kararlar alabilir ha esiniz sevmiyor mu sevmeyebilir sizde onun sevmedigi ortamlara mesai saati disinda surekli gitmeyin adami da safdisi etmeyin gelmiyor diye ezmeyin yani ne bileyim siz kendinizi gelistirdikten sonra buldumcuk delisi olmussunz simdi yakistirmiyorsunuz begenmiyorsunuz. Ama cozumude burada ariyorsunuz ben 4 yil omce dogum yaptigimda kendi ellerimle disladigim esimi kahve kapisindan simdi toplamak icin 2 gunde erkek tavlasi ogrendim adam 1 haftadir evden cikmiyor hadi askim mars edicem seni diye aklim basima yeni geldi ilgisi oraya kahveye kaydiysa bende bir nevi kahveyi eve getirirm dedim aksamlari babami kiz kardeslerimi cagirip okey oynuyoruz hep birlikte zaman gecirmis oluyoruz sizde yapabilirsiniz evdeyken oyundan basini kaldirmayan kocama inat bende indirdim gizli gizle onun rekorunu gecip hava attim adam sok hadi beraber oynayalim diyor sizde isterseniz yapabilirsiniz esiniz benim esim gibi eve gelio yemek yiyip kahveye oraya buraya atmiyor kendini gozunuzun onunde evinde adam birde boyle dusunun
 
8_10 yil gibi uzun sureli iliskilerde aşka fazlasıyla doyan bünyelerin evlendikten sonra beklentisinin artmasıyla ters yüz olduğu bir gerçektir.
 
Zaten sevgililikte 9 10 yıl devirmişsiniz. Sonuçta evlenince ne bekliyordun ki? Tutku patlaması mı?

Sizin hayatınız yemekli akşam çıkmalı vs adam memur diye mi sorun? Ya da kitap okumuyor diye mi?

Siz heyecan arıyorsunuz. O kadar yıldan sonra olmuyor o heyecan. Ben on yıllık evliyim. Bu saatten sonra ilk günlerin romantizmini mi arayayım.

Kocan tip olarak idealmiş. Varsın kitap okumasın ne var bunda. Bahane gibi geldi. Üzüldüm eşiniz adına. Bunları düşündüğünüzü bilmiyor besbelli.
 
Sorun yokken sorun yaratıyorsun sanırım şeytan senin evliliği bitirecek dört dörtlük evlilik neredeymiş kızım aklını başına al ve eşine sımsıkı sarıl adam karekterli çalışkan sadık zamanla bütün evlilikler monotonlaşıyor millet aşktan aşk'a mı koşacak hayat seni fazlasıyla şımartmış aklımı başına al mutluluğun kıymetini bil :KK47:
 
Sizin istediğiniz şey eşinizle hoş sohbet, birlikte gülmek eğlenmek, birlikte dışarı çıkıp bi şeyler yemek içmek vs yani ilgi istiyosunuz ve eşiniz ilgisiz gibi geldi bana.Yorumlarda genelde size yüklenilmiş, ama ben de sizin yerinizde olsam sorun ederdim bunu.'Paylaşım' çoğaldıkça evliliğin lezzeti artıyor bence.Taraflar böyle ayrı gayrı takılıp tabiri caizse birbirinin ipini koyverince evlilik de monotonlaşıyor.
 
Uzun flortlere hep karsı olmusumdur heyecan tutku bitiyor. Birde uzun zaman cıkanların genellikle evlilikleri cabuk bitiyot. Evet ortak paylasım lazım aynı eve girmeden anlaşulmazmıs demekki doğru. Hakkınızda hatırlısı olsun kötü bir durum sonu görünmüyo olması.
 
Bu devirde kim telefon tutkunu degilki? 10 yil bu ya? Herseyi yasamissinizdir zaten o 10 yilda heyecan heves kalmadi demekki...evet paylasim olunca daha guzel oluyor ve evliligi diri tutuyor bu durum.. ama daha once bu saydiklarinizi yapan bi insan miydi? Eger yapiyorsa simdi degistiyse haklisin derim ama adam hic yapmiyorsa zaten birsey demeye hakkin var mi?

Kotu seyler yasatir sana, seni ezdirir annesine.. ya da ne bilim cok kiskanctir, cok kisitlar seni vs..cinsel hayatiniz yoktur kotudur vs. O zaman anlarim seni.. ama rahat mi batti diyesi geliyo insanin ):
 
Neden herkes fragmannn fragmannn a yüklenmiş anlamadım. Kadın evlilik süresince yaşadıkları DEĞİŞİMden bahsetmiş ve memnuniyetsizliğini dile getirmiş. Ancak aldigi cevap sıklıkla "bilerek seçmissin, şükretmelisin" tarzında. Peki "bizimki daha beter, haline sukret" diyen güruh zorla mı evlendirildi, merak ediyorum.
Insanlar değişebilir ve kimi bu değişime razı olup yasayip giderken , kimi katlanamaz. Bazen de insan tanıdığını zannederken, hayatının hatasını yaptığını farkeder. Her iki durumda çok olası. Ama en acısı, insanin hayati boyunca süren degisimi ve gelişimi sonucunda tercihlerinin değişebileceğini anlatamamasıdır. Halbuki insanlar evlenirken, degismeyeceklerinin garantisini vermezler...
Sizi anlayabiliyorum.. Nacizane önerilerim olacak.
Once soz ettiginiz seylerin sizin icin ne kadar vazgecilmez olduğuna karar vermelisiniz. Bu konulardaki (evlilikteki roller) beklentilerinizi, sınırlarınizi bir nevi tahammul edebileceginiz kadarını kendi içinizde netleştirmelisiniz. Bu beklentilerin karşılanması ya da karşılanmaması halinde ki tutmunuzu da netlestirmelisiniz: birdaha talepte bulunmamak mı, iliskiyi bu sekliyle yürütmek mi, ya da noktayi koymak mı.? Unutmayın siz kararlarinizda ve beklentilerinizde net olmazsanız, karşınızdaki de bu beklentileri ciddiye almakta zorlanacaktır. Daha sonra eşinizle, söz ettiğiniz durumlardaki tutum ve davranışlarının size ne hissettirdiğini paylaşmalısınız. Son olarak da ondan gelecek yaklaşıma göre daha önce verdiğiniz kararı uygulamaya çalışacaksınız... Sabır ve kolayliklar dilerim..
 
Soruldu mu sorulduysa cvpladiniz mi bilmiyorum. 11 senelik birlikteliginiz var ve 1 senedir evlisiniz. Bunca degisim son 1 sene icerisinde olmus olamaz degil mi?
 
Back
X