Tutturdu evlenecegim diye

21 yaşındasın sen daha ne evliliği
En güzel zamanlarındasın
Okulunu bitir
Gez toz eğlen
Evliliği rio karnavalı sanıyorsun herhalde
Hayatın tadını çıkaracak yaşta niye iki kişilik sorumluk alacaksın
Bide bunun bonusları var görümcesi kv si bitmez
Yaşı geldi diye şimdi seni türlü yalanla evliliğe ikna eden adam pat diye birde çocuk yapar
Okul falan yalan olur
Çok değil 2 yıla kalmaz gelirsin buraya ben şimdi ne yapacağım diye

Kardeşinize okutun burdaki yorumları belki gözü açılır
Hatta erkenden evlenip burda pişmanlıkla açılan bin bir konuyuda okutun

Biz de annemle onu diyoruz okulu bitsin.

Sonra zaten ev isini ogrenir evinde ama daha okulunu bitirmeden ,akli bi karis havada 21 yasindaki kizin evlenmesini savunanlara hayret ediyorum

Adam sırf evliligi kabul ettirmek için kıza palavra atmiş her işi ben yaparim diye.3 5ay yapar sıkılıncada başlar kavga çikarmaya.hadi boşanalim demeye

Ya gercekten okutacagim.

Ciddi soyluyorum okutacagim.

Burdaki insanlar tecrubeli.

Hani bize inanmiyor ya, genel olarak normal ve makul olanin ne oldugunu gorsun.

Biz de annemle onu diyoruz okulu bitsin.

Sonra zaten ev isini ogrenir evinde ama daha okulunu bitirmeden ,akli bi karis havada 21 yasindaki kizin evlenmesini savunanlara hayret ediyorum
Şartlarımız farklı olsaydı ben de erken evlenmezdim. Esimle uzak iki sehirdeydik o ara evlenmesek çok uzun süre görüşmeyecektik. Zaten öğrenci hayatı gibiydi çocuk doğana kadar. Karisanimiz efendimiz yoktu benden gelinlik yapmamı bekleyen kimse yok ikimizin de ailesi uzakta. Ama aynı şehirde olsak asla bu yaşta evlenmezdim. Pişmanlıktan değil sorumluluk yüzünden. Gezsin tozsun çalışıp kendi parasını yesin mis.

Hakikaten yaa ben 27 iken evliliği rio karnavalı zannedip evlendim.adam hayatimi elm sokağı kabusuna çevirdi:)gerçi şimdi düzeldide

Ben de onu diyorum.
Bu kadar sorumlulugu almasina gerek var mi ?
3 yil var onunde.3 yil nedir ya?
Madem cok seviyor adam onu beklesin.

Kesinlikle karsi cikin. Ama baski uygulayarak değil. Tanistigim biriyle boyle bir konusmamiz olmuştu. Kadin çok akilli hayati bilen bir kadindi.
Yine ayni sekilde kizi evlenmek istemis tanisalim demis annesi. Tanistiktan sonra hiç gözü tutmamiş adayi. Ama karşi çiksam biliyorum ki onu daha fazla itecegim ona diyor. Zaman zaman goruserek eksik buldugu taraflari kizina gostermis surekli . Kizda bakmis annesi hakli .annesine gelmis ben istemiyirum demiş. Kadinda tmm kizim senin kararin diyerek isi istedigi noktaya getirmis.
Diyorki eger kesin bir sekilde karsi çiksaydim kizimi ona iterdim.
Sızde tmm yine olur elbette senin kararlarina saygiliyiz ama kendine biraz zaman ver biraz tani gibi yaklasimlarla onu oyalayabilirsiniz.
Bunun genclik hevesinden baska birsey oldugunu dusunmuyorum. Siz hayat tecrubelerinizle ona yol gosterin yanlis kararlar alip hayatini mahvetmesine izin vermeyin bence. Sonra zaten size çok tesekkur edecektir. Okulu bitirdikten sonra da hala ayni duygu ve düsuncede ise o zaman evlenir zaten ama hiç sanmiyorum.

Ben de onu diyorum.
Bu kadar sorumlulugu almasina gerek var mi ?
3 yil var onunde.3 yil nedir ya?
Madem cok seviyor adam onu beklesin.
Erkeklerin bu aceleciligini sevgi zannediyor safim. Beni çok seviyor hemen kavuşmak istiyor bir de süslü püslü laflar ediyorsa hey yavrum. Gözü açılmadan kapmak istiyor belli ki. Yine de sert cikismayin türlü bahanelerle oyalayin. Sert olunursa kıymete biner.

Simdi sadece is degil ki.
Bu kiz okuyor. Bolumu de gercekten zor. Okurken evliligin sorumlulugnu alacak biri olsa bi nebze diyecegim.
Alamaz ve sirf is yapamadigindan demiyorum. Kafa olarak o sorumlulugu alamaz.
Suan sadece evliligi erkek arkadasinin ona anlattigi vaadlerden olustugunu zannediyor.
Adama inanmiyorum cunku fazla fazla atiyor.

Ben 21 yasinda evlenenleri elestiriyorum burda yanlis anlamayin.
Benim kardesim akli bi karis havada. Algisi kapanmis gibi resmen

Yahu bu kız ben evleneceğim demeye devam ediyor. Yazın istemeye gelecekler diyor. Geldikleri zaman hayır diyince ne yapmış oluyorsunuz? Baskılamış, yapamazsın diyerek özgüvenini kırmış, siz istemeden onun evlenmesini yasaklamış olmuyor musunuz? Ne muhteşem bi hayat bu ya.

21 yaşında çocuk değil ki bu. Reşit, koca kız. Dilerse kapıyı vurup çeker gider. Ne diyebilirsiniz? O durumda ne olacak tabi ben söyleyeyim. “O zaman bizi kaybeder”

Siz aile olarak reşit bir kızı uyarmak, sonuçlarını anlatmakla mükellefsiniz. Hayır, evlenemezsin, şu zamana kadar bekleyeceksin, zamanı var dediğiniz zaman onun hayatının iplerini ele geçirmiş olursunuz. Tipik baskıcı aile modeli.

Kardeşinizde evlenebilecek olgunluktaysa size “Benim neyi ne zaman yaşayacağıma sen karar veremezsin” der ve resti çeker zaten. O zaman hangi çözümü uygulayacaksınız merak ediyorum.

Bariz belli adam onun kafasını karıştırıyor.
Bence yasak olan cazip gelir. Siz okul bitsin öyle evlenirsiniz falan diyin oyalamaya calısın yani.

Hakikaten yaa ben 27 iken evliliği rio karnavalı zannedip evlendim.adam hayatimi elm sokağı kabusuna çevirdi:)gerçi şimdi düzeldide
Buradan yaşı gelip aklı selim bir şekilde evlenmeye karar verenlere sesleniyorum beklentiyi ne kadar düşük tutarsanız o kadar mutlu olursunuz
21 yaş çok küçük ya
Şimdi erken olgunlaştıklarını düşünüyorlar ama bi 5 sene sonra aslında öyle olmadığını anlar

Kardeşi okuyunca belki boş beleş cevap vermişler diye düşünecek ama öyle değil burdaki herkes tecrübesini aktarıyor

Zamanında konu sahibi gibi çok çabaladım

Benden bir yaş büyük ablam var
20 yaşında evlendi
O zaman çok yalvardım dinletemedim
Şimdi pişman
Üstelik eşi gerçekten çok iyi bir adam
10 yaşında bir evladı var
Ama ben üniversitede okurken o kv ile ev ile ilgilenmek zorundaydı
Ben gezerken imreniyor ama hiçbirini yapamıyordu
Durumuda gayet iyi eşinin aldığı ablamın üzerine evi arabası var
Ona rağmen pişman
Arkadaşlarımız hep ortak bşr araya geldiğimizde anılarımızdan bahsederken bile ne kadar üzüldüğünü görebiliyorum
Geçen yıl üniversiteye başladı ama herşey zamanında daha güzel tabi
O içindeki burukluk hep kaldı onda

Bu isler hic belli olmuyor, baba evinde cay getirip goturmeyi beceremeyen nice kizlarimiz evleniyor, sizinkide evlendikten sonra ogreniverir. Sevgilisi kendinden 9 yas buyuk, hosgorulu oluversin bi zahmet.

Yani evet haklisin, engelemmeye calisman cok normal, ama biyere kadar konusma hakkiniz var. Bi yerden sonra birakacaksiniz. Sonucta 21 yasinda, gayette kendi kararlarini alabilme hakki var.

Iyi dusunelim iyi olsun, olacak ve olecege care yok:)

Iyi hanimefendi.
Soyle yapalim o zaman size gore.

Kiz kardesim 21 yasinda okurken evlenecegim diye tutturdu cunku karisindaki adam hic olmayacak hayallerle onu kandiriyor.

E bize de ailesi olarak 21 yasindaki okuyan kizin cocuk dogurma ozgurlugu ve resit bir insanin istegi olarak tamam demek dusuyor.
Ne yapalim madem , evlenmek istiyorsa tamam diyelim.
Istemeye de geleceklerini soyledi simdi hayir deyip koca kizin ozguvenini kirip baskilamis olmayalim. Zaten 21 yasina geldigi icin annemin soz soyleme,dogru yolu gosterme hakki da sona erdi.
O ne derse o olacak. Yillar sonra issiz gucsuz umutsuz gelirse de canim sen resittin,cocuk dogurma ozgurlugun vardi o yuzden biz tamam dedik deriz.
Ha bi de
Bu girdigi yanlis yolda annem de ben de hayat tecrubelerimizi anlatmayacagiz
mazallah akil vermis guvenini kirmis oluruz.

Bile bile yanlisa giden kardesime sus diyelim de ucurumdna atlamasi daha kolay olsun.

Siz genc kizlara akil vermeyin olur mu,gercekten.
Yaziktir gunahtir.

Zaten evlenecekse ben nasil engel olayim.
Kendimi parcalasam da
Her turlu yapar.
Mesele is degil mesele adamin evliligi kardesime cok baska anlatiyor olmasi.
O da kendini kendi evliligin farkli olacagina inandirmis bu yuzden tamam demis.
Yoksa kendisi de ben bu sorumlulugu alamam diyor.
Benim anlattigim sey evlecekse de gercekleri bilerek evlensin.hayal aleminde yasamasin.

Abla olarak da bu benim gorevim.
Allah sonumuzu hayirli etsin

Eve kilitleyin

Yapacak bir şeyiniz yok.
Hayır dedikçe kıymetli olacak.
Akıllı davranın.
2 yol var. İlki,
Adamla siz tanışın.
Kötü yönlerini dolaylı göstermeye calısın.

İkincisi neler kaçırdığını gösterin.
arkadaşlarının eğitim peşinde, staj peşinde koşturdugunu görsün.
Yaza interrail ile Avrupa turu ayarlayın kız kıza.
Yada work and travel doğru Amerika.
Dil okulu, enstruman, evliyken vaktinin kalmayacağı seyleri gösterin.

Ama ille de evlilik diyeni durduramazsınız

Hem nereden bulmuş bu adamı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…