- 5 Aralık 2015
- 5.789
- 11.603
- 248
- 37
- Konu Sahibi Ezgim-ezgi
-
Koca da kaçıyor ki hey Allah'ım. Okul bitmeden evlenme diyin bari. Kotuledikce kıymete binecek belli. Erkek hangi dünyada bütün ev işini hallediyor acaba. Soylesin hepimiz oraya isinlanalim. Milyarder falan değilse sıkar o biraz. Ben 22 yaşında evlendim ama okulu bitirmiştim. Yemek falan bilirim annem bizi pamuklara sarmadi o kadar. Yine de beni doğrar okul bitmeden evlenmeme izin vermezdi.
Adam sırf evliligi kabul ettirmek için kıza palavra atmiş her işi ben yaparim diye.3 5ay yapar sıkılıncada başlar kavga çikarmaya.hadi boşanalim demeyeMerhaba arkadaslar.
Kiz kardesim 21 yasinda
Kendisi guzel bi okulda,guzel bi bolumde 2. Sinif ogrencisi.
Tutturdu evlenecegim diye.
1 yillik bir iliskisi var sevgilisi 30 yasinda, tekniker.
Ne bu acele Allah askina ?
Ben 26yim evlilik icin erken diyorum.
Ogrenciyken evlenecekmis.
Daha sabah yatagini toplamayan,tek kaldiginda ac kalan kiz evlenip evi cevirecekmis.
Kendi de farkinda yapamayacaginin ama neymis. Sevgilisi her isi yapacakmis.
Ya boyle bisey olabilir mi ? Sen cildirdin mi dedim ?
Sen okula gideceksin,o isten gelecek yemek yapacak, temizlik yapacak vs vs.
Sana da hic bir sey demeyecek. Ciddi ciddi buna inanmis.
Her seyi gectim okuyan biri 21 yasinda niye evlensin ?
Neyin acelesi bu ? Son 4 aydir surekli bunu diyor. Bu yaz istemeye geleceklermis.
Annem duydu da kadinin tansiyonu firladi,kendine gelemedi.
Ablacigim yapma etme diyorum yok
Dayanamadim kizdim cok sinirlendim yok.
Soruyorum size ben ne yapayim ???
21 yaşındasın sen daha ne evliliği
En güzel zamanlarındasın
Okulunu bitir
Gez toz eğlen
Evliliği rio karnavalı sanıyorsun herhalde
Hayatın tadını çıkaracak yaşta niye iki kişilik sorumluk alacaksın
Bide bunun bonusları var görümcesi kv si bitmez
Yaşı geldi diye şimdi seni türlü yalanla evliliğe ikna eden adam pat diye birde çocuk yapar
Okul falan yalan olur
Çok değil 2 yıla kalmaz gelirsin buraya ben şimdi ne yapacağım diye
Kardeşinize okutun burdaki yorumları belki gözü açılır
Hatta erkenden evlenip burda pişmanlıkla açılan bin bir konuyuda okutun
Ya gercekten okutacagim.
Ciddi soyluyorum okutacagim.
Burdaki insanlar tecrubeli.
Hani bize inanmiyor ya, genel olarak normal ve makul olanin ne oldugunu gorsun.
Şartlarımız farklı olsaydı ben de erken evlenmezdim. Esimle uzak iki sehirdeydik o ara evlenmesek çok uzun süre görüşmeyecektik. Zaten öğrenci hayatı gibiydi çocuk doğana kadar. Karisanimiz efendimiz yoktu benden gelinlik yapmamı bekleyen kimse yok ikimizin de ailesi uzakta. Ama aynı şehirde olsak asla bu yaşta evlenmezdim. Pişmanlıktan değil sorumluluk yüzünden. Gezsin tozsun çalışıp kendi parasını yesin mis.Biz de annemle onu diyoruz okulu bitsin.
Sonra zaten ev isini ogrenir evinde ama daha okulunu bitirmeden ,akli bi karis havada 21 yasindaki kizin evlenmesini savunanlara hayret ediyorum
Hakikaten yaa ben 27 iken evliliği rio karnavalı zannedip evlendim.adam hayatimi elm sokağı kabusuna çevirdi:)gerçi şimdi düzeldide21 yaşındasın sen daha ne evliliği
En güzel zamanlarındasın
Okulunu bitir
Gez toz eğlen
Evliliği rio karnavalı sanıyorsun herhalde
Hayatın tadını çıkaracak yaşta niye iki kişilik sorumluk alacaksın
Bide bunun bonusları var görümcesi kv si bitmez
Yaşı geldi diye şimdi seni türlü yalanla evliliğe ikna eden adam pat diye birde çocuk yapar
Okul falan yalan olur
Çok değil 2 yıla kalmaz gelirsin buraya ben şimdi ne yapacağım diye
Kardeşinize okutun burdaki yorumları belki gözü açılır
Hatta erkenden evlenip burda pişmanlıkla açılan bin bir konuyuda okutun
Okut bence belki aklı başına gelirde vazgeçer kararından..
Okutacagim.
Evlilik oyle toz pembe hayallerdeki gibi degil diyince sen evlendin mi nerden biliyorsun diyor.
Ben de sen evlendin mi sen nerden biliyosun diyorum.
Sanki bu dunyada yasamiyor ya
Şartlarımız farklı olsaydı ben de erken evlenmezdim. Esimle uzak iki sehirdeydik o ara evlenmesek çok uzun süre görüşmeyecektik. Zaten öğrenci hayatı gibiydi çocuk doğana kadar. Karisanimiz efendimiz yoktu benden gelinlik yapmamı bekleyen kimse yok ikimizin de ailesi uzakta. Ama aynı şehirde olsak asla bu yaşta evlenmezdim. Pişmanlıktan değil sorumluluk yüzünden. Gezsin tozsun çalışıp kendi parasını yesin mis.
Erkeklerin bu aceleciligini sevgi zannediyor safim. Beni çok seviyor hemen kavuşmak istiyorBen de onu diyorum.
Bu kadar sorumlulugu almasina gerek var mi ?
3 yil var onunde.3 yil nedir ya?
Madem cok seviyor adam onu beklesin.
Bende 21 yasinda evlenmis ve o yaşa kadar mutfağa girmemis biriydim. Evet yatagimi da toplamazdim. Yemek ve ev işi çok onemli seyler degil eger karsindaki seninle "evim temiz, yemegim hazir olsun" diye evlenmiyorsa.
Ben çalışmadigim halde esim işten gelip kendi de hizli yemekler hazirlardi veya disardan da soylerdi, bulaşikta yikardi, ütüsünü de yapardı. Bir sure bekar evi gibi takıldı yani :)) 4 yili bitiricez yemek yapmaya basladim tabi sonra ama hala yapmadigim olur disardan soyleriz. Hicbirseyi 4 4 luk yapmam ve eşimde oyle birsey beklemez. Ütüyü hala eşim kendi yapar. Evi de birlikte hallederiz.
Yani sirf yemek yapmayi bilmiyor, yatagini toplamiyor diye boşanma olmaz. Zamanla yavaş yavaş oluyor. Zaten eşim gibi bir cok işi adam yaparsa kardesiniz okulunu da okuyabilir.
Ha adam verdigi sözleri tutmazsa onu bilemeyecegim.
Yahu bu kız ben evleneceğim demeye devam ediyor. Yazın istemeye gelecekler diyor. Geldikleri zaman hayır diyince ne yapmış oluyorsunuz? Baskılamış, yapamazsın diyerek özgüvenini kırmış, siz istemeden onun evlenmesini yasaklamış olmuyor musunuz? Ne muhteşem bi hayat bu ya.Ben anlatamadim heralde.
Kim baskiladi, yasakladi, ozguvenini kirdi?
Ben hic oyle bir sey demis miyim?
Ablasi olarak evet 21 yasindaki kardesimin daha okulunu bitirmeden evlenmesini istemiyorum.
Sizde iyi oldu diye herkesin hikayesi oyle olmayabilir degil mi ?
Evlilik icin gereken olgunluga kardesimin sahip olmadigini bunca yillik ablasi olarak benden iyi kimse bilemez.
Kendi de farkinda ama surekli kendisini kandirmasi, yanlis dusunmesi soz konusu.
Evliligin onun hayalindeki gibi bir sey olmadigini anlatma cabam var benim.
Bu ne ozguvenini kirmak ne onu baskilamak.
Siz kendi evladinizin 20 yasinda universitede okurken anne ben evlenecegim dedigi zaman boyle yaklasirsiniz.
Ben boyle yaklasiyorum.
Kimse kusura bakmasin.
Ayrica anne de evladina akil verebilir.
30 yasina da gelse annem bana hep akil versin isterim. Bunda kotu bisey mi var?
Evlilik icin o olgunlukta olmayan,hala okuyan 21 yasindaki kiz icin evlilik ERKEN.
Kimse kimseden bisey kacirmiyor.
Her seyin bi zamani, usulu var.
Buradan yaşı gelip aklı selim bir şekilde evlenmeye karar verenlere sesleniyorum beklentiyi ne kadar düşük tutarsanız o kadar mutlu olursunuzHakikaten yaa ben 27 iken evliliği rio karnavalı zannedip evlendim.adam hayatimi elm sokağı kabusuna çevirdi:)gerçi şimdi düzeldide
Yahu bu kız ben evleneceğim demeye devam ediyor. Yazın istemeye gelecekler diyor. Geldikleri zaman hayır diyince ne yapmış oluyorsunuz? Baskılamış, yapamazsın diyerek özgüvenini kırmış, siz istemeden onun evlenmesini yasaklamış olmuyor musunuz? Ne muhteşem bi hayat bu ya.
21 yaşında çocuk değil ki bu. Reşit, koca kız. Dilerse kapıyı vurup çeker gider. Ne diyebilirsiniz? O durumda ne olacak tabi ben söyleyeyim. “O zaman bizi kaybeder”
Siz aile olarak reşit bir kızı uyarmak, sonuçlarını anlatmakla mükellefsiniz. Hayır, evlenemezsin, şu zamana kadar bekleyeceksin, zamanı var dediğiniz zaman onun hayatının iplerini ele geçirmiş olursunuz. Tipik baskıcı aile modeli.
Kardeşinizde evlenebilecek olgunluktaysa size “Benim neyi ne zaman yaşayacağıma sen karar veremezsin” der ve resti çeker zaten. O zaman hangi çözümü uygulayacaksınız merak ediyorum.
Bu isler hic belli olmuyor, baba evinde cay getirip goturmeyi beceremeyen nice kizlarimiz evleniyor, sizinkide evlendikten sonra ogreniverir. Sevgilisi kendinden 9 yas buyuk, hosgorulu oluversin bi zahmet.
Yani evet haklisin, engelemmeye calisman cok normal, ama biyere kadar konusma hakkiniz var. Bi yerden sonra birakacaksiniz. Sonucta 21 yasinda, gayette kendi kararlarini alabilme hakki var.
Iyi dusunelim iyi olsun, olacak ve olecege care yok:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?