Tutturdu evlenecegim diye

Zaten baski altina almak gibi bir durum yok.
Elimden geldigince anlatmaya cabaliyorum.
Ayril da demedik. Dedigimiz tek sey "okulun bitsin"
Sonra ne istiyosa yapsin.

Internetten tanismislar ama adamin hic bi hesabi yok.
Bilmiyoruz yani kimdir nedir

Canim ne yap biliyor musun boyle bekar kizkiza bir tatil ayarlayin siz olun onun arkadaslari olsun boyle havalar isininca haftasonu bir kacamak olsun yaz olsa cesmeye filan gidin derdim ama antalya filan da olur ah soyle yunanistan filan olsa yani baya guzel bir kacamak. Bekar hayatin ozgurlugun ve o yasinda yasamasi gereken seylerin tadina bir varsa.
Yani 21 yasinda insan evlenebilir cok mutlu da olabilir tamam. Ama genel olarak o yaslarda hayatin tadini cikarmak icin yasanir ya, evde temizlik yemek vs ile ugrasmak icin degil. Boyle guzel bir tatil yapip kizkiza ya dq iste ne bileyim bekarken yapilabilecek guzel aktivitelerle aklini calabilirsijiz.
Esiyle de yapar tatili ama iste ayni sey degill. Erken evlenip o kadar sorumlulik almak of cok zor. Ama iste kararindan vazgecmiyorsa da birakin evlensin. Hemen cocuk yapmasin da. Siz ne derseniz bos yasayinca anlicak o zorluklari belki de artik 21 yasina gelmos bir insani kendi haline birakmak lazim. Zorlamayin hicbirsey icin daha cekici bir hale gelir. Yaptiklarinim sorumlulugunu alabilecek yasta nihayetinde. Ne kadar zor olsa da sizin icin birakin kendi haline derim.

21 yaşındayım şimdi evlendiğimi hayal dahi edemiyorum kendime bakamıyorum daha ben
Konudaki en büyük sorun kız kardeşinizin erkek arkadaşına gereğinden fazla güvenmesi ve gözü kara davranması bence.

21 yaşında Benim de kardeşim.
Evleneceğim diye gelse hiç de sakin kalıp saygı falan duyamam. Bireyselleşme iyi güzel de o kadar da degil yahu.
Kardeş o, bile bile ateşe atılır mı?
Bence hiç taviz vermeyin. Başlarım baskısına bilmem neye. O sizin tarafınızı net bilsin, zaten yapacağım diye diretecekse elinizden bir şey gelmez.
Olmaması için elinizden geleni yapın.
Hatta ayılın bayılın, depresyonlara girin.
Evleneceksen sen bilirsin, biz razı değiliz diye bitirin.

Erkek arkadasi ne anlatiyor? Ev islerini yapar, yardimci olurum demiş? Bunlari yazmissiniz sadece.
Adamla tanışın,gorusun biraz. Kotu biriyse veya yalan soyledigini hissediyorsaniz elle tutulur bir nedeniniz olsun kardesinize karsi.

Ben 21 yasinda evlensin herkes demiyorum ama her 35 yasinda evlenen de sonsuza dek mutlu yaşamiyor. Oyle bir garanti olsa bekler herkes.
Evliligin en buyuk sorumluluğu eş ailesi bana göre. Onlarla da iliskileri oturtma 1-1,5 yilimizi aldi neredeyse ama oturttuk. Aile dengeleri tamam olduktan evliligin hicbir derdini sıkıntısını gormedim şahsen, tartismalar illaki olur. Ila es ailesi olmasi gerekmiyor hyatta illaki zor tiplerle ugrasacagiz. :)) Cok sey ogrendim.

Gezmemden de, alisverisimden de kimseden geri kalmadim ayrica. Okudum da, calistim da, suan calismiyorum ve istersem yeniden universite okuyacak kadar vaktim ve zamanim var. 4 sene bitiyor cocuk filanda dogurmadim.

Benim anlatmak istedigim sadece yaşa bakip kotu tablo cizmeye gerek yok. Bende pek akli yerinde hanim kizlardan degildim. :)

Zaten 30 yaşındaki adamla 21 yaşındaki öğrenci kızın başka ortak noktası olması zor.
Şu an daha da kızdım kardeşinize.
Gencecik daha, tanımadığı adamın vaatleriyle hayatını şekillendirecek

Kardeşinizi de böyle dinliyorsanız akıl vermeyin zaten bi zahmet.

Evlenmek istiyorum diyor kardeşiniz. Siz ne yapıyorsunuz? Evlenemezsin, yapamazsın diyorsunuz, arkasını toplamaya devam. Yemeğini hazırlamayın, yatağını toplamayın, kıyafetini yıkamayın. İlla bir fayda sağlayayım diyorsanız kardeşinizi biraz büyütün gözünüzde. Bebek gibi davranmaktan vazgeçin.

Ben okurken eşimle ev işini ortak yapıyorduk. Hepsini kadının tek yapması nasıl normal değilse adamın yapması da normal değil. Bu söylediğini adam sınav zamanı için söylemiştir. Bu önyargıları bi kenara atın artık bence.

Kızımada aynen söylediğim gibi davranacağım. Çünkü; o karar verebilen bir insan olarak büyüyor. Bacak kadar boyuyla kendi tercihlerini yapıyor. Köstek değil, destek olmayı tavsiye ediyorum sizede.

Öncede dedim ya,adam kendisinin bilinmesini istemiyor..

Allahasina 21 yasindaki kiz resitmis.
Kendi kararlarini verirmis.
Iyi o zaman cikip kendimi ascam desin.ben de e 21 yasinda ne yapayim diyip koseme mi cekileyim.

Cocuk dogurma ozgurluguymus, resitlikmis,baski altina alinma hissedermis.

Ne hissederse hissetsin. Ben kardesimi bile bile kendini atese attigini gorunce dur demeyecegim oyle mi ?

Mumkun mu ?

Baskilamadan da anlatiyoruz.
Dogru yolu gostermeye calisiyoruz.
Oldu olacak 18 yasini gectikten sonra her seyine tamam diyelim ne de olsa resit.

Siz takmayın o kişiyi. Nasılsa reşit diye her konuda pasif kalacak değilsiniz
Hele ki kardeşiniz, kanınız canınız. Biraz daha bekletirsiniz evlilik kaçmıyor ya.
Ne acelesi var sanki????

Bakın siz bence kendinizle kıyaslamakla yanlış yapıyorsunuz.
Bir kere ortada denklik yok.
Hiç bir anlamda.
Ne yaş, ne konum, muhtemelen ne de meslek.
Yarın öbür gün belki maddi olarak da denk olmayacaklar.
İkincisi internetten tanışılmış.
Bu kız şu yaşında internetten tanıştığı adamla evleneceğim diye tutturuyorsa zaten buyumemiştir.
Ayrıca okul bitene kadar diyor konu sahibi
Ne bu şeker isteyen çocuk gibi acelesi?
Ortada kardeşinin karakter zaafiyeti var. Belliki hayalperest, aklı bir karış havada bir tip
Napsınlar şimdi biz bunu yanlış yetiştirdik diye kendi haline mi bıraksınlar? Yada saçma sapan kararlar alırken destek mi ersinler?

Hanımefendi tamam anladık
Siz erken evlendiniz
Muhteşem bir evliliğiniz var
Ama bu konu sahibinin kardeşini düşünmesine engel değil
Napsın
Aa daha okuyosun ama olsun çok iyi fikir hadi çeyiz eksiklerini tamamlayalım mı desin

Yardim ederim dememis.
Oyle bir sey yazmadim.
Her seyi ben yaparim demis.
Cunku kardesim ne yapip ne yapmayacagini biliyor,o da yemek,temizlik her seyi ben yaparim demis.
Mumkun mu ya ?
Buna inanmis olup tamam demesine kiziyorum ben.

Iste siz hem okumus hem gezmenizden geri kalmamis olabilirsiniz.
Ama o simdi zor bi bolumde okuyor. Geziyor,tozuyor ama ustune evlilik sorumlulugunu alacak biri degil.
Ama o evliligin tun sorumluluklarini adamin yerine getirecegine inandigi icin tamam demis vaziyette.

Ona gore adam ona surekli prenses muamelesi yapacak. O da hem okuyacak hem gezececek hem evli olacak.

Benim kardesim o olgunlukta degil.

Kardeşiniz sizi dinlemiyoraa bu açtığınız konuyu okutun elden bir sey gelmiyorsa tek çare bu. Belki okuduklarından biri kendine getirir kardeşinizi

Yahu siz iyi misiniz ?

Kardesim ne oldugu belirsiz bir adamin sacma sapan vaadleriyle olmayacak bir ise kalkismis ,onu hazirlayin diyosunuz.

Biraz akil mantik diyorum.
Sizin cocugunuz sacma sapan birini karsiniza cikardiginizda olmadik zamanda tamam cocugum sen evlen ozgursun ben sana karismamam dersiniz.

Evlenemezsin demedik. Okulunu bitir dedik her makul anne baba ablanin diyebilecegi gibi.

Kirk kez yazdim. Belki bunda anlarsiniz.
Sizde isler yolunda gitmis olabilir ama bu baska bir durum.
Ve akli olan biri bunun iyiye gitmeyecegini kestirebilir.
Ben kardesime yanlis yolda oldugunu soyleyemeyeceksem ablaligi batsin.
Annem kizim resit ozgur hadi artik biz ona uyup evlendirelim diyecekse onun da anneliginden suphe ederim.

Bence ablası olarak her zaman ne yaparsa yapsın onun yanında olduğunuzu hissettirin. Okurken birden böyle acele ediyorsa belki istemediği bir duruma düşmüştür. Yanlış anlamayın sadece bir ihtimal. Sevgilisinin yaşı büyük ve korunmasız ilişki falan olduysa hamile kalmış olabilir. Az önce forumda öyle bir kız vardı ne yapacağımı şaşırdım diye dert yanıyordu. İnşallah üstesinden gelirsiniz. Bu arada evliliğin pembe dizilerdeki mutluluk tablosundan ziyade iki farklı kişinin anlaşabilme sanatı olduğunu ve türlü türlü zorlukları içinde barındırdığını kardeşinize bir güzel anlatın. Hala diretiyorsa zaten yapacak birşey yok...

Her işini zaten annesi ablası birisi gördüğü için yapmıyor olabilir mi? Siz olmadığınız zaman 21 yaşında bir kız evde açlıktan ölecek değil ya .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…