- 24 Mart 2018
- 76
- 188
- 8
- Konu Sahibi Ezgim-ezgi
-
Eve kilitleyin
Yapacak bir şeyiniz yok.
Hayır dedikçe kıymetli olacak.
Akıllı davranın.
2 yol var. İlki,
Adamla siz tanışın.
Kötü yönlerini dolaylı göstermeye calısın.
İkincisi neler kaçırdığını gösterin.
arkadaşlarının eğitim peşinde, staj peşinde koşturdugunu görsün.
Yaza interrail ile Avrupa turu ayarlayın kız kıza.
Yada work and travel doğru Amerika.
Dil okulu, enstruman, evliyken vaktinin kalmayacağı seyleri gösterin.
Ama ille de evlilik diyeni durduramazsınız
Hem nereden bulmuş bu adamı?
Iyi hanimefendi.
Soyle yapalim o zaman size gore.
Kiz kardesim 21 yasinda okurken evlenecegim diye tutturdu cunku karisindaki adam hic olmayacak hayallerle onu kandiriyor.
E bize de ailesi olarak 21 yasindaki okuyan kizin cocuk dogurma ozgurlugu ve resit bir insanin istegi olarak tamam demek dusuyor.
Ne yapalim madem , evlenmek istiyorsa tamam diyelim.
Istemeye de geleceklerini soyledi simdi hayir deyip koca kizin ozguvenini kirip baskilamis olmayalim. Zaten 21 yasina geldigi icin annemin soz soyleme,dogru yolu gosterme hakki da sona erdi.
O ne derse o olacak. Yillar sonra issiz gucsuz umutsuz gelirse de canim sen resittin,cocuk dogurma ozgurlugun vardi o yuzden biz tamam dedik deriz.
Ha bi de
Bu girdigi yanlis yolda annem de ben de hayat tecrubelerimizi anlatmayacagiz
mazallah akil vermis guvenini kirmis oluruz.
Bile bile yanlisa giden kardesime sus diyelim de ucurumdna atlamasi daha kolay olsun.
Siz genc kizlara akil vermeyin olur mu,gercekten.
Yaziktir gunahtir.
Simdi sadece is degil ki.
Bu kiz okuyor. Bolumu de gercekten zor. Okurken evliligin sorumlulugnu alacak biri olsa bi nebze diyecegim.
Alamaz ve sirf is yapamadigindan demiyorum. Kafa olarak o sorumlulugu alamaz.
Suan sadece evliligi erkek arkadasinin ona anlattigi vaadlerden olustugunu zannediyor.
Adama inanmiyorum cunku fazla fazla atiyor.
Ben 21 yasinda evlenenleri elestiriyorum burda yanlis anlamayin.
Benim kardesim akli bi karis havada. Algisi kapanmis gibi resmen
Zaten baski altina almak gibi bir durum yok.
Elimden geldigince anlatmaya cabaliyorum.
Ayril da demedik. Dedigimiz tek sey "okulun bitsin"
Sonra ne istiyosa yapsin.
Internetten tanismislar ama adamin hic bi hesabi yok.
Bilmiyoruz yani kimdir nedir
Kardeşinizi de böyle dinliyorsanız akıl vermeyin zaten bi zahmet.Iyi hanimefendi.
Soyle yapalim o zaman size gore.
Kiz kardesim 21 yasinda okurken evlenecegim diye tutturdu cunku karisindaki adam hic olmayacak hayallerle onu kandiriyor.
E bize de ailesi olarak 21 yasindaki okuyan kizin cocuk dogurma ozgurlugu ve resit bir insanin istegi olarak tamam demek dusuyor.
Ne yapalim madem , evlenmek istiyorsa tamam diyelim.
Istemeye de geleceklerini soyledi simdi hayir deyip koca kizin ozguvenini kirip baskilamis olmayalim. Zaten 21 yasina geldigi icin annemin soz soyleme,dogru yolu gosterme hakki da sona erdi.
O ne derse o olacak. Yillar sonra issiz gucsuz umutsuz gelirse de canim sen resittin,cocuk dogurma ozgurlugun vardi o yuzden biz tamam dedik deriz.
Ha bi de
Bu girdigi yanlis yolda annem de ben de hayat tecrubelerimizi anlatmayacagiz
mazallah akil vermis guvenini kirmis oluruz.
Bile bile yanlisa giden kardesime sus diyelim de ucurumdna atlamasi daha kolay olsun.
Siz genc kizlara akil vermeyin olur mu,gercekten.
Yaziktir gunahtir.
Zaten baski altina almak gibi bir durum yok.
Elimden geldigince anlatmaya cabaliyorum.
Ayril da demedik. Dedigimiz tek sey "okulun bitsin"
Sonra ne istiyosa yapsin.
Internetten tanismislar ama adamin hic bi hesabi yok.
Bilmiyoruz yani kimdir nedir
21 yaşında Benim de kardeşim.
Evleneceğim diye gelse hiç de sakin kalıp saygı falan duyamam. Bireyselleşme iyi güzel de o kadar da degil yahu.
Kardeş o, bile bile ateşe atılır mı?
Bence hiç taviz vermeyin. Başlarım baskısına bilmem neye. O sizin tarafınızı net bilsin, zaten yapacağım diye diretecekse elinizden bir şey gelmez.
Olmaması için elinizden geleni yapın.
Hatta ayılın bayılın, depresyonlara girin.
Evleneceksen sen bilirsin, biz razı değiliz diye bitirin.
Siz takmayın o kişiyi. Nasılsa reşit diye her konuda pasif kalacak değilsinizAllahasina 21 yasindaki kiz resitmis.
Kendi kararlarini verirmis.
Iyi o zaman cikip kendimi ascam desin.ben de e 21 yasinda ne yapayim diyip koseme mi cekileyim.
Cocuk dogurma ozgurluguymus, resitlikmis,baski altina alinma hissedermis.
Ne hissederse hissetsin. Ben kardesimi bile bile kendini atese attigini gorunce dur demeyecegim oyle mi ?
Mumkun mu ?
Baskilamadan da anlatiyoruz.
Dogru yolu gostermeye calisiyoruz.
Oldu olacak 18 yasini gectikten sonra her seyine tamam diyelim ne de olsa resit.
Kardeşinizi de böyle dinliyorsanız akıl vermeyin zaten bi zahmet.
Evlenmek istiyorum diyor kardeşiniz. Siz ne yapıyorsunuz? Evlenemezsin, yapamazsın diyorsunuz, arkasını toplamaya devam. Yemeğini hazırlamayın, yatağını toplamayın, kıyafetini yıkamayın. İlla bir fayda sağlayayım diyorsanız kardeşinizi biraz büyütün gözünüzde. Bebek gibi davranmaktan vazgeçin.
Ben okurken eşimle ev işini ortak yapıyorduk. Hepsini kadının tek yapması nasıl normal değilse adamın yapması da normal değil. Bu söylediğini adam sınav zamanı için söylemiştir. Bu önyargıları bi kenara atın artık bence.
Kızımada aynen söylediğim gibi davranacağım. Çünkü; o karar verebilen bir insan olarak büyüyor. Bacak kadar boyuyla kendi tercihlerini yapıyor. Köstek değil, destek olmayı tavsiye ediyorum sizede.
Hanımefendi tamam anladıkKardeşinizi de böyle dinliyorsanız akıl vermeyin zaten bi zahmet.
Evlenmek istiyorum diyor kardeşiniz. Siz ne yapıyorsunuz? Evlenemezsin, yapamazsın diyorsunuz, arkasını toplamaya devam. Yemeğini hazırlamayın, yatağını toplamayın, kıyafetini yıkamayın. İlla bir fayda sağlayayım diyorsanız kardeşinizi biraz büyütün gözünüzde. Bebek gibi davranmaktan vazgeçin.
Ben okurken eşimle ev işini ortak yapıyorduk. Hepsini kadının tek yapması nasıl normal değilse adamın yapması da normal değil. Bu söylediğini adam sınav zamanı için söylemiştir. Bu önyargıları bi kenara atın artık bence.
Kızımada aynen söylediğim gibi davranacağım. Çünkü; o karar verebilen bir insan olarak büyüyor. Bacak kadar boyuyla kendi tercihlerini yapıyor. Köstek değil, destek olmayı tavsiye ediyorum sizede.
Erkek arkadasi ne anlatiyor? Ev islerini yapar, yardimci olurum demiş? Bunlari yazmissiniz sadece.
Adamla tanışın,gorusun biraz. Kotu biriyse veya yalan soyledigini hissediyorsaniz elle tutulur bir nedeniniz olsun kardesinize karsi.
Ben 21 yasinda evlensin herkes demiyorum ama her 35 yasinda evlenen de sonsuza dek mutlu yaşamiyor. Oyle bir garanti olsa bekler herkes.
Evliligin en buyuk sorumluluğu eş ailesi bana göre. Onlarla da iliskileri oturtma 1-1,5 yilimizi aldi neredeyse ama oturttuk. Aile dengeleri tamam olduktan evliligin hicbir derdini sıkıntısını gormedim şahsen, tartismalar illaki olur. Ila es ailesi olmasi gerekmiyor hyatta illaki zor tiplerle ugrasacagiz. :)) Cok sey ogrendim.
Gezmemden de, alisverisimden de kimseden geri kalmadim ayrica. Okudum da, calistim da, suan calismiyorum ve istersem yeniden universite okuyacak kadar vaktim ve zamanim var. 4 sene bitiyor cocuk filanda dogurmadim.
Benim anlatmak istedigim sadece yaşa bakip kotu tablo cizmeye gerek yok. Bende pek akli yerinde hanim kizlardan degildim. :)
Kardeşinizi de böyle dinliyorsanız akıl vermeyin zaten bi zahmet.
Her işini zaten annesi ablası birisi gördüğü için yapmıyor olabilir mi? Siz olmadığınız zaman 21 yaşında bir kız evde açlıktan ölecek değil ya .Bence de aynen katiliyorum.
Ya Allah askina.
Adam yapar mi ?
Yemegi,temizligivs her seyi yapacakmis.
Resmen evlenmek icin ikna cabalari.
Biz evde olmayacagimiz zaman annem salatasina kadar hazirlar.
Akli bi karis havada hala.ne evliligi.
Evlilik icin olgunluk gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?