Tutturdu evlenecegim diye

Evet tam olarak bundan bahsediyorum

Cok guzel ozetlemissiniz.

"Bu arada evliliğin pembe dizilerdeki mutluluk tablosundan ziyade iki farklı kişinin anlaşabilme sanatı olduğunu ve türlü türlü zorlukları içinde barındırdığını kardeşinize bir güzel anlatın. "

Ben de bunu anlatiyorum.
Yoksa bunu yapamazsin edemezsin demiyorum.
Evlilik onun hayallerindeki gibi degil.

Yok hamilelik gibi bir durum soz konusu degil.

Zaten baski altina almak gibi bir durum yok.
Elimden geldigince anlatmaya cabaliyorum.
Ayril da demedik. Dedigimiz tek sey "okulun bitsin"
Sonra ne istiyosa yapsin.

Internetten tanismislar ama adamin hic bi hesabi yok.
Bilmiyoruz yani kimdir nedir

Bu adam hiiiiiiiiiiiic saglam pabuc degil
Kardesiniz de siz de internetten tanisilan adama guvenmeyin hic, her sey cikabilir

Her işini zaten annesi ablası birisi gördüğü için yapmıyor olabilir mi? Siz olmadığınız zaman 21 yaşında bir kız evde açlıktan ölecek değil ya .

Yok. Yapmiyor.
Disardan soyluyor.
Zaten o onemli degil.
Her seyi adamin yapacagina inanip evlilige tamam demesine kiziyorum.

Ben bırakmam kendi haline. İsteyen istediğini yapsın da canı yandığında benim de canımın yanacağı insanların özgürlüğü bir yere kadar gözümde.
Bireylerin ailelerine karşı sorumluluları olduğunu düşünüyorum. Ailelerin her dediği yapılsın anlamında degil bu ama ana hatlar vardır, onların dışına çıkmaması gerektiğini bilmesi lazım.

Bile bile ben yaparım diyorsa baskı da yaparım, duygu somurusu de yaparım, güzellikle de uyarırım, arkadaşı da olurum. Elimden geleni yapar, aklıma gelen her yolu denerim.
Sizin yaptığınız gibi başkalarından akıl da almaya çalışırım.

Kardeşinizi en iyi siz tanıyorsunuz. O olgunluğa sahip degil diyorsanız zaten artık durum üzerine değil, sonucu önlemenin üzerine konuşma vakti.

Her işini zaten annesi ablası birisi gördüğü için yapmıyor olabilir mi? Siz olmadığınız zaman 21 yaşında bir kız evde açlıktan ölecek değil ya .
Muhteşem yemekler yapsada konu sahibinin kardeşinin evlenme kararının elle tutulacak bir yanı olmayacaktı

30 yaşında tekniker ,bulmuş diş hekimini kaçırır mı ?o da biliyor ilerleyen yaşlarda aklını çelemeyeceğini kardeşinizin ..realist bakmalı duruma erkekler böyle bakıyor mantık ile yaklaşıyorlar ...Sen okursun, onu bunu ben yaparım şöyle ederim böyle yaparımlar, bu vaadler kendine yatırım yaptıgı için olmalı adam ile muhakkak tanışıp tartışın gerekiyorsa resmen kapaklamaya çalışıyor madem oyle çooook aşık deli divane okulun bitmesini beklesin...

Adamla tanışın ozaman kardesiniz icin bunu yapın. Tanimadan etmeden soyleyeceginiz olumsuz seyler kardesiniz için havada kalacaktır.

siz istemedikce o inatlasir... tanidigim biri evli kadinlarla yatan biriyle evlenme dedigimiz halde evlendi ...evlendiktem sonra da baskasinin karisina laf attigi duyuldu... simdi bosan diye israr et bosanmaz... bazi insanlarin uzerine gittikce daha da tersini yapar ...siz konusursunuz o isterse birakin evlensin yapacaginiz birseey yok...gercekleri kendisi gorsun siz boyle yaptikca gozlerini iyice kapatir

Diyelim ki evlenin dediniz ailece. Kardeşinize sorun bu sorularımı; Tastamam bir ev kurmanın, düğün dernek masraflarını, 3 sene boyunca okul harç ve eğitim masraflarını , evin fatura ve giderlerini, giyim, kişisel harcama, vs cebinin harçlığını tek başına karşılayabilecek geliri var mı koca adayının? Nerede oturacaklar; kirada mı kendi evlerinde mi, yoksa kaynana kp yanında mı? Evlendiler diyelim, hop hamile kaldı okulu nasıl devam ettirecek?

Üniversitede öğrenciyken erkek arkadaşım evlenelim diye tuturmuştu, benim de aklıma yatmıştı ne yalan söyleyeyim. Aileme söyledim. Babam çağırdı gelsin görüşelim diye. Yukardaki soruların aynısını sordu. Ek olarak kuaför masrafımdan, çorap masrafıma kadar (sürekli çoraplarımı kaçırırdım babama illallah gelmişse demek ) karşılayıp karşılayamayacağını sordu.

Herşeye tamam diyorsan haftaya anne babanı al gel ay sonunda da evlenirsiniz dedi hatta. Bana atıp tutan sevgilim dut yemiş bülbül gibi kaldı. Eveledi geveledi. Sonra da müsaade isteyip kalktı. Bi daha da aramadı beni. 15 gün ağladım o kadar. Geçti gitti...

Muhteşem yemekler yapsada konu sahibinin kardeşinin evlenme kararının elle tutulacak bir yanı olmayacaktı

Evet aynen oyle.
Yahu yemek de yapsin temizlik de.
Kafa olarak o olgunlukta degil, komsunun kizindan bahsetmiyorum. 21 yillik kardesim.
Kendi de diyor,abla yapamam ama X her seyi yapacak, bizim evliligimiz cok farkli olacak diye.

Gel de cildirma

Yapamazsin edemezsin demiyorum da
Evliligin oyle toz pembe olmadigini anlatmaya calisiyorum.

Evet aynen oyle.
Yahu yemek de yapsin temizlik de.
Kafa olarak o olgunlukta degil, komsunun kizindan bahsetmiyorum. 21 yillik kardesim.
Kendi de diyor,abla yapamam ama X her seyi yapacak, bizim evliligimiz cok farkli olacak diye.

Gel de cildirma
Belki 3 5 ay yapar sonra illaki sorun yaşayacaklar Tut ki adam sözünde durdu tüm işleri yaptı
Evlilik yemek ve temizlikten ibaret değilki

Tamam turuncu, evlensin demiyorum. Evlenmeyeceksin demeyin diyorum. 21 yaşında bi kız nasıl kendi işlerini halledemez? 21 yaşında nasıl kendine yetemez bende buna şaşırıyorum. Yetemiyor çünkü aileleri her şeyde “Sen yapamazsın, sen karar veremezsin, sen yanlışı seçiyorsun” diyor. Bir şeyden vazgeçirmenin yolu bu değil ki.

Sorumluluk verin diyorum. Evde her işini kendi yapsın. Kendine yetebildiğini göstersin. Okulla idare ederse gerçekten yapabiliyor demek ki. Yapamıyorsa zaten kendi vazgeçecek.

Bir diğer yolda aileler tanışsın, söz nişan yapılsın. Düğün okul bitince olsun. Zaten istemeye geldiklerinde 2. Sınıfı bitiyor sanırım.

Beni şu cümle bitiriyor: “Ben onun annesiyim/ablasıyım/babasıyım, ben onun yapıp yapamayacağını bilirim” Ne münasebet yahu? Kişiyi, kişi kendi hayatıni yaşadın diye doğurmuyorlar mı? Yönetimine ömür boyu devam edebilecekleri bir kukla mı umuyor insanlar?

Yapamazsin edemezsin demiyorum da
Evliligin oyle toz pembe olmadigini anlatmaya calisiyorum.

bir yerde okumustum ..bir kadin cocugunun arkadaslik yapmasini istemedigi kisiyi övmüş...ama surekli ovmus o kisiyi bak o ne kadar güzel bir insan diye diye ...sonunda cocugu o kisinin o huyu kotu ..ama anne onu sen bilmiyorsun demeye baslamis ...belki sizde aynen boyle yapmalisniz

Sizin bütün önerileriniz evliliğe yol açıyor. Karşıdaki kişi düzgün biri değilse bile kızı evliliğe hazırlamaya çalışıyorsunuz
Ya evde iş yapmayı öğrensin
Ya da nişan yapılsın
E ya bu adam kötü niyetliyse???

Kızınız 18 yaşına girdiği gün ne idiğü belirsiz biriyle evlenmek isterse siz ona ütü yapmayı öğretirsiniz artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…