- 24 Mart 2018
- 76
- 188
- 8
- Konu Sahibi Ezgim-ezgi
-
Bence ablası olarak her zaman ne yaparsa yapsın onun yanında olduğunuzu hissettirin. Okurken birden böyle acele ediyorsa belki istemediği bir duruma düşmüştür. Yanlış anlamayın sadece bir ihtimal. Sevgilisinin yaşı büyük ve korunmasız ilişki falan olduysa hamile kalmış olabilir. Az önce forumda öyle bir kız vardı ne yapacağımı şaşırdım diye dert yanıyordu. İnşallah üstesinden gelirsiniz. Bu arada evliliğin pembe dizilerdeki mutluluk tablosundan ziyade iki farklı kişinin anlaşabilme sanatı olduğunu ve türlü türlü zorlukları içinde barındırdığını kardeşinize bir güzel anlatın. Hala diretiyorsa zaten yapacak birşey yok...
Zaten baski altina almak gibi bir durum yok.
Elimden geldigince anlatmaya cabaliyorum.
Ayril da demedik. Dedigimiz tek sey "okulun bitsin"
Sonra ne istiyosa yapsin.
Internetten tanismislar ama adamin hic bi hesabi yok.
Bilmiyoruz yani kimdir nedir
Her işini zaten annesi ablası birisi gördüğü için yapmıyor olabilir mi? Siz olmadığınız zaman 21 yaşında bir kız evde açlıktan ölecek değil ya .
Allahasina 21 yasindaki kiz resitmis.
Kendi kararlarini verirmis.
Iyi o zaman cikip kendimi ascam desin.ben de e 21 yasinda ne yapayim diyip koseme mi cekileyim.
Cocuk dogurma ozgurluguymus, resitlikmis,baski altina alinma hissedermis.
Ne hissederse hissetsin. Ben kardesimi bile bile kendini atese attigini gorunce dur demeyecegim oyle mi ?
Mumkun mu ?
Baskilamadan da anlatiyoruz.
Dogru yolu gostermeye calisiyoruz.
Oldu olacak 18 yasini gectikten sonra her seyine tamam diyelim ne de olsa resit.
Muhteşem yemekler yapsada konu sahibinin kardeşinin evlenme kararının elle tutulacak bir yanı olmayacaktıHer işini zaten annesi ablası birisi gördüğü için yapmıyor olabilir mi? Siz olmadığınız zaman 21 yaşında bir kız evde açlıktan ölecek değil ya .
30 yaşında tekniker ,bulmuş diş hekimini kaçırır mı ?o da biliyor ilerleyen yaşlarda aklını çelemeyeceğini kardeşinizin ..realist bakmalı duruma erkekler böyle bakıyor mantık ile yaklaşıyorlar ...Sen okursun, onu bunu ben yaparım şöyle ederim böyle yaparımlar, bu vaadler kendine yatırım yaptıgı için olmalı adam ile muhakkak tanışıp tartışın gerekiyorsa resmen kapaklamaya çalışıyor madem oyle çooook aşık deli divane okulun bitmesini beklesin...Dis hekimligi okuyor. 2nci sinifta onunde 3 senesi var.
Ya inanin ne yapacagimi sasirdim.
Insna kardesinin kotu olmasini ister mi hic?
Simdi ani bir kararla onundeki yillarini cope atsin istemiyorum. Goz gore gore hem de.
Bi okuli bitsin, bi onunu gorsun.
Neyin acelesi bu
Yok. Yapmiyor.
Disardan soyluyor.
Zaten o onemli degil.
Her seyi adamin yapacagina inanip evlilige tamam demesine kiziyorum.
Yardim ederim dememis.
Oyle bir sey yazmadim.
Her seyi ben yaparim demis.
Cunku kardesim ne yapip ne yapmayacagini biliyor,o da yemek,temizlik her seyi ben yaparim demis.
Mumkun mu ya ?
Buna inanmis olup tamam demesine kiziyorum ben.
Iste siz hem okumus hem gezmenizden geri kalmamis olabilirsiniz.
Ama o simdi zor bi bolumde okuyor. Geziyor,tozuyor ama ustune evlilik sorumlulugunu alacak biri degil.
Ama o evliligin tun sorumluluklarini adamin yerine getirecegine inandigi icin tamam demis vaziyette.
Ona gore adam ona surekli prenses muamelesi yapacak. O da hem okuyacak hem gezececek hem evli olacak.
Benim kardesim o olgunlukta degil.
Muhteşem yemekler yapsada konu sahibinin kardeşinin evlenme kararının elle tutulacak bir yanı olmayacaktı
siz istemedikce o inatlasir... tanidigim biri evli kadinlarla yatan biriyle evlenme dedigimiz halde evlendi ...evlendiktem sonra da baskasinin karisina laf attigi duyuldu... simdi bosan diye israr et bosanmaz... bazi insanlarin uzerine gittikce daha da tersini yapar ...siz konusursunuz o isterse birakin evlensin yapacaginiz birseey yok...gercekleri kendisi gorsun siz boyle yaptikca gozlerini iyice kapatir
Belki 3 5 ay yapar sonra illaki sorun yaşayacaklar Tut ki adam sözünde durdu tüm işleri yaptıEvet aynen oyle.
Yahu yemek de yapsin temizlik de.
Kafa olarak o olgunlukta degil, komsunun kizindan bahsetmiyorum. 21 yillik kardesim.
Kendi de diyor,abla yapamam ama X her seyi yapacak, bizim evliligimiz cok farkli olacak diye.
Gel de cildirma
+1Benim yerime ağzının ortasına terlikle vuruver bir zahmet..
Tamam turuncu, evlensin demiyorum. Evlenmeyeceksin demeyin diyorum. 21 yaşında bi kız nasıl kendi işlerini halledemez? 21 yaşında nasıl kendine yetemez bende buna şaşırıyorum. Yetemiyor çünkü aileleri her şeyde “Sen yapamazsın, sen karar veremezsin, sen yanlışı seçiyorsun” diyor. Bir şeyden vazgeçirmenin yolu bu değil ki.Bakın siz bence kendinizle kıyaslamakla yanlış yapıyorsunuz.
Bir kere ortada denklik yok.
Hiç bir anlamda.
Ne yaş, ne konum, muhtemelen ne de meslek.
Yarın öbür gün belki maddi olarak da denk olmayacaklar.
İkincisi internetten tanışılmış.
Bu kız şu yaşında internetten tanıştığı adamla evleneceğim diye tutturuyorsa zaten buyumemiştir.
Ayrıca okul bitene kadar diyor konu sahibi
Ne bu şeker isteyen çocuk gibi acelesi?
Ortada kardeşinin karakter zaafiyeti var. Belliki hayalperest, aklı bir karış havada bir tip
Napsınlar şimdi biz bunu yanlış yetiştirdik diye kendi haline mi bıraksınlar? Yada saçma sapan kararlar alırken destek mi ersinler?
Evet aynen oyle.
Yahu yemek de yapsin temizlik de.
Kafa olarak o olgunlukta degil, komsunun kizindan bahsetmiyorum. 21 yillik kardesim.
Kendi de diyor,abla yapamam ama X her seyi yapacak, bizim evliligimiz cok farkli olacak diye.
Gel de cildirma
Yapamazsin edemezsin demiyorum da
Evliligin oyle toz pembe olmadigini anlatmaya calisiyorum.
Sizin bütün önerileriniz evliliğe yol açıyor. Karşıdaki kişi düzgün biri değilse bile kızı evliliğe hazırlamaya çalışıyorsunuzTamam turuncu, evlensin demiyorum. Evlenmeyeceksin demeyin diyorum. 21 yaşında bi kız nasıl kendi işlerini halledemez? 21 yaşında nasıl kendine yetemez bende buna şaşırıyorum. Yetemiyor çünkü aileleri her şeyde “Sen yapamazsın, sen karar veremezsin, sen yanlışı seçiyorsun” diyor. Bir şeyden vazgeçirmenin yolu bu değil ki.
Sorumluluk verin diyorum. Evde her işini kendi yapsın. Kendine yetebildiğini göstersin. Okulla idare ederse gerçekten yapabiliyor demek ki. Yapamıyorsa zaten kendi vazgeçecek.
Bir diğer yolda aileler tanışsın, söz nişan yapılsın. Düğün okul bitince olsun. Zaten istemeye geldiklerinde 2. Sınıfı bitiyor sanırım.
Beni şu cümle bitiriyor: “Ben onun annesiyim/ablasıyım/babasıyım, ben onun yapıp yapamayacağını bilirim” Ne münasebet yahu? Kişiyi, kişi kendi hayatıni yaşadın diye doğurmuyorlar mı? Yönetimine ömür boyu devam edebilecekleri bir kukla mı umuyor insanlar?
Ne sanıyolar evliligi laylay lom .Kafelerde gezmek baba parası harcamak filan heralde .Biz bilememisiz anaaaam biz bilememişiz .Oyyy yarabbim nasıl bir hayal dünyasında böyle..
Hemde tuvalet terliğiyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?