- Konu Sahibi Ezgim-ezgi
-
daha şu kısma inanıyorsa zaten akli melekeleri tam oturmamıştır kardeşinizin kesinlikle evlenemezMerhaba arkadaslar.
Kiz kardesim 21 yasinda
Kendisi guzel bi okulda,guzel bi bolumde 2. Sinif ogrencisi.
Tutturdu evlenecegim diye.
1 yillik bir iliskisi var sevgilisi 30 yasinda, tekniker.
Ne bu acele Allah askina ?
Ben 26yim evlilik icin erken diyorum.
Ogrenciyken evlenecekmis.
Daha sabah yatagini toplamayan,tek kaldiginda ac kalan kiz evlenip evi cevirecekmis.
Kendi de farkinda yapamayacaginin ama neymis. Sevgilisi her isi yapacakmis.
Ya boyle bisey olabilir mi ? Sen cildirdin mi dedim ?
Sen okula gideceksin,o isten gelecek yemek yapacak, temizlik yapacak vs vs.
Sana da hic bir sey demeyecek. Ciddi ciddi buna inanmis.
Her seyi gectim okuyan biri 21 yasinda niye evlensin ?
Neyin acelesi bu ? Son 4 aydir surekli bunu diyor. Bu yaz istemeye geleceklermis.
Annem duydu da kadinin tansiyonu firladi,kendine gelemedi.
Ablacigim yapma etme diyorum yok
Dayanamadim kizdim cok sinirlendim yok.
Soruyorum size ben ne yapayim ???
Ne sanıyolar evliligi laylay lom .Kafelerde gezmek baba parası harcamak filan heralde .Biz bilememisiz anaaaam biz bilememişiz .
Tamam turuncu, evlensin demiyorum. Evlenmeyeceksin demeyin diyorum. 21 yaşında bi kız nasıl kendi işlerini halledemez? 21 yaşında nasıl kendine yetemez bende buna şaşırıyorum. Yetemiyor çünkü aileleri her şeyde “Sen yapamazsın, sen karar veremezsin, sen yanlışı seçiyorsun” diyor. Bir şeyden vazgeçirmenin yolu bu değil ki.
Sorumluluk verin diyorum. Evde her işini kendi yapsın. Kendine yetebildiğini göstersin. Okulla idare ederse gerçekten yapabiliyor demek ki. Yapamıyorsa zaten kendi vazgeçecek.
Bir diğer yolda aileler tanışsın, söz nişan yapılsın. Düğün okul bitince olsun. Zaten istemeye geldiklerinde 2. Sınıfı bitiyor sanırım.
Beni şu cümle bitiriyor: “Ben onun annesiyim/ablasıyım/babasıyım, ben onun yapıp yapamayacağını bilirim” Ne münasebet yahu? Kişiyi, kişi kendi hayatıni yaşadın diye doğurmuyorlar mı? Yönetimine ömür boyu devam edebilecekleri bir kukla mı umuyor insanlar?
Erken evlendim diye en başta söyledim, muhteşemliğine değinmedim bile. Niye bu ayrıntıyı veriyorsunuz?Hanımefendi tamam anladık
Siz erken evlendiniz
Muhteşem bir evliliğiniz var
Ama bu konu sahibinin kardeşini düşünmesine engel değil
Napsın
Aa daha okuyosun ama olsun çok iyi fikir hadi çeyiz eksiklerini tamamlayalım mı desin
Tamam turuncu, evlensin demiyorum. Evlenmeyeceksin demeyin diyorum. 21 yaşında bi kız nasıl kendi işlerini halledemez? 21 yaşında nasıl kendine yetemez bende buna şaşırıyorum. Yetemiyor çünkü aileleri her şeyde “Sen yapamazsın, sen karar veremezsin, sen yanlışı seçiyorsun” diyor. Bir şeyden vazgeçirmenin yolu bu değil ki.
Sorumluluk verin diyorum. Evde her işini kendi yapsın. Kendine yetebildiğini göstersin. Okulla idare ederse gerçekten yapabiliyor demek ki. Yapamıyorsa zaten kendi vazgeçecek.
Bir diğer yolda aileler tanışsın, söz nişan yapılsın. Düğün okul bitince olsun. Zaten istemeye geldiklerinde 2. Sınıfı bitiyor sanırım.
Beni şu cümle bitiriyor: “Ben onun annesiyim/ablasıyım/babasıyım, ben onun yapıp yapamayacağını bilirim” Ne münasebet yahu? Kişiyi, kişi kendi hayatıni yaşadın diye doğurmuyorlar mı? Yönetimine ömür boyu devam edebilecekleri bir kukla mı umuyor insanlar?
Sizin bütün önerileriniz evliliğe yol açıyor. Karşıdaki kişi düzgün biri değilse bile kızı evliliğe hazırlamaya çalışıyorsunuz
Ya evde iş yapmayı öğrensin
Ya da nişan yapılsın
E ya bu adam kötü niyetliyse???
Kızınız 18 yaşına girdiği gün ne idiğü belirsiz biriyle evlenmek isterse siz ona ütü yapmayı öğretirsiniz artık.
Hayran olduğum kadınlardan birisiniz.Benim yerime ağzının ortasına terlikle vuruver bir zahmet..
Kardesinizle oturun bi maas hesabı yapın .Erkegin maası ne kadarsa onun üzerinden eline para verin .Birde misafir gelince hizmet etsin ,malum kaynana görümce olacak .Yemek yapmasada masa toplasın ütü yapsın ev temizlesin bi zahmet herseyi oglan yapmayacak .Siz benim yazdiklarimi okudunuz mu ?
Hangi mesajimda yapamazsin edemezsin ben ablasiyim ben karar veririm demisim.
Nerde okudunuz boyle bisey ?
Bi tane oyle bisey alintilayin da gosterin.
Hala ev isi diyorsunuz. Konu ev isi degil.
Konu bisey yapip yapmamasi da degil.
O onun kendi ozelligi.
Annemin de sorumluluk verip vermedigi hakkinda siz yorum yapamazsiniz.
Konu onun evliliginde her isin erkek arkadasini yapacagina inandirmis olmasi.
Isterse on cesit yemek yapsin gene olmaz
Cunku kafasi uygun degil.
O olgunluga sahip degil.
Ablasi olarak bunu demeye hakkin yok dersiniz.
Ama siz once yazdiklari okuyup yorum yazin
Ayrica butun mesajlarinizda 21 yas resit uygun ,cocuk dogurma ozgurlugu diyordunuz.
Arkadaslardan tepki gelince bi anda yok evlensin demiyorum da ablasi da cok baskici demeye basladiniz.
Neden olsun biliyor musunuzErken evlendim diye en başta söyledim, muhteşemliğine değinmedim bile. Niye bu ayrıntıyı veriyorsunuz?
Okumakla çalışmanın arasında yoğunluk olarak hiçbir fark yok. Bunlar bi sıralama. Evlilik neden engel olsun okumaya?
Mükemmel evliliğinizi ayrıntısını ben vermedim mesajlarınızın alt metni bu zatenErken evlendim diye en başta söyledim, muhteşemliğine değinmedim bile. Niye bu ayrıntıyı veriyorsunuz?
Okumakla çalışmanın arasında yoğunluk olarak hiçbir fark yok. Bunlar bi sıralama. Evlilik neden engel olsun okumaya?
Ben yapamam diye kardesim de yapamaz diye dusunmuyorun elbette.
Kardesim tek basina bir evi cekip ceviremez. Bunun kendi de farkinda.
Sevgilisi o mezun olup ise girene kadar her seyi yapacakmis her seyi.
Yapar mi ?
Ustelik daha 21 yasinda. Isi yok gucu yok.
21 yasinda hamile kalabilme ozgurlugu demissiniz de cocuk istemiyor.
Allah askina isi gucu yok, daha yasi 21.
Ilk iliskisi,adam kaba saba.
Neyin acelesi bu ?
Ben ablasi olarak elbette dur diyecegim.
Siz yapmis olabilirsiniz o baska.
Hayran olduğum kadınlardan birisiniz.office var bide
Bana tartismalarini bir iki kez anlatti.
Adam kardesime sen kendini bi halt sanma dis hekimi olacaksin diye vs demis.
Kardesim de yemin ediyor oyle bi sey ima dahi etmedim diye
Allah askina ne demek bu ?
Simdi hatirlatinca o an sinirle soylendi diyor.
E ben ne diyeyim artik
Insan bu kadar mi gormez
Sen cok tecrübeli bir keleşsinÇok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için sağol,çok mutlu ettin beni..
Tecrübelerimizi paylaşınca daha da çok mutlu oluyorum burada..
Siz benim yazdiklarimi okudunuz mu ?
Hangi mesajimda yapamazsin edemezsin ben ablasiyim ben karar veririm demisim.
Nerde okudunuz boyle bisey ?
Bi tane oyle bisey alintilayin da gosterin.
Hala ev isi diyorsunuz. Konu ev isi degil.
Konu bisey yapip yapmamasi da degil.
O onun kendi ozelligi.
Annemin de sorumluluk verip vermedigi hakkinda siz yorum yapamazsiniz.
Konu onun evliliginde her isin erkek arkadasini yapacagina inandirmis olmasi.
Isterse on cesit yemek yapsin gene olmaz
Cunku kafasi uygun degil.
O olgunluga sahip degil.
Ablasi olarak bunu demeye hakkin yok dersiniz.
Ama siz once yazdiklari okuyup yorum yazin
Ayrica butun mesajlarinizda 21 yas resit uygun ,cocuk dogurma ozgurlugu diyordunuz.
Arkadaslardan tepki gelince bi anda yok evlensin demiyorum da ablasi da cok baskici demeye basladiniz.
Kardesim tek basina bir evi cekip ceviremez
Şu mesajlarda karar verici kim gözüküyor? Hayat kardeşin ama karar ablanın. O çünkü böyle inanıyor.Evlilik icin gereken olgunluga kardesimin sahip olmadigini bunca yillik ablasi olarak benden iyi kimse bilemez.
Kendi de farkinda ama surekli kendisini kandirmasi, yanlis dusunmesi soz konusu.
Bunun böylesi kaynanayla yaşasam ne olur da der .
Nerde yaşayacak ev kirası ne olacak .Maas yetecek mi .Her istedigini alabilecek mi .
Sen cok tecrübeli bir keleşsin
Adamın kötü olduğunu nereden biliyorsunuz? Çıkabilir, edebilir, baskılayabilir. Hep ihtimaller, hep aynı ezberler. Dediğiniz tipte bir adam elinde mesleği olsa bile kadının çalışmasına izin mi verecek? Boşanmak istese onu sindirmeyecek mi?Neden olsun biliyor musunuz
Çünkü elinde meslek yok
Evlenseler kocası kötü biri çıksa
Herkes sizin yaşadığınız olayı yaşayacak değil adam evlendikten sonra gayet değişebilir
Kötü biri çıksa ve okutmasa kızı ya da baskılasa
Veya kız hamile kalsa
Kız okulu bıraksa
Ailesini karıştırmasalar bu konuya, e evlendiler ya sonuçta
Sonra kızın elinde meslek kalmaz bir gün boşanırlar ortada kalır
İnsanlar boşuna yırtınmıyor elinize meslek almadan evlenmeyin diye
Siz evleneyim diye kafayı yiyenlerdensiniz mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?