Tutturdu evlenecegim diye

Bence burda sorun kızın yemek-ev isi yapamaması değil, bunlar bir şekilde öğrenilir hallolur.

Asıl sorun daha 21 yaşında okuyan kızın evlenmek istemesi. Arkadaşlarıyla gezip tozacagı egleneceği yasta ne evlenmesi?
Ben 24 yaşındayım uzun yıllardır birlikte oldugum bi sevgilim var ev islerini de beceririm ama okul bitmeden evlenmeyi hiç düşünmedim. Ne gerek var ki böyle bi durumda evlenmek icin acele etmeye. Nişan bile dusunmuyoruz aileler isin icine girip sorumluluklar artmasn diye.
Bütün okul arkadaşlarım öğrencilik hayatlarını yaşarken, okullarına derslerine sosyallesmeye önem verirken gezip eğlenirken ben evde oturup adamın donlarını mı yıkayacağım? Kv ile günlere mi gideceğim? Yok daha neler.. Her şeyin bi zamanı var. En güzel yıllarına yazık eder valla.

Birbirlerini seviyolarsa zaten 3 yıl daha bekleyip evlenirler. Kimse o zaman birşey demez zaten...

daha şu kısma inanıyorsa zaten akli melekeleri tam oturmamıştır kardeşinizin kesinlikle evlenemez

Siz benim yazdiklarimi okudunuz mu ?
Hangi mesajimda yapamazsin edemezsin ben ablasiyim ben karar veririm demisim.
Nerde okudunuz boyle bisey ?
Bi tane oyle bisey alintilayin da gosterin.

Hala ev isi diyorsunuz. Konu ev isi degil.
Konu bisey yapip yapmamasi da degil.
O onun kendi ozelligi.
Annemin de sorumluluk verip vermedigi hakkinda siz yorum yapamazsiniz.

Konu onun evliliginde her isin erkek arkadasini yapacagina inandirmis olmasi.

Isterse on cesit yemek yapsin gene olmaz
Cunku kafasi uygun degil.
O olgunluga sahip degil.
Ablasi olarak bunu demeye hakkin yok dersiniz.

Ama siz once yazdiklari okuyup yorum yazin

Ayrica butun mesajlarinizda 21 yas resit uygun ,cocuk dogurma ozgurlugu diyordunuz.
Arkadaslardan tepki gelince bi anda yok evlensin demiyorum da ablasi da cok baskici demeye basladiniz.

Erken evlendim diye en başta söyledim, muhteşemliğine değinmedim bile. Niye bu ayrıntıyı veriyorsunuz?

Okumakla çalışmanın arasında yoğunluk olarak hiçbir fark yok. Bunlar bi sıralama. Evlilik neden engel olsun okumaya?

Evlenmesin demiyor zaten,önce okulun bitsin diyor..

21 yaşında olsun yada olmasın bazı insanlar kendilerine bakamazlar,sen ne kadar sorumluluk verirsen ver almak istemiyorsa o sözler havada kalır..

Lütfen bu yaşta söz nişan olayına girilsin diyede nasihat verme sakın..

Internetten tanistigi ne oldugunu bilmedigimiz adamla evlenmesi icin bir an once hazirliklara baslayalim ne de olsa kiz resit.

Kimdir nedir diye sormadan bi soz bi nisan yapalim.
Biz aile olarak korkuluguz burda.
18 yasini gectikten sonra isterse her sey mubah nasilsa.

Saka gibi ya gercekten

çok ıyı bolumde okudum butun neredeyse atanmıştı.unı bırde evlenen ve hamıle kalan arkadaşımız vardı derslerıde baya ıyıydı ondan kotu olanlar bıle atandı ama kendısı atanamadı.neden evlıydı kocasını bırkamazdı.yıne aynı şekılde bır arkadasım daha evlednığı için tercih bıle yapmamıştı ama herkez atanınca ıcınde ukte kaldı oyle tercih yapıp atandı zorla yanı.ona gore karar versın dusunsun taşınsın.heryerde koca var ılk once ana baba rızasını alsın gonullerını alsın

Kardesinizle oturun bi maas hesabı yapın .Erkegin maası ne kadarsa onun üzerinden eline para verin .Birde misafir gelince hizmet etsin ,malum kaynana görümce olacak .Yemek yapmasada masa toplasın ütü yapsın ev temizlesin bi zahmet herseyi oglan yapmayacak .
21 yasında evlenecegim diyorsa olgun degil zaten de hoff cok zor bunla ugrasmak .

Neden olsun biliyor musunuz
Çünkü elinde meslek yok
Evlenseler kocası kötü biri çıksa
Herkes sizin yaşadığınız olayı yaşayacak değil adam evlendikten sonra gayet değişebilir
Kötü biri çıksa ve okutmasa kızı ya da baskılasa
Veya kız hamile kalsa
Kız okulu bıraksa
Ailesini karıştırmasalar bu konuya, e evlendiler ya sonuçta
Sonra kızın elinde meslek kalmaz bir gün boşanırlar ortada kalır
İnsanlar boşuna yırtınmıyor elinize meslek almadan evlenmeyin diye
Siz evleneyim diye kafayı yiyenlerdensiniz mesela

Mükemmel evliliğinizi ayrıntısını ben vermedim mesajlarınızın alt metni bu zaten
Siz konuyu baştan yanlış anlamışsınız ama
Evlilik okumaya engel demedi kimse
Bende evlendikten sonra yüksek lisans yaptım
Doktoraya devam ediyorum ama lisans yıllarımın tadını çıkardım
Tam anlamıyla kendimi hazır hissedince 27 yaşında evlendim
İçimde zerre kadar ukte kalmadı
Konu sahibi kardeşini iyi tanıyan biri olarak
Kardeşinin durumuna göre yorum yapıyoruz bizler
Siz kendi durumunuza takılmış ordan yürüyorsunuz
Kusura bakmayın ama kendinize dürüst olun bu kadar normal olduğunu ispatlama çabası içindeyseniz içinizde bir yerlerde bi eksiklik var demektir

Benim kardeşim evlendiğinde çay demlemeyi bilmiyordu
Düğünden 4 ay sonra bayramda baklava açıp kapıya dikildi sabahın köründe =)
21 yaş bence evlilik için çok çok erken ama ısrarla istiyorsa o reşit bir birey
Bence fazla üstüne gitmeyin, gittikçe inatlaşır çünkü
Yaparsa da eziyetini kendisi çekecek, herkesin bir imtihanı var hayatta
Bunun üzerine fazla giderseniz kötü abla olursunuz, kardeşim beni akrabalara rezil etmişti ablam beni kıskanıyor diye=)))

21 yasinda da evlenilir evet ama sizin kardesiniz hicbir sorumlulugunun bilincinde degil daha. Bazi uyeler yazmis ben evlendim gayette oldu diye. Konu sahibinin kizkardesi belli ki daha cok cahil cok saf. Belli ki erkek arkadasi onu etkisi altina almis. Ayrica da saglam papuc degilmis. Kim kardesini bile bile atese atar? Bu durumda birakin evlensinler denilebilir mi?

Konu sahibi siz yok dedikce o daha da inada bindirecektir isi. Simdilik okul bitince musade ederiz deseniz? Yazinda istemeye geleceklermis is ciddiye binecek. Cok kotu ya. Insallah tez zamanda gercekleri gorur kizkardesiniz.

Tüm konuyu okudum. Bence kilit nokta burası. Adamda resmen aşağılık kompleksi var. Evlenirlerse daha da artan şiddetle kardeşiniz üzerinde psikolojik baskı ve şiddet uygulayarak onu ezecek. Şimdi toz pembe olacakmış gibi gösterdiği evlilik iddia ettiğinden çok farklı olacak. Acele etmesi de ileride kardeşinizin gözünün açılacağını, bunun farkına varacağını ve kendisi ile evlenmek istemeyeceğini bilmesi.

Aralarında cinsel yakınlaşma olduysa da hamilelik olmasa bile kardeşiniz onunla evlenmesi gerektiğini zannediyor ve bu nedenle diretiyor olabilir.

Bunun böylesi kaynanayla yaşasam ne olur da der .
Nerde yaşayacak ev kirası ne olacak .Maas yetecek mi .Her istedigini alabilecek mi .
Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için sağol,çok mutlu ettin beni..
Tecrübelerimizi paylaşınca daha da çok mutlu oluyorum burada..
Sen cok tecrübeli bir keleşsin

Kardesim tek basina bir evi cekip ceviremez

Evlilik icin gereken olgunluga kardesimin sahip olmadigini bunca yillik ablasi olarak benden iyi kimse bilemez.
Kendi de farkinda ama surekli kendisini kandirmasi, yanlis dusunmesi soz konusu.
Şu mesajlarda karar verici kim gözüküyor? Hayat kardeşin ama karar ablanın. O çünkü böyle inanıyor.

Annenizin sorumluluk verip vermemes halkında neden yorum yapamiyim canım? Yapıyorum işte. Salatasını bile hazırlar, yatağını kardeşim toplamaz demediniz mi? Yapmazsanız, mecburen kendi yapacak. Poh pohlayıp şimdide onun mizacı diyorsunuz.

21 yaşındaki kız isterse evlenir. Lafımı nerde yemişim? 21 yaşındaki kızlar evlensin mi diyorum size? İsteyene taş koymayın diyorum. Çocuk doğurma hakkı da şu; 21 yaşında bir kız gayri meşru çocuğunu aldırmak istiyordu bir başka konuda. Onun çocuk yapmış olmasına, evlenme isteğiyle gelen kıza tepki geldiği kadar tepki gelmedi. O bireyse buda birey. O özgürse buda özgür.

Adamın kötü olduğunu nereden biliyorsunuz? Çıkabilir, edebilir, baskılayabilir. Hep ihtimaller, hep aynı ezberler. Dediğiniz tipte bir adam elinde mesleği olsa bile kadının çalışmasına izin mi verecek? Boşanmak istese onu sindirmeyecek mi?

“Siz evleneyim diye kafayı yiyenlerdensiniz” cümlesinide sizin terbiyesizliğinize veriyorum. Bi cevabım yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…