Tutturdu evlenecegim diye

Hemen size çözüm sunuyorum, öncelikle ters davranmayın, kabul gördüğünü düşünsün, adamla tanışın. İyi polis olacaksınız. Düşmanını yakın tutmalısın adamın ara sıra ağzını arayın. Dikkat ederseniz evlenmesine karşı çıkılan gençler önce iyice sevgilici olur asla yanlışlarını görmezden gelmezler, ne zaman evlendiler kaçtılar ondan sonra aşırı pişman ve aileci olurlar. İkinci aşamaya geçince de şunu yapacaksınız, genç evlenmiş insanlar vardır çevrenizde özellikle ünivertrde tanışıp gelin olmuş ve pişman. Onlara oturmaya gideceksiniz, tembihleyin tabi evliliğin matah olmadığını adamların eve yardım etmediklerini falan anlatsınlar. Son olarak da canım kardeşim sen evleneceksin bütün evin işi sana kalacak bak bakalım bizim evi çevirebilecek misin diyip evle ilgili bir iğneye dahi dokunmayın, alsın çevirsin. Tuvalet banyo mutfak vs.
En sonunda bezer, o adam bana çok hayırlı gelmedi açıkcası, hem çalışıp hem evinin bütün işini çeviren bir erkek Yok, yardım ederim dese bi nebze inanırım ama tüm işi asla yapmaz, hatta evlendikten sonra okutup çalıştıracağına da inanamadım.
Zaten evlenince işin içine aileler de girecek bakalım kaynana adayı falan nasıl? Oradan da onun gözünü korkutabilecek gerçek yaşantılar gösterilebilir. Bi de hep canım cicim olmaz yani bu işin sorumluluğu yüksek.
Evliliğe acele etmelerinin tek sebebi olabilir o da malum.
Bence etraflıca düşündürtmek için bir çok şey yapabilirsiniz bu şekilde ama inatlaşmadan, kaybetmeden, inçe inçe işleterek.

Bir de zamanı gelince evlenmiş, kendi işlerini kurmuş hekimlerle bir araya geldi mi süper olur. Zaten böyle konularda akran desteği çok önemli, arkadaşlarıyla konuşun onlar bilirler kızın aklına girmeyi.
 
Ya Allah aşkına atlayarak mı okuyorsunuz
Kız kendiside evleneceği adamın tüm işleri ben yaparım sen aynı hayatı sürdüreceksin vaadinden dolayı kabul ettiğini yoksa kendisinin yapamayacağını bildiğini söylemiş
 
Hanımefendi evlenme talebini konu sahibi değil, kardeşi yapıyor. Yani konu sahibi zaten evlenmek için şuan hazır değil, kardeşinin hazır oluşuna da inanamıyor. Ama kız hazırım diyor yani daha ne olması lazım? Hissetmesi yetmiyor, illa lisanslar doktoralar kariyerler mi lazım? Şuan hazırım diyor işte. Bu kız sizin yaşınıza kadar geçireceği yaşı sizin gibi yaşamak istemiyor demek ki inanmak neden bu kadar zor?

Bayılıyorum bu şöyle dediysen böylesindir, sen söylemedin ama ben anladım cümlelerine. Evet, içimde eksiklik var keşke herkeste olsa diye millete aşılamaya çalışıyorum. Beni yakaladınız.
 
Konu sahibinin evlenme kısmını nereden çıkardınız hiç anlamadım
Daha fazla açıklama yapmayacağım zira uzayda kayboluyor
 

Birincisi bana canim diyemezsiniz.
Uslubunuza dikkat edin ben siz hak etmediginiz halde dikkat ediyorum
Ikincisi o mesajlari okuyup karar verici oldugumu anladiginizi yazmakla anlama kabiliyetinizin de olmadigini gosterdiniz.
Ben kardesim evi cekip ceviremez derken
Hayir evlenemez o mu demisim.
Kardesim bu sorumlulugu alacak olgunluga sahip demekle evlenemez demek arasindaki farki anlamiyorsunuz.
Evet sorumluluk sadece yemekten ibaret degil.
Hayatta baska kavramlar da var. Annemin hangi sorumlulugu verdigini bilemezsiniz

21 yasindaki kizlar evlenmesin mi dediniz
21 yasindaki kiz evlenecegim derse yemek ogretin, kabul edin.
Cocuk dogurma ozgurlugu var dediniz.
Daha ne diyeceksiniz
Hatta bizim onun kararlarina bir an once katilip nisan soz yapin dediniz. Bunlar ne demek ?

Siz kendi cocugunuzu 18 i gectikten sonra bir hataya dusup sacma bi insanla kapiniza geldiginizde ozgursun cocugum gel hadi nisan yapalim dersiniz.
Sizin tuhaf zihniyetiniz beni ilgilendirmez
Benim bu duruma yaklasimim da sizi ilgilendirmez.

Siz beni dinleyin genc kizlara ogut vermeyin. Yazik.
 
Varmıymış böyle bir Türk erkeği yaaaa
Daha 21 yaşında güzel bir okul okuyan, hayatının bu en güzel zamanını gezip, eğlenmek, okulunu bitirmek gibi şeyler yerine evlenmek gibi booş bir hayalle niye doldurmak isterki insan, hiç anlamıyorum. Yazık umarım saçma bir fikir olduğunu anlar ve vazgeçer...
 
Sen bu konuyu okutma yeterince baltalandı
Şimdi gider yanlış mesajlara yönelir
Diğer önerilerdeki gibi iyi polisi oyna
Bizde burdan destek oluruz aşamalarda
İlk önce tanışmakla başlayın
 
Konu sahibinin evlenme kısmını nereden çıkardınız hiç anlamadım
Daha fazla açıklama yapmayacağım zira uzayda kayboluyor

Sevgili -Mavi

Insanlar kendi yaptigi hatalari bazen olur olmadik, mantiga dayanmayan argumanlarla savunarak yasadiklarini normallestirmeye calisirlar.
Zira ben burda onu goruyorum.

Burda baska insanlar da erken evlenip mutlu olduklarindan bahsettiler.
Olabilir de.
Ama tutup denilmeyen seyleri denilmis gosterme cabasiyla haddi asan ogutler (18 yasindaki cocuk evlenmek isterse karisamazsiniz tarzi)
Kendi bakis acisinin acziyetidir.

Bence de aciklama yapmak yersiz.
Vaktimize yazik.
 
Bazı insanlar kendilerinin düştüğü hataya herkes düşsün o zorlu yollardan geçsin ve kendisini takdir etsin istiyor. Gidişat belli, bu kızın kardeşi freni patlak kamyon gibi hızla Duvara gidiyor, kardeşimi durdurması kadar doğal bir şey olamaz. Kaldı ki kadınlar kulübü sayesinde aşağılık kompleksi olan kocaların o güzel kadınlara çektirdiklerini pkuyoruz, pişmanlıklarını görüyoruz. Durdurabilecekler durdurmak lazım, farklı ülkeleri gezip rahat yaşayabilecek, kaliteli arkadaşları olabilecek bir kız var karşımızda. Bu iyi ihtimal evlenince de olabilir. Ama seçtiği kişiyle evlenince şu ihtimal daha baskın geldi bana kucağında çocukla yıpranmış ve hayattan bezmiş şekilde iki sene sonra ailesinin evine gelmesi gibi.
Yazıktır günahtır, inşallah doğru yola yönelir, fikirleri olgunlaşır, kendini ve çevresini tanır öyle evlenir. Zira insanlar 25 sonrası olgunlaşıyor fikirleri hayata bakışları değişiyor.
 
Kusura bakmayın, lafın gelişide olsa değerli bir kelimeyi kullanarak haksızlık etmişim.

Kötü bir haberim var, genç kızlara öğüt vermeye devam edeceğim. “Yemek yapmayı öğrenin, hemen nişanlanın evlenin. ” diyeceğim. İnşallah kardeşinizle karşılaşmayız, üzülürüm sizin adınıza.
 

Yok evlenme talebini ben yapsaydim
Siz arguman bulmakta kendinizi astiniz.
Sizin cocugunuz da 18 yasinda ben alkolik olacagim ama hayatimi etkilemeyecek. Hazirim eminim derse e hazirim dedi daha ne yapsin dersiniz.
Ofkeniz,okunanlari anlamadiginiz,haddi asan tavsiyeleriniz buraya o kadar yansidi ki insanlar da bunun normal birinin yapamayacagini dusunerek eksiklik dediler
Ki gayet normal
 

Oysa sizin tarafizdan denmesi bana cok degersiz gelmisti.

Ayni kizlarin yillar sonra gelip size iki cift lafi oldugu zaman bu dediginizi de hatirlarsiniz.
 
Ben mi öfkeliyim siz mi? Her yorumuma yetişmekten yorulmuyor musunuz? Madem eksiğim niye hala cevap yazıyorsunuz? Had bilmekten haberiniz olsa hakettiğiniz gibi konuşmamama rağmen devam etmezdiniz.
 

Yaş kaç bu arada...
 

Bazi insanlar gercekten bunu istiyor.
Anlayamiyorum yazik gunah degil mi ?

Elbette. Ben evlenmesin demiyorum. Suan o olgunlukta degil adamin zaten ne oldugu belli degil.
Okulunu bitirsin. Belki seneye boyle dusunmeyecek ve kafasima taslara vuracak.
Ben bunu ongorduysem nasil icim rahat tabi canim evlen hata da senin olsun ne var diyeyim.
Allah sonumuzu hayretsin
 
21 yaşında bir kardeşim var. Erkek. Çalışıyor.
Bugün gelse ben evlenicem dese aynı sizin gibi önüne dururum..
Ufaklar daha, çoğu şeyden bi haberler.
Bu şekilde ısrarla istemesi iyice sinir etti beni.
 

Ama burada vaade bağlı hareket eden bir kız var.
Adam her şeyi ben yaparım diyor diye kızın gözünde büyümüyor sorumluluk.
Kız sorumluluk verilip üstesinden gelmeyi denemeyecek bile.
Gerek yok zaten yapacak diyecek.
burada 30 yaş tecrübesiyle 21 yaşında kızın aklına girmiş bir adam var.
Her türlü kandırır. Kız aklı başında biri olsa da kandırır.
Kızın reşit olup olmaması degil ki mesele.
Kız diş hekimliği okuyor adam tekniker.
Denklik yok.
İnternetten tanışılmış.
Adamın hiç bir sosyal medya hesabına ulaşılamıyor.
Sence de konu sahibi endişelenmekte ve delicesine hayırrrr demekte hakkı degil mi?
Yani şurada anlayış göstermek, sakin kalmak, kendi hayatı demek imkansız...
E bir de tamam aile yapmış bir hata ve bunca zaman sen yapamazsın demiş.
Şimdi hata yaptı diye gencecik kızı harcasınlar mı?
 
Bizim de bir akraba üni okuyan kızla evlendi. Sizinki gibi bir yas farki vardi.
Normalde aileler karşı çıkar ama çocuğun halı vakti yerinde olunca ve zaten aileden ayrı ilde -cocugun oldugu şehirde olunca heralde 'biz kabul etmesek ayrı evde beraber yaşarlar,ruhumuz duymaz' diye düşünmüş olacaklar ki kabul ettiler.
Ben gormedim düğünden sonra ama duyduğum kadarıyla adam kızın üstünde bir baskınlık kurmuş. Evin reisi konumunda , herşeyde söz mercii adam olmuş.
Hee bana kalsa ben üni okurken evlenmezdim, beraber yaşardim. Aklını peynir ekmekle mi yedim? Aynı evde yaşarken ev arkadaşı oluyorsun evli olunca evin hanımı, herşey senden bekleniyor.
Gerçi böyle böyle yaşım 27 oldu, planlarımda evliliğin e'si yok.
Bence şöyle yapabilirsiniz (universitede evlenmek isteyen nice insan gibi) yazın istemeye gelirler,
3. Sınıfın tatilinde bir nişan yaparsınız. Mezuniyetten sonra da düğün.
O zamana kadar ayrilmazlarsa zaten demek ki güçlü bağları var demektir. Hem yaz tatillerinde uğraş olur ona da, sevinir...
Gerçi onu da anlıyorum. ailesinin evinde üni okuyan bir genç kız. Sevgilisiyle tatile gitmek istese izin verilmez, kumkapiya eğlenmeye gidecek olsa eve gece ve sarhos geldi diye ailenin suratını çekecek. Belki yoğun cinsel çekim hissediyor ama evlenmeden yatağa girmek istemiyor, bu iş için de iki sene beklemeyi istemiyor... Böyle bakınca o da haklı. evliligi panayır yeri zannediyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…