- 17 Şubat 2015
- 8.833
- 24.318
- 548
- Konu Sahibi Ezgim-ezgi
-
Ya Allah aşkına atlayarak mı okuyorsunuzŞu mesajlarda karar verici kim gözüküyor? Hayat kardeşin ama karar ablanın. O çünkü böyle inanıyor.
Annenizin sorumluluk verip vermemes halkında neden yorum yapamiyim canım? Yapıyorum işte. Salatasını bile hazırlar, yatağını kardeşim toplamaz demediniz mi? Yapmazsanız, mecburen kendi yapacak. Poh pohlayıp şimdide onun mizacı diyorsunuz.
21 yaşındaki kız isterse evlenir. Lafımı nerde yemişim? 21 yaşındaki kızlar evlensin mi diyorum size? İsteyene taş koymayın diyorum. Çocuk doğurma hakkı da şu; 21 yaşında bir kız gayri meşru çocuğunu aldırmak istiyordu bir başka konuda. Onun çocuk yapmış olmasına, evlenme isteğiyle gelen kıza tepki geldiği kadar tepki gelmedi. O bireyse buda birey. O özgürse buda özgür.
Hanımefendi evlenme talebini konu sahibi değil, kardeşi yapıyor. Yani konu sahibi zaten evlenmek için şuan hazır değil, kardeşinin hazır oluşuna da inanamıyor. Ama kız hazırım diyor yani daha ne olması lazım? Hissetmesi yetmiyor, illa lisanslar doktoralar kariyerler mi lazım? Şuan hazırım diyor işte. Bu kız sizin yaşınıza kadar geçireceği yaşı sizin gibi yaşamak istemiyor demek ki inanmak neden bu kadar zor?Mükemmel evliliğinizi ayrıntısını ben vermedim mesajlarınızın alt metni bu zaten
Siz konuyu baştan yanlış anlamışsınız ama
Evlilik okumaya engel demedi kimse
Bende evlendikten sonra yüksek lisans yaptım
Doktoraya devam ediyorum ama lisans yıllarımın tadını çıkardım
Tam anlamıyla kendimi hazır hissedince 27 yaşında evlendim
İçimde zerre kadar ukte kalmadı
Konu sahibi kardeşini iyi tanıyan biri olarak
Kardeşinin durumuna göre yorum yapıyoruz bizler
Siz kendi durumunuza takılmış ordan yürüyorsunuz
Kusura bakmayın ama kendinize dürüst olun bu kadar normal olduğunu ispatlama çabası içindeyseniz içinizde bir yerlerde bi eksiklik var demektir
Konu sahibinin evlenme kısmını nereden çıkardınız hiç anlamadımHanımefendi evlenme talebini konu sahibi değil, kardeşi yapıyor. Yani konu sahibi zaten evlenmek için şuan hazır değil, kardeşinin hazır oluşuna da inanamıyor. Ama kız hazırım diyor yani daha ne olması lazım? Hissetmesi yetmiyor, illa lisanslar doktoralar kariyerler mi lazım? Şuan hazırım diyor işte. Bu kız sizin yaşınıza kadar geçireceği yaşı sizin gibi yaşamak istemiyor demek ki inanmak neden bu kadar zor?
Bayılıyorum bu şöyle dediysen böylesindir, sen söylemedin ama ben anladım cümlelerine. Evet, içimde eksiklik var keşke herkeste olsa diye millete aşılamaya çalışıyorum. Beni yakaladınız.
Şu mesajlarda karar verici kim gözüküyor? Hayat kardeşin ama karar ablanın. O çünkü böyle inanıyor.
Annenizin sorumluluk verip vermemes halkında neden yorum yapamiyim canım? Yapıyorum işte. Salatasını bile hazırlar, yatağını kardeşim toplamaz demediniz mi? Yapmazsanız, mecburen kendi yapacak. Poh pohlayıp şimdide onun mizacı diyorsunuz.
21 yaşındaki kız isterse evlenir. Lafımı nerde yemişim? 21 yaşındaki kızlar evlensin mi diyorum size? İsteyene taş koymayın diyorum. Çocuk doğurma hakkı da şu; 21 yaşında bir kız gayri meşru çocuğunu aldırmak istiyordu bir başka konuda. Onun çocuk yapmış olmasına, evlenme isteğiyle gelen kıza tepki geldiği kadar tepki gelmedi. O bireyse buda birey. O özgürse buda özgür.
Varmıymış böyle bir Türk erkeği yaaaaYa Allah aşkına atlayarak mı okuyorsunuz
Kız kendiside evleneceği adamın tüm işleri ben yaparım sen aynı hayatı sürdüreceksin vaadinden dolayı kabul ettiğini yoksa kendisinin yapamayacağını bildiğini söylemiş
Konu sahibinin evlenme kısmını nereden çıkardınız hiç anlamadım
Daha fazla açıklama yapmayacağım zira uzayda kayboluyor
Kusura bakmayın, lafın gelişide olsa değerli bir kelimeyi kullanarak haksızlık etmişim.Birincisi bana canim diyemezsiniz.
Uslubunuza dikkat edin ben siz hak etmediginiz halde dikkat ediyorum
Ikincisi o mesajlari okuyup karar verici oldugumu anladiginizi yazmakla anlama kabiliyetinizin de olmadigini gosterdiniz.
Ben kardesim evi cekip ceviremez derken
Hayir evlenemez o mu demisim.
Kardesim bu sorumlulugu alacak olgunluga sahip demekle evlenemez demek arasindaki farki anlamiyorsunuz.
Evet sorumluluk sadece yemekten ibaret degil.
Hayatta baska kavramlar da var. Annemin hangi sorumlulugu verdigini bilemezsiniz
21 yasindaki kizlar evlenmesin mi dediniz
21 yasindaki kiz evlenecegim derse yemek ogretin, kabul edin.
Cocuk dogurma ozgurlugu var dediniz.
Daha ne diyeceksiniz
Hatta bizim onun kararlarina bir an once katilip nisan soz yapin dediniz. Bunlar ne demek ?
Siz kendi cocugunuzu 18 i gectikten sonra bir hataya dusup sacma bi insanla kapiniza geldiginizde ozgursun cocugum gel hadi nisan yapalim dersiniz.
Sizin tuhaf zihniyetiniz beni ilgilendirmez
Benim bu duruma yaklasimim da sizi ilgilendirmez.
Siz beni dinleyin genc kizlara ogut vermeyin. Yazik.
Hanımefendi evlenme talebini konu sahibi değil, kardeşi yapıyor. Yani konu sahibi zaten evlenmek için şuan hazır değil, kardeşinin hazır oluşuna da inanamıyor. Ama kız hazırım diyor yani daha ne olması lazım? Hissetmesi yetmiyor, illa lisanslar doktoralar kariyerler mi lazım? Şuan hazırım diyor işte. Bu kız sizin yaşınıza kadar geçireceği yaşı sizin gibi yaşamak istemiyor demek ki inanmak neden bu kadar zor?
Bayılıyorum bu şöyle dediysen böylesindir, sen söylemedin ama ben anladım cümlelerine. Evet, içimde eksiklik var keşke herkeste olsa diye millete aşılamaya çalışıyorum. Beni yakaladınız.
Kusura bakmayın, lafın gelişide olsa değerli bir kelimeyi kullanarak haksızlık etmişim.
Kötü bir haberim var, genç kızlara öğüt vermeye devam edeceğim. “Yemek yapmayı öğrenin, hemen nişanlanın evlenin. ” diyeceğim. İnşallah kardeşinizle karşılaşmayız, üzülürüm sizin adınıza.
Ben mi öfkeliyim siz mi? Her yorumuma yetişmekten yorulmuyor musunuz? Madem eksiğim niye hala cevap yazıyorsunuz? Had bilmekten haberiniz olsa hakettiğiniz gibi konuşmamama rağmen devam etmezdiniz.Yok evlenme talebini ben yapsaydim
Siz arguman bulmakta kendinizi astiniz.
Sizin cocugunuz da 18 yasinda ben alkolik olacagim ama hayatimi etkilemeyecek. Hazirim eminim derse e hazirim dedi daha ne yapsin dersiniz.
Ofkeniz,okunanlari anlamadiginiz,haddi asan tavsiyeleriniz buraya o kadar yansidi ki insanlar da bunun normal birinin yapamayacagini dusunerek eksiklik dediler
Ki gayet normal
Kusura bakmayın, lafın gelişide olsa değerli bir kelimeyi kullanarak haksızlık etmişim.
Kötü bir haberim var, genç kızlara öğüt vermeye devam edeceğim. “Yemek yapmayı öğrenin, hemen nişanlanın evlenin. ” diyeceğim. İnşallah kardeşinizle karşılaşmayız, üzülürüm sizin adınıza.
Bazı insanlar kendilerinin düştüğü hataya herkes düşsün o zorlu yollardan geçsin ve kendisini takdir etsin istiyor. Gidişat belli, bu kızın kardeşi freni patlak kamyon gibi hızla Duvara gidiyor, kardeşimi durdurması kadar doğal bir şey olamaz. Kaldı ki kadınlar kulübü sayesinde aşağılık kompleksi olan kocaların o güzel kadınlara çektirdiklerini pkuyoruz, pişmanlıklarını görüyoruz. Durdurabilecekler durdurmak lazım, farklı ülkeleri gezip rahat yaşayabilecek, kaliteli arkadaşları olabilecek bir kız var karşımızda. Bu iyi ihtimal evlenince de olabilir. Ama seçtiği kişiyle evlenince şu ihtimal daha baskın geldi bana kucağında çocukla yıpranmış ve hayattan bezmiş şekilde iki sene sonra ailesinin evine gelmesi gibi.
Yazıktır günahtır, inşallah doğru yola yönelir, fikirleri olgunlaşır, kendini ve çevresini tanır öyle evlenir. Zira insanlar 25 sonrası olgunlaşıyor fikirleri hayata bakışları değişiyor.
Tamam turuncu, evlensin demiyorum. Evlenmeyeceksin demeyin diyorum. 21 yaşında bi kız nasıl kendi işlerini halledemez? 21 yaşında nasıl kendine yetemez bende buna şaşırıyorum. Yetemiyor çünkü aileleri her şeyde “Sen yapamazsın, sen karar veremezsin, sen yanlışı seçiyorsun” diyor. Bir şeyden vazgeçirmenin yolu bu değil ki.
Sorumluluk verin diyorum. Evde her işini kendi yapsın. Kendine yetebildiğini göstersin. Okulla idare ederse gerçekten yapabiliyor demek ki. Yapamıyorsa zaten kendi vazgeçecek.
Bir diğer yolda aileler tanışsın, söz nişan yapılsın. Düğün okul bitince olsun. Zaten istemeye geldiklerinde 2. Sınıfı bitiyor sanırım.
Beni şu cümle bitiriyor: “Ben onun annesiyim/ablasıyım/babasıyım, ben onun yapıp yapamayacağını bilirim” Ne münasebet yahu? Kişiyi, kişi kendi hayatıni yaşadın diye doğurmuyorlar mı? Yönetimine ömür boyu devam edebilecekleri bir kukla mı umuyor insanlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?