- Konu Sahibi greengirll
-
ya gwerçekten kendını beğenmişlik gibi algılanıyo benım çevreme bu olay pazara cıkarım mesala mutfak ihtiacımı alırım çünkü daha ekonomik ama neden se giyim olarak elimi birseye atamam halbuki çok uygun alamıyorum elimde değil ne kendıme ne kızıma bana kızıyolar sonra ama napımya aynen öyle şimdi 10 tl lik çanta plastik olur, 100 tl lik çanta deri olur, kalite farkı da barizdir yani.
ben pazara da çok güvenemiyorum ki, insanlar bilinçsizce ilaç atıyorlar yetiştirdikleri ürüne. bir ziraat mühendisini dinledikten sonra dehşete düşmüştüm, kullanması gerekenden çok daha fazla ilaç kullanıyorlar anlatamıyorum falan demişti.ya gwerçekten kendını beğenmişlik gibi algılanıyo benım çevreme bu olay pazara cıkarım mesala mutfak ihtiacımı alırım çünkü daha ekonomik ama neden se giyim olarak elimi birseye atamam halbuki çok uygun alamıyorum elimde değil ne kendıme ne kızıma bana kızıyolar sonra ama napım
SEBZE meyve alıyorum giyim ayakkabı alamıyorumben pazara da çok güvenemiyorum ki, insanlar bilinçsizce ilaç atıyorlar yetiştirdikleri ürüne. bir ziraat mühendisini dinledikten sonra dehşete düşmüştüm, kullanması gerekenden çok daha fazla ilaç kullanıyorlar anlatamıyorum falan demişti.
teşekkür ederim, evet tıpkı dediğiniz gibi etrafımdaki bayanlar da. bir arkadaşımız el örgüsü fıstık yeşili ancak evde giyilebilecek bir yelekle gelmiş geçen gün şok oldum resmen. bu ay kendimi frenledim, 250 tl harcadım ihtiyaçlarım için (kumaş pantolon ihtiyacım vardı çok fazla giyiyorum çünkü), çok esktrem bir durum olmazsa yeni bir şey alacağımı sanmıyorum.Ben anlıyorum sizi.
Devlet memuruyum ve çevremdeki her kadın farklı farklı giyiniyor. Kimisi daha güzel, alımlı giyiniyor kimiside sürekli aynı kıyafetleri giyiniyor. Ama hepimiz aşağı yukarı aynı parayı kazanıyoruz. Ve kim ne derse desin ben kıyafete önem veriyorum. Kendine bakan, dikkat eden insanlar pozitif enerji veriyor bana. İlla pahalı giyinmek şart değil. Sizde aldığınız kıyafetleri, ayakkabıları, çantaları azaltabilirsiniz. Özellikle ayakkabı konusunda annem kızar bana. Bende fazla abartıyorumAma sizin gibi ayda yaklaşık bin tl harcamıyorum. Bu ay 1 çift ayakkabı ve çanta almışsam başka bir şey almıyorum. Diğer ay başka eksiğimi alıyorum. Diğer türlü onca emeğimi çöpe atmış olurum diye düşünüyorum. Umarım sizde kendinizi frenleyebilirsiniz
SIKINTI gercekten güzel giyinmek istersin para gider giyinmesen göze batar ama ne yalan soylım bazen bosverıyorum suanda bırıkım yaptım yptım diyorum fuzuli harcamamayayım diyorum çalış çalış bosa harcanıyosa calışmanında anlamı yok erafımdan bılırım kıyafet yeme içmeye para harcayıp bişeye sahıp olamayıp ortada kalanlarıDerdinizi anladım
İyi giyinmeye mecbursunuz, bazı şeylerden kısıtlamaya gidilmiyor
Sektörünüz konusunda haklısınız, kuzenim bankacı ondan biliyorum, giyim ve bakım konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor bankacılar.
Yanlış görmediysem 2000 lira civarında maaşla çalıştığınızı yazmışsınız
İşim bana maaşımın yarısını çula çaputa verme mecburiyeti getiriyorsa en kısa zamanda başka bir iş bakarım
Yani aslında 1000 liraya çekiyorsunuz o eziyeti, yazık değil mi size
Yaşınızı bilmiyorum ama gelecek için bir yatırım nasıl yapacaksınız ki bu şekilde, Allah yardımcınız olsun
teşekkür ederim...bundan sonra harcamalarımı kısmaya karar verdim, çünkü sizin dediğiniz gibi oluyor asfari ücree denk geliyor elime kalan. ne anladım bu işten. bizim sektörde üst düzey yönetici olana kadar aman aman bir maaş yok zaten.Derdinizi anladım
İyi giyinmeye mecbursunuz, bazı şeylerden kısıtlamaya gidilmiyor
Sektörünüz konusunda haklısınız, kuzenim bankacı ondan biliyorum, giyim ve bakım konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor bankacılar.
Yanlış görmediysem 2000 lira civarında maaşla çalıştığınızı yazmışsınız
İşim bana maaşımın yarısını çula çaputa verme mecburiyeti getiriyorsa en kısa zamanda başka bir iş bakarım
Yani aslında 1000 liraya çekiyorsunuz o eziyeti, yazık değil mi size
Yaşınızı bilmiyorum ama gelecek için bir yatırım nasıl yapacaksınız ki bu şekilde, Allah yardımcınız olsun
harcamalarımı azaltuyorum :) limitimi azaltmıyorum çünkü acil durumlarda lazım oluyor, ailemde hasta var, onun hastahane masrafları vs için ilaç gibi gelmişti zamanında o limit...kredi kartı limitini azaltabilirsiniz...
değil mi ne güzel olurdu :)bankaların keşke kendilerine ait üniformaları olsa :)
aa tamam o zaman, harcamalar azalsın da.. siyah çanta siyah ayakkabı her seye gider, oraya pek yönelmemeye calısın...harcamalarımı azaltuyorum :) limitimi azaltmıyorum çünkü acil durumlarda lazım oluyor, ailemde hasta var, onun hastahane masrafları vs için ilaç gibi gelmişti zamanında o limit...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?